Kenyérbutik: abszolút prémium

Átfogó koncepció részeként készült el a budai a Brót Pékség. A lila-fehér villa Bagatelle vendéglátóhely alsó szintje egy kenyérillatú mesevilág.

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Csák László (balról) és Wirtz Albrecht
Kép:PP/Kádár Lajos

Amikor 2010-ben a Villa Bagatelle aljában a Brót Pékséget megnyitották, Budapesten alig volt olyan pékműhely, ahol hagyományos módon, kovásszal készítették a kenyeret. Ezért a tulajdonosok, Wirtz Ágnes és Wirtz Albrecht egy saját sütődét is nyitott, ahol a német és a magyar tradíciókat ötvöző, magas minőségű, egészséges pékáru készül. – Sokszor a „helyben, frissen sütöttként”kínált pékáru előre fagyasztott, adalékanyagokkal teli, miközben egyre nagyobb az igény a hagyományos, egészséges módon készült kenyerekre. Volt egy hatalmas szükséglet, nekünk pedig egy nagy álmunk – mondja Wirtz Albrecht.

Nem használnak adalékanyagot, vegyszert, színezéket, sem tartósítószert. Friss és tiszta hozzávalókkal dolgoznak, és időt szánnak az ízre és a minőségre: sütőpor helyett a kenyeret, ahogy régen is, 18–20 órán át kelesztik. A csúcstechnológiáról is lemondtak, kézzel formázzák szépre a bucikat.

A nyitást megelőzően a tulajdonosok a pékműhely vezetőjével, Csák László pék- és cukrászmesterrel közösen gyűjtötték össze a szükséges tudást Németországban, Ausztriában és Franciaországban. Az ötlettől a nyitásig két év telt el, mert vallják, hogy a minőség megteremtéséhez idő kell, sok tapasztalat, amit nem szabad a gyors pénzszerzés érdekében feláldozni. A pék- és cukrászmesterek kreativitásának is van hely: az új ötleteket rendszeres kóstolásokkal tesztelik. Azt vallják, hogy a jó alapanyagok mellett a jó csapaton múlik a siker, ezért együtt tűzik ki a célokat, amelyeket együtt szeretnének elérni.

A klasszikus és a laza
Sikeres péksztoriból több is van ám! A pék – csak így emlegetik a környékbeliek az alig egy éve nyitott Pékműhely tulajdonosát. A cégvezető a vevőkkel kialakított bensőséges kapcsolatra esküszik és mára ő tanít másokat, pedig nem ebben a szakmában kezdett. Itt találja vele készült interjúnkat.

A minőségből nem adnak alább, a lazaság zsigerből jön a Butter Brothersnél. Minden más, a berendezéstől az árakig, változhat. Itt olvashat róluk részletesebben.

A kínálat „high-end”, és a maguk módján megújított klasszikusok sem az árérzékeny réteget célozzák. – Sok a törzsvendégünk, az ő visszajelzéseik alapján folyamatosan fejlesztünk. A saját műhely miatt rugalmasak tudunk lenni, akár napról napra fejlődni. Vevői igényekre reagálva született meg például a paleokollekciónk, ami számunkra is meglepő gyorsasággal vált nagyon sikeressé, így folyamatosan bővítjük. A keresletre válaszolnak a biotermékek is. A drágább alapanyagok ellenére van rájuk kereslet. Kevés helyen fektetnek ekkora hangsúlyt az ilyen típusú igényekre, mint nálunk.

„Reggelizős típusnak” vallja magát a tulajdonos, napjának meghatározó része ez az étkezés. Ezt az élvezetet szerette volna mások számára is elérhetővé tenni. Bejött. Ahogy több a vendég, a cég is nő – de csak addig, amíg a mennyiség nem megy a minőség rovására.

Véleményvezér

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba

Magyarországon a legnagyobb az állami beavatkozás mértéke a gazdaságba 

A nagy újraelosztási ráta ellenére alig jut az egészségügyre.
Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság

Argentínában kidobták a korrupt politikai elitet és kilőtt a gazdaság 

Négy hónap alatt tűnt el a költségvetési hiány.
Újra lőnek az ukrán tüzérek

Újra lőnek az ukrán tüzérek 

Nagy hatótávolságú rakétákat is kapnak az ukránok.
Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján

Szégyenteljes helyre került Magyarország a jogállamisági index alapján 

A magyar jogásztársadalom levizsgázott.
Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo