kkv adó

adóbírság, adózási kisokos, kkv adó, könyvelés, könyvelési tanácsok

Típushibák könyvelésnél

asalgo

Van egy jó ötletünk, amelynek megvalósításához elengedhetetlen a cégalalpítás. Csakhogy semmi tapasztalatunk nincs a cégek működését illetően, azzal sem vagyunk tisztában, mitől lesz rendben a könyvelésünk. Pedig újdonsült vállalkozásunk nagy árat fizethet tájékozatlanságunkért és tapasztalatlanságunkért.

Tovább olvasom »
adózás, jogi kisokos, kkv adó

Adózási szempontból sem mindegy, ki számít kkv-nak

piacesprofit.hu

Nem csak elméleti kérdés, hogy egy vállalkozás a kis- és középvállalatok kategóriájába tartozik-e. Több területen – adózás, támogatások, pályázatok, statisztikai adatszolgáltatás – fontos szerephez jut a „kkv-ság”. Szakértőnk néhány példán keresztül bemutatja, hogy a kkv-definíció hogyan jelenik meg a magyar adótörvényekben.

Tovább olvasom »
áfa, kkv adó, pénzforgalmi áfa

Kinek segít a pénzforgalmi áfa?

piacesprofit.hu

Komoly likviditási előnyt jelenthet a kkv-knak a pénzforgalmi áfa. Így csak akkor kell majd megfizetni az adót, ha a vevő valóban kifizette a számlát. Lássuk a feltételeket és, hogy mire kell figyelni a UCMS Group Hungary szakértői szerint!

Tovább olvasom »
adó 2012, adó csökkentés, bürokrácia, kkv adó, kkv finanszírozás, új széchenyi terv

Nem kéne szembenézni a valósággal?

Kolossa Katalin

Jól teszik a kis- és középvállalkozások, ha továbbra is a saját erejükre és képességeikre alapoznak, nem pedig a gazdasági környezet barátságosabbá válására. A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken beterjesztett jelentése ugyanis új megoldásokat nem ígér gazdasági bajaink orvoslására. A dokumentum szerint fejlődésünk alapja és kerete az Új Széchenyi Terv, amely vonzó és megvalósítható jövőképet ad a következő évtizedre, s ennek középpontjába két egyszerű célt helyez: régiónkban nálunk legyen a legjobb élni, és vállalkozást működtetni. Mindezt pedig a foglalkoztatás bővítésével és a növekedés gyorsításával érjük el. Ezt már hallottuk, az eredményt pedig ismerjük.

Tovább olvasom »
adó 2012, adókedvezmény, foglalkoztatás, kkv, kkv adó, kkv támogatás, munkahely, munkahelyteremtés, munkahelyvédelmi akcióterv, orbán, orbán viktor

Akár jó is lehet Orbán terve, de honnan lesz rá pénz?

PP/MTI

A munkaadók szerint kedvező hatása lehet a tegnap bejelentett, a kisvállalkozások támogatását célzó intézkedéscsomagnak, és hozzájárulhat a feketemunka visszaszorításához. Ugyanakkor a szakszervezetek szerint a munkahelyteremtéshez ez még nem elég, kevés, ha a gazdaság stagnál. Az elemzők a finanszírozási oldal bizonytalanságát hangsúlyozzák, sőt, a szuperbruttó kivezetésének elhalasztását is szükségesnek vélik a tervek finanszírozási oldalának biztosításához.

Tovább olvasom »
adó 2012, adózás, eva, kkv, kkv adó, parlament, rogán, rogán antal

Új módon adóznak majd a kisvállalkozások

PP/MTI

Háromszázmilliárd forint értékű, a munka világát érintő, tehercsökkentő csomagban állapodott meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Fidesz-KDNP-frakció. A kisadózók esetében egy tételes adó váltja ki az eddigi terheket, és hasonló lépés várható a 25 dolgozónál kevesebbet alkalmazó kisvállalkozóknál is.

Tovább olvasom »
adminisztráció, elvárt béremelés, kkv adó, zara lászló

10 százalékos csökkenés egy új munkahelyet jelentene

PP/MTI

Az adó- és járulékterhek, valamint az adminisztráció együttes 10 százalékos csökkentése vállalkozásonként egy új munkahely finanszírozását tenné lehetővé a legalább tíz főt foglalkoztató kisvállalkozóknál – Zara László, az Adótanácsadók Országos Egyesületének elnökének véleménye szerint.

Tovább olvasom »
adó 2012, adó csökkentés, katasztrófavédelmi hozzájárulás, kkv adó, parlament

Egyel kevesebb a teher a cégeken

PP/MTI

Az Országgyűlés kormánypárti javaslatra fél évvel a bevezetése után máris megszüntette a katasztrófavédelmi hozzájárulást, mivel az indoklás szerint a gyakorlatban nem teljesítette a jogalkotó szándékát.

Tovább olvasom »
adó 2012, adó csökkentés, euróövezet, euróválság, gazdasági növekedés, gazdaságpolitika, kkv adó, különadó, matolcsy, munkahelyteremtés, orbán, orbán viktor, orbán-kormány, válságadó

A magyar kormány is érzi: csak egy járható út maradt

piacesprofit.hu

A magyar kormány is érzi, hogy az évek óta tartó visszaesés után az egyetlen járható út, a saját erőforrásokat is igénybe vevő munkahelyteremtő programok megvalósítása. A Policy Agenda heti elemzésében a most induló nemzeti konzultáció kérdőíve kapcsán vizsgálja meg, hogy várhatóan milyen tervvel áll elő a kormány ezen a területen.

Tovább olvasom »
adó, adózás, kkv adó, parlament, telefonadó, tranzakciós adó

Adó: még nyár előtt jöhet a változás

PP/MTI

Arra kérte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Fidesz-KDNP-frakciószövetséget, hogy még a parlament nyári szünete előtt fogadják el a jövő évi költségvetés sarokszámait és az adótörvényeket. A kormányfő ezt újságíróknak mondta Budapesten, a Fidesz-KDNP frakcióüléséről távozóban. Szólt arról is, támogatja, hogy megmaradjon a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó, a tervezett tranzakciós illetékről pedig azt mondta, azt a pénzintézetek fizetik majd.

Tovább olvasom »
adó 2012, ingatlan, kkv adó

Harcban állnak Kaposvár cégei az önkormányzattal

PP/MTI

A Kaposvár vállalkozóiból spontán módon szerveződött Kaposvári Cégszövetség csütörtökön benyújtotta a város vezetésének a kompromisszumos javaslatát a drasztikusan megemelt helyi építmény- és telekadó módosításáról, kezdeményezve egy rendkívüli közgyűlés összehívását az ügyben.

Tovább olvasom »
2013, adminisztráció, adó, adó 2012, adóemelés, adótervezés, kkv adó

Mikor csökkennek az adóterhek?

piacesprofit.hu

Balog Ádám adóügyekért felelős államtitkár szerint jövőre csökkentik a kkv-k terheit, ami azért is fontos lenne, mert a tapasztalatok szerint azok idénre is tovább növekedtek. Egyszerűsítésről is szó van, de ez sem látszik egyelőre.

Tovább olvasom »