Elismerés cikkek

hirdetés

Érdemes a közösségbe fektetni

Érdemes a közösségbe fektetni

Négy kategóriában ismerte el az Effekteam a vállalatok hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjait. A díjat a Coca-Cola, az Invitech, az E.ON, és a Tesco kapta.
Mi a közös a sikeres vállalkozásokban?

Mi a közös a sikeres vállalkozásokban?

A sikeres vállalkozások általában azok, ahol a munkatársak jól érzik magukat, el vannak ismerve, és jó a fizetésük is. A vezetőnek van szabadideje, rengeteg a profitja és az egész cége stabil. Ez így kemény melónak tűnik, de sok vállalkozónak sikerült már elérnie.
Agilitás és emberközpontúság – ilyen a jó munkahely

Agilitás és emberközpontúság – ilyen a jó munkahely

Nemzetközi elismerést kapott az NN Biztosító. A nemzetközi Top Employer Institute a munkavállalókat előtérbe helyező HR-stratégiát követő munkáltatókat részesíti ebben az elismerésben, akik célja minél jobb munkafeltételeket biztosítani a munkatársak számára.
Elismerték, hogy nagyon zöld a budapesti repülőtér

Elismerték, hogy nagyon zöld a budapesti repülőtér

Egymás után két rangos környezetvédelmi elismerést is kapott a Budapest Airport, korábban pedig szigorú nemzetközi ellenőrzés után megszerezte a karbonsemleges státuszt.
Kiosztották a 2018-as Fenntartható jövőért díjakat

Kiosztották a 2018-as Fenntartható jövőért díjakat

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért, mely a hazai GDP mintegy 30 százalékát megtermelő 82 tagvállalatot tömörít, idén másodszor adta át a Fenntartható jövőért díjat Változásvezető, Vezető nő és Üzleti megoldás kategóriában.
hirdetés
Made in Kecskemét - elkészült az egymilliomodik Mercedes

Made in Kecskemét - elkészült az egymilliomodik Mercedes

Legördült a gyártósorról az egymilliomodik személyautó, amely büszkén viselheti a „Made-in-Kecskemét” feliratot. A 2012-es termelési starthoz képest mintegy 4 esztendőre volt szükség ahhoz, hogy elkészüljön az első 500.000 autó, de a második félmillióhoz már mindössze két és fél év kellett.
Jó irányt jelez, ha "zöld" egy kkv

Jó irányt jelez, ha "zöld" egy kkv

Ausztria és Németország után Magyarországon is megkezdi működését a Green Brands független nemzetközi minősítő szervezet. A kitüntető címre többek között fenntarthatóan működő, termelő és szolgáltató, illetve élelmiszeripari vállalatok, kkv-k jelentkezhetnek.
Megszüntetné az üzemanyag jövedéki adóját a magyar kutató

Megszüntetné az üzemanyag jövedéki adóját a magyar kutató

Magyar kutató nyerte a legrangosabb, negyedmillió fontos (csaknem 90 millió forintos) díjjal járó brit közgazdasági elismerést annak modellezéséért, hogy miként lehetne hatékonyabb díjfizetési rendszerrel javítani a brit közúti közlekedési infrastruktúra állapotát.
Nem csak öröm díjat kapni, az üzletet is segíti

Nem csak öröm díjat kapni, az üzletet is segíti

Díjat kapni mindenki szeret. Különösen akkor édes az elismerés, ha olyasmivel nyerjük el, amire igazán büszkék vagyunk. Az üzleti életben ráadásul a fogyasztók meggyőzésének is fontos eszköze a minősítés. De mire pályázzunk? És mi legyen, ha már a zsebünkben van a trófea?
Ötödször tették mérlegre a magyar márkákat

Ötödször tették mérlegre a magyar márkákat

2014-ben ötödször tették mérlegre a magyar márkákat a Superbrands bírálói. Objektív cégadatok és a független szakemberekből álló MagyarBrands Bizottság szubjektív döntése, valamint a GfK Hungária Piackutató Intézet által végzett országos fogyasztói kutatás alapján került felállításra a MagyarBrands hazai márkák toplistája.
hirdetés

Zöldház vitte haza a tízmilliót

Zöld technológiai újítással, szokatlan street food megoldással és gyógyszerészeti kutatás-fejlesztéssel foglalkozó kisvállalkozások kaptak elismerést a UPC Business Nagydíj díjkiosztó gáláján. A hazai kkv szektor számára kiírt versenyre várakozáson felüli számban érkeztek izgalmas és innovatív pályázatok, ezekből választotta ki a legjobbakat a szakmai zsűri.

Minden eddiginél több díjazott az InnoMax gálán

Épületfelügyelet a felhőből, családbarát munkavégzés, preklinikai képalkotó berendezés és IP alapú telefonos vevőszolgálat az idei nyertes pályázatok között, az Invitel InnoMax pályázatán.

Újra lehet pályázni a Magyar Termék Nagydíjra

Immár 18. alkalommal hirdették meg a minőségi és nívós hazai áruk, szolgáltatások védjegyeként ismert Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely megtestesíti Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt.

Ünnepelt a franchise szakma, kiosztották a 2014 évi franchise díjakat

Január 22-én sor került a Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gálaestjére. A gálavacsora a hazai franchise szektor legrangosabb eseménye. A Szövetség gálavacsoráján számos díjat adtak át a szakma képviselőinek, többek között a Piac&Profit által felajánlott elismeréseket.

Jubileumi elismerés: 15. alkalommal kaptak díjat az üzleti etika zászlóvivői

A független, üzleti szereplők által nem befolyásolható Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 15. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben etikusan működő cégek elismerésében. Az idei megmérettetésen az eddigi ötvenöt díjazott mellett újabb 8 magyarországi bejegyzésű cég kapta meg az elismerést. A november 19-én este a Piac & Profit által rendezett ünnepélyes díjátadó gálára ez évben is a Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia zárását követően került sor, nem véletlenül: ez is kiemeli az üzleti etika és a fenntartható fejlődés szoros kapcsolatát.

Superbrands lett a HAJDU

A HAJDU márkanév 2011 után, 2014-ben is elnyerte a neves szakértők által adományozott, Business Superbrands kitüntető címet. E rangos védjegy hazai, kiemelkedő presztízsét jelenti ennek a díjnak a megítélése, mely elsősorban a B2B, az üzleti szektorban tevékenykedő cégek legkiválóbbjait emeli ki.

A CrypTalk kifejlesztője lett az Év Startupja

A Central European Startup Awards hazai fordulójában a mobillehallgatás ellen védő, CryptTalk elnevezésű megoldás magyar kifejlesztője az év legjobb startupja, míg a társalapító, Kun Szabolcs az év cégalapítója lett.

MagyarBrands díjas a Piac & Profit!

2013-ban első alkalommal a Superbrands díj mellett MagyarBrands díjat is kapott Piac & Profit, amelyet május 8-án vett át Demcsák Lajos kiadói igazgató. Az igazi magyar márkákat díjazó MagyarBrands Bizottság döntése alapján a Piac & Profitot minőségi, üzleti és fogyasztói szempontból is a TOP márkák között tartják számon.

Kiosztották az InnoMax Díjakat

Jeltolmács szolgáltatás, okostelefonos testbeszédértelmező program, tehénpásztor GPS, és segítség az eltűnt gyermekek felkutatásában – többek között ezt kínálják az idei nyertes pályázatok.

Újra pályázhatnak a magyar cégek a rangos elismerésre

Újra pályázhatnak a cégek az egyik legrangosabb elismerés, az European Business Award elnyerésére. Korábban már több magyar vállalat is jól szerepelt a megmérettetésben.

A dicséret hiányzik, mint egy falat kenyér

Ön dicséri az embereit? Szakértőnk szerint komoly gond a magyar vállalkozásokban, hogy a vezető nem nyugtázza a jót, a sikeres munkát. Teljesen természetesnek veszi. Bezzeg a hibákért, az elcsúszásokért, a rossz teljesítésért azonnal szól.

Díjazták a legdinamikusabban fejlődő kkv-kat

A Pegazus Díj a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és középvállalkozások teljesítményét ismeri el. Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat; a Bisnode, és a White & Case LLP nemzetközi ügyvédi iroda adta át ötödik alkalommal a Művészetek Palotájában.

Varga: Magyarországon is lehet sikeresen vállalkozni

A zsűri döntése alapján szeptemberben a hónap beruházója elismerést a ZF Lenksysteme Hungária Kft., a hónap kis- és középvállalkozása díjat az Evopro Informatikai és Automatizálás Kft., a hónap induló vállalkozása címet az ImmunoGenes Kft. kapta a most második alkalommal átadott "Díj a sikeres vállalkozásokért" programban.

A siker titka a bátorság és napi 16 óra munka!

Komoly bátorság és elhivatottság kell ma egy vállalkozás elindításához – mondja Mészáros Gábor. A chocoMe Kft. alapítója a Nemzetgazdasági Minisztérium által első alkalommal odaítélt a Hónap kis- és középvállalkozása cím megnyerése után nyilatkozott a Piac & Profitnak.

2013-ban is „Superbrand” a Piac & Profit!

Idén harmadik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands díjat a Piac & Profitnak. Az erős és sikeres márkákat elismerő díj elnyerése bizonyítja, hogy a Piac & Profit stabil vezető szereppel bír a gazdasági, üzleti kommunikációs piacon.

Klaszter: együtt jobb!

Ma már a nagyvállalatoknak is egyre vonzóbb klasztertagnak lenni, 28 új szervezettel bővült a legutóbbi minősítés óta a klaszter. Az Európai Unió gazdaságfejlesztési programja kiemelten számít a klaszterekre a következő uniós költségvetési időszakban is.

Díjeső a Franchise Szövetségnél

Január 24-én sor került a Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gálaestjére. A gálavacsora a hazai franchise szektor legrangosabb eseménye amely minden év elején kerül megrendezésre. A Díjkiosztó Gálán ünnepélyes keretek között számos díj kerül kiosztásra a hazai franchise szakma képviselőinek.

A Coop Üzletlánc lett az Év Hazai Franchise Hálózata

A Magyar Franchise Szövetség által szervezett díjátadó gálán vette át a Coop Üzletlánc a 2012-es Év Hazai Franchise Hálózatának járó elismerést. A szakértőkből álló bírálóbizottság, az élelmiszerlánc nagyarányú hálózatbővítésével és példátlan fejlesztéseivel indokolta a kiskereskedelmi hálózat kitűntetését.

Ők a legjobb menedzserek Magyarországon!

Birgés Tibor, a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. tulajdonos ügyvezetője kapta 2011-ben a Menedzserek Országos Szövetsége által minden évben kiadott Év Menedzsere díjat, az Év Fiatal Menedzsere címet 2011-ben Hernád Ágnes, a Maersk Hungary Kft. ügyvezető igazgatója nyerte el.

Fiatalok, de kiváló bort készítenek

Bodri Orsolya, a szekszárdi Bodri Pincészet borásztanonca és ifjabb Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza lett megosztva 2011-ben az Év Fiatal Magyar Borásza a közönség szavazatai alapján. A nyertesek díjukat szombat este vehették át borkóstoló keretében.

Legnagyobb vállalatait díjazta Hajdú-Bihar

Öt kategóriában adták át Hajdú-Bihar megye legnagyobb vállalkozásainak a TOP 100 díjakat kedden Debrecenben abból az alkalomból, hogy a Hajdú-Bihari Napló a megyei kereskedelmi és iparkamarával, illetve az adóhivatal regionális igazgatóságával együttműködve az idén is megjelentette a 100 legnagyobb megyei vállalkozást bemutató kiadványát.

A legsikeresebb pályázatíró

Harsányi Gábor, a Goodwill Consulting Pályázati Tanácsadó Kft. ügyvezető tulajdonosa a Vállalkozók Országos Szövetségének jelöltjeként kapta meg az Év Vállalkozója 2011 díjat. Az elismerést a Magyar Vállalkozók Napján immár 13. alkalommal osztották ki a Művészetek Palotájában megtartott rendezvényen.

Ki fejlődik a legdinamikusabban Magyarországon?

Miközben rengeteg rossz hír kering a magyar gazdaság és benne a kkv-k teljesítményéről, vannak cégek, amelyek ilyen körülmények között is innovatívak és dinamikusan fejlődnek. A 30 leginnovatívabb részesült elismerésben az immár negyedik alkalommal megrendezett Pegazus Díjátadó Gála keretében.

Itt a magyar győztes!

Egy magyar felhőalapú fordítóprogram nyerte meg a Bukarestben rendezett Startup Challenge versenyt. Az Easyling.com megoldás Közép-Kelet-Európa legnagyobb webes konferenciáján, a „How-to-Web 2011” rendezvényen bizonyult a legjobbnak.

Melyek a legjobb bankok Magyarországon?

Az OTP Bank lett a MasterCard - év bankja 2011 verseny fődíjasa - derült ki a november 10-én megtartott díjátadón. A verseny másik nagy nyertese idén, két első helyet is szerezve Az év leginnovatívabb bankja és Az év lakossági hitelterméke kategóriákban, az UniCredit Bank lett.

Íme, a legsikeresebb magyar női vezető!

Szűts Ildikót, az OTP kommunikációs igazgatóját, a Magyar Posta korábbi vezérigazgatóját ítélték a legjobb női vezetőnek, így ő kapta az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által kiosztott Női Kiválósági Díjat.

Uniós siker a magyar találmány

Az öko-találmányok nemzetközi versenyét Nürnbergben a magyar alkotópáros Raisz Iván és Barta István találmánya nyerte. Az újítás metanolt állít elő kommunális hulladékból.

Így kell vállalkozni!

Európa 10 legjobb vállalkozása közé sorolták a Lipóti Pékséget és vezetőjét, Tóth Pétert az European Business Awards ’Év vállalkozója' díjának rangsorában. A kiemelkedő és innovatív vállalati teljesítményt elismerni hivatott díjak elnyeréséért több mint 1350 európai vállalkozás mérette meg magát.

Megvan az ország legjobb e-boltja

Hétfő este az Uránia Filmszínházban adták át az Ország Boltja trófeákat, a fődíjat a 220volt.hu elektronikai webáruház nyerte el. A versenyt az Árukereső.hu alapította, idén összesen 439 webáruház indult el a megmérettetésen Minőségi és Népszerűségi kategóriákban.

Elismerés a HP-nak

A HP „Excellence in Service Operations" (Kiváló Szolgáltató) tanúsítást kapott a TSIA-tól (Technology Services Industry Association) a személyi számítógépekhez és nyomtatókhoz nyújtott támogatás és szerviz kimagasló színvonaláért az európai, közel-keleti és afrikai országokat tömörítő EMEA-régióban. A HP immár második alkalommal részesült a rangos elismerésben.

Ide jönne minden nő dolgozni!

A 2010-es évre negyedik alkalommal kiírandó, „Legjobb Női Munkahely 2010" projekt célja, hogy rámutasson az esélyegyenlőségi szempontok mellett a nők foglalkoztatásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más vállalkozások is átvehetnek.

Íme, a legdizájnosabb magyar termékek!

Átadták a 32 éve alapított Magyar Formatervezési Díjat és a 2009-ben életre hívott Design Management Díjat. A pályázati úton elnyerhető elismeréseket hazai formatervezők, illetve kis- és középvállalatok kapták. A kreatív és kulturális gazdaság összefonódását mutatja, hogy a díjazott pályamunkák közül számos már a jelöléskor sem csak terv szintjén létezett, hanem termékként gyártották. A formatervezett alkotások színe-java az Iparművészeti Múzeum kiállításán november 13-ig tekinthető meg.

Egy ötlet, ami százezer dollárt ér

Német építészek nyerték az idei Holcim Awards verseny aranyérmét és a vele járó 100 ezer dollárt. A realities united elnevezésű német építészcsapat a Berlin szívében található, az UNESCO Világörökség részét képező Múzeum-szigeten megvalósított projektért érdemelte ki a svájci Holcim Foundation for Sustainable Construction (Holcim Alapítvány a Fenntartható Építészetért) díját.

Gábor Dénes-díj jelölési felhívás 2011

A Gábor Dénes-díj nem egy életpálya elismerését, hanem az elmúlt 5 évben nyújtott, kiemelkedően eredményes, konkrét műszaki alkotó teljesítmény elismerését célozza.

Az Intesa Sanpaolo a legjobb olasz bank

A meghatározó pénzügyi magazin, az Euromoney legjobb olasz banknak járó kiválósági díját idén az Intesa Sanpaolo Csoport nyerte el. A Magyarországon a CIB anyabankjaként számon tartott Intesa Sanpaolo Csoport múlt héten az európai szintű stresszteszten is sikerrel szerepelt.

Környezettudatosságáért díjazták a Miskolci Hőszolgáltatót

A Miskolci Hőszolgáltató Kft. nyerte a HBLF Üzleti Élet a Környezetért 2011-es pályázatát. Második helyezést ért el a Magyar Telekom Nyrt, dobogós lett a Kvadrát Kft. Az „Üzlet és Biodiverzitás" különdíjat az E.ON Hungária Csoport vihette haza. A díjakat Czakó Borbála, a HBLF elnöke és Dr. Bándi Gyula, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető tanára, a zsűri egyik tagja adta át.

Hátrányból előny: üzleti modelleket díjaztak

A NESsT és a Citibank június 2-án adta át a díjakat a 2010-es NESsT-Citi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Verseny nyerteseinek. A programban azokat a NESsT-portfólióhoz tartozó közép-európai társadalmi vállalkozásokat jutalmazták, amelyek kiemelkedő eredményt értek el vállalkozásuk fejlesztése terén. A budapesti központú NESsT társadalmi vállalkozásuk megtervezésében és megvalósításában nyújt pénzügyi és üzletfejlesztési támogatást civilszervezeteknek. A most díjazott társadalmi vállalkozások azok közül kerültek ki, amelyek hátrányos helyzetű csoportok számára teremtenek munkahelyeket Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. A program a Citi Alapítvány támogatásával valósult meg.

Ők lehetnek a jövő magyar vállalkozói!

Június 1-jén ünnepélyes díjátadóval ért véget a Dreher Sörgyárak Zrt. „A jövő fiatal vállalkozója" pályázata. A Budapesti Corvinus Egyetemen lezajlott rendezvényen végre fény derült a verseny idei győzteseire, valamint a Fenntarthatósági különdíj, és összesen 6,5 millió forint talált gazdára.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Pénzszerzés

Női vállalkozások támogatására indul pályázat

Női vállalkozások támogatására indul pályázat

A Visa Magyarországon is elindítja Visa She's Next elnevezésű, női vállalkozások támogatására létrehozott globális programját.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Klímablog

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

A 10 millió Fa közössége három és fél év alatt Magyarország szerte közel kétszázezer fát és több mint negyvenezer cserjét ültetett el.

Gazdaság

Az elszálló energiaárak miatt tovább spórolnának a magyarok

Az elszálló energiaárak miatt tovább spórolnának a magyarok

A magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat.

Társadalom

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Infokom

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo