90 milliárdnyi pályázati pénz lesz elérhető

Már áprilisban 90 milliárd forint értékben nyílhatnak meg pályázatok a kis- és középvállalkozások számára, a 2014-2020 közötti fejlesztési időszakra rendelkezésre álló keretből, írja a Világgazdaság.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára a lapnak azt nyilatkozta, hogy a vállalkozások számára szóló pályázatok kiírása prioritás.

 

Kép: Pixabay

Az NGM idén csaknem 70 pályázati felhívást tesz közzé mintegy 830 milliárd forint értékben. Az áprilisban megnyíló 90 milliárdos keretből 80 milliárd a termelési kapacitás bővítését szolgálja, 5-5 milliárd pedig a kkv-k munkahelyteremtő beruházásait (a szabad vállalkozási zónákban), illetve a piaci megjelenést támogatja - írja a Világgazdaság.

A GINOP idei felhívásai közül számos kiírás kifejezetten a kkv-k támogatását szolgálja majd, így például csaknem 145 milliárd forint keretösszegben mintegy 12 pályázati felhívást hirdet meg az NGM a kkv-k versenyképességének javítására, kapacitásbővítésük megteremtésére.

Mint azt korábban megírtuk, nemrégiben jelent meg a GINOP fejlesztési kerete. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás keretébe tartozik egyebek mellett a mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítésére szánt 80 milliárd forint. Ugyanez a cégkör termelési kapacitásainak bővítésére kombinált hiteltermék keretében juthat forráshoz, 20 milliárd forint összegben.

Hatékonynak minősítette korábbi nyilatkozatában a kombinált megoldásokat Krisán László a a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, aki hangsúlyozta, a kkv-k fejlesztése a legnagyobb multiplikációs hatással bírhat a teljes gazdaság teljesítménye szempontjából. Ezért a támogatásuk kötelezően meglépendő tett – mondta Krisán. A Kavosz kutatásai szerint a vállalkozások 80%-a tervez fejlesztést. A válságban a vállalkozások nagy része kivérzett, mostanra lehet már szó arról, hogy esetleg fejlesztést, megújulást terveznek. 2013 elejére megálltak a GOP és ROP pénzek és azóta se indultak újra, ezért a cégek úgy várják az uniós pénzt, mint a mannát.

 

Uniós pénzek: van még ott, ahonnan eddig jött
Már év elején lezárult az előző uniós pályázati ciklus kiírási szakasza, miután a kormány határozata szerint a 2007-2013 közötti programozási időszak operatív programjai keretében pályázati kiírás 2015. február 15. után nem hirdethető meg. A határidőn túl a kormány vagy a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság előzetes hozzájárulásával lehet pályázatot kiírni.
 

Véleményvezér

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium

Több száz pedagógust vert át a Belügyminisztérium 

A pórul járt pedagógusok minden bizonnyal beperlik a Belügyminisztériumot.
Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival

Magyar Péter szerint választási csalás történt a külföldön élő magyarok szavazataival 

Valami bűzlik Dániában mondaná Shakespeare.
Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve

Orbán Viktor kormányzása óta nagyot zuhantak a magyar nyugdíjak GDP arányosan nézve 

Mennyire becsüljük meg nyugdíjasainkat?
Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo