Amikor 2010-ben a Villa Bagatelle aljában a Brót Pékséget megnyitották, Budapesten alig volt olyan pékműhely, ahol hagyományos módon, kovásszal készítették a kenyeret. Ezért a tulajdonosok, Wirtz Ágnes és Wirtz Albrecht egy saját sütődét is nyitott, ahol a német és a magyar tradíciókat ötvöző, magas minőségű, egészséges pékáru készül. – Sokszor a „helyben, frissen sütöttként”kínált pékáru előre fagyasztott, adalékanyagokkal teli, miközben egyre nagyobb az igény a hagyományos, egészséges módon készült kenyerekre. Volt egy hatalmas szükséglet, nekünk pedig egy nagy álmunk – mondja Wirtz Albrecht.
Nem használnak adalékanyagot, vegyszert, színezéket, sem tartósítószert. Friss és tiszta hozzávalókkal dolgoznak, és időt szánnak az ízre és a minőségre: sütőpor helyett a kenyeret, ahogy régen is, 18–20 órán át kelesztik. A csúcstechnológiáról is lemondtak, kézzel formázzák szépre a bucikat.
A nyitást megelőzően a tulajdonosok a pékműhely vezetőjével, Csák László pék- és cukrászmesterrel közösen gyűjtötték össze a szükséges tudást Németországban, Ausztriában és Franciaországban. Az ötlettől a nyitásig két év telt el, mert vallják, hogy a minőség megteremtéséhez idő kell, sok tapasztalat, amit nem szabad a gyors pénzszerzés érdekében feláldozni. A pék- és cukrászmesterek kreativitásának is van hely: az új ötleteket rendszeres kóstolásokkal tesztelik. Azt vallják, hogy a jó alapanyagok mellett a jó csapaton múlik a siker, ezért együtt tűzik ki a célokat, amelyeket együtt szeretnének elérni.
A minőségből nem adnak alább, a lazaság zsigerből jön a Butter Brothersnél. Minden más, a berendezéstől az árakig, változhat. Itt olvashat róluk részletesebben.
„Reggelizős típusnak” vallja magát a tulajdonos, napjának meghatározó része ez az étkezés. Ezt az élvezetet szerette volna mások számára is elérhetővé tenni. Bejött. Ahogy több a vendég, a cég is nő – de csak addig, amíg a mennyiség nem megy a minőség rovására.