Vezetői szerep cikkek


"Soha nem gondolkodtam kicsiben"

"Soha nem gondolkodtam kicsiben" 

Az egyik legnagyobb hazai egészségpénztár tulajdonosa, Lukács Marianna a családi örökséget konvertálta cégvagyonná. A ma nyolcmilliárd forint forgalmú Patika-csoport alapítója szerint az egyik legfontosabb vezetői stratégia a kontroll. Minden üzletembernek szüksége van olyan bizalmasra, aki megerősíti, ha jól dönt, és rávilágít, ha hibás az elképzelése.
Nagy baj, ha a főnök mindent jobban tud

Nagy baj, ha a főnök mindent jobban tud 

A jó főnököt az mutatja meg, hogy mit képes kihozni az embereiből. A cég érdekében a saját hiúságát alá kell rendelnie az alkalmazottakénak - mondta a Piac & Profit által szervezett Cégvezetői Csúcs konferencián Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója, aki igazán tudja, hogyan fejleszthet igazán nagy céget egy vezető.
Innen ismerszik meg a rendkívüli vezető

Innen ismerszik meg a rendkívüli vezető 

Vezetőnek lenni nem könnyű dolog és kevesen vannak olyanok, akiknek "zsigerből" megy. De honnan ismerhető fel egyáltalán a jó vezető? Mutatunk néhány jelet!
Így lesz képes bárki ügyfelet hozni nekünk

Így lesz képes bárki ügyfelet hozni nekünk 

Hiába a legtehetségesebb vállalkozó, ha a fejlesztés helyett a cég üzemeltetésével van elfoglalva, rosszat tesz magának és a cégének is. De hogyan lehet kiengedni a kezünkből az egyik legfontosabb feladatot, az ügyfélszerzést? Hát automatizálással!
Tényleg megváltoztatja a személyiséget a vezetői szerep?

Tényleg megváltoztatja a személyiséget a vezetői szerep? 

Felmérések szerint a rossz vezetők aránya a világon nagyon magas lehet. Elegendő megkérdeznünk a munkahelyet váltott ismerőseinket, hogy miért tettek így, ötből négyen valószínűleg azt felelik, hogy a vezetőik miatt. Mi az, ami valójában a gyenge szereplést okozza, miért van az, hogy az állásinterjúk során tökéletesen teljesítő leendő vezetőnek nagy jövőt jósolnak, majd pár hónap alatt mégis kudarcot vall?
Társtulajdonosok - avagy a vezetők kiegyezése

Társtulajdonosok - avagy a vezetők kiegyezése 

Amikor túlnő a feszültség a stratégiai beállítottságú, üzletfejlesztő stílusú vezető és a harctéri realitásokkal nap mint nap megküzdő operatív vezető között, az üzlettársak számára különösen nehéz feladattá válik a cég vezetése. A probléma figyelmen kívül hagyása 3-4 év alatt jelentős üzleti károkhoz vezethet, 6-8 év alatt pedig olyan szakadék szélére sodorhatja a vállalkozást, amelyből az egyetlen kiút rendszerint a szétválás és/vagy a vagyon felosztása.
Mennyit keressen a főnök?

Mennyit keressen a főnök? 

Bár sokan meglepődnének, mennyit keres valójában a főnökük, az igazság az, hogy a magyar ügyvezetők fizetése arányaiban kevesebb, mint nyugati társaiké. Egy amerikai CEO a kisujját sem mozdítaná meg ennyiért.
Önismeret nélkül hova vezet a vezető?

Önismeret nélkül hova vezet a vezető? 

A vezető teljesítménye hatással van a munkavállalókra és a szervezet egészének eredményességére is. Az eredményességhez pedig tisztában kell lennie saját működésével, az általa vezetett szervezetben létrehozott hatásaival - hogy szükség esetén változtathasson.
Családtag a vállalkozásban? Így működhet!

Családtag a vállalkozásban? Így működhet! 

Sok ügyfelemnél látom, hogy nagy problémát okozott az, mikor családtagot vagy barátot vett be alkalmazottnak a vállalkozásába. Ennek aztán tönkrement házasság, megromlott gyerek-szülő viszony, megszakadt barátság és rossz szájíz az eredménye.
Ilyenek a sikeres vezetők

Ilyenek a sikeres vezetők 

Nehéz megállapítani, hogy velünk született adottság-e vagy egyszerűen tanulható a vezetői képesség. A legvalószínűbb, hogy mindkettő igaz egyszerre. Vannak azonban olyan jellegzetességek, amelyeket akár tanultunk, akár nem, elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeres vezetők legyünk.

Néha a kritika jobb az elnézésnél 

Sok vezető azért kerüli a konfrontációt, nehogy elveszítse népszerűségét az alkalmazottai körében. Pedig olykor a konfliktuskerülés következményei akár súlyosabbak is lehetnek, mint maga a konfliktus.

Jó vezető vagyok? 

Kiből lehet jó vezető? Szakértőnk szerint tulajdonképpen bárkiből - hiszen a dolog főként akarat, elhatározás és tudatos önfejlesztés kérdése. Íme néhány tesztkérdés, hogy belőhessük, hol állunk a "jó vezető skálán".

5 tanács, hogy működő cég legyen a káoszból 

Se éjjele, se nappala és mégsem úgy működik a cége, ahogy szeretné? Ideje változtatni egy kicsit. 5 kézzelfogható tanács, mivel érdemes kezdeni a működés megreformálását.

Mi a siker ára? 

A menedzserek közül sokan és sokáig azt gondolták, hogy választaniuk kell: vagy a magas szakmai teljesítmény, vagy a törődés magunkkal és másokkal. Ma már másként állnak a dolgok.

Mit kezdjünk a visszatérő kollégával? 

Gyakori gond a cégeknél a hosszabb távollét – például szülési szabadság – után visszatérő munkavállalók kezelése. A jogi kérdéseken túl fontos munkaszervezési és emberi feladat is felmerül. Szakértőnk segít, hogy mit tegyen a vezető!

A jó vezető gyorsan dönt és hatékonyan kommunikál 

A vezetés tanulása ugyanannyira fontos, mint a velünk született képességek, és egy jó vezetőnél a gyors döntéshozatal és a hatékony kommunikáció a legfontosabb - a Mathias Corvinus Collegium (MCC) több mint 200 hallgató megkérdezésével készített kutatása szerint . Az egyre zordabbá váló gazdasági körülmények miatt drámai módon növekedett a döntéshozók szerepe és felelőssége, így különösen fontos a minőségi képzés megszervezése.

Miért olyan nehéz jó vezetőt találni? 

Az egyik legfontosabb döntés egy vállalat működése során a vezetők kiválasztása - állítja a Gallup felmérése. Mégis rendszerint rosszul választanak, méghozzá ijesztő arányban: a válaszadók véleménye szerint 82 százalékban nem sikerült megfelelő embert választani a megfelelő pozícióra. De miért olyan nehéz ez?

A túl közeli főnök 

Nemcsak a kisvállalkozások vezetőire leselkedik a veszély, hogy túl közvetlenül viselkednek a munkatársaikkal, ez bármely vezetővel megtörténhet, szinte észrevétlenül. A túlzott közvetlenség számos buktatót rejthet, amelyek visszahatnak a cég üzleti sikereire és sokszor a cég imázsára is.

Kérdezni is tudni kell! 

Ahhoz, hogy információt szerezzünk - többek között a cégünkben zajló dolgokról, kérdésekre lesz szükségünk. Ahhoz viszont, hogy eredményesen szerezzünk információt, egyáltalán nem mindegy, hogy milyenek a kérdéseink! Szakértőnk segít.

16 (úgy tűnik) örökérvényű tipp vezetőknek 

Vannak olyan régi igazságok, amelyek mára mulatságosan kimentek a divatból. Mások viszont, úgy tűnik, kiállták az idő próbáját, akárhány évtizeddel ezelőtt fogalmazták is meg őket.

Szokások, amelyekért kedvelni fogják a munkatársai 

Közhellyé vált már a Buckingham–Coffman-féle mondás:„Az emberek a vezetőket hagyják ott, nem pedig a vállalatot.” Minden vezető tudja, hogy ebben a gondolatban bizony sok az igazság. A lojalitást kikényszeríteni nem, csak kiérdemelni lehet. Szakértőnk néhány apró, de annál fontosabb dologra hívja fel a figyelmet, ami segíthet!

Céges parti - a vezető szemszögéből 

Az év végi céges mulatságok általában már a "kiengedés" időszakába esnek. A vezetőnek viszont ez még munka, fontos és komoly feladat, amit nem szabad elhanyagolni. Soha nincs nagyobb szükség a cégvezető arányérzékére, mint ilyen alkalmakkor, mert nem szabad szem elől tévesztenie: ilyenkor fokozottan is igaz, ő a példa (a viszonyítási pont) a munkatársai számára.

Szív is kell a sikeres cégépítéshez 

Komoly összefüggés van a spirituális intelligencia és a sikeres vállalat között. Magyarországon még a legtöbben az ész vezérelte irányításban hisznek, tőlünk nyugatabbra viszont már kevésbé tabu, hogy a szívnek is szerepe van az üzleti sikerekben.

A hatékony, de népszerű főnök titka 

Közismert mondás, hogy a „vezető nem azért van, hogy szeressék”. Persze nem baj, ha a munkája, emberségessége, átlátható és következetesen alkalmazott szabályrendszere miatt kiszámítható, megismerhető és szerethető, de ez csak következmény és nem cél. A gond akkor kezdődik, ha céllá válik és ezért feláldozza az előbbieket. Szakértőnk segít, hogyan lehetünk ezen a téren is még jobb vezetők!

Mentoring: a vezetés emberi oldala  

A mentor szemléletű vezetés egy olyan szervezeti kultúra, üzenet átadása, melynek révén az alkalmazottak kiteljesedhetnek, érezve a szervezetben betöltött szerepük fontosságát, ugyanakkor értékeli a hatékonyságot és teljesítményt. Szakértőnk, Skonda Mária segít áttekinteni a lényeget.

Az elnézés ára 

Egy vezetőnek belátónak és empatikusnak kell lennie, de annak is megvan a határa, hogy meddig és milyen ügyek esetében lehetünk elnézőek.

A rossz vezető indikátorai 

Sokféleképpen lesz valaki vezetővé. Lehet, hogy kinevezik, megörökli, megpályázza és megnyeri, saját céget hoz létre, kiemelik, stb. De ettől még nem vált vezetővé! Akkor vezető, ha a vezetőre jellemző hozzáállást, szemléletet, nézőpontot felveszi. Eldönti, hogy „Én vezető vagyok!”. Ez az első lépés. Természetesen, aztán jön a többi …

Mi a vezető munkája? 

Ha egy cégvezetőt megkérdezünk, hogy mi is a feladata a szervezetben, azt válaszolja, hogy az emberek irányítása és kontrollja. Ha a célról faggatjuk, első helyen az a válasz lesz, hogy azért dolgozik, hogy jól menjen a cég. Ugyanakkor, ha felszerelnénk egy mini kamerát és végig néznénk egy ügyvezető teljes napját, nem ezt találjuk. Mi a valóság, a mai magyar „valóság show”?
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Cégblog

Biztonsági kockázatok miatt leállítja az egyik légitársaság a tel-avivi járatait

Biztonsági kockázatok miatt leállítja az egyik légitársaság a tel-avivi járatait 

A KLM holland légitársaság júliustól ismét leállítja az tel-avivi járatait biztonsági kockázatokra hivatkozva.

Klímablog

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében 

Globálisan a negyedik legjelentősebb bűnözési forma a környezeti bűnözés, és évről évre tovább nő.

Társadalom

Festékgyárat akartak felgyújtani orosz szabotőrök Lengyelországban

Festékgyárat akartak felgyújtani orosz szabotőrök Lengyelországban 

Donald Tusk: kilenc embert gyanúsítottak meg Lengyelországban orosz megrendelésre végzett szabotázsakciók miatt.

Infokom

Ilyen se történt még Oroszországban

Ilyen se történt még Oroszországban 

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo