hirdetés

A Google is a csúcsot rohamozza

Röviddel a legújabb iPhone megjelenése után a Google újabb lépéseket tesz a nagy vetélytársaival folyó versenyben: októberben mutatják be a világcég idei okostelefonjait. A Pixel 2 és a Pixel 2 XL a csúcskategóriában indul, egyikük (ismét) a HTC technológiáján alapul – miután a Google részben megvette a pénzügyi gondokba került tajvani céget.
hirdetés

A tavaly megjelent Pixelek, amelyeket a HTC gyártott, elsősorban a Google HDR+ rendszerét alkalmazó kitűnő kameráikkal keltettek feltűnést. Utódaik e12 megapixeles kamerák tovább fejlesztett változatait tartalmazzák. A kisebb, 2-es mobil várhatóan 5 colos képernyővel készül, és ugyancsak a HTC gyártja.

Kép: google.com

A Google a napokban 1,1 milliárd dollárért vette meg a tajvani cég egy részét, elsősorban szabadalmait és kutató-fejlesztő központját, annak kétezer munkatársával. A nagyobb képernyővel készülő 2 XL az LG-nél készül, és a beavatottak szerint a dél-koreai világcég G6-os mobiljához hasonló. Mindkét telefonban Qualcomm Snapdragon 835-ös processzor dolgozik, 4 GB memóriával és 64 vagy 128 GB tárolókapacitással rendelkeznek. Fejhallgató csatlakozó helyett USB-C port biztosítja az audiokapcsolatot, és mindkét készülék vízhatlanságban is felveszi a versenyt az Apple újdonságaival. Alákínálnak viszont valamelyest az árban: azok várhatóan 640-770 euró között mozognak majd.

Mit tud az Oreo?
Még hozzá sem szokhattunk a „régi” Androidos készülékhez, máris itt a Google új, 8.0-ás telefonja. Szokás szerint édesség adja a nevét, az újdonságot Oreonak hívják és ha forradalmi változásokat nem is hoz, nem kevés hasznos érdekességgel szolgál.
A Google hírek szerint hamarosan bemutatja a Home Speaker miniváltozatát, és várható az új, csúcskategóriás Chromebook megjelenése is. Szakértők szerint a konszern, miután a mobilpiac a fejlett országokban lényegében telítődött, arra törekszik, hogy saját készülékei segítségével is összpontosítsa sokrétű szolgáltatásait.

Az út nem könnyű: a mobilpiacot tavaly a Samsung uralta, a piac 21 százalékával, 311 millió eladott készülékkel. Az Apple 15 százalékkal és 215 milliós eladással szoros második volt, a harmadik a kínai Huawei (9 százalék, 139 millió mobil). A Google 2016-ban csak 2 millió Pixelt adott el, a HTC 13,9 millió eladott készülékkel a piac 0,9 százalékát birtokolta. (Guardian)

hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo