Dollár cikkek

hirdetés

Kína szüreteli az ukrajnai háború hasznait

Kína szüreteli az ukrajnai háború hasznait

Kína jüanban fizetne az Öböl-menti országoknak az olajért és gázért.
Lassan vége a dollár egyeduralmának, jönnek a kínaiak

Lassan vége a dollár egyeduralmának, jönnek a kínaiak

A G20-csúcs kiváló alkalom volt arra, hogy Hszi Csin-ping kínai miniszterelnök leporolja nemzetközi ambícióit.
A dollár már a fontot is előzni készül

A dollár már a fontot is előzni készül

Mélységi árfolyamrekordokon a font az adócsökkentési program hatására.
Az Egyesült Államok emelte az alapkamatot, a dollár erősödik

Az Egyesült Államok emelte az alapkamatot, a dollár erősödik

Kamatot emelt a Fed.
Reméljük senki nem tartja a pénzét ukrán valutában

Reméljük senki nem tartja a pénzét ukrán valutában

Az ukrán jegybank azonnali hatállyal 25 százalékkal leértkelte a hrivnyát a dollárral szemben, a hivatalos dollárárfolyam 29,2549 hrivnyáról 36,5686 hrivnyára változott.
hirdetés
Gödör aljára ért a forint, ilyen sem volt még

Gödör aljára ért a forint, ilyen sem volt még

Történelmi mélypontra került a forint az euróval, a dollárral és a frankkal szemben kedden 10 óra után néhány perccel.
Az orosz–ukrán háború megkérdőjelezheti a dollár biztonságos menedékvaluta-státuszát

Az orosz–ukrán háború megkérdőjelezheti a dollár biztonságos menedékvaluta-státuszát

Az orosz–ukrán háború következményei, valamint több évtizedes mélyrepülése megkérdőjelezheti a dollár biztonságos menedékvaluta-státuszát.
Soha nem volt még ilyen gyenge a forint

Soha nem volt még ilyen gyenge a forint

A magyar fizetőeszköz hétfőn 370 feletti szinten is járt az euróval szemben.
Keletről jöhet a következő válság

Keletről jöhet a következő válság

Idén 325 forint körüli átlagos euróárfolyamra, az év második felétől pedig emelkedő rövid távú hazai kamatokra számíthatunk. A külföldi piacokon azonban viharos év jöhet: az európai színtéren több tényező fokozza a kiszámíthatatlanságot.
Nicsak, mire jó (még) a bitcoin

Nicsak, mire jó (még) a bitcoin

Oroszország bitcoinba fektethet, hogy csökkentse az ellene hozott gazdasági szankciók hatását, jelezte egy moszkvai közgazdász.
hirdetés

A dollárra figyeljen, ha aranyba fektetne

Újra 1200 USD/uncia felett kereskednek az arannyal, így tovább folytatódik az arany korrekciója az augusztus közepi mélypont után. Az arannyal kereskedők továbbra is a dollár alakulását kell, hogy figyeljék, akár vételre, akár eladásra játszanak – hívja fel a figyelmet a Saxo Bank elemzése.

Devizapiac: forintba, jüanba most ne fektessen

Tovább eshet a forint, és az amerikai-kínai vámháború miatt is hullámzó lesz a devizapiac. A K&H Alapkezelő összeszedte, milyen devizabefektetésekkel profitálhatunk a közeljövőben.

Bedőlne a piac, ha Trumpot megbuktatnák?

Trump szerint gazdasági katasztrófához vezetne, ha felelősségre vonnák a kampány során történt gyanús ügyek miatt. Bár a piac valóban nem reagálna kedvezően, elemzők szerint pánikra nincs ok.

A gyenge forint mellett menekülőút a devizabefektetés

Az amerikai kereskedelmi korlátozásokra Kína a devizája gyengítésével reagál, az euró pedig a táguló kamatolló és az olaszok problémái miatt gyengült a dollárral szemben. A dollár bő egyéves csúcson az euróval szemben, a szeptemberi kamatemelés pedig szinte borítékolható. A befektetők mindebből leginkább devizabefektetésekkel profitálhatnak a tartósan gyenge forint miatt – tanácsolja a K&H Alapkezelő.

Már közel a dollár erősödése a Fidelity szerint

2018 első hónapjában a dollár több devizával szemben is gyengült, de a Fidelity szerint idén már sokkal jobban nem fog esni az árfolyama a többi valutához képest, és a évet növekedéssel zárhatja. Mint írják, a dollár árfolyamát befolyásoló utolsó tényezők egyértelműen csak az USA-hoz kapcsolódnak: a kormány inflációs politikája, az adósságplafon és a januári kormányzati leállás.

Megy a kavarás az árfolyamok körül

Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszer a közelmúltban arról beszélt, milyen előnyös országának a gyenge dollár – mire annak árfolyama azonnal tovább esett. Az európaiak hevesen tiltakoznak a dollár gyengítése, az árfolyamháború ellen.

A gyenge dollár jó az energiaszektornak

Az amerikai dollár látványos mélyrepülése klasszikusan a nyersanyag és energiaszektor, ezzel együtt pedig a feltörekvő piacok számára kedvező, amit a befektetőknek is érdemes kiaknázni – javasolja a K&H.  

Bitcoinba fektetné a pénzét? Gondolja át még egyszer!

A bitcoinról világszerte eltérőek a vélemények, bár a szélesebb rétegek körében elfogadták, szép számmal akadnak olyanok is, akik gyanakvással méregetik az új fizetőeszközt. A digitális pénznem erősödése azonban addig sem áll meg, a piac pozitív hangulatára való tekintettel a következő hetekben további fejlődést produkálhat.

14 ezer dollár fölött a bitcoin árfolyama

Újabb történelmi csúcsot ért el a bitcoin árfolyama csütörtökön: a Bitstamp kriptodeviza kereskedelmi platformon reggel 14 ezer dollár fölé emelkedett a jegyzés. Huszonnégy órával korábban, szerda reggel még a 12 ezer dolláros rekordszint áttöréséről szóltak a hírek.

Harvey és Irma hazavágja a jegybanki szigorítást?

Mostanában nem érkeznek jó hírek a tengeren túlról, sem az időjárást, sem az inflációt illetően. Nem csodálkozhatunk tehát, ha a Fed a további kamatemelést áttolja 2018-ra, de akár a jegybanki mérleg csökkentése is távolodhat. Akárhogy is döntsön jövő héten az amerikai jegybank, középtávon a részvénypiacok járhatnak jól a kötvényekkel szemben – jelezte a K&H.

Állati zsíradékot használnak a bankjegyek és a bankkártyák gyártásához

Egyre több országban kezdenek plasztikbankókat kiadni a jegybankok, mert ezek strapabíróbbak a papírpénzeknél. Az állatvédők egyáltalán nem örülnek ennek. Vallási és állatvédő aktivisták 2016 óta kampányoltak Angliában, hogy ne használják ezt az alapanyagot a bankjegyek előállításához. Mindhiába. A jegybank beintett.

Az erős dollár áldozatai: a cukor és a kávé

Jelentősen esett a cukor és a kávé árfolyama is a nemzetközi piacokon tapasztalható meredek dollárerősödés következtében. Az amerikai deviza szárnyalása azonban hamarosan megáll és ha megáll, akkor hirtelen fog megállni – figyelmeztetnek a szakértők.

IMF: Már a konkrét kérdésekről folynak a jövő heti tárgyalások

A jövő heti plenáris ülésre az IMF/EU-delegáció várhatóan összeállítja a magyar kormány számára felteendő konkrét kérdéseket. Az igen jól felkészült IMF/EU-delegáció a már lebonyolított 20-30 találkozón további ismereteket szerzett a magyar gazdaság részterületeiről.

Újra emelkedhet a benzinár a héten

Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások a benzin esetében 5-7 forint, míg a gázolaj esetében 4-6 forint áremelkedést indokolnak 23-án, hétfőn. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 431 forint, a gázolajé pedig 430 forint lehet július 25-én, szerdán.

Az IMF tárgyalásokra figyel a forint árfolyama

Az IMF tárgyalások kimenetelétől függ, hogy merre indul el a hazai deviza árfolyama a nap folyamán. A tőzsdeindexeket inkább a Fed újabb gazdaságélénkítő programjába vetett hit mozgathatja.

Ázsiát nem hatotta meg az amerikai bika

Jó lett a JP Morgan eredménye. A cég a piac által vártnál kisebb veszteséget ért el a derivatív ügyleteken, sőt, a cég szerint a maximális addicionális veszteség az 5,8 milliárd dollár után „már csak" 1,6 milliárd dollár lehet. Ennek is örültek a piacok a várható további kínai élénkítés mellett az Egyesült Államokban.

Jól megforgatták a befektetőket

Az amerikai piacok tovább estek arra a hírre, hogy a Fed kormányzói úgy gondolják, hogy QE3 nélkül is magához fog térni az amerikai gazdaság, még ha lassan is. Így a dollár tovább erősödött, s az euró-dollár kurzus erősen közelíti a kritikus 1,2-es szintet.

Üzemanyagár - Szerdától megint drágább lehet

Az elmúlt egy hét során a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások a benzin esetében 2-3 forint, míg a gázolaj esetében kb. 5 forint áremelkedést indokolnak 9-én, hétfőn. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 410 forint, a gázolajé pedig 417 forint lehet július 11-én, szerdán.

Csendes lesz a Függetlenség Napja

Ma a függetlenségét ünnepli Amerika, így csendes kerekedésre számíthatunk Európában és Magyarországon is. Ha már a függetlenség napjánál tartunk, akkor az amerikai pénz, a dollár születésnapjáról is beszélünk, amelyet az USA alkotmányában 9 évvel és két nappal a függetlenség kikiáltása után rögzítettek.

Felvirradt a nagy nap!

Megkezdődik az, ami akár meg is változtathatná Európa arcát, s jelentős lépés lehetne az Európai Egyesült Államok létrejötte felé. A kérdés, hogy valóban az lesz-e.

Ma is erősödhet a forint

„Hoztam is, meg nem is" a Mátyás királyról szóló népmese szerint. Ezt láthattuk tegnap a Fed ülés után. Meghosszabbították a hosszú kötvényvásárlásokat, amelyeket a rövid kötvényeladásokból finanszíroznak.  A forint közben töretlenül erősödik az euróval szemben.

Ezért nem lett 45 forinttal olcsóbb a benzin

Annak ellenére, hogy a kőolaj világpiaci ára jelentős árcsökkenést indokolhatna a hazai üzemanyagok esetében, a kisekereskedelmi árak egyre emelkednek. A háttérben a forint gyengülése áll a GKI Energiakutató elemzése szerint, amelyet viszont részben az eurózóna válságával kapcsolatos félelmek, részben a magyar gazdaságpolitikával kapcsolatos bizalmatlanság okoz.

"Ha ő pénzt nyomtatna, mi elég csúnyán bánnánk vele"

Visszautasította kedden a Fehér Ház Rick Perry republikánus elnökaspiránsnak Ben Bernanke-val kapcsolatos kirohanását, hangsúlyozva, hogy nem jó ötlet megfenyegetni a Fed elnökét.

Nem a tőzsdék hete lesz a mostani...

A héten csak egy biztos a nyugat-európai értéktőzsdéken: a további bizonytalanság. Az euró messze került idei csúcsától a dollárral szemben, és az olaj meg sem közelíti, idei 127 dolláros hordónkénti rekordját.

Tőzsde: úgy tűnik, hogy rövid volt a sokk...

Tovább emelkedtek az amerikai részvényindexek - Folytatta a pozitív korrekciót az olaj és az arany - Ázsia: A pozitív tartományban vannak az indexek - Erősödött a dollár és a jen, gyengült a forint - Richter: A vártnál valamivel jobb első negyedéves eredmény - Vártnál jobb negyedéves eredmény az Egistől - Készül az akvizícióra az E-Star, elindult a lengyel kötvényprogram - Ma árfolyamemelkedésre számítunk.

A Fed továbbra sem veszi le a lábát a gázpedálról...

"A Fed tegnapi kamatdöntő ülése nem hozott meglepetést az alapkamat mértékét illetően, hiszen borítékolni lehetett a jelenlegi kamatszint tartását. Az azt követő, most első alkalommal megtartott sajtótájékoztató azonban - a szokásos óvatos nyilatkozatok kibogozása után - egyértelművé teszi, hogy az emelkedő inflációs nyomás, és az egyre mélyebbre süllyedő dollár dacára sem várható a monetáris politika szigorítása, és továbbra is a gazdasági növekedés a fő cél" - mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

A dollár száguld, vagy az euró gyengül?

A Dow új lokális csúcsra ért, a nap végi beöntés ellenére pluszban zártak az amerikai indexek. Esett az olaj és az arany árfolyama is ma reggel. A negatív tartományban tartózkodtak az ázsiai indexek ma reggel. Erősödik a dollár, a forint 275 alatt mozog a reggeli órákban. Ma is oldalazó mozgás várható.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Pénzszerzés

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Még egy esélyt kapnak a lakásfelújítási támogatást elbukók

Az elutasított otthonfelújítási támogatást igénylőknek sem biztos, hogy el kell búcsúzniuk a pénztől – derült ki egy friss törvénytervezetből.

Adózás

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

Május végéig lehet eldönteni, kinek menjen az SZJA 1+1 százaléka

A személyi jövedelemadó egy plusz egy százalékának felajánlásáról május 22-ig lehet rendelkezni.

Cégblog

Rengeteg cégnek kell színt vallani az EU felé

Rengeteg cégnek kell színt vallani az EU felé

Több mint ezer magyar cégnek kell majd beszámolnia a fenntartható működéséről az uniónak.

Társadalom

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Megvizsgálták, mennyie nehéz költözni Magyarországon

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is magas az ingatlantulajdonlási arány, nehezebben költöznek az emberek, ami nehezíti a mobilitást.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo