hirdetés

Vigyázzon! Iphone-ja, Ipad-je adatai veszélyben!

Az Apple mobiltelefonjait, táblagépeit és internetezésre alkalmas médialejátszóit érintő biztonsági problémákra figyelmeztettek a német kormány szakértői. A Szövetségi Információtechnikai Biztonsági Hivatal (BSI) szerint az amerikai informatikai vállalat népszerű iPhone, iPad és iPod touch készülékei két olyan súlyos biztonsági rést tartalmaznak, amelyekre egyelőre még nem készült hibajavítás.
hirdetés

"Bizonyos módosított internetes oldalak, PDF-fájlok megnyitásával a számítógépes bűnözők hozzáférhetnek a készülékeken tárolt adatokhoz, beleértve a jelszavakat, leveleket, vagy ha akarják, a telefonbeszélgetéseket is lehallgathatják" - olvasható a BSI közleményében.

Ezt a hibát kihasználva a támadók rendszergazdai jogosultságot szerezve teljes mértékben átvehetik a készülék feletti irányítást. A szakemberek azt javasolják, hogy az érintett készülékeken az Apple szoftverfrissítéséig senki se nyisson meg PDF dokumentumokat, és csak a megbízható weboldalakat látogassák.

Verziók

Az Apple németországi leányvállalatának szóvivője Georg Albrecht a BSI figyelmeztetésére reagálva mindössze annyit mondott, hogy ismerik a jelentést, és vizsgálják az abban leírtakat.

A német szakértők elmondták, hogy a most feltárt biztonsági résre szervezett támadásról egyelőre nincs tudomásuk, azonban várható, hogy a hackerek hamarosan kihasználják az iOS operációs rendszerek hiányosságait. Az iPhone-oknál a 3.1.2-től a 4.0.1-es verziókat, iPadeknél a 3.2 és a 3.2.1-es változatot, az iPod touch-ok esetében pedig az iOS operációs rendszerek 3.1.2-es és 4.0 közötti verziói érzékenyek a hibára.

hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo