vállalati bankszámla

bank, bankolás, digitális átállás, internetes bank, vállalati bankszámla

A vállalatok is neten intéznék a bankolást

piacesprofit.hu

Az okostelefon és a digitális szolgáltatások egyre fontosabbá válnak a bankok üzleti ügyfeleinél is – derült ki az IFUA Horváth & Partners német nyelvterületen végzett felméréséből. A nyereségesség megőrzése érdekében a bankoknak a vállalati üzletágban is kombinálniuk kell a személyes kiszolgálást a minél teljesebb körű online megoldásokkal.

Tovább olvasom »
vállalati bankszámla, vállalati hitelek

Telepakolták a malacperselyt a magyar cégek

PP/MTI

Sokkal több pénze van a magyar cégeknek: a vállalati betétállomány csaknem 400 milliárd forinttal emelkedett egy hónap alatt. Ezzel szemben a hitelállomány alig nőtt. A betétek növekedése részben az uniós pénzek megérkezésével is magyarázható.

Tovább olvasom »
bankszámla, céges bankszámla, költségkímélés, vállalati bankszámla

Íme a legfrissebb változások a céges pénzügyekben

piacesprofit.hu

A BankRáció.hu csapata körbenézett a céges bankszámlákat érintő piaci változásokban. Két bank is limitplafont vezetett be az ATM készpénzfelvételek tekintetében. Limitek eddig is voltak, de most a bankok meghatározták, hogy ebben legfeljebb meddig mehet el az ügyfél naponta. Jó hír viszont, hogy mostantól az UniCreditnél is elérhető az EFER, azaz a NAV felé fizetett járulékok egyben történő átutalása. A Raiffeisen pedig új ügyfelektől egy évig mindössze a pénzügyi tranzakciós illetéket szedi be az internetes átutalások után.

Tovább olvasom »
bankolás, céges bankszámla, vállalati bankszámla

Hol bankolnak a magyar cégek?

piacesprofit.hu

A magyar vállalkozások több mint 200 pénzintézetnél vezetik számláikat, azonban 1000 feletti céges ügyfélszámmal mindössze 37 rendelkezik. A 15 legnagyobb pénzintézetnél összpontosul a vállalati partnerek csaknem 84 százaléka, – derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzéséből. Ezek közül a legkisebb arányban a Pátria Takarékszövetkezet ügyfelei körében történt csőd és felszámolási eljárás 2015-ben.

Tovább olvasom »
céges bankszámla, költségkímélés, külföldi bankszámla, külföldi terjeszkedés, vállalati bankszámla

Megéri külföldre vinni a bankszámlát?

piacesprofit.hu

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, mit gondoljunk át, ha a kínálkozó külföldi üzleti lehetőségek vagy éppen a szűk belföldi kereslet, esetleg spórolás céljából külföldi bankszámla-nyitásban gondolkodunk? Összegyűjtöttünk – a teljesség igénye nélkül –pár hasznos gyakorlati tudnivalót néhány, a nemzetközi piacokon, ezen belül is a környező országokban aktív pénzintézet megkérdezésével.

Tovább olvasom »
bankszámla, cégalapítások, céges bankszámla, vállalati bankszámla

Ide viszik a pénzüket a cégek

piacesprofit.hu

Az OTP viszi a prímet a vállalati bankszámla nyitások terén a GKI friss elemzése szerint. Az újonnan nyitott céges számlák 20 százaléka ehhez a bankoz került- ugyanakkor első helyen van a megszűnő számlák listáján is. Lássuk a sorban következőket!

Tovább olvasom »
biztonságos befektetés, brókerbotrány, vállalati bankszámla

A biztonság az első – de hol találjuk?

piacesprofit.hu

A brókerbotrányok kapcsán remélhetőleg a magyar cégek életében egyre hangsúlyosabb szerepet kap, hogy jól meggondolják, hol nyitnak számlát, és a jövőben nagyobb mértékben fogják áthelyezni befektetéseiket a megbízhatóbbnak hitt pénzintézetekhez – közölte a Bisnode céginformációs szolgáltató.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankszámla, céges bankszámla, költségkímélés, vállalati bankszámla, vállalati pénzügyek

Céges bankszámlák: nem a méret a lényeg

piacesprofit.hu

Sokan azt gondolják, hogy a céges bankszámlájuk számlavezetőjét is a 4-5 legnagyobb bank közül kell kiválasztani, mert ott kapják a legbiztosabb védelmet a pénzükre és egyben a legolcsóbb díjakat is. Ez azonban egyáltalán nem igaz: a kicsik sokszor jóval innovatívabbak, a betétbiztosítás pedig éppúgy kiterjed a kicsikre is, mint a nagyokra. Szakértőnk megnézte, mi az, amit csak a kicsik nyújtanak ma Magyarországon.

Tovább olvasom »
céges bankszámla, költségkímélés, vállalati bankszámla, vállalkozói bankszámla

Megszűnt a bankom! Hol nyissak céges bankszámlát?

piacesprofit.hu

Az elmúlt hónapokban váratlanul öt banknál is befagytak a betétek, melyek közül négy bank neve a Buda-Cash Brókerházzal összefüggésben merült fel, az ötödik pedig a Széchenyi Bank. A BankRáció.hu céges bankszámla kalkulátora segítségével megnéztük, hogy a vállalkozók hol kapják most a legkedvezőbb ajánlatokat.

Tovább olvasom »
céges bankszámla, vállalati bankszámla, vállalkozói bankszámla

Kevésbé kell a zsebünkbe nyúlni

piacesprofit.hu

Ilyenre is régen volt példa: csökkenni kezdtek az átutalások és a bankkártyás vásárlások díjai az előző év végén. A változások néhol jelentősebbek, néhol pedig jelképesek, de mindenképpen kevésbé kell a zsebükbe nyúlniuk a vállalkozásoknak. A díjcsökkentések mögött jogszabályváltozás, illetve a hazai átutalási rendszer állami tulajdonosának idén januártól érvényes díjcsökkentése állhat. A BankRáció.hu szakértői utánanéztek, hogy reagált a céges bankszámla piac a megváltozott díjakra.

Tovább olvasom »