hirdetés

Ennyien még sosem voltak

Minden eddiginél több, összesen 32 magyar cég mutatkozik be a világ legrangosabb orvostechnikai kiállításán a nemzeti Külgazdasági Hivatal szervezésében.
hirdetés

Jól sikerült a magyar cégek bemutatkozása - Kép: panoramio

Szerdán nyitotta meg kapuit és szombatig tart a világ legnagyobb orvostechnikai kiállítása, a MEDICA. A kiemelkedő jelentőségű szakmai seregszemlére 70 országból 4,600 kiállítót és közel 140,000 látogatót várnak. A 10,000 új innovációt felvonultató kiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 16, összesen pedig 32 magyar cég mutatkozik be. A kiállításhoz kapcsolódó szakmai konferencián több mint 1000 előadó vesz részt.

Magyarország komoly tradíciókkal rendelkezik az orvosi műszergyártás területén, ezt jelzi, hogy 150-nél is több hazai exportőrt tartunk nyilván, és az, hogy a düsseldorfi kiállításra a hazánkat képviselő 32 cég mellett várhatóan több ezer magyar szakmai érdeklődő is kilátogat a Medica 2013-ra.  Kiemelkedően jók a szektor, és azon belül a hazai orvosi műszergyártás jövőre vonatkozó kilátásai, hiszen a fejlett piacok elöregedő népességének és a feltörekvő piacok dinamikus bővülésének köszönhetően a kereslet folyamatosan növekszik az ágazat termékei iránt. Az egészségipar az egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon.

A perspektivikus ágazatban tevékenykedő magyar vállalatok exporttörekvéseinek támogatása továbbra is fontos eleme a HITA tevékenységének. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett kollektív magyar standon minden korábbinál több, összesen 16 magyar vállalat kap bemutatkozási lehetőséget. Ezek a cégek a Dr. Derm Equipment Kft., Dentech Bt., MEDICOR Elektronika ZRt., Medimetal Kft., MOHAnet Mobilsystems ZRt., Tomtec Plastics Kft., Momert ZRt., Dispomedicor ZRt., Tensiomed Kft., Thormed Kft., Peter’s Aquafitt Kft., Cytotech Automatika Kft., Podiart Kft., MedCare Kft., Klimex Medical Kft., Soft Flow Hungary Kft.

A kollektív magyar standon való megjelenésen kívül a HITA lehetőséget biztosít egy nemzetközi üzletember találkozón való részvételre, amelyre 2013. november 20-22. között kerül sor. Az üzletember találkozó célja a nemzetközi partnerkapcsolatok kiépítése, közös termékfejlesztés, gyártási és licencia megállapodások, közös pályázatok elősegítése. Idén 253 cég regisztrált a rendezvényre 31 országból, Magyarországról előzetesen hét cég (Dispomedicor Zrt, 3DHistech Kft, Biodefensor Kft, Control-X Medical Kft, Cytotech Automatika Zrt, Dentech Kft, MedCare Kft) jelezte részvételét.

Felkészülten érdemes csak nekiindulni Németországnak
Az Unió legnagyobb gazdasága a magyar cégek számára is tartogat lehetőségeket – derült ki a Piac&Profit és a BKIK által szervezett Német-Magyar Üzleti Fórumon. Bár nem könnyű kis magyar cégként megvetni a lábunkat Németországban, a felkészült partnert, valamint a minőséget és a megbízhatóságot értékelik.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo