Operatív programok cikkek


Pénzeső a cégekre: több száz milliárd forint értékű pályázati kiírás jelenik meg a napokban

Pénzeső a cégekre: több száz milliárd forint értékű pályázati kiírás jelenik meg a napokban 

Nyilvános, hogy milyen operatív programok keretében lehet uniós forrásokra pályázni a 2021-2027-es ciklusban.  Ezek a programok társadalmi egyeztetés alatt vannak, ez idő alatt a szervezetek, cégek és magánszemélyek véleményezhetik őket és javaslatokat tehetnek módosításokra. AVia Credit számítása szerint akár már 2 ezer milliárd forint összegű pályázati pénz kerülhet kiírásra a következő hónapokban. Középpontban továbbra is a versenyképesség, hatékonyságnövelés, innováció és a munkahelyek megvédése áll.
Több pénz jut az uniótól környezetvédelemre

Több pénz jut az uniótól környezetvédelemre 

A kormány módosította a Környezet és Energiahatékonyság Operatív Program (Kehop) éves fejlesztési keretét, így a környezetvédelemre és energiahatékonyságra fordítható európai uniós pályázati források összege jelentősen megemelkedett.
Iszonyú sok pénzt bukhatunk

Iszonyú sok pénzt bukhatunk 

Kikerült az Európai Bizottság honlapjára az a rendelkezés, amellyel felfüggesztették az időközi kifizetéseket az Európai Regionális Fejlesztési Alapból. Ez a pénz a „Társadalmi infrastruktúra” operatív program (TIOP) megvalósítására került volna Magyarországra.
Több mint 19 milliárd ipari parkokra

Több mint 19 milliárd ipari parkokra 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című, TOP-6.1.1-15 kódszámú felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 19 495 millió Ft.
Meghűlt bennünk a vér az egykulcsos reklámadóra

Meghűlt bennünk a vér az egykulcsos reklámadóra 

Februárban kinyílt a pénzeszsák a vállalkozásoknak: ekkor hagyta jóvá az Európai Bizottság az új uniós fejlesztési időszak első magyar Operatív Programjait, és a jegybank is ekkor jelentette be a Növekedési Hitelprogram kiterjesztését, az NHP+-t. Ugyanakkor mindenkiben meghűlt a vér, amikor közölték, hogy az addigi sávos helyett egykulcsos lesz a reklámadó. Az év eseményeit összefoglaló írásunk második része.
Megjelentek a TOP első felhívásai

Megjelentek a TOP első felhívásai 

Négy felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, összesen közel 35 milliárd forintos keretösszeggel – jelentette be Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési időszak programjai közé tartozó TOP a helyi közvetlen gazdaságfejlesztést támogatja, forrásokat biztosít a települési önkormányzatok és a megyék fejlesztéseihez.
Újabb százmilliárdokat vágott hozzánk Brüsszel

Újabb százmilliárdokat vágott hozzánk Brüsszel 

Az Európai Bizottság zöld jelzést adott a kormány Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programjának (KÖFOP). A döntés eredményeként 342 Mrd Ft jut a közigazgatás fejlesztésére, az állampolgárok számára nyújtott kormányzati szolgáltatások javítására.
90 milliárdnyi pályázati pénz lesz elérhető

90 milliárdnyi pályázati pénz lesz elérhető 

Már áprilisban 90 milliárd forint értékben nyílhatnak meg pályázatok a kis- és középvállalkozások számára, a 2014-2020 közötti fejlesztési időszakra rendelkezésre álló keretből, írja a Világgazdaság.
Mire költünk el 1200 milliárdot?

Mire költünk el 1200 milliárdot? 

A következő uniós programozási időszakban a közlekedésfejlesztésre fordítható 1200 milliárd forint több mint egynegyedét a városi és elővárosi tömegközlekedés, fennmaradó részét pedig a transzeurópai közlekedési hálózat magyarországi elemeinek közvetlen vagy közvetett fejlesztésére fordítja a kormány.
Újabb milliárdokról született döntés Brüsszelben

Újabb milliárdokról született döntés Brüsszelben 

Az Európai Bizottság elfogadta azt a beruházási programot, melynek célja a magyarországi humántőke bővítése és a társadalmi környezet fejlesztése. Az EFOP program a teljes uniós támogatásunk 11 százalékának felel meg.

Indulhat a nagy pénzosztás 

Öt magyar operatív program (OP) támogatását hagyta jóvá pénteken az Európai Bizottság, amelyeken keresztül a következő években összesen több mint húszmilliárd eurónyi, azaz több mint hatezer milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Magyarországon.

Kilencszer ennyi pénz is elfogyna az első pályázatokon 

Január 30-án lezárultak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében még tavaly októberben egy-egy milliárd keretösszegben meghirdetett a munka és a magánélet összehangolását, valamint a fiatalok vállalkozóvá válását támogató pályázati felhívások.

Májusban dőlt el, mire lesz pénz 

Döntés az operatív programokról, a dohányboltokról és a kötelező kamarai tagságról. EU-csatlakozás értékelése és egy kkv-kat támogató együttműködés – mi minden történt májusban?

Bődületes mennyiségű pénz lesz energiahatékonyságra 

2015-től az ideinél huszonháromszor több pénz (63 milliárd forint) jut lakossági és vállalati energiahatékonysági beruházásokra évente az új uniós forrásokból. Ebből kb. 33-34 milliárdnyit kaphat majd a lakosság vissza nem térítendő támogatás, illetve kedvezményes hitel formájában.

Százmilliárdokat bukhatunk aszfaltügyben 

Újabb technikai szakaszába érkezett a vita Magyarország és az Európai Bizottság között az „aszfaltügyben” és ha nem sikerült tisztázni a vitát, jelentős összeget bukhatunk az uniós támogatásokból.

Ötször több forrás lesz energiahatékonyságra 

Nagyságrendekkel nőnek az energiahatékonyságra jutó uniós források 2015-től, és kifejezetten energiahatékonysági célú hitelekre is lehet számítani. A lakosságnak is jut az uniós pénzből.

Csak jövőre nyílik meg az uniós pénzcsap 

A 2014 és 2020 közötti európai uniós fejlesztési ciklus tíz operatív programjának minden pályázata jövő év első hónapjaiban jelenhet meg. Addig a kormány saját felelősségére írhat ki pályázatokat 500-1000 milliárd értékben.

Már leshetjük az új uniós pályázatok kiírását 

Mára készülnek el a szaktárcák a múlt héten beharangozott uniós pályázatok kíirásaival és háttéranyagaival, így a mai naptól kezdve bármikor megjelenhetnek az új uniós ciklus első pályázatai. Fontos tudnivaló, hogy új pályázat rendszerben indul a pénzosztás, így nem árt figyelnie a forrásokra vágyó vállalkozásoknak.

Lehet önteni az uniós pénzeket a gazdaságba 

Elfogadták az Európai Bizottság és Magyarország közötti partnerségi megállapodást pénteken. Várhatóan heteken belül megjelennek az első pályázatok, és az idén ősszel már a 10 operatív programban megkezdődhetnek a pályázati kiírások.

Október közepén jönnek az új uniós pályázatok! 

Magyarország napokon belül benyújtja az uniónak a 2014-2020-as időszak európai forrásainak felhasználását tartalmazó operatív programokat - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Budapesten a Piac és Profit konferenciáján.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Keddtől új világ kezdődik a rollereseknek

Keddtől új világ kezdődik a rollereseknek  

Holnaptól mintegy 50 ezer e-rollerrel már csak kötelező biztosítással lehet közlekedni a hazai utakon.

Adózás

Itt vannak a nyári adóváltozások

Itt vannak a nyári adóváltozások 

Múlt héten megjelentek a Magyar Közlönyben az adótörvényeket érintő évközi változások, ennek apropóján a PwC összefoglalta a legfőbb pontokat. 

Jogi kisokos

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek  

Augusztus 1-től 13 százalékról 15 százalékra emelkedik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabható bírság összegének felső határa.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo