kereskedelmi szálláshelyek

airbnb, belföldi terjeszkedés, belföldi turizmus, kereskedelmi szálláshelyek, konferenciaközpont, konferenciaturizmus, megosztás gazdasága, munkaerőhiány, munkaerőpiac, szép kártya, turizmus

Attrakciók kellenek

kfarkas

Minden eddiginél jobb évet zárhat a magyar turizmus, akár a vendégéjszakák számát, akár az árbevételt tekintjük, azonban már most komoly gond van az ágazatban: szakmánként több ezer munkavállaló hiányzik. Ezt a helyzetet azonnal kezelni kell – mondta lapunknak Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, akivel az ágazat előtt álló lehetőségekről, kihívásokról, és tennivalókról beszélgettünk.

Tovább olvasom »
belföldi turizmus, kereskedelmi szálláshelyek, turizmus

Boldogan fognak erre az esztendőre emlékezni a szállásadók

piacesprofit.hu

Bővüléssel zárta a szezont a belföldi turizmus: a Szallas.hu legfrissebb elemzése szerint 8,1 százalékos volt a növekedés tavaly nyárhoz képest. Továbbra is az 1-2 éjszakás foglalások a legnépszerűbbek, az átlagos foglalási érték 4,5 százalékkal 54 205 forintra nőtt.  Gyakrabban fizettünk SZÉP-kártyával, és Siófok népszerűsége a nyaralók körében továbbra is megdönthetetlennek tűnik.

Tovább olvasom »
kereskedelmi szálláshelyek, turizmus, védjegy

Csillag helyett korona: védjegyet kapnak a szálláshelyek

piacesprofit.hu

A szálláshelyek kötelező minősítésének megszűnésével új nemzeti tanúsító védjegyrendszert alkalmaznak a szálláshelyek szolgáltatásainak minősítésére hazánkban. A Nemzetgazdasági Minisztérium 5 szálláshelytípusra (falusi, kemping és üdülőháztelep, szálloda, magánszállás) működtet nemzeti tanúsító védjegyrendszert, amely a szolgáltatások minőségi garanciáját segíti elő.

Tovább olvasom »
béren kívüli juttatás, cafeteria, cafeteria 2013, jogszabály módosítás, kereskedelmi szálláshelyek, szép kártya

Figyelem! Elveszhet a SZÉP kártyán lévő pénze!

piacesprofit.hu

A SZÉP kártyára 2011-ben feltöltött juttatásokat legkésőbb 2012. december 31-éig el kell költeniük a számlatulajdonosoknak, különben a pénz elvész. A helyzetet nehezíti, hogy az akkor kibocsátott kártyákon még csak a szálláshely zseb volt aktív, így kizárólag szállás szolgáltatásért fizethetnek az érintettek. Fizetni még idén kell, de elutazni ráérnek később is.

Tovább olvasom »
kereskedelmi szálláshelyek, szállodaipar, turizmus

A szeptember is külföldieket hozott a magyar szállodákba

piacesprofit.hu

Szeptemberben tovább javult a szállodaipar teljesítménye, s az ágazat szempontjából kiemelt súlyú harmadik negyedév is viszonylag jó adatokat produkált. A kedvező trendek ellenére a szektor helyzete még kritikus: a foglaltság gyenge, az árak nyomottak, a foglalkoztatás csökkent, a kapacitás pedig (ha nagyon lassú ütemben is, de) tovább bővült.

Tovább olvasom »
kereskedelmi szálláshelyek, szálloda, turizmus

Bíztató nyarat zártak a hazai hotelek

piacesprofit.hu

A belföldivendég-éjszakák számának növekedési üteme (+6,0) idén először augusztusban haladta meg a külföldiekét (+4,5%), amelyben elsősorban a SZÉP-kártya felhasználás bővülése játszott szerepet. A szállodai vendégforgalom 12 százalékkal élénkült, főként a négycsillagos házak jó szereplésének köszönhetően. A kereskedelmi szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal nőtt – a Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentése szerint.

Tovább olvasom »
kereskedelmi szálláshelyek, szállodaipar, turizmus

Júliusban javítottak a szállodák

piacprofit.hu

A külföldi vendégforgalom növekedése, a hazai visszaesése eredőjeként 3,3 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma júliusban az előző év azonos időszakához képest. Az árbevétel folyó áron 9,6 százalékkal hízott.

Tovább olvasom »
kereskedelmi szálláshelyek, szállodaipar, turizmus

A szemfülesek “szoba-szállodába” fektetnek Budapesten

piac-profit.hu

A MALÉV februári csődje után sokan a turisták számának visszaesését prognosztizálták, az idei első félévben mégis többen látogattak hozzánk, mint egy évvel korábban. Az igények és a fizetőképesség azonban fokozatosan átalakult az elmúlt években, amelyben sokan meglátták a lehetőséget. A „szoba-szálloda” egyre jobb üzlet és ez ismét Budapestre vonzza a befektetőket.

Tovább olvasom »
kereskedelmi szálláshelyek, szép kártya, üdülési csekk

SZÉP Kártya: Beintett a kormány a fürdőknek

piacprofit.hu

Nem enged a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a fürdőszövetség kérésének, amelyben a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP Kártya) alszámlái közötti átjárhatóságra tettek javaslatot. Ez a kivételes lehetőség csak a szálláshely szolgáltatásra vonatkozóan jár a tárca érvelése szerint. Figyelembe véve a kereskedelmi szálláshelyek idei forgalmáról rendelkezésre álló adatokat, az ágazatnak minden olyan eszközre szüksége lenne, amely a belföldi forgalom élénkülése irányába hat, a KSH friss statisztikája szerint ugyanis a foglaltság ágazati szinten továbbra is a kritikus 50 százalék alatt áll.

Tovább olvasom »