Cégsiker cikkek


Véssük fel: a bizalmi tőke nem kívülről jön!

Véssük fel: a bizalmi tőke nem kívülről jön! 

A kölcsönös bizalom a cég sikerének egyik legfontosabb építőköve lehet, legyen szó akár az alkalmazottakról, akár az üzlettársakról. A bizalom kötőanyaga a szervezetnek, minősége alakítja az egyes részek közötti együttműködést. Ha megfelelő mértékben kialakul, csökkenti a működési kockázatot, növeli a hatékonyságot. Azonban még a legjobb vezetőknek is tanulniuk kell bízni és bizalmat építeni.
Ismét Magyar Brands díjas a Zsindelyes

Ismét Magyar Brands díjas a Zsindelyes 

A Zsindelyes márka 2015 után 2016-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat. A Magyar Brands hazai márkákat díjaz, melyek termékei a hazai piacon megbízhatóságot és minőséget képviselnek.
A munkáltatók díjazták az ország legjobb kamionsofőrét

A munkáltatók díjazták az ország legjobb kamionsofőrét 

A Ghibli Cégcsoport nevében Fuchs András üzletfejlesztési igazgató büszkén vette át a Magyarország Legjobb Kamionsofőrje munkáltatójának járó elismerést. A NIT Hungary által szervezett versenyen idén Könczöl András, a Ghibli Cégcsoport gépjárművezetője állt a dobogó legfelső fokán.
12 magyar cég Európai legjobbjai között

12 magyar cég Európai legjobbjai között 

Európa legjobbjai közt versenyezhet az a 12 magyar vállalat, amelyet az idén 10. alkalommal meghirdetett European Businnes Awards (EBA) díj első fordulójában a neves szakmai zsűri Nemzeti Bajnoknak választott. 34 európai országból több mint 33 000 vállalkozás szállt versenybe idén. A mezőnyben több tucat magyar vállalat indult el, amelyek közül a legjobbak közé kerülő Nemzeti Bajnokok a második fordulóban, 11 kategóriában európai legjobbjaival versenyeznek.
12 szokás, amire esküsznek a milliomosok

12 szokás, amire esküsznek a milliomosok 

Nem a csalás, nem az üzérkedés, nem a hazudozás. Thomas C. Corley 5 éven át tanulmányozott olyan milliomosokat, akik nem örökölték vagyonukat, hanem önerőből építették fel cégüket. A self-made man típus képviselőit. Azokat a szokásokat és személyiségjegyeket gyűjtötte egybe, melyek a többségükre jellemezőek.
Kiugró növekedés a BÉT-en jegyzett informatikai vállalatcsoportnál

Kiugró növekedés a BÉT-en jegyzett informatikai vállalatcsoportnál 

A 4iG cégcsoport fennállásának legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtotta 2015-ben. Az informatikai vállalat árbevétele 26,4 százalékkal nőtt, és megközelítette a 16,5 milliárd forintot. A kamatok, az adózás és az értékcsökkenés leírása előtti eredménye (EBITDA) pedig 927 millió forint lett, ami 2014-hez képest 53,8 százalékos növekedést jelent.
Újra lehet pályázni a Magyar Termék Nagydíjra

Újra lehet pályázni a Magyar Termék Nagydíjra 

Tizenkilencedik alkalommal hirdették meg a Magyar Termék Nagydíj Pályázatot. Olyan gazdasági társaságok, szervezetek jelentkezhetnek áruikkal és szolgáltatásaikkal, amelyek elkötelezettek a magas minőség, az innováció, a fogyasztóközpontúság, az érték iránt. A meghirdetett 38 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő- és élelmiszeripart, szabadidős tevékenységeket, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmens, vagy akár a bútor- és ruházati termékek gyártását.
Ez kell a Michelin-csillagos sikerhez

Ez kell a Michelin-csillagos sikerhez 

Magyarország ötödik Michelin-csillagát szerezte meg alig fél évvel a nyitás után a Costes Downtown. Mi a siker titka? A kiváló ételek mellett számít a belső tér és a kiváló szakembergárda is. Van, akit külföldről csábítottak haza.
Ötödszörre is a legkiválóbb márkák között a Piac & Profit

Ötödszörre is a legkiválóbb márkák között a Piac & Profit 

Idén tizenegyedik alkalommal ült össze a 21 tagú, független szakemberekből álló bizottság, amely ötödször is érdemesnek találta a Piac & Profitot a Superbrands védjegy viselésére.
Siker természetesen

Siker természetesen 

Öt év alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül a Manna Szappan. Mostanra közel 100 munkatárssal több mint 100 féle terméket állítanak elő. A környezetbarát jelleget pedig mostanra hivatalos minősítés is megerősíti - elsőként Magyarországon.

Véletlenül magyar bort kóstolt a WSJ szakírója – és tetszett neki 

A nívós amerikai gazdasági lap szakírója elismerő szavakkal nyilatkozott a egy magyar borról, amihez teljesen véletlenül jutott hozzá, a Frittmann család pedig csak az internetről értesült az elismerésről - közölte a családi borászat.

Versenytársak együtt a kiválóság útján 

2015. január 28.-án a Nemzetgazdasági Minisztériumban került sor a jubileumi, 25. IIASA-SHIBA díj átadó ünnepségre. A nemzetközi elismerést az ipari szegmensben csoportként induló, három, együttműködő, konkurens cég vezetői vehették át: a téglási HAJDU Autotechnika Zrt., a szabadbattyáni Fiers Mechanikai Kft, és a székesfehérvári GIGA 2003. Kft.

A REGIO JÁTÉK lett a LEGO hazai nagykereskedelmi partnere 

Első alkalommal szervezte ki nagykereskedelmi tevékenységének egy részét a LEGO magyarországi leányvállalata. A világ egyik legismertebb márkája a REGIO JÁTÉK-ot választotta hazai szelektív nagykereskedelmi partneréül.

Kenyérbutik: abszolút prémium 

Átfogó koncepció részeként készült el a budai a Brót Pékség. A lila-fehér villa Bagatelle vendéglátóhely alsó szintje egy kenyérillatú mesevilág.

Sikersztori, csak lazán! 

A minőségből nem adnak alább, a lazaság zsigerből jön a Butter Brothersnél. Minden más, a berendezéstől az árakig, változhat.

Világsikert ért el a magyar vállalkozó 

Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója nyerte el az "Év internetes vállalkozója" díjat, amelyet még soha nem kapott meg magyar cég vagy vállalkozó. Az Európai Bizottság a Hub Instituttal közösen, a világ legnagyobb internetes konferenciáján, a dublini WebSummiton jelentette be a döntést szerdán.

A Pék - így, nagybetűvel 

A pék – csak így emlegetik a környékbeliek az alig egy éve nyitott Pékműhely tulajdonosát. A cégvezető a vevőkkel kialakított bensőséges kapcsolatra esküszik és mára ő tanít másokat, pedig nem ebben a szakmában kezdett.

Kiderült, kinek okosabb a dolgozója 

Idén első alkalommal adták át az „Év intelligens vállalata” verseny díjait. Nem a vállalatok versenyeztek egymással, hanem a munkavállalóknak kellett bizonyítaniuk, melyikük az okosabb.

Négy magyar cég kapott bizonyítványt a Youtube-tól 

A Dynamo Budapest, a Special Effects Media, a Star Network és a WMMusicDistribution lettek az első magyar cégek, akik megszerezték a Google-től a YouTube Certified státuszt. Ezek a cégek a Google által is elismerten kvalifikálttá váltak a tartalom tulajdonos, vagy brand jelenlét hatékony építésére YouTube-on.

Kitüntették a hónap sikeres kisvállalkozásait 

A hónap beruházója elismerést az Evonik Agroferm Fermentációipari Zrt., a hónap kis- és középvállalkozása díjat a Járműszerelvényt Gyártó Zrt., a hónap induló vállalkozása címet a Skawa Innovation Kft. érdemelte ki.

Gazdagmami verte az európai mezőnyt 

A Gazdagmami Kft. nyerte a zsűri fődíját a „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” nemzetközi döntőjében, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett. A díj nyolcéves történetében először fordult elő, hogy magyar céget választottak a legjobbnak.

Magyar mezőgazdasági projekt az év öko-innovációja 

Egy magyarországi mezőgazdasági talajkarbon projekt – The Clear Plate Project – nyerte el a 2degrees Awards Champions 2014 rangos elismerését „Social value” (azaz társadalmi értékteremtés) kategóriában. Ennek a projektnek a pozitív környezeti hatása egyenértékű azzal, mintha évente 1 millió autót nem indítanánk el!

Ezek 2014 legmenőbb induló vállalkozásai 

A TechShow fődíját a programozók munkáját megkönnyítő TestJockey vihette haza, a legjobb prezentációnak járó díjat az Overmind vívta ki. A legígéretesebb egyetemi kezdeményezéseket felkaroló Hackathon-in-a-Box Demo Day zsűrije a hatékony fürdőszobai vízfelhasználást segítő 5L projektnek ítélte oda az aranyérmet.

Hatalmas magyar siker Ázsiában 

A magyar szoftverfejlesztő és tanácsadó Multipass Solutions Zrt.-nek adta az ázsiai pénzügyi szektor a "Legjobb felhő alapú megoldás" díjat, amelyet a cég Kuala Lumpurban vett át. A versenyen résztvevő közel 200 cég 18 különböző kategóriában indult az elismerésért, a díjat 2001-ben alapították.

Superbrands lett a HAJDU 

A HAJDU márkanév 2011 után, 2014-ben is elnyerte a neves szakértők által adományozott, Business Superbrands kitüntető címet. E rangos védjegy hazai, kiemelkedő presztízsét jelenti ennek a díjnak a megítélése, mely elsősorban a B2B, az üzleti szektorban tevékenykedő cégek legkiválóbbjait emeli ki.

Újabb sikeres vállalkozásokat díjazott a kormány 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért áprilisi elismeréseket. "A hónap beruházója" az EPCOS Kft., "A hónap kis- és középvállalkozása" a MIRELITE MIRSA Zrt., "A hónap induló vállalkozása" pedig az OptoForce Kft. lett.

Aki hasznos, támogatják 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadta a Díj a sikeres vállalkozásokért februári elismeréseket pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium budapesti székházában.

A Provident vezérigazgatója az Év Menedzsere 

A Menedzserek Országos Szövetsége zsűrije az idén két pályázónak ítélte oda az Év Menedzsere díjat. Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója mellett a szentendrei székhelyű Ford Közép- és Kelet-Európai Kft. Magyarországért felelős ügyvezető igazgatója, Kővágó-Laky Andrea is az elismerésben részesült.

Varga díjazta a Hankook-ot 

A Hankook Tire, a Magyarmet Finomöntöde Bt., valamint a Now Technologies Zrt. nyerte el az idén első ízben kiosztott Díj a Sikeres Vállalkozásokért kitüntetést.

Magyarok nyomják le a Dropboxot? 

A most megjelent december – januári összevont Piac&Profitban debütál a startupok világát pásztázó Céggyorsító. Az innovatív, az új utakat kereső vállalkozók elengedhetetlen üzlettársa, a Piac&Profit ebben a hónapban is sok hasznos információval, sikertörténetekkel segít sikerre vinni vállalkozását.

Díjazták az ipari parkokat 

A Nemzetgazdasági Minisztériumban december 12-én tartották az Ipari Parkok Versenyképességi Díjának díjátadó ünnepséget. A 2013-ban második alkalommal meghirdetett versenyképességi díjra tíz pályázat érkezett, melyen 4 ipari park kapott díjat.

Díjazták a legdinamikusabban fejlődő kkv-kat 

A Pegazus Díj a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és középvállalkozások teljesítményét ismeri el. Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat; a Bisnode, és a White & Case LLP nemzetközi ügyvédi iroda adta át ötödik alkalommal a Művészetek Palotájában.

Szórádi Bence az Év Fiatal Vállalkozója 

24 éves vállalkozó nyerte a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) évente kiosztott elismerését. A villamosmérnökként végzett Szórádi Bence szerint sikerének titka abban rejlik, hogy munkája során mindig alázattal viseltetett a szakmája iránt.

Sikersztori: az év ígéretéből lett az év üzletembere 

Az EY „Az év üzletembere” fődíjat idén, Dr. Vinnai Balázs, az IND Group alapítója és ügyvezetője vehette át, aki sikereiért 2005-ben már elnyerte „A jövő ígérete” különdíjat.

Magyar szoftver amerikai kkv-knak 

Magyar fejlesztésű, kis- és középvállalkozásoknak szóló ügyviteli, ajánlatadó és számlázó szoftverrel lép az amerikai piacra a Dyntell Software. A terméket a svájci érdekeltségű csoport magyarországi partnere, a Pannon Szoftver Informatikai Kft. fejlesztette ki.

A siker fejlesztői 

Profi kommandósok, kiválóan képzett kémek és titkosszolgálati emberek felkészítésének kiemelten fontos része, hogy stressztűrő képességüket a lehetséges maximumra emeljék. Ki gondolná, hogy a„kiképzés” sejtek esetében is működik? Az uniós JEREMIE kockázatitőke-program első sikeres kiszállása alanyának, a Cryo Management Kft.-nek ez volt az egyik innovatív projektje, amelyet befektetésre érdemesnek ítélt a PortfoLion Zrt.

Sikerre vitt válságstratégia 

Amikor a hazai bútoripar a legnagyobb válságát éli, az RS cégcsoport folyamatosan terjeszkedik. Már a negyedik nagyáruházat is megnyitotta, mintha mi sem történt volna, pedig a őket is nagyon erősen érintette a válság és a hitelezés befagyasztása.

Válságból sikertörténet a csokibizniszben 

Hat éven keresztül a Heineken Magyarország trade marketingmenedzsere, majd a 2009-es leépítési hullám őt is elérte. Majdnem egy év eredménytelen álláskeresés után Mészáros Gábor döntött: saját vállalkozást alapít. Mindent feltett a csokoládéüzletre, a ChocoMe pedig mára igazi sikersztori. A Piac&Profit a Díj a sikeres vállalkozásért első kkv nyertesével beszélgetett.

A siker titka a bátorság és napi 16 óra munka! 

Komoly bátorság és elhivatottság kell ma egy vállalkozás elindításához – mondja Mészáros Gábor. A chocoMe Kft. alapítója a Nemzetgazdasági Minisztérium által első alkalommal odaítélt a Hónap kis- és középvállalkozása cím megnyerése után nyilatkozott a Piac & Profitnak.

Még mindig kényszerpálya itthon a vállalkozás 

Mi leszel, ha nagy leszel? Az ismerős kérdésre az ismerős válasz életkortól függően: kukás, doktor néni, karmester és még számtalan foglalkozás, kivéve az, hogy vállalkozó. A vállalkozói karrier ugyanis a mai napig nem vált a fejekben valós életpályává. Sőt, Magyarországon – miközben a nemzetközi trendekhez hasonlóan az állami kommunikáció középpontjában egyre inkább a vállalkozó áll – a mai napig jobbára kényszerpálya maradt.

Nyolc cég nyert Greennovációs Nagydíjat 

Csütörtökön átadták a II. FMCG Greennovációs Nagydíj pályázat díjait. A Kiemelt fődíjat idén a COOP Szeged nyerte el. Öt első helyezést és két különdíjat is kiosztottak az ünnepélyes díjátadón.

Megvan az Év Menedzsere 

Az Év menedzsere 2012 díjat szombat este, a XIX. Menedzserbálon adták át, a díjat idén a siófoki székhelyű FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója, Zsuga János érdemelt ki. A bíráló bizottság sikerei között méltatta, hogy az elmúlt évek alatt az FGSZ 130-150 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, s emellett több száz új munkahelyet teremtett.

Bevételnövekedésre számít idén a Richter 

A Richter Gedeon Nyrt. euróban számolva a bevétel 3 százalékos növekedését várja az idén, nagyjából hasonlót a tavalyi 2,8 százalékos bővüléshez. Bogsch Erik vezérigazgató budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön elmondta, hogy Magyarországon várhatóan 2013-ban is tovább csökken a forgalom, itt az árbevétel 5-10 százalékos visszaesésével számol a cég forintban.

Óriási magyar biobor siker Németországban 

A németországi biobor világbajnokságon a Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection borát nagy aranyéremmel jutalmazták. A Gajdos Pincészet Egerszalókon, az Egri Borvidéken gazdálkodik. A pincészet kizárólag ökológiai termesztésű szőlőből készíti biominősítésű borait.

Fejlesztés a LEGO nyíregyházi beszállítójánál 

Közel 300 millió forint értékű technológiai fejlesztést valósított meg a nyíregyházi Kelet-Szerszám Kft. A kisvállalkozás három nagy multinacionális cég, a General Electric, a Lego és a Michelin beszállítója.

Francia világmárka nyitott gyárat Makón 

A Givaudan, a világ vezető illatanyag-, aroma- és élelmiszerízesítő-gyártója megnyitotta legújabb első osztályú sós ízesítőanyagokat gyártó üzemét Makón.

Eldobhatja a bankkártyáját, biztonságos lesz a mobilfizetés 

A magyar Cellum-csoport a londoni Apps World konferencián bejelentette, hogy banki szintű biztonságot garantáló mobilfizetési fejlesztését képes a legújabb iPhone operációs rendszerbe integrálni.

Egyetemi projektből világszínvonalú termék  

Adott egy jó ötlet és egy jó csapat. Ez azonban még nem elég az üzlethez. A termék elkészítéséhez pénz kell, és még több pénzre van szükség ahhoz, hogy a terméket piacra vigyük. A Clariton Kft. tagjai szívós munkával elsajátították azokat a képességeket, amelyek révén az egyetemi projektből világszínvonalú termék lesz. A hazai út hosszú és rögös, néhány ösvénye pedig még járatlan.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Megjelentek az ipar 4.0-ás megoldások a hazai felületkezelési szegmensben

Megjelentek az ipar 4.0-ás megoldások a hazai felületkezelési szegmensben 

A felületkezelési szegmens hagyományosan kézi erővel dolgozik, de az elmúlt pár évben komoly változáson ment keresztül Magyarországon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Szakítottak a biztosítók

Szakítottak a biztosítók  

Díjbevétel-növekedésben a 2008-as pénzügyi válság óta a legjobb évét produkálta tavaly a globális biztosítási szektor.

Pénzszerzés

Új irányt kell venni a cégeknek, ha erre rápillantanak

Új irányt kell venni a cégeknek, ha erre rápillantanak  

Erőteljesebben forduljanak a hatékonyság és a termelékenység növelésének irányába - közölte az elemző a foglalkoztatási adatok után.

Klímablog

Mi kell ahhoz, hogy beinduljon a zöldhitelezés?

Mi kell ahhoz, hogy beinduljon a zöldhitelezés? 

Milyen a vállalati hitelezés helyzete Magyarországon, a 2023-as évhez képest az idén mire lehet számítani?

Gazdaság

Pénzmosoda működött a titkosszolgálatnál

Pénzmosoda működött a titkosszolgálatnál 

Bűnvádi eljárást indított a román korrupcióellenes ügyészség a hírszerzés egykori igazgatóhelyettese ellen.

Infokom

Ilyen se történt még Oroszországban

Ilyen se történt még Oroszországban 

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo