Tanulás cikkek

hirdetés

A magyarok 62 százaléka helyzetének romlására számít

A magyarok 62 százaléka helyzetének romlására számít 

Az egészségünkbe és a tanulásba fektetnénk többet, ha visszamehetnénk az időben.
Egy jó állás nem pótolja a diplomát

Egy jó állás nem pótolja a diplomát 

Jelentős a lemorzsolódás az egyetemi alapképzésben: a hallgatók 40 százaléka egy adott ponton megszakítja tanulmányait. Főként az informatikai és a gazdasági szakokra jellemző, hogy egy vonzó álláslehetőség elcsábítja a diákokat.
A kicsik a pénzügyekben is a családi mintát követik

A kicsik a pénzügyekben is a családi mintát követik 

Egy kutatás szerint a fiatalok pénzügyi ismereteiket elsősorban a szüleiktől, közvetlen hozzátartozóiktól sajátítják el, ezért érdemes átgondolni a szavainkat, tetteinket ezen a területen is. Hiszen legyen az a példa akár jó, akár rossz, a kicsik eltanulják.
Milyen nyugdíjuk lesz a fizikai dolgozóknak?

Milyen nyugdíjuk lesz a fizikai dolgozóknak? 

A fizikai munkakörben dolgozó magyarok alig egynegyede tesz félre rendszeresen a nyugdíjas éveire és több mint kilencven százalékuknak nincs nyugdíjterve – derül ki az Aegon legfrissebb nyugdíjkutatásából.
Egy kérdésből megmondják, érdemes-e felvenni

Egy kérdésből megmondják, érdemes-e felvenni 

A Starbucks volt HR-menedzsere szerint egyetlen kérdésből megállapítható, hogy valaki sikeres munkatárs lesz-e az új munkahelyén. Ennek a kérdésnek köze van ahhoz, hogy az illető képes-e tanulni a hibáiból és fejlődni. Sokkal többet jelent ez, mint bármi, amit leír a rezüméjében.
hirdetés
Mindig van kifogás a bliccelésre

Mindig van kifogás a bliccelésre 

A hazai munkavállalókban megvan a szándék, hogy tanuljanak, azonban a megkérdezetteknek csak 20%-a vett részt továbbképzésen az elmúlt évben – derül ki felnőttképzésben élenjáró Training360 kutatásából. A munkavállalói szándék azonban nem elegendő.
Fejlődni, tanulni szeretne a magyar munkavállaló

Fejlődni, tanulni szeretne a magyar munkavállaló 

Szakmai szempontból eredményesnek érzik az elmúlt évet a magyar munkavállalók, aminek egyik oka, hogy a feladataik elvégzése közben sok újat tanulhattak – derül ki az OTP Bank megbízásából készített felmérésből.
Ennyi tényleg elég a sikerhez?

Ennyi tényleg elég a sikerhez? 

Hogyan tanuljunk meg valami újat? Szenteljünk rá egy hónapon át napi 45 percet – és sikeresek lehetünk.
Már az alsósoknál is alap az okostelefon

Már az alsósoknál is alap az okostelefon 

Egyre inkább a tanulásnak is elengedhetetlen kellékei a műszaki eszközök: az alsósosok negyede, a felső tagozatosok fele már számítógépet is használ az iskolai teendők teljesítéséhez - írja az Adó Online.
A munkaerő harmadának kell új foglalkozást keresni

A munkaerő harmadának kell új foglalkozást keresni 

A digitalizáció következtében az amerikai munkaerő harmadának 2030-ig új foglalkozásra kell átállnia. A kiutat az átképzés jelentheti, de kérdés, megoldható-e egyáltalán a súlyos probléma.
hirdetés

Alig készít fel a munkára az iskola 

A magyarok mintegy fele szerint alig készít fel az iskola a felnőtt életre, a munkahelyen használt tudás több mint felét munka közben sajátították el – derül ki az OTP Bank kutatásából.

Akárhogy számolunk, többe kerül az iskola, mint tavaly 

Mennyire kell mélyen a zsebünkbe nyúlni iskolakezdéskor? Többet vagy kevesebbet költünk, mint tavaly? Mikor vesszük meg a tanszereket, min lehet spórolni, és mi az, amin nem érdemes? A Jófogás online kutatása a többi között ezekre a kérdésekre kereste a választ.

Újévi karrierfogaladom? Ezek az első lépések 

Az év eleje a számvetés és a fogadalmak időszaka, érdemes ilyenkor összegezni az elmúlt esztendő tapasztalatait, és gondolkodni a jövőn. Jó alkalom ez a karriertervezésre is, hiszen sokkal nyitottabbak vagyunk arra, hogy új célokat tűzzünk ki, akár a magasabb fizetés, a szakmai előrelépés, vagy a munkahelyváltás reményében. A Perfekt Zrt. szakértője szerint az alábbi öt tanácsot érdemes megfogadni, hogy karrierünk szempontjából is igazán sikeres legyen a 2018-as év.

Ennyiért nem megy senki szakmunkásnak 

Már nem csak szakmunkásokból van hiány. A GKI Gazdaságkutató Zrt. vállalati felmérése kitért ennek néhány okára, többek között arra, hogy mely munkakörök esetében érzik a cégek a legjelentősebbnek a munkaerőhiányt.

Hogyan lehetünk milliárdosok tőke nélkül? 

Les Mills, többszörös új-zélandi súlyemelő olimpikon 1968-ban edzőtermet nyitott Aucklandben. Fia később zenés edzésgyakorlatokat alakított ott ki. Rendszerüket ma 75 ország 15 000 edzőtermében használja 6 millió ember. Iskolapélda kapitalizmusra – tőke nélkül...

Ilyen irányba megy a világ 2018-ban 

Az Ericsson ConsumerLab a technológiai újítások korai befogadói körében végzett közvélemény-kutatást, amely alapján idén hetedik alkalommal adta közre a várható fogyasztói trendekről szóló, éves jelentését „A 10 legfontosabb fogyasztói trend 2018-ban” címmel.

Szükség van rájuk – mentor program időseknek 

Az idősödő társadalomról általában problémaként szokás beszélni, pedig az idősek korcsoportjára mint növekvő erőforrásra is tekinthetünk. A tizedik évébe lépő Senior Mentor programban épp ez történik.

A nők maradnának, a férfiak inkább külföldre mennének 

A 19-29 éves dolgozó fiatalok 36 százaléka tervezi a külföldi munkavállalást. Azonban nemek között jelentősek az eltérések: a dolgozó férfiak fele, míg a nők mindössze 16 százaléka keresné kenyerét külföldön - derül ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. A diákok közül még többen vágnának bele külföldön az álláskeresésbe: 44 százalékuk tervezi, hogy legalább egy ideig Magyarországon kívül dolgozna. Tanulni azonban már kevesebben mennének külföldre. Legalább egy középfokú nyelvvizsgával a fiatalok 36 százaléka rendelkezik.

Mostantól erre kell spórolnia mindenkinek 

Lakás-és autóvásárlás, utazás. Legtöbbünk ezekre a dolgokra igyekszik rendszeresen pénzt félretenni. Családi eseményre, oktatásra, nyugdíjcélra nagyon kevesen képeznek tartalékot. A SocialFokus és a LightClock közös kutatása szerint azonban az élethosszig tartó tanulás lesz a jövőben az a nélkülözhetetlen tényező, amelyre mindenkinek spórolnia kellene.

Brit egyetemekről kerülnek ki a világ csúcsvezetői 

Brit egyetemek játsszák a legnagyobb szerepet a világ vezetőinek képzésében, derül ki a londoni Felsőoktatási Intézet felméréséből. Napjainkban 58 olyan állam- és kormányfő van hivatalban a világon, akik Nagy-Britannia egyetemein tanultak.

Tanuljunk a legjobbtól! Íme Brian Tracy két titka 

Szakértőnknek lehetősége volt személyesen részt venni Brian Tracy, a világ egyik legismertebb menedzsment-tanácsadójának tréningjén. „Szakmabeliként igyekeztem ellesni tőle, hogy hogyan ad elő, figyeltem a stílusát, a mozdulatait, hogy milyen színpadi és előadói trükköket használt. És persze az előadás témájából is minden apró részletet figyelemmel követtem.” Két titokra lett figyelmes, ezeket osztja meg most az olvasókkal.

Mit ér a papír, ha magyar? 

Duális oktatás – ennek fontosságában mindenki egyetért. Mármint, a munkaadó, az oktatási intézmény és a nemzetgazdasági szaktárca egyaránt!

Így fejlessze cége digitális tudását! 

A digitális szolgáltatások részévé váltak a mindennapjainknak - egyre több vállalat vezeti be a mindennapi működésébe a közösségi, mobil és felhőmegoldásokat.

Öt tipp az új eszközök bevezetéséhez 

A folyamatosan fejlődő technológia rengeteg változást hozott a kiskereskedelem világába az utóbbi 25 évben. Csak győzzék az alkalmazottak megszokni.

A tanulás fájdalmas, de megéri 

A tanulás fájdalmáról szól ez a rövid írás. Az volt a célom, hogy Ön kedves olvasó, tudatosítsa magában, hogy ez van, létezik és ha találkozik vele, kedves ismerősként üdvözölje. Azért kedves, mert a tanulás Önt szolgálja.

Humánerőforrás: butul, vagy menekül 

A versenyképes munkaerő képzésének kiemelten fontos a szerepe a fejlődésben, a kiváló humánerőforrás pedig a befektetők számára is vonzó tényező. Magyarországon sem a magas adószint elrettentő a befektetők számára, hanem a humánerőforrás romló állapota, amit csak fokoz majd, hogy csökken a fejlesztésére fordított összeg.

Mennyit ér a külföldi ösztöndíj az álláspiacon? 

Az Erasmus hallgatók rövidebb idő alatt találnak állást, a munka megkezdése után pedig könnyebben veszik a kihívásokat - mutatta ki egy európai szintű tanulmány. A HR szakember szerint viszont a külföldi tapasztalat még nem minden, és akad olyan cég, amely akár hátránynak is tekintheti. A HR Portál cikkéből az is kiderül, mit gondolnak a külföldön eltöltött idő tanulságairól, és a szakmai fejlődés lehetőségeiről az egykori Erasmus ösztöndíjasok.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Megér az egészsége napi egy kávé árát?

Megér az egészsége napi egy kávé árát? 

Az egészség az egyik, ha nem a legfontosabb magánvagyonunk, a legtöbben azonban ezt nem mérik fel időben és csak kevesen gondolnak arra, hogy az egészségükre is biztosítást kössenek.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Társadalom

Orosz drónok hatoltak be a román légtérbe

Orosz drónok hatoltak be a román légtérbe 

Ukrajnai háború - Lehetséges légtérsértést észleltek a román radarok.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo