Hita cikkek

hirdetés

Hét magyar IT cég mutatkozik be Ázsiában

Hét magyar IT cég mutatkozik be Ázsiában

Hét magyar IT cég mutatkozik be június 17. és 20. között Ázsia legnagyobb infokommunikációs szakkiállításán, a szingapúri CommunicAsia rendezvényen. A négynapos expón a magyar stand a világ mintegy félszáz országából érkező több tízezer vendégnek mutatja be a magyar fejlesztéseket, az idén másodszor.
Új üzletek köttetnek Kínával

Új üzletek köttetnek Kínával

Több mint 120 üzletember kísérte el Orbán Viktor miniszterelnököt hivatalos kínai útjára, hogy ott hosszú távú gazdasági kapcsolatokat alakítsanak ki a távol-keleti országgal. Összesen 19 megállapodást jött létre a kormányzat, a magyar cégek és a kínai partnerek között.
Csak profiknak

Csak profiknak

Világszinten is igen jelentős bővülés várható a szolgáltató központok piacán, a szektor globális fejlődéséből pedig egyértelműen profitál majd Magyarország és a hazai kis- és középvállalkozások is. Akár beszállítóként, akár a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfélként nyerhetnek a növekedésből.
Csúcs volt a november

Csúcs volt a november

A borászok lelkendeztek az idei szőlőtermés láttán, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a HITA történetének legnagyobb magyar beruházását hozta össze, a Piac és Profit pedig megrendezte a IV. Magyar Fenntarthatósági Csúcsot.
1,2 milliárd euró befektetés,7000 új munkahely

1,2 milliárd euró befektetés,7000 új munkahely

Az éves költségvetésének közel 133-szorosát hozta be befektetésekben Magyarországra a HITA, azaz a Nemzeti Külgazdasági Hivatal. Az éves szinten 9 millió euróból gazdálkodó HITA segítségével 2013-ban megvalósult beruházásoknak köszönhetően, ugyanis összesen 1,2 milliárd euró befektetés érkezett az országba, a magyarországi gyártók külpiaci tevékenységének támogatása pedig 420,772 millió euró (1 éven belül várható) exportbővülést eredményezhet. A HITA 2013-as évet záró sajtótájékoztatóján mutatta be december 1-jével kinevezett új elnökét, Berényi Jánost, illetve a szervezet fő tevékenységi körében, azaz a befektetésösztönzés és az exportfejlesztés terén elért 2013-as főbb eredményeit.
hirdetés
Kkv követek segítik az exportot

Kkv követek segítik az exportot

Az Enterprise Europe Network (EEN), a világ legnagyobb vállalkozásfejlesztési hálózata a jövőben nagykövetek segítségével teszi láthatóbbá tevékenységét. Az EEN követek (brand ambassadorok) sikeres, példamutató kkv-k képviselői, akiknek az EEN segített abban, hogy új üzleti partnereket találjanak, vagy bővítsék megrendelői körüket.
Tovább mélyül a magyar-macedón együttműködés

Tovább mélyül a magyar-macedón együttműködés

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének megnyitójával kezdődött a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) és a Macedón Befektetésösztönzési Ügynökség (Invest Macedonia) által közösen szervezett üzleti fórum és üzletember találkozó Szkopjéban, tegnap délután. A Magyarországról érkezett 32 fős üzletember delegáció összesen 22 céget képviselt, és elsősorban az energetika, a jármű- és gépipar, az építőipar és a textilipar területén folytattak tárgyalásokat a nyugat-balkáni ország üzletembereivel.
Új elnök a HITA élén

Új elnök a HITA élén

Dr. Berényi Jánost nevezték ki a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnökévé. Az állami vállalatok és a versenyszektorba tartozó cégek vezetésében egyaránt komoly tapasztalattal bíró szakember, a szülési szabadságon lévő Dobos Erzsébetet váltja a Hivatal élén.
Az exportra áldoz a kormány

Az exportra áldoz a kormány

Bár a hazai exportból alig 23 százalékkal részesednek a kkv-k, egyes kisvállalatok komoly külpiaci sikereket tudnak felmutatni. Akár egy maroknyi alkalmazottat foglalkoztató garázscégből is lehet két év alatt 130 fős szervezet, ha megtalálja a piacát. A HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) már második alkalommal választja ki a legjobbakat, akik elnyerik az Év Exportőre Díjat.
Magyar beszállítókat keresnek a japánok

Magyar beszállítókat keresnek a japánok

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal szervezésében japán nagyvállalatok képviselőivel találkozhattak magyar cégek, amelyek így a távol-keleti vállalatok beszállítóivá válhatnak.
hirdetés

Török-magyar üzletember találkozó

A turizmus, a fémipar, a gépipar, a logisztika és az ICT szektorból érkeztek törökországi résztvevők arra a török-magyar üzletember találkozóra, amellyel a Fiatal Vállalkozók Hete zárult Budapesten.

Magyar beszállítók iránt érdeklődnek a svédek

Több magyar cég is sikerrel mutatkozott be Észak-Európa legnagyobb beszállítói kiállításán a HITA támogatásával. A magyar standot számos nagy múltú svéd cég is felkereste, többek között a Husqvarna és a Scania.

A magyar cégek után a tengerentúlról is érdeklődtek

Tizenhárom magyar cég mutatkozott be a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) standján, a világ vezető elektronikai kiállításán és vásárán, a müncheni Productronicán. A huszadik alkalommal megrendezett kiállításon 83 ország 1220 kiállítóval vett részt, a látogatók száma elérte a 38 ezret.

Ennyien még sosem voltak

Minden eddiginél több, összesen 32 magyar cég mutatkozik be a világ legrangosabb orvostechnikai kiállításán a nemzeti Külgazdasági Hivatal szervezésében.

Óriási sikert ért el a HITA

Fennállásának legnagyobb sikerét érte el a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a japán Takata cég több mint húszmilliárd forintos magyarországi beruházásának létrejöttével.

Hódít a magyar libamáj és pálinka Oroszországban

Oroszország észak-nyugati régiójának legjelentősebb élelmiszeripari seregszemléjén, a Peterfood 2013 szakkiállításon hét magyar gyártócég mutatkozott be a regionális és országos hatáskörű orosz élelmiszerláncok beszerzőinek.

Erősödik az ázsiai magyar borexport

Jól szerepeltek a magyar borok a Hongkong legjelentősebb bor és szeszesital szakkiállításán. A HITA támogatásával létrejött megjelenés fontos lépés piaci pozícióink erősödésének irányában.

Szingapúr lehet a keleti nyitás újabb célpontja

Budapest - Szingapúri – magyar üzletember találkozót szervezett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Singapore Business Mission, Tony Tan Keng Yam szingapúri elnök hivatalos magyarországi látogatásához kapcsolódóan.

Sikeresek a magyar borok Hongkongban

Hatalmas sikert arattak a magyar borok egy Hongkongban tartott borászati szakkiállításon, ahol a HITA támogatásával mutatják be a magyar borászatok termékeit.

Kelendőek a magyar termékek Észtországban

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 11 magyar vállalkozás – a HITA mellett tíz cég személyesen, egy vállalkozás katalóguson keresztül - vesz részt az immáron 15. alkalommal megrendezett Tallinn FoodFair 2013 Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon.

Újabb kínai beruházó választotta hazánkat

Magyarországot választotta első Kínán kívüli gyártóegysége helyszínéül a telekommunikációs cégeknek optikai kábeleket, csatlakozókat beszállító Comlink.

Nemzetközi finanszírozási konferenciát szervezett a HITA

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2013. október 22-én kelet-európai fókuszú konferenciát rendezett a Világbank és az EU Bizottság képviselőinek részvételével, melyen a hazai és külföldi cégek első kézből kaptak tájékoztatást a nemzetközi gazdaságfejlesztési projektekbe való bekapcsolódási lehetőségekről és az alternatív exportfinanszírozási metódusokról.

Tizenegy magyar cég a Közel-Kelet legnagyobb IT seregszemléjén

Vasárnap nyitotta meg kapuit és csütörtökig tart a GITEX, a Közel-Kelet legnagyobb IT szakkiállítása. Az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett informatikai seregszemlén tizenegy magyar cég mutatkozik be a HITA segítségével.

Sikeres magyar exportőrök kerestetnek!

A hazai munkavállalók hetvenöt százalékát alkalmazó magyar kkv-k külpiaci növekedését ösztönzi, és a kiemelkedő teljesítményeket immáron másodjára jutalmazza a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az Év Exportőre Díjjal.

IT-cégek: regisztrálni és irány Arábia!

Alig három hét alatt 70 infokommunikációs cég töltötte fel profilját a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fejlesztésében elérhető angol nyelvű, online ICT Export Directory felületére.

Exportképes kkv-kat vár a Magyar Nemzeti Kereskedőház

A Magyar Nemzeti Kereskedőház elindította Partner Programját, amelynek célja, hogy felkutassa azokat a hazai vállalkozásokat, amelyeknek termékei, szolgáltatásai megjelenhetnek a külpiacokon. Az év végéig pedig újabb négy viszonylati kereskedőház megnyitása várható.

Hiánypótló exportpromóciós lehetőség IT-cégeknek

Magyarországon először a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fejlesztésében érhető el az angol nyelvű, online ICT Export Directory, amelynek célja a magyar infokommunikációs cégek exportjának elősegítése külföldi partnerek számára elérhető adatbázis kialakításával.

Magyar design Angliában

A tavalyi sikeres magyar megjelenés eredményeképpen idén tíz hazai tervező kapott lehetőséget a londoni szakmai zsűritől, hogy a szeptember 14–22. között megrendezett London Design Festival egyik legrangosabb eseményén, a TENT London szakkiállításon mutathassa be legújabb munkáit. A magyar standon a hazai design legjobbnak ítélt termékei jelentek meg, a kreatív alapanyagoktól az egyedi tervezésű bútorokon át a speciális üveg- és porcelánkülönlegességekig. A résztvevők által szakmai és üzleti szempontból egyaránt eredményesnek mondott magyar megjelenés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával valósult meg.

Beregszászon is várják a magyar vállalkozókat

A Kárpát Régió Üzleti Hálózat sikeres működésének köszönhetően a kormány bővíti az irodahálózatot, amelynek eredményeként újabb iroda nyílt meg Beregszászon. Ezzel a Kárpát-medencében tizenkét, Kárpátalján belül pedig két üzletfejlesztési iroda támogatja a magyar vállalkozókat külpiaci kapcsolataik élénkítésében.

Erősödő külpiaci jelenlét a környezetvédelemben

2013. szeptember 25–27. között a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége harmadik alkalommal rendezi meg az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítást Budapesten, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. A kiállítással párhuzamosan a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) nemzetközi üzletember-találkozót szervez a hazai környezetvédelmi cégek külpiaci jelenlétének erősítése céljából.

Magyarországra költözik a ZTE mobiljavító központja

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a ZTE telekommunikációs cég. A most induló beruházás egymillió eurót tesz ki, ezt a jövőben tízmilliós nagyságrendűvé tervezik bővíteni.

Élénkülő tunéziai–magyar gazdasági kapcsolatok

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Tunéziai–Magyar Üzleti Tanács Tunéziai–Magyar Üzleti Fórumot szervezett. Az eseményen részt vett Abdelwaheb Maatar, a Tunéziai Köztársaság kereskedelmi és kézműipari minisztere is a kétoldalú üzleti kapcsolatok elősegítése, valamint a Magyarország és Tunézia közötti kereskedelmi kapcsolatok bővítése céljából.

Hogyan kapcsolódhatunk be nemzetközi projektekbe? Itt megtudhatja!

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) kelet-európai fókuszú konferenciát rendez a Világbank és az EU Bizottság képviselőinek részvételével, melyen a hazai és külföldi cégek első kézből kapnak tájékoztatást a nemzetközi gazdaságfejlesztési projektekbe való bekapcsolódási lehetőségekről és az alternatív exportfinanszírozási metódusokról.

Van még kihasználatlan lehetőség Szlovéniában

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a Szlovén Köztársaság budapesti Nagykövetségével és a Szlovén–Magyar Üzletemberek Egyesületével együttműködve 2013. szeptember 18-án szlovén–magyar üzleti fórumot szervezett.

Hogyan üzleteljünk az Öböl-térségben?

Üzleti szokások és lehetőségek az Öböl-menti arab országokban címmel 2013. szeptember 3-án a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) információs napot szervezett az arab országok iránt érdeklődő magyar cégek számára.

Hat magyar divatcég mutatkozott be Brno-ban

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) magyar standdal jelent meg a Brnoban megrendezett Styl nemzetközi divatkiállításon. A Styl a Cseh Köztársaság, Szlovákia és egyben a közép-kelet-európai országok legnagyobb nemzetközi divatvására, melyen közel 300 kiállító mutatta be a következő szezon kollekcióit és divatirányzatait.

Bemutatkoztak a magyar cégek Floridában

Az amerikai kontinens legnagyobb orvostechnikai vásárán kilenc magyarországi kiállító képviseltette magát a Nemzeti Külgazdasági Hivatal segítségével. A megjelenés azért fontos, mert az USA adja a világ egészségipari szektorának csaknem a felét.

Keleti nyitás a magyar IT-szektorban is

2013. június közepén rendezték meg a CommunicAsia kiállítást Szingapúrban, amelyen a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) idén első alkalommal kollektív magyar megjelenést szervezett.

Jön a Norvég Alap – újabb 40 milliárdos pályázati forrás

A Norvégia, Izland és Liechtenstein által finanszírozott EEA/Norvég Alap következő pályázati kiírásai hamarosan megjelennek. A „Zöldipari Innováció” Program keretében az idei évben először nyílnak meg olyan pályázati jogcímek, amelyek révén a vállalkozói szektor is részesülhet a Norvég Finanszírozási Mechanizmusból.

Magyar cégek kísérték az uniós delegációt Moszkvába

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által vezetett magyar Enterprise Europe Network konzorcium szervezésében 15 magyar cég vett részt Antonio Tajani, az Európai Bizottság alelnöke „Mission for Growth” delegációjában.

Sikeres magyar erdészeti bemutatkozás Svédországban

Az idén első alkalommal kaptak lehetőséget magyar vállalkozások, hogy a június 5-8. között Jönköpingben megrendezett ELMIA WOOD nemzetközi erdészeti kiállításon bemutathassák legújabb fejlesztéseiket.

Textiles járműipari beszállítók kerestetnek!

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület (TMTE) együttműködésének keretében 2013. május 29-én a HITA Beszállítói osztálya járműipari szakmai fórumot szervezett a HITA székházában.

Most még kérhetnek egyedi támogatást a befektetők

A befektetők számára már csak a következő hónapok állnak rendelkezésre annak érdekében, hogy egyedi támogatást igényeljenek a magyar Kormánytól a jelenlegi támogatási szabályok szerint.

Átszervezi a Külgazdasági Hivatalt a kormány

A Keleti Nyitás politikájának minél erősebb támogatása, illetve a magyar kkv-k exportjának növelése érdekében átszervezi a Nemzeti Külgazdasági Hivatalt (HITA) a kormányzat.

Beszállítói akadémiát indított a HITA

Beszállítói akadémiát szervezett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), hogy a hazai kis- és középvállalkozások minél versenyképesebben tudjanak bekapcsolódni a hazánkban gyártókapacitással rendelkező nagyvállalatok beszállítási láncába.

Magyar orvostechnikai cégek Kínában

Április 17–20. között rendezték meg Shenzenben a CMEF-et, Ázsia legnagyobb orvostechnikai kiállítását. Magyarország először jelent meg kollektív standdal a kiállításon, a HITA támogatásával 5 magyar vállalat mutatkozott be.

Magyar robot, stringbike és aksitöltő aratott sikert Hannoverben

Az 1947 óta évente megrendezett Hannover Messe-n idén is számos magyar cég képviseli hazánkat. Az egyszerre több tematikus kiállításnak helyt adó ipari vásár április 8-12. között várja az aktuális trendeket, innovatív termékeket megismerni kívánó szakmai látogatókat a világ minden tájáról.

Együttműködik a HITA és a HOA

Együttműködési megállapodást írt alá 2013. március 29-én a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA). Az együttműködés fő célja a hazai vállalkozások érdekeinek összehangolása és piacképességük erősítése.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Tudatosabb fejlődés és sikeres cégvezetés – A business mentor segít!

Tudatosabb fejlődés és sikeres cégvezetés – A business mentor segít!

A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Állami támogatást lehet szerezni a diákmunkásokat foglalkoztatóknak

Állami támogatást lehet szerezni a diákmunkásokat foglalkoztatóknak

A program elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását.

Pénzszerzés

Visszaadja a bank a pénzt, ha csalók ellopták a számla- vagy kártyaadatainkat?

Visszaadja a bank a pénzt, ha csalók ellopták a számla- vagy kártyaadatainkat?

Korlátozott a lehetőség az ügyfél pénzének visszaszerzésére, ha az ő aktív közreműködésével szerzik meg azt a digitális adathalászok.

Jogi kisokos

Inkább ránt kardot a magyar és bukik akár milliárdokat, mint megegyezne

Inkább ránt kardot a magyar és bukik akár milliárdokat, mint megegyezne

A töredékébe kerülő közvetítői eljárások több mint fele egyezséggel zárul: büntetőügyektől a céges jogvitákig lenne tér az alternatív vitarendezésre.

Cégblog

Gond van egy termékkel az Aldinál

Gond van egy termékkel az Aldinál

Az érintett termék bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, az árát blokk nélkül is visszatérítik.

Társadalom

Románia hazaküldi az orosz diplomaták felét

Románia hazaküldi az orosz diplomaták felét

Bukarest kevesebb mint felére csökkentette az orosz nagykövetség engedélyezett személyi állományának létszámát.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo