Bér cikkek


Bért emel az ALDI

Bért emel az ALDI 

Tovább emeli béreit balatoni üzleteiben az ALDI
A béremelés még nem garancia arra, hogy több hitelt vehessünk fel

A béremelés még nem garancia arra, hogy több hitelt vehessünk fel 

Hiába a béremelés, nem kaphatunk azonnal több hitelt.
Zuhan a reálkereset Magyarországon

Zuhan a reálkereset Magyarországon 

2022 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 495 900 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 342 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 14,9 százalékkal, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 15,6 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.
Hányszoros különbség lenne igazságos nyugdíjak és képviselői fizetések között?

Hányszoros különbség lenne igazságos nyugdíjak és képviselői fizetések között? 

A kérdés azért érdekes, mert az elmúlt 20 évben háromszor is jelentősen változott az arány a két társadalmi csoport átlagjövedelme között. 2000-ben 3,5-szeres volt a különbség, 2014-ben 6,3-szeres lett, 2020-ban pedig már több mint 7-szeres. Természetesen a képviselők javára.
Dől a pénz a kormányzati zsebekbe

Dől a pénz a kormányzati zsebekbe 

Az adófizetők pénze szinte szabad préda. A rendszerváltást követően a választási kampányokban állandó szlogen, az olcsó állam víziója. A hatalomban aztán ez gyorsan elfelejtődik.
Megvannak a bérmegállapodás részletei: így nő a postai dolgozók fizetése

Megvannak a bérmegállapodás részletei: így nő a postai dolgozók fizetése 

Megszületett a bérmegállapodás.
Kérdések és válaszok az adózásnál: mi a helyzet a legkisebb bérekkel?

Kérdések és válaszok az adózásnál: mi a helyzet a legkisebb bérekkel? 

Február 1-jétől a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalónak megállapított havi minimálbér 167 400 forint, a legalább középfokú iskolai végzettséget vagy középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalónak alapbérként megállapított garantált bérminimum havi összege 219 000 forint.
Hogyan érvényesíthető a bírósági letiltás?

Hogyan érvényesíthető a bírósági letiltás? 

Végrehajtás során a munkabérből történő levonásnál azt az összeget kell alapul venni, amely a munkabért terhelő adó-és járulékok levonása utána fennmarad.
Aki keres, az talál – óriási mozgások a munkaerőpiacon

Aki keres, az talál – óriási mozgások a munkaerőpiacon 

Az informatikai, a szakmunkás, az adminisztrációs és a vendéglátós állások iránt nőtt a legnagyobbat a kereslet az egy évvel korábbi adatokhoz képest – derül ki a Profession.hu 2019 első negyedéves jelentéséből.
Csak akkor nőhet a főnök fizetése, ha csökken a légszennyezés

Csak akkor nőhet a főnök fizetése, ha csökken a légszennyezés 

A Shell bejelentette, hogy ”hosszú távú fizetések” attól függenek majd, hogy mennyire sikerült a vezetésnek csökkenteni a cég légszennyezését. Lehetséges, hogy más vállalatok is követik a Shell példáját, nemcsak az olajszektorban.

Így lett Pintér Sándor az üzleti szféra és az IT-szektor fontos döntéshozója 

Sok változás lépett életbe az adótörvényben és a béren kívüli juttatások szabályaiban 2019 elején. Pintér Sándor jogosultságai és kompetenciái pedig jóváhagyási és vétójoggal gyarapodtak az EU-n kívüli cégek és magánszemélyek cégvásárlásainak ügyeiben, ha a vállalkozás nemzetbiztonságilag kiemelt fontosságú ágazatban működik, s termékei hadászati célra is használhatók. Ezzel a média- és szoftveripar akvizíciós mozgásainak is egyik felügyelőjévé válik tehát a belügyminiszter. A Piac & Profit Adó, cafeteria, munkajog konferenciáján szakértők ismertették a változtatásokat.

kezeld úgy a célközönséged, mint egy kiskamaszt 

A mai világban rendkívül törékenyek a brandek és a szakmai renomék. A virtuális, online térben összekapcsolódva szinte mindenről gyorsan értesülünk. A cikis céges megnyilvánulásoknak, a lebőgéseknek és lelepleződéseknek hamar híre megy. Mit tehetnek a vállalkozások és a cégvezetők, hogy megvédjék márkájukat? Erről beszéltek szakemberek a Piac &Profit Brandépítés – 2018: Híres legyél, ne hírhedt! című konferenciáján.

Többet kereshetnek a fizikai munkások, de ez régiónként eltérő 

A harmadik negyedévben 980 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, ami 14 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Nem szünteti meg mindenki a cafeteriát 

A SZÉP-kártyát leszámítva jövőre szinte minden dolgozói juttatás egységesen úgy fog adózni, mint a munkabér. Ettől még a cafetériának nem alkonyul be, a hatékony javadalmazási rendszer kialakítása azonban komoly erőfeszítéseket igényel – írja az Edenred.

Még egy ajándék csoki is lehet adóköteles 

A karácsonyi bejgli, a fitneszbérlet, de még a születésnapi figyelmességként a kollégáknak adott bonbon is adóköteles bérré válhat, ha nem figyelnek oda a cégek. A dolgozók megtartását is segítő juttatásokra ugyanakkor továbbra is érdemes figyelmet fordítani a vállalkozásoknak.

Senki sem jár jól a cafeteria beszántásával 

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma azonnali összehívását indítványozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy a cafetéria kapcsán tervezett változásokról érdemi konzultáció folyhasson.

Minimálbérre emelnék az ápolási díjat 

A Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület aláírásgyűjtésbe kezd azért, hogy emelkedjen az otthoni ápolásért járó díj. Azt szeretnék, ha legalább a minimálbér összegét megkapják azok, akik családtagjukat gondozzák.

Nem a pénz a legfontosabb - ha átverik, felmond 

Napjaink egyik legnagyobb munkaerőpiaci problémája az elképesztő méreteket öltő fluktuáció. Mi az oka? Miért vándorolnak ide-oda munkavállalók tömegei? És mi kell ahhoz, hogy maradjanak? Ezekre a kérdésekre keresett választ a HR-Evolution Kft. reprezentatív fluktuáció kutatása.

Jobban keresnek a fiatalok, nem lógnak a szülőkön 

A fizetések évek óta emelkednek országos átlagban. 2017-ben a KSH adatai szerint a nettó bérek például éves összevetésben 12,9 százalékkal nőttek. Ez a béremelkedés a 19-29 éves korosztály jelentős részét is érinti.

Megkaphatják hétmillió forintnyi követelésüket a Tesco női raktárosai 

A brit Tesco női dolgozói a férfiakéval egyenlő bérért perlik a vállalatot, amely fejenként akár 20 000 font, azaz hétmillió forint kártérítés visszamenőleges kifizetésére kényszerülhet összesen vagy kétszázezer korábbi és jelenlegi női munkavállalójának.

Ilyen a vásárlóerő Magyarország településein 

Az életminőség egyik fontos szegmense a vásárlóerő. Minél több árut és szolgáltatást tud megvásárolni a lakosság, annál több kiskereskedelmi egység, étterem, szórakozóhely lesz helyben, s egyre több kulturális, egészségügyi, oktatási és egyéb szolgáltatót tud fenntartani egy-egy település. Ezek pedig önmagukban is növelik a foglalkoztatást, ami továbbjavítja az életminőséget.

Univerzális alapjövedelem helyett adatadó? 

A Big Data korában, adatvezérelt gazdaságban élünk, ahol a cégek ingyen szednek be egy csomó adatot a polgároktól. Ha a kormányok gondoskodnának róla, hogy ezt csak pénzért tehessék, abból el lehetne tartani a társadalmat. Megoldódna a robotok és a mesterséges intelligencia okozta munkanélküliség problémája.

Már az állam is sokallja az adókat 

Elsődleges feladatnak tartja a béreket terhelő adók csökkentését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke. Domokos László szerint Magyarország még mindig túladóztatja a munkát a környező országokhoz, illetve az Európai Unió átlagához képest, ami hátrányt jelent a versenyképességben.

Rekordszinten a gazdasági bizonytalanság 

A PwC legújabb Global Economy Watch kiadványa szerint a jelenlegi politikai és gazdasági környezetben évtizedek óta nem látott szintre emelkedett a bizonytalanság.

Kevés már a fiataloknak a csocsóasztal 

Hamarosan az Y generáció uralkodik a munkahelyeken. Nekik kell kedvezni, ha versenyképes kollégákat szeretnénk megszerezni és megtartani. A közhiedelem szerint a kulcs a csocsóasztal, valójában viszont bevonásra, felelősségre és jövőképre van szükség.

Ezt válaszolhatja az állásinterjú legtrükkösebb kérdésére 

Az állásinterjú ritkán kellemes szituáció, a legrosszabb rész azonban nyilván az, amikor a fizetésről kell alkudozni. Többféle válasz is adható arra a kérdésre, hogy mennyit kerestünk, és mennyit keresnénk most.

Nem vesztegethetjük az időt versenyképtelen ajánlattal 

A mai munkaerőhiányos helyzetben nem engedhetjük meg magunknak, hogy „a múltban legyünk” a bérekkel, és felesleges köröket fussunk azzal, hogy versenyképtelen juttatásokat ajánlunk a nagy nehezen megtalált és válogatós jelölteknek. Tisztában kell lennünk a szokásos juttatásokkal és egyéb munkát érintő tényezőkkel is.

Béralku: ahol nem a legalacsonyabb ár a cél 

A munkaerő felvétel folyamatának egyik legkényesebb pontja a béralku ideje. Főleg a kisebb cégek vezetői tartanak ettől, mivel sok esetben a multik nyújtotta ajánlatokkal kell versenyezniük. A sikeres toborzáshoz látnunk kell, hogy nem a legolcsóbb jelölt a legjobb jelölt, de azt is, hogy van más eszköz is, hogy magunkhoz csábítsunk egy jelöltet, mint a pénz.

A béremelésnél jobban nő a fizetés a családi adókedvezménytől 

2016. január–novemberben a bruttó átlagkereset 260 800 forint volt, 6,2%-kal több az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum emelése mellett a családi adókedvezmény volt jelentős hatással.

Ha olcsó, jöhet a pályakezdő 

A kisvállalkozások 60 százaléka, a mikrovállalkozásoknak pedig 48 százaléka javasol bruttó 100-150 ezer forintos fizetést a pályakezdőknek. Ennél alacsonyabb összeget a kisvállalkozások 9 százaléka, a mikrovállalkozásoknak pedig 7 százaléka, ennél nagyobbat 30, illetve 28 százalék ajánl kezdő fizetésként - derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. friss felméréséből.

Betehet a magyar cégeknek az uniós bértervezet 

Azonos helyen azonos munkáért egyforma bért kell fizetni - mondja az unió. Ez azt is jelentené, hogy a magyar cégeknek is külföldi béreket kellene adnia a kiküldetésben lévő dolgozóknak. Ez pedig a cégek többsége számára túl magas.

Csúcsvezetők csúcsfizetései 

A fellegekben járnak a menedzserfizetések a tőzsdén jegyzett amerikai cégeknél, főképp a technológiai és a médiaszektorban. Az EU-ban elsősorban a bankszektorban találkozni a magas keresetekkel. Itthon is szépen nőnek a menedzser fizetések.

A jó fizetés sem elég a fiataloknak 

Munkaválasztásnál még mindig sokat nyom a latban a jövendőbeli fizetés nagysága a Deloitte friss felmérése szerint, de a korábbiakkal ellentétben már nem első helyen áll a munkaválasztás legfőbb tényezői között. Idén az első helyen az érdekes és előremutató feladatok megléte szerepel. A fiatalok még mindig többet akarnak, mint ami reális, de mással is lehet hatni.

Már gond a munkaerőhiány 10-ből 6 vállalkozásnak 

Egyre több jel mutat arra, hogy az alacsony magyar bérszínvonal egyre inkább gátja lesz a gazdasági növekedésnek. Több helyen már nemcsak a jó szakember „hiánycikk”, hanem egyszerűen a munkaerő is – ez derül ki a Policy Agenda friss elemzéséből.

Mennyit keressen a főnök? 

Bár sokan meglepődnének, mennyit keres valójában a főnökük, az igazság az, hogy a magyar ügyvezetők fizetése arányaiban kevesebb, mint nyugati társaiké. Egy amerikai CEO a kisujját sem mozdítaná meg ennyiért.

5 végzetes munkajogi kiskapu 

Az ember azt hinné, mindig a munkavállalók kerülnek kényszerhelyzetbe - de munkaadóként sem mindig egyszerű a jogszabályok betartása mellett a cég érdekeit képviselni. Ezt leginkább azok tudják, akik mindkét oldalon álltak már egyszer. Öt gyakori és végzetes munkajogi kiskaput szedtünk össze, amelyekről munkaadóként nem szabad megfeledkeznünk.

Mennyit keressen a főnök? 

A jelek szerint a kelleténél jobban szétnyílt az olló a vezetői és az alkalmazotti fizetések között. Magyarországon a „főnök” átlagosan a huszonötszörösét viszi haza egy szakképzetlen munkás fizetésének – és ezzel világviszonylatban még szerénynek számít.

Objektív teljesítménymérés, objektív jövedelem?  

A prémium, az alkalmazotti jövedelem, akár a fizetés megállapítása egyre több munkahelyen teljesítménymérés felhasználásával folyik. Ehhez a munkatársi teljesítménymérés rendszerét gondosan és objektíven érdemes felállítani, mivel így motiváló, alapos és világosan értelmezhető mindenki számára. Amennyiben ilyen rendszerünk nincs, akkor sem a munkatárs, sem a munkáltató számára nem könnyű feladat egy fizetési nap előkészítése, majd túlélése.

Változnak a bérszámfejtés szabályai 

Ismét változik a munka törvénykönyve, melynek a bérszámfejtés rendjét érintő rendelkezései 2013. augusztus 1-től lépnek hatályba. A jövőben a munkabér kiszámítása során az órabéres munkavállalók havi munkabérét nem a 174 órás átalányértékkel, hanem hónapról hónapra változó óraszámmal kell majd elszámolni munkaidőkeret alkalmazása esetén. Mindez nagyfokú körültekintést követel meg a cégek bérelszámoló munkatársaitól annál is inkább, mivel a távolléti díj számítási szabályaival ellentétben, ezen szabályok betartását továbbra is vizsgálhatja a munkaügyi ellenőrzés – figyelmeztet a BDO.

Még kevesebbre elég a fizetésünk 

A bruttó átlagkeresetek 4,6, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 2,0 százalékkal haladták meg az előző évit tavaly decemberben. A tavalyi, átlagosan 5,7 százalékos inflációt figyelembe véve, a reálbérek 3,7 százalékkal olvadtak.

Távolléti díj: a jogbiztonság elvét sérti az NGM útmutatója 

Komoly csúsztatásokat tartalmaz a Nemzetgazdasági Minisztériumnak távolléti díj elszámolásának szabályaival kapcsolatos útmutatója a BDO Magyarország szerint. A tanácsadó véleményében kifejti azt is, hogy az NGM veszélyes vizekre téved, amikor módszertani útmutatóban állapít meg látens kötelezettségeket a munkáltatók részére.

Tovább csökkent a reálbér 

A tavalyi év első 11 hónapjában a bruttó keresetek 4,6, a nettó bérek 2 százalékkal nőttek. Novemberben 5,6 (bruttó), illetve 3,2 (nettó) százalék volt a változás a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentése szerint, amely a novemberi 5,2 százalékos inflációt figyelembe véve 2 százalékos reálbércsökkenést jelent.

Idén is él a bérkompenzációs adókedvezmény már külön feltétel nélkül 

Bár 2013-ban már nincs elvárt béremelés, az NGM közleménye szerint a hozzájárulási adókedvezmény 2013-ban is érvényesíthető csökkentett mértékkel, havi 135000 forint összegű munkabérig. Azok a munkáltatók is élhetnek a lehetőséggel, amelyek nem hajtották végre az elvárt béremelést tavaly.

Állítólag nem keresnek kevesebbet a pályakezdők 

A diplomás kezdő munkavállalók bére bruttó 240 és 260 ezer forint között mozog, a legmagasabb kezdő fizetést a mérnökök és az informatikusok kapják - a Hay Group tanácsadó cég 2012-es jövedelemszint-felmérése szerint.

Akiknek a fizetéséhez hozzájárul az állam 

Összesen 5,6 milliárd forint bérkompenzációs támogatást nyújt több mint 124 ezer munkavállalónak a Nemzetgazdasági Minisztérium - tette közzé hétfőn a tárca a kormányzati portálon.

Előny a műszakiaknál! Milyen szaktudással kereshetjük a legtöbbet? 

A friss diplomások között a mérnökök, az informatikai szakemberek és a pénzügyi területeken dolgozók számíthatnak magasabb fizetésre hazánkban és a régióban a Hays Hungary munkaerő-közvetítő ügynökség 2012-es bérfelmérése szerint. A már gyakorlattal is rendelkező munkaerő kétszer annyit is hazavihet, mint kezdő kollégája.

Minél nagyobb a cég, annál többet fizet 

A fővároson kívül a győri és komáromi régió mellé Fejér megye lépett elő a legjobban fizetett megyék közé, és a cégméret is befolyásolja a fizetést egy felmérés szerint.

Bérkompenzáció tévhitek 

A cégek jelentős része nem tudja teljesíteni az elvárt bérkompenzációt, de az erre képes munkaadók számára is sokszor komoly fejtörést okoz a bérkompenzációval kapcsolatos kötelezettségek pontos értelmezése. Számos elterjedt tévhittel találkozhatunk, melyek közül az öt legjellemzőbbet mutatja be a BDO alábbi összegzése.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

A magyar munkavállalóknak más fontos, mint a külföldieknek

A magyar munkavállalóknak más fontos, mint a külföldieknek 

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú távon is biztosított legyen.

Pénzszerzés

Egyre olcsóbbak a személyi hitelek

Egyre olcsóbbak a személyi hitelek  

Mindenki a lakáshitelek kamatcsökkenéséről beszél, közben szépen lassan, de a személyi kölcsönök is egyre olcsóbbá váltak.

Adózás

Win to win Németországban, vásárolnak az emberek, nőnek az adóbevételek

Win to win Németországban, vásárolnak az emberek, nőnek az adóbevételek 

A német adóbevételek 6,2 százalékkal nőttek júniusban.

Jogi kisokos

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek  

Augusztus 1-től 13 százalékról 15 százalékra emelkedik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabható bírság összegének felső határa.

Gazdaság

Bulgária mentheti meg Magyarországot

Bulgária mentheti meg Magyarországot 

Szijjártó Péter: Bulgária segítséget ajánlott Magyarországnak az ukrán olajtranzit-tilalom által okozott nehézségek kezelésében.

Társadalom

Már nem a karrierlétra megmászása a cél a munkavállalóknál

Már nem a karrierlétra megmászása a cél a munkavállalóknál  

Egyre inkább trend a horizontális karrier, vagyis amikor a magasabb pozíció helyett arra fókuszál valaki, hogy egymástól különböző szakterületeken gyűjtsön ismereteket és tapasztalatokat.

Infokom

Hogyan készítheti fel cégét az AI-korszakra?

Hogyan készítheti fel cégét az AI-korszakra?  

Alig van túl a vállalati szektor az agilis átálláson, az egyre szélesebb körben alkalmazott forradalmi technológiai megoldások máris újabb szemléletváltást sürgetnek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo