autópálya

acél, alapanyag, árvíz, autópálya, beton, cement, colosseum, energiaigényes, építőipar, gát, gyár, infrastruktúra, kína, kohó, légszennyezés, ökolábnyom, pantheon, párizsi klímaegyezmény, roma, szén-dioxid

Betonlábnyom: tönkretesszük bolygónkat a sok építkezéssel

Kriston László

Melyik az az anyag, mely gyökerestül átalakította földi környezetünket? Nem az olaj, nem a műanyag, nem az acél. Hanem a beton. A víz után ez a legnagyobb mennyiségben és legszélesebb körben használt anyag a világon. De alapanyaga, az energiaintenzív eljárás során létrehozott cement óriási ökolábnyomot, légszennyezést hagy maga után.

Tovább olvasom »
autópálya, biztonság, önvezető autó, sebesség

Külön sávot kapnának az önvezető autók

piacesprofit.hu

2025-től az amerikai Seattlet és a kanadai Vancouvert összekötő autópályán a nyolc sávból egyet tartsanak fenn a vezető nélküli járműveknek, javasolja egy vállalkozás, amely bizonyítani tudja, hogy az önjáró autók jelentősen csökkentik a baleseteket és gyorsítják a forgalmat.

Tovább olvasom »
autó, autópálya, benzin, elektromobilitás, elektromos autó, energiaszolgáltató, gépjármű, közlekedés, olaj, töltőállomás, villanyautó, zéróemissziós, zöld gazdaság

Ölre mennek a cégek az elektromos autók feltöltéséért

Kriston László

Technológiai startupok, a nagy energiaszolgáltató vállalatok és az olajipari óriások kezdték meg a stratégiai helyezkedést egy új piac megszerzéséért: ki telepíti és üzemelteti az elektromos autók akkutöltő állomásait, amikor már többségében elektromos autók futnak az öreg kontinens útjain? Óriási bizniszről van szó.

Tovább olvasom »
adózás, autópálya, útdíj

Felment az M0-ásra? Már csenget is a kassza

piacesprofit.hu

Megszűnik januártól az M0-s általános díjmentessége – erősítette meg szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs főosztálya a nol.hu értesülését. A tárca tudatta: újfajta, megyei matricákat vezetnek be, amelyek egy évre ötezer forintba kerülnek majd.

Tovább olvasom »
autó, autópálya, belföldi turizmus, nyaralás, turista, turizmus

Csak óvatosan az autópályákon!

piac-profit.hu

A magyarországi autópályákon a nyári hónapokban a legnagyobb a forgalom, ami fokozott odafigyelést igényel a gépjárművezetőktől. Hosszabb utazás előtt érdemes útitervet készíteni – szükség esetére alternatív lehetőséggel -, indulás előtt és a pihenőkben történő megálláskor pontos forgalmi információt kérni, valamint mind a gépjárművet, mind az utazókat megfelelően felkészíteni a több órás, akár egész napos eseményre.

Tovább olvasom »
autópálya, kormány, közlekedés

A kormány 2040-ig tervez

MTI

Összesen csaknem 7 ezer milliárd forintot költene a Népszabadság információja szerint a kormány a magyar úthálózat fejlesztésére. 2014-től évente 200-250 milliárdot költene a költségvetés az útinfrastruktúra bővítésére.

Tovább olvasom »