Dollár cikkek


Óvatosan az euróval, bukóban van

Óvatosan az euróval, bukóban van 

Európát a tengeren túli befektetők úgy tekintik, mint egy földrajzilag hanyatló, elöregedő és lassú, vagy egyes esetekben recesszióval küzdő térséget.
Még hogy nem hatnak a szankciók, tapossák a rubelt

Még hogy nem hatnak a szankciók, tapossák a rubelt 

Tizenhét hónapos mélypontra esett a rubel árfolyama az euróval és a dollárral szemben.
Egy olyan kamat emelkedett, amire a világon mindenki odafigyel

Egy olyan kamat emelkedett, amire a világon mindenki odafigyel 

Megemelte az irányadó dollárkamatot a Fed.
Legyőzhetetlen a dollár

Legyőzhetetlen a dollár 

Londoni elemzők: a globalizáció megtorpanása sem ingatja meg a dollár világgazdasági dominanciáját.
Az euró további erősödésére számítanak a dollárral szemben

Az euró további erősödésére számítanak a dollárral szemben 

Amerikai kamatdöntés: minden az időzítésen múlik.
Új világvalutát akarnak a dollár helyett

Új világvalutát akarnak a dollár helyett 

Az amerikai világpénznek végleg lealkonyul?
Több mindenre kell most figyelniük azoknak a magyaroknak, akik dollárba fektetnek

Több mindenre kell most figyelniük azoknak a magyaroknak, akik dollárba fektetnek 

SPB: számos attraktív, dolláros kötvényből választhatnak a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény megszűnése miatt aggódó befektetők.
Véget érhet-e a dollár világuralma?

Véget érhet-e a dollár világuralma? 

Túl korai még az USD bukására fogadni.
Kína szüreteli az ukrajnai háború hasznait

Kína szüreteli az ukrajnai háború hasznait 

Kína jüanban fizetne az Öböl-menti országoknak az olajért és gázért.
Lassan vége a dollár egyeduralmának, jönnek a kínaiak

Lassan vége a dollár egyeduralmának, jönnek a kínaiak 

A G20-csúcs kiváló alkalom volt arra, hogy Hszi Csin-ping kínai miniszterelnök leporolja nemzetközi ambícióit.

A dollár már a fontot is előzni készül 

Mélységi árfolyamrekordokon a font az adócsökkentési program hatására.

Reméljük senki nem tartja a pénzét ukrán valutában 

Az ukrán jegybank azonnali hatállyal 25 százalékkal leértkelte a hrivnyát a dollárral szemben, a hivatalos dollárárfolyam 29,2549 hrivnyáról 36,5686 hrivnyára változott.

Gödör aljára ért a forint, ilyen sem volt még 

Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra után néhány perccel.

Az orosz–ukrán háború megkérdőjelezheti a dollár biztonságos menedékvaluta-státuszát 

Az orosz–ukrán háború következményei, valamint több évtizedes mélyrepülése megkérdőjelezheti a dollár biztonságos menedékvaluta-státuszát.

Soha nem volt még ilyen gyenge a forint 

A magyar fizetőeszköz hétfőn 370 feletti szinten is járt az euróval szemben.

Keletről jöhet a következő válság 

Idén 325 forint körüli átlagos euróárfolyamra, az év második felétől pedig emelkedő rövid távú hazai kamatokra számíthatunk. A külföldi piacokon azonban viharos év jöhet: az európai színtéren több tényező fokozza a kiszámíthatatlanságot.

Nicsak, mire jó (még) a bitcoin 

Oroszország bitcoinba fektethet, hogy csökkentse az ellene hozott gazdasági szankciók hatását, jelezte egy moszkvai közgazdász.

A dollárra figyeljen, ha aranyba fektetne 

Újra 1200 USD/uncia felett kereskednek az arannyal, így tovább folytatódik az arany korrekciója az augusztus közepi mélypont után. Az arannyal kereskedők továbbra is a dollár alakulását kell, hogy figyeljék, akár vételre, akár eladásra játszanak – hívja fel a figyelmet a Saxo Bank elemzése.

Devizapiac: forintba, jüanba most ne fektessen 

Tovább eshet a forint, és az amerikai-kínai vámháború miatt is hullámzó lesz a devizapiac. A K&H Alapkezelő összeszedte, milyen devizabefektetésekkel profitálhatunk a közeljövőben.

Bedőlne a piac, ha Trumpot megbuktatnák? 

Trump szerint gazdasági katasztrófához vezetne, ha felelősségre vonnák a kampány során történt gyanús ügyek miatt. Bár a piac valóban nem reagálna kedvezően, elemzők szerint pánikra nincs ok.

A gyenge forint mellett menekülőút a devizabefektetés 

Az amerikai kereskedelmi korlátozásokra Kína a devizája gyengítésével reagál, az euró pedig a táguló kamatolló és az olaszok problémái miatt gyengült a dollárral szemben. A dollár bő egyéves csúcson az euróval szemben, a szeptemberi kamatemelés pedig szinte borítékolható. A befektetők mindebből leginkább devizabefektetésekkel profitálhatnak a tartósan gyenge forint miatt – tanácsolja a K&H Alapkezelő.

Már közel a dollár erősödése a Fidelity szerint 

2018 első hónapjában a dollár több devizával szemben is gyengült, de a Fidelity szerint idén már sokkal jobban nem fog esni az árfolyama a többi valutához képest, és a évet növekedéssel zárhatja. Mint írják, a dollár árfolyamát befolyásoló utolsó tényezők egyértelműen csak az USA-hoz kapcsolódnak: a kormány inflációs politikája, az adósságplafon és a januári kormányzati leállás.

Megy a kavarás az árfolyamok körül 

Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszer a közelmúltban arról beszélt, milyen előnyös országának a gyenge dollár – mire annak árfolyama azonnal tovább esett. Az európaiak hevesen tiltakoznak a dollár gyengítése, az árfolyamháború ellen.

A gyenge dollár jó az energiaszektornak 

Az amerikai dollár látványos mélyrepülése klasszikusan a nyersanyag és energiaszektor, ezzel együtt pedig a feltörekvő piacok számára kedvező, amit a befektetőknek is érdemes kiaknázni – javasolja a K&H.  

Bitcoinba fektetné a pénzét? Gondolja át még egyszer! 

A bitcoinról világszerte eltérőek a vélemények, bár a szélesebb rétegek körében elfogadták, szép számmal akadnak olyanok is, akik gyanakvással méregetik az új fizetőeszközt. A digitális pénznem erősödése azonban addig sem áll meg, a piac pozitív hangulatára való tekintettel a következő hetekben további fejlődést produkálhat.

14 ezer dollár fölött a bitcoin árfolyama 

Újabb történelmi csúcsot ért el a bitcoin árfolyama csütörtökön: a Bitstamp kriptodeviza kereskedelmi platformon reggel 14 ezer dollár fölé emelkedett a jegyzés. Huszonnégy órával korábban, szerda reggel még a 12 ezer dolláros rekordszint áttöréséről szóltak a hírek.

Harvey és Irma hazavágja a jegybanki szigorítást? 

Mostanában nem érkeznek jó hírek a tengeren túlról, sem az időjárást, sem az inflációt illetően. Nem csodálkozhatunk tehát, ha a Fed a további kamatemelést áttolja 2018-ra, de akár a jegybanki mérleg csökkentése is távolodhat. Akárhogy is döntsön jövő héten az amerikai jegybank, középtávon a részvénypiacok járhatnak jól a kötvényekkel szemben – jelezte a K&H.

Állati zsíradékot használnak a bankjegyek és a bankkártyák gyártásához 

Egyre több országban kezdenek plasztikbankókat kiadni a jegybankok, mert ezek strapabíróbbak a papírpénzeknél. Az állatvédők egyáltalán nem örülnek ennek. Vallási és állatvédő aktivisták 2016 óta kampányoltak Angliában, hogy ne használják ezt az alapanyagot a bankjegyek előállításához. Mindhiába. A jegybank beintett.

Az erős dollár áldozatai: a cukor és a kávé 

Jelentősen esett a cukor és a kávé árfolyama is a nemzetközi piacokon tapasztalható meredek dollárerősödés következtében. Az amerikai deviza szárnyalása azonban hamarosan megáll és ha megáll, akkor hirtelen fog megállni – figyelmeztetnek a szakértők.

IMF: Már a konkrét kérdésekről folynak a jövő heti tárgyalások 

A jövő heti plenáris ülésre az IMF/EU-delegáció várhatóan összeállítja a magyar kormány számára felteendő konkrét kérdéseket. Az igen jól felkészült IMF/EU-delegáció a már lebonyolított 20-30 találkozón további ismereteket szerzett a magyar gazdaság részterületeiről.

Újra emelkedhet a benzinár a héten 

Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások a benzin esetében 5-7 forint, míg a gázolaj esetében 4-6 forint áremelkedést indokolnak 23-án, hétfőn. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 431 forint, a gázolajé pedig 430 forint lehet július 25-én, szerdán.

Az IMF tárgyalásokra figyel a forint árfolyama 

Az IMF tárgyalások kimenetelétől függ, hogy merre indul el a hazai deviza árfolyama a nap folyamán. A tőzsdeindexeket inkább a Fed újabb gazdaságélénkítő programjába vetett hit mozgathatja.

Ázsiát nem hatotta meg az amerikai bika 

Jó lett a JP Morgan eredménye. A cég a piac által vártnál kisebb veszteséget ért el a derivatív ügyleteken, sőt, a cég szerint a maximális addicionális veszteség az 5,8 milliárd dollár után „már csak" 1,6 milliárd dollár lehet. Ennek is örültek a piacok a várható további kínai élénkítés mellett az Egyesült Államokban.

Jól megforgatták a befektetőket 

Az amerikai piacok tovább estek arra a hírre, hogy a Fed kormányzói úgy gondolják, hogy QE3 nélkül is magához fog térni az amerikai gazdaság, még ha lassan is. Így a dollár tovább erősödött, s az euró-dollár kurzus erősen közelíti a kritikus 1,2-es szintet.

Üzemanyagár - Szerdától megint drágább lehet 

Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások a benzin esetében 2-3 forint, míg a gázolaj esetében kb. 5 forint áremelkedést indokolnak 9-én, hétfőn. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 410 forint, a gázolajé pedig 417 forint lehet július 11-én, szerdán.

Csendes lesz a Függetlenség Napja 

Ma a függetlenségét ünnepli Amerika, így csendes kerekedésre számíthatunk Európában és Magyarországon is. Ha már a függetlenség napjánál tartunk, akkor az amerikai pénz, a dollár születésnapjáról is beszélünk, amelyet az USA alkotmányában 9 évvel és két nappal a függetlenség kikiáltása után rögzítettek.

Felvirradt a nagy nap! 

Megkezdődik az, ami akár meg is változtathatná Európa arcát, s jelentős lépés lehetne az Európai Egyesült Államok létrejötte felé. A kérdés, hogy valóban az lesz-e.

Ma is erősödhet a forint 

„Hoztam is, meg nem is" a Mátyás királyról szóló népmese szerint. Ezt láthattuk tegnap a Fed ülés után. Meghosszabbították a hosszú kötvényvásárlásokat, amelyeket a rövid kötvényeladásokból finanszíroznak.  A forint közben töretlenül erősödik az euróval szemben.

Ezért nem lett 45 forinttal olcsóbb a benzin 

Annak ellenére, hogy a kőolaj világpiaci ára jelentős árcsökkenést indokolhatna a hazai üzemanyagok esetében, a kisekereskedelmi árak egyre emelkednek. A háttérben a forint gyengülése áll a GKI Energiakutató elemzése szerint, amelyet viszont részben az eurózóna válságával kapcsolatos félelmek, részben a magyar gazdaságpolitikával kapcsolatos bizalmatlanság okoz.

"Ha ő pénzt nyomtatna, mi elég csúnyán bánnánk vele" 

Visszautasította kedden a Fehér Ház Rick Perry republikánus elnökaspiránsnak Ben Bernanke-val kapcsolatos kirohanását, hangsúlyozva, hogy nem jó ötlet megfenyegetni a Fed elnökét.

Nem a tőzsdék hete lesz a mostani... 

A héten csak egy biztos a nyugat-európai értéktőzsdéken: a további bizonytalanság. Az euró messze került idei csúcsától a dollárral szemben, és az olaj meg sem közelíti, idei 127 dolláros hordónkénti rekordját.

Tőzsde: úgy tűnik, hogy rövid volt a sokk... 

Tovább emelkedtek az amerikai részvényindexek - Folytatta a pozitív korrekciót az olaj és az arany - Ázsia: A pozitív tartományban vannak az indexek - Erősödött a dollár és a jen, gyengült a forint - Richter: A vártnál valamivel jobb első negyedéves eredmény - Vártnál jobb negyedéves eredmény az Egistől - Készül az akvizícióra az E-Star, elindult a lengyel kötvényprogram - Ma árfolyamemelkedésre számítunk.

A Fed továbbra sem veszi le a lábát a gázpedálról... 

"A Fed tegnapi kamatdöntő ülése nem hozott meglepetést az alapkamat mértékét illetően, hiszen borítékolni lehetett a jelenlegi kamatszint tartását. Az azt követő, most első alkalommal megtartott sajtótájékoztató azonban - a szokásos óvatos nyilatkozatok kibogozása után - egyértelművé teszi, hogy az emelkedő inflációs nyomás, és az egyre mélyebbre süllyedő dollár dacára sem várható a monetáris politika szigorítása, és továbbra is a gazdasági növekedés a fő cél" - mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

A dollár száguld, vagy az euró gyengül? 

A Dow új lokális csúcsra ért, a nap végi beöntés ellenére pluszban zártak az amerikai indexek. Esett az olaj és az arany árfolyama is ma reggel. A negatív tartományban tartózkodtak az ázsiai indexek ma reggel. Erősödik a dollár, a forint 275 alatt mozog a reggeli órákban. Ma is oldalazó mozgás várható.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Cégblog

Biztonsági kockázatok miatt leállítja az egyik légitársaság a tel-avivi járatait

Biztonsági kockázatok miatt leállítja az egyik légitársaság a tel-avivi járatait 

A KLM holland légitársaság júliustól ismét leállítja az tel-avivi járatait biztonsági kockázatokra hivatkozva.

Klímablog

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében

Újfajta bűnözés hódít a cégek körében 

Globálisan a negyedik legjelentősebb bűnözési forma a környezeti bűnözés, és évről évre tovább nő.

Infokom

Ilyen se történt még Oroszországban

Ilyen se történt még Oroszországban 

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo