Jótékonyság cikkek

hirdetés

A szponzoráció nem csak a nagyok terepe

A szponzoráció nem csak a nagyok terepe

A szponzoráció hallatán sok cégtulajdonos és cégvezető úgy véli, ez csupán a nagyok terepe, ami tévedés. Akár már az egyéni vállalkozók és a kisebb vállalkozások számára is számtalan remek szponzorációs lehetőség kínálkozik.
PR-akciónak tartja a szupergazdagok adakozását sok francia

PR-akciónak tartja a szupergazdagok adakozását sok francia

A Zöldek és a „sárgamellényesek“ azzal vádolják a Notre Dame újjáépítésére százmilliókat felajánló szupergazdagokat: reklám-akcióról van szó, helyette inkább fizetnék adóikat.
Perceken belül indul az árverés az FC Barcelona dedikált mezéért

Perceken belül indul az árverés az FC Barcelona dedikált mezéért

December 18-án 10.00 és 18.00 óra között lehet licitálni arra a dedikált FC Barcelona futballmezre, amit a Colt Hungária Kft. jótékonysági árverésre bocsátás céljából vásárolt meg. A cég a befolyt összeget teljes egészében a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet javára ajánlja fel.
Magyarok a Piacon klub a hiányt szenvedőkért

Magyarok a Piacon klub a hiányt szenvedőkért

December 12-én a hazai KKV szektor képviseletében a Magyarok a Piacon Klub 500.000 Ft-tal támogatta az Ökumenikus Segélyszervezet idei „szeretet.éhség.” Országos Adventi Pénzadománygyűjtését.
Adakozásban biztosra mennek a magyar cégek

Adakozásban biztosra mennek a magyar cégek

A magyar vállalatok csaknem kétharmada támogat civilszervezeteket, kifejezetten pénzadományt 45%-uk ad – derült ki a Human Dialog és az Emocionális Marketing idei kutatási projektje bemutatóján szerdán. A reprezentatív, 500 cég döntéshozóinak megkérdezésével készült felmérés érdekes következtetése, hogy a cégek önzetlenül jótékonykodnak, nem várnak ellentételezést, de szeretnek biztosra menni abban a tekintetben, hogy a felajánlásuk ténylegesen jó ügyet szolgált.
hirdetés
100-ból hat munkavállaló társadalmi cégnél dolgozik

100-ból hat munkavállaló társadalmi cégnél dolgozik

Kutatások szerint az európai szociális gazdasági szektor jelenleg több, mint 11 millió embernek ad munkát, ez az aktív munkaképes lakosság 6 százalékát teszi ki. Bár ez az arány országonként változó, a szám egyértelműen jelzi, hogy egy nem elhanyagolható szektorról van szó. Magyarországon is egyre több a társadalmilag hasznos, megvalósult kreatív ötlet – a nagy kérdés, hogy ezek közül mennyi marad életben hosszútávon is fenntartható, üzletileg is sikeres vállalkozás formájában.
Még van idő eldönteni, kit támogasson az adójából

Még van idő eldönteni, kit támogasson az adójából

Az egyéni vállalkozóknak az szja-bevallásukat idén február 26-áig kell összeállítaniuk és eljuttatniuk a NAV-hoz, ám az 1+1 százalékok sorsáról ők is május 22-éig dönthetnek. Bárki, aki személyijövedelemadó-bevallást ad jogosult az adójának 1+1%-áról rendelkezni. Az egyik 1%-ot regisztrált civil szervezetnek, a másik 1%-ot technikai számos bevett egyháznak, illetve a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlhatják fel az adózók.
Szeretnek civil szervezeteket támogatni a magyarok

Szeretnek civil szervezeteket támogatni a magyarok

A magyarok háromnegyede adományozott az elmúlt évben, ami nemzetközi összevetésben is jó arány. A civilszervezetek támogatásakor a megkérdezettek szerint döntő szempont a szimpátia és maga a kérés, hogy adományozzunk, míg az elmúlt évek közéleti vitáinak az adakozási kedvre nincs érdemi hatása – derül ki a Human Dialog és az Emocionális Marketing friss, nagymintás, reprezentatív felméréséből.
Januártól ingyen pénzt oszt a szilícium-völgyi mogul

Januártól ingyen pénzt oszt a szilícium-völgyi mogul

Jön az automatizáció, tíz-húsz éven belül az emberiség nagy része felesleges lesz a munkaerőpiacon. Ezért is fontos az alanyi jogon adható, univerzális alapjövedelem gondolata. A Szilícium-völgy egyik legnagyobb kockázatitőke-alapja, a Y Combinator ennek hatását kutatja januártól: 100 kaliforniai család a kísérleti nyúl. Úgy kapnak majd pénzt, hogy nem kell érte megdolgozniuk.
Kisvállalat, nagy CSR

Kisvállalat, nagy CSR

Nincsenek könnyű helyzetben a magyar cégek, így háttérbe szorul a felelős működés, gondolnánk. Dehogyis! A CSR az akut problémák megoldásában is szerephez jut. Tíz évvel ezelőtt csak a multik tudták, mit jelent egy cég esetében a társadalmi felelősségvállalás, mára azonban egyre több cég mindennapi működésének része a CSR. Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke szerint a kisvállalkozások túlnyomó többségének azonban még ma sincs fogalma a kifejezés jelentéséről.
hirdetés

Ne legyen láthatatlan a szponzor

Hasznos lehet, ha megjelenik egy cég egy sporteseményen, vagy egy jótékonysági ügy mögé áll, de viszonylag keveset ér, ha a szponzor csak alig-alig válik észrevehetővé, mint ahogy az sem egészséges, ha támogatás címén direkt értékesítést folytat. Adunk pár tanácsot, hogyan szponzoráljunk jól!

A Nagy Testvér a szegénység ellen

A szegénységet eddig mindig felpuffadt hasú, csont sovány afrikai gyerekkel "népszerűsítették", adakozásra buzdítva a fejlett nyugati országok kormányait, cégeit és magánszemélyeit. Most új "marketingeszköz" van a világjobbító szervezetek kezében: a műholdas kép. A leghaladóbb jótékonysági szervezetek a Big Data Nagy Testvér-szerű megfigyelő módszereit hívják segítségül, hogy megtalálják a rászorulókat.

Adóelőnyök és nyálminták: adakozás szilícium-völgyi módra

A Szilícium-völgy hatalmasságai az innovációtól remélik a globális éhínség és a szegénység megoldását. Az adakozás hatását és hatékonyságát is mérik. Mintha egy cég üzletvitelét szemlélnék. Új utakon az adakozás művészete. Hogy sikerült-e segíteni a rászorulókon, azt nyálmintákból is mérik!

Bill Gates: legyünk hálásak!

Immár bő másfél évtizede, hogy életét a jótékonykodásnak szenteli Bill Gates. Nemrég kifejtette nézeteit az oktatás fellendítéséről, a szegénység okairól és egy energiaforradalom szükségességéről. Minden, amit Gates filantrópiájáról tudni kell.

Decemberben adjuk a legtöbbet

Egyre több adomány érkezik a nonprofit szervezetekhez a magánszektorból a KSH statisztikái szerint. Nemzetközi adatok alapján az összes jótékony célú támogatás harmadát decemberben ajánlják fel, a vállalatok még profitálhatnak is a jótékonykodásból.

A jótékony pénzekkel sem lehet szórakozni - perel Bill Gates Alapítványa

Viszonylag ritka, hogy egy világhírű jótékonysági alap csatlakozik a felperesek közé egy korrupciós botrányban. Bill Gates világegészségügyet és oktatást támogató, s a szegénység megszüntetéséért küzdő alapítványa épp ezt teszi most a brazil állami olajcég elleni perben, mégpedig részvényesként.

Nem tetszik az ajándék – de mit tehetünk vele?

A karácsony előtti időszakban mindenki a tökéletes ajándékot próbálja megtalálni szeretteinek, a statisztikák szerint azonban a magyar vásárlók 38 százaléka egy, vagy két alkalommal rendelt már olyan terméket, amely nem felelt meg elvárásainak.

A P&G és a Lidl 5 millió forinttal támogatja az éhező gyerekeket

Lezárult a Procter & Gamble és a Lidl közös, a vásárlókat is mozgósító adománygyűjtő akciója. A kampány lezárultával személyes és kötetlen esemény keretében adták át a Procter&Gamble és a Lidl vezetői a Gyermekétkeztetési Alapítvány képviselői számára az 5 millió forintos támogatást jelképező szimbolikus csekket.

Komplett ebéd 300 forintért - ilyen is van

Első és második fogás körettel - ezt kínálja egy euróért (valamivel több mint háromszáz forintért) egy Milánóban nyílt étterem, ahol nem csak hajléktalanokat várnak.

Adományozásra tanítja a gazdagokat Bill Gates

Egy pekingi egyetemmel szövetkezve speciális kurzusokon az adományozás művészetére taníttatja a jövőben az adakozni kész kínai gazdagokat a jótékonykodásáról is híres amerikai milliárdos, Bill Gates.

Kéne egy saját kút Afrikában?

Az adakozók hiúságára apellál az ivóvízproblémákra szakosodott szervezet, mely afrikai és ázsiai falvakban fúrat kutakat. Az adományt fizetőről nevezik el a kutat.

Ingyen világítás - erre is jó a művészet

Napenergiával működő lámpásért kapott díjat Olafur Eliasson a Davos-ban megrendezett Világgazdasági Fórumon (WEF). Alkotását a szegény országokban forgalmazza. Hálózaton kívüli, "off grid" megoldásokkal akarja segíteni a szegény sorban élőket. 850 dollárért szponzorként bárki hozzásegíthet egy rászoruló családot a találmányhoz.

A MagNet Bankkal meleget adhat

Nem szokatlan, hogy a MagNet Bank, a magát teljes joggal közösségi banknak nevező pénzintézet ismét olyan kezdeményezést indít útjára, amely nem a pénzügyekről, hanem elsősorban a társadalmi szolidaritásról szól.

Fociedzőkre nem szívesen áldoznánk, de a gyerekekre igen

Különleges kezdeményezést indított útjára a NIOK Alapítvány: kíváncsiak voltak, hogy a Facebook társadalma milyen témákat tart anyagi támogatásra méltónak, avagy: „Mit támogatna, ha lenne 5000 forintja?” A válaszolók legnagyobb hányada kórházi eszközök beszerzésére áldozna, de a legnépszerűbbek között volt a fogyatékos gyerekek számára kialakítandó eszközkölcsönző ötlete is.

Jót tenni jól - avagy hogy jótékonykodjunk okosan

Nem kell milliárdokat keresni ahhoz, hogy kimutassuk emberi oldalunkat és jótékonykodjunk. Egy kisvállalat is lehet gondoskodó, ráadásul a jótékonyság jó hatással van a morálra és a cég imázásra is.

Harry herceg a Déli-sarkra mehet, 50 ezer magyar aláírás az északira

Az iraki és afganisztáni háborúban megsérült angol és amerikai katonák túrájához készül csatlakozni a meztelen bulizgatásairól híres arisztokrata sarj decemberben.

Egész évben dolgozik a Mikulásgyár

Még január elején is osztották azokat az adományokat, amelyeket a MikulásGyárban gyűjtöttek össze karácsony előtt. Idén közel 200.000 embernek jutott csomag a MikulásGyárból.

Állatotthont támogat a Flairspring

A Flairspring pár hónapja nyitotta meg első üzletét Budapesten a Szabadság téren. A tulajdonosok a zártkörű megnyitón elmondták, a márka egyik legfontosabb értéke az, hogy bizonyos ügyeket támogat. Az egyik ilyen ügy, - amely a cégvezetőknek személyesen is nagyon fontos, hiszen öt befogadott kutyájuk van - a magyarországi állatmenhelyek támogatása.

Ajándék munka a jubileumra

Közel egy évnyi önkéntes munkát ajánlottak fel a Holcim Hungária Zrt. munkatársai a vállalatcsoport 100 éves évfordulója alkalmából meghirdetett „Együtt a közösségért” elnevezésű nagyszabású összefogási program keretében. Első lépésként a lábatlani Környezetvédelmi Napot hívták életre, ahol nyolc szervezet példaértékű összefogásával közel félezer embert mozgattak meg a gyerekek környezetvédelmi célú nevelése érdekében.

Hozz egy takarót!

Minden háztartásban akad legalább egy felesleges takaró, amely rengeteg segítséget jelenthet az utcára kényszerült embereknek. Mindössze el kell vinni a gyűjtésre, hogy segítsünk valakin! 

Meglopták Bill Gates alapítványát, ezért ismét adakozik

Nem kevesebb, mint 750 millió dollárt adományozott az AIDS, tuberkulózis és malária elleni küzdelemmel foglalkozó alapítvány részére a milliárdos üzletember. Az alap sajtóértesülések szerint rendszeres készpénz-problémákkal küszködik. Egyes országokban ugyanis illetéktelen felek segélypénzeket nyúltak le a szervezettől.

Adománybolt Budapesten

A Közösségi Szociális Szövetkezet megnyitotta Budapest legújabb adományboltját E-cherry néven az Alkotás utca 39/a szám alatt. A bolt működése és jellege az angol charity shopok működésén alapszik, és hasonló az elmúlt években Magyarországon megnyílt adományboltokhoz. Az adományozók a már nem használt tárgyaikat ajánlhatják fel a bolt számára adományként, illetve vevők olcsón juthatnak hozzá használt ruhákhoz, könyvekhez, egyéb használati tárgyakhoz.

Vásároljon másokért!

Már el is felejtettük a karácsonyt és az akkoriban gyarkan előkerülő jótékonyásági felhívásokat. Pedig rászorulók egész évben vannak. A szekrény mélyén, vagy raktárban porosodó tárgyak másoknak valódi segítséget jelenthetnek. A jótékonysági aukciós portálon ezek találhatják meg hasznos helyüket.

Szórakozás, ami másokon segít

Jótékonysági gálaestet szerveznek 2012. január 30-án a MÜPA-ban az oxigénhiányosan született kisgyermekek fejlesztésével foglalkozó Dévény Anna Alapítvány javára.

200 eurós konzervdoboz

Segíteni nagyon sokféleképpen lehet. Lehet ruhát, élelmiszert, pénzt adni a rászorulóknak, de lehet úgy is, mint ahogy azt a Marcel Wanders Can of Gold világhírű karitatív programja teszi, és egy hétköznapi tárgyat művészettel párosít. Így egy konzervdoboz megvásárlásával nemcsak egyedi művészeti alkotást kapunk, hanem az érzést, hogy segíthettünk.

Egyen másokért!

A "Jótevő" kampány arra ad lehetőséget a felelős cégeknek, hogy úgy támogassanak egy új ügyet, hogy közben még alkalmazottaiknak is gesztust tesznek, sőt, a cég hírnevét is öregbítik.

A Béres Alapítvány ismét segít

A daganatos betegek megsegítésére a Béres Alapítvány a hagyományos évenkénti jótékonysági estjét az idén Budapesten, május 14-én rendezi meg. A Pesti Magyar Színházban felhangzó koncert teljes bevételével az Országos Onkológiai Intézetet támogatja az Alapítvány. Az ünnepi koncertet Liszt Ferenc emlékének ajánlják. Az est kuriozitása, hogy a Tavaszi Fesztiválon felhangzó ősbemutatót követően itt csendül fel először Dubrovay László, világhírű kortárs zeneszerzőnk, Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójára írt remekműve, a III. zongoraverseny. Az Óbudai Danubia Zenekart Héja Domonkos vezényli, zongorán közreműködik: Fülei Balázs. Az est fővédnökei: Mádl Dalma és Schmittné Makray Katalin.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Pénzszerzés

Durva változás az uniós számlázásban

Durva változás az uniós számlázásban

Itthon is nagy változást hoz az elektronikus számlázásban az új EU-sztenderd.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Cégblog

Fontos változtatást jelentett be a Tesco az árstopos termékeknél

Fontos változtatást jelentett be a Tesco az árstopos termékeknél

Megemelik az árstopos termékekre vonatkozó vásárlási limitet a húsvét előtti időszakban, és a tojás esetében el is törlik.

Gazdaság

Rejtély, elestek a laborok

Rejtély, elestek a laborok

Az egészségügyi ellátás legfontosabb pillére a jó diagnózis, aminek első lépése, hogy elmegyünk egy laborba, ahol vizelet és vérvételt követően jutnak az orvosok alapinformációkhoz egy szervezet állapotáról. Mostanában mintha haldokolna ez a szolgáltatás.

Társadalom

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo