hirdetés

A vártnál kevésbé mennek az új iPhone-ok

Az iPhone csúcsmodelljei nem mennek úgy, amint várták, így árcsökkenés is lehetséges – legalábbis a jövendő új és a régi készülékeknél.
hirdetés

 

Az Apple a karácsonyi időszakban összesen 77,32 millió mobilt adott el. Hogy melyikből mennyit, azt a vállalat – szokása szerint – nem közölte, de elemzők szerint a három új csúcskészülék eladásai elmaradtak a várakozásoktól.

Sokan nem tartották fontosnak, hogy az arcfelismerő rendszer vagy a szinte keret nélküli OLED-képernyő miatt még drágább mobilra váltsanak, és nem kevesek elégedettek az olcsóbb 8-as típussal vagy a még régebbi készülékekkel.

Kép: Pixabay

Az Apple jövendő árpolitikájáról eltérő vélemények látnak napvilágot, A Business Insider az UBS elemzőit idézi, akik szerint a cég még 10 százalékkal emelheti az iPhone X árát, folytatva az elmúlt évek politikáját, amikor rendszeresen emelték az árakat – így jelenleg 800 dollár az iPhone-ok átlagos ára.

Hollywoodban dörömböl az Apple
A HBO, a Netflix és más nagy amerikai film- és tv-show-gyártók új vetélytárssal kerültek szembe: az Apple óriási nyereségéből milliárdos nagyságrendben szállt be a hollywoodi szórakoztatóiparba.
Más piaci szakértők arra számítanak, hogy míg a csúcskészülékek ára emelkedhet, az SE típus akár 300 dollárral kerülhet majd kevesebbe. Az árak felülvizsgálata annál indokoiltabb, mivel idén piacra kerülhet az X Plus, feltehetően ugyanazon az áron, amelyen jelenleg az X kapható.

Sűrűsödnek a hírek az összehajtható képernyőjű iPhone-ról is, amely 2020-ben kerülne piacra. Az Apple még ősszel jelentette be szabadalmát „könyvként összehajtható elektronikus készülékre”, amelynek anyagai kerámia, üveg, műanyag és alumínium.

Az Apple több ázsiai beszállítója, köztük a képernyőket gyártó LG, megerősítették a híreket. Kérdés, ki nyeri a versenyt, miután a Samsung jövőre, de talán még az idén kijön összehajtható mobillal.

(Forrás: Die Welt)

hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo