Munkaerő cikkek


A munkaerőhiány miatt fáj leginkább a cégek feje

A munkaerőhiány miatt fáj leginkább a cégek feje  

Korábban nem látott gyorsasággal alakul át a munkaerőpiac.
Fantáziadús munkavállalókat keresnek

Fantáziadús munkavállalókat keresnek 

Új lehetőségek a mesterséges intelligenciától.
Vastagon kétszámjegyű  inflációra számítanak idén a vállalkozások

Vastagon kétszámjegyű inflációra számítanak idén a vállalkozások 

Mire fókuszálnak a magyar kkv-k 2024-ben?
Dübörög a munkaerőhiány - mi mentheti meg a cégeket?

Dübörög a munkaerőhiány - mi mentheti meg a cégeket? 

Magyarországon dübörög a munkaerőhiány, jelenleg 80-100 ezer a betöltetlen állás, így a hatékony toborzásnak kulcsfontosságú szerepe van a vállalatoknak.
Lesz-e elbocsátási hullám a cégeknél?

Lesz-e elbocsátási hullám a cégeknél?  

Egy friss felmérés szerint 10-ből 7 vállalkozás a jelenlegi dolgozói létszámmal tervez a következő egy évben.
Előtérbe került a dolgozók beállítottsága a vállalatoknál

Előtérbe került a dolgozók beállítottsága a vállalatoknál  

Az értékesítési vezetők pozitív hozzáállása a cég eredményiben is súlyos forintokban mérhető.
Álláspiaci buktatók: ezekre a hibákra figyeljünk!

Álláspiaci buktatók: ezekre a hibákra figyeljünk! 

A munkaerő toborzása és kiválasztása mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára komplex és időigényes
Megmondják, hogyan jöhetnek vendégmunkások Magyarországra

Megmondják, hogyan jöhetnek vendégmunkások Magyarországra  

Szigorú feltételeket szabnak.
Újabb jel, hogy nagyon kellenek a vendégmunkások Magyarországra

Újabb jel, hogy nagyon kellenek a vendégmunkások Magyarországra  

A magyar munkaerőpiac rendkívül feszített.
Másodállás, túlóra, reménytelen nyugdíj - mi történik a hazai munkaerőpiacon?

Másodállás, túlóra, reménytelen nyugdíj - mi történik a hazai munkaerőpiacon?  

A nyugdíjba vonulással kapcsolatos várakozások egyre pesszimistábbak.

Újra létszámbővítésben gondolkodnak a cégek  

A magyarországi munkáltatók 26 százaléka jelez bővülést jelenlegi munkaerő-állományában.

Úgy néz ki, nem fognak tömeges elbocsátásokba kezdeni a vállalatok 

Legfeljebb 5 százalék lehet a munkanélküliségi ráta 2023-ban.

Az olcsó munkaerőnál is van jobb megoldás a költségek lefaragására  

A következő időszakot a nagy teljesítményű okoshálózatok és az azokon működő technológiák fogják meghatározni.

Nehéz jó munkaerőt találni, miért mondanak fel a régi kollégák? 

Még mindig kihat a munkáltatókra, hogy a járványhelyzet alatt visszavettek a toborzásból. Az akkor számos helyen visszatartott munkaerő-felvétel a tavalyi nyitás óta eltelt bő egy évben a meghirdetett állások és a fejvadász szolgáltatóknál futó projektek minden eddiginél magasabb számát eredményezte. A megfelelő munkaerő felvétele és megtartása kulcsfontosságú ebben a helyzetben, ennek sikerességét viszont számos tényező hátráltathatja. Melyek a toborzási folyamat során leggyakrabban felmerülő kockázatok munkáltatói oldalon és melyek a munkaerő megtartásának leggyakoribb problémái? 

137 ezer fővel csökkent a potenciális munkaerő-tartalék 

A potenciális munkaerő-tartalékhoz az első negyedévben 299 ezer ember tartozott, számuk 137 ezerrel csökkent az előző év azonos időszakához képest.

Hatalmas pazarlásra leltek elemzők magyar vállalatoknál 

Hazánkban is egyre nagyobb terhet jelent, hogy még mindig több mint tízezer munkavállaló foglalkozik a magyar cégeknél kizárólag a számlabefogadással, akiket más, fontosabb pénzügyi folyamatok menedzselésével is meg lehetne bízni. A Dataxo Group elemzése szerint a hazai vállalatok bérszinten alsó hangon évi 56 milliárd forintot költenek a számlák feldolgozására, ami pénzégetéssel ér fel. Az automatizálásra való átállás sok helyen már elkezdődött.

Rengeteg a betöltetlen állás – hol a legnagyobb a munkaerőhiány? 

Egyre több a betöltésre váró pozíció, nőnek a hirdetési számok: még sosem kerestek annyi munkavállalót a cégek, mint 2022 második negyedévében – derült ki egy friss felmérésből. A legintenzívebb növekedés Békés, Tolna és Pest megyében történt ezalatt az időszak alatt.

Bővítenének a cégek, csak van egy nagy gond 

A következő negyedévben a hazai munkáltatók 30 százaléka jelez előre bővülést jelenlegi munkaerő-állományában, miközben csökkentést 17 százalékuk tervez. Rekord magas 39 százalékos foglalkoztatási szándékot jeleztek a Nyugat-Dunántúl munkáltatók.

Az árfolyam-ingadozás még a háborúnál is jobban fáj a vállalkozásoknak 

Az exportorientált vállalkozásokat segíti az erős euró.

Teljesen átalakult a munkaerőpiac - kik vették jól az akadályokat? 

A munkaerőpiac hullámzásainak kiküszöbölői a munkaerő-kölcsönzők. Eredményes toborzással, megfelelő rugalmasságot és költséghatékony működést biztosítanak.

Egyre nehezebb megtartani a fizikai dolgozókat: mire figyeljenek a munkáltatók? 

Évről évre fokozódik a fizikai munkaerőért folytatott verseny, ezért mind a toborzás, mind a megtartás egyre nagyobb problémát jelent a hazai cégeknek. Az elmúlt 5 évben a fizikai dolgozók jövedelme dinamikusan, stabilan az átlagbér-emelkedés feletti ütemben növekedett. Van olyan nagyvállalat, ami 2018 óta 67 százalékkal emelte a kékgallérosok munkabérét, azonban mára a magas fizetés önmagában nem jelent versenyelőnyt a munkáltatóknak. A Work Force HR szolgáltató szakértői szerint ahelyett, hogy a cégek minden erőforrást a bérezésre fordítanak, érdemes több fronton meghallgatni a célcsoport igényeit.

1441 forint bruttó volt átlagosan tavaly a fizikai munkások órabére 

Az elmúlt év negyedik negyedévében 1441 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 9 százalékos növekedést jelent a 2020 hasonló időszakában tapasztalt 1322 forinthoz képest. A felsőbb kategóriákban jóval mérsékeltebb ütemben változtak a bérek: a Moore Hungary több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2020 negyedik negyedévéhez képest 4,2 százalékos bérnövekedést tapasztalt.

10 százalék körüli lesz az idén a bérek növekedése 

Vegyesen reagál a piac a minimálbér, garantált bérminimum 19,5 százalékos emelésére. A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége szerint összességében nagyságrendileg 10 százalék plusz, mínusz 2 százalékos piaci bérkorrekció prognosztizálható.

2021-ben tülekedtek a cégek a munkavállalókért 

2021 a munkaerőpiac szempontjából példa nélküli év volt. A tizenkét hónap alatt jól látható, intenzív toborzási hullám ment végig az országon, a vállalatok erőteljes munkaerő-felvételbe kezdtek, és bár az utolsó szakaszra valamelyest lassult a folyamat az őszi tetőzést követően, összességében 2021 utolsó negyedéve 80 százalékkal több hirdetést hozott, mint az előző év azonos időszaka – derül ki a Profession.hu friss, negyedéves jelentéséből.

A minimálbér-emelés visszavág 

A hazai kis- és középvállalkozások (KKV) 3 százaléka elbocsátást tervez a minimálbér-emelés miatt. Önmagában ennek az elképzelésnek nem is a munkaerőpiaci hatása a nagy probléma, hiszen jelenleg munkaerőhiány van a piacon. Sokkal inkább az, hogy a KKV-knak ez a reakciója azt mutatja, számukra elveszik az a piaci előny, amit eddig az olcsó munkaerő jelentett. Más előnyük pedig nincs.

A magyar kisvállalkozók számára összeomlott a munkaerőpiac 

Általános a rosszkedv a magyar kis- és mikrovállalkozók között, ha a munkaerőpiaci helyzetre kérdez rá valaki. Minőségi munkaerő, szakmunkás egyáltalán nincs, segédmunkás csak elvétve.

Rengeteg új dolgozót akarnak most felvenni a cégek 

2022 első negyedévében a hazai munkáltatók 34 százaléka tervezi bővíteni jelenlegi munkaerőkeretét, miközben csökkentést 17 százalékuk tervez. Ehhez hasonló optimizmusra a piaci szereplők körében utoljára 2018 harmadik negyedévében volt példa – derül ki a ManpowerGroup ma közzétett Munkaerőpiaci Előrejelzéséből.

16 milliárd forintból 13 milliárdot már odaítéltek - így áll az egyik céges pályázat 

30 ezer fölött az igénylések száma a vállalkozások munkaerő támogatása programban.

Módszerek, amik segítenek megtalálni az ideális munkaerőt 

Egy új alkalmazott felvétele mindig rendkívül nagy felelősség, hiszen még nem tudni, hogy hosszú távon hogyan is fog teljesíteni a kiválasztott jelölt. Éppen ezért fontos kiemelt figyelmet fordítani az interjúztatásra és az előszűrésekre. De konkrétan milyen módszerek segíthetnek a valóban alkalmas jelentkezőket megtalálni? Mutatjuk!

A bérverseny feljebb hajtja az inflációt? 

A munkaerőtartalék csökkenésére, az egyre feszesebb munkaerőpiacon erősödő bérverseny inflációt növelő kockázatára hívták fel a figyelmet az MTI-nek nyilatkozó elemzők a legfrissebb munkaerőpiaci adatokat értékelve.

Rengeteg embert keresnek a magyar cégek – elbocsátásokat csak kevesen terveznek 

A hazai munkáltatók nem kevesebb, mint 18 százaléka tervezi bővíteni jelenlegi munkaerőkeretét a következő negyedévben, miközben csökkentést csupán 8 százalék tervez. A piaci szereplők optimizmusa közel három éve volt utoljára ennél magasabb szinten – derül ki a ManpowerGroup előrejelzéséből.

Hogyan hozhatják ki a cégek a maximumot a dolgozókból? 

A járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így a munkahelyi hatékonyságra is. A Harvard üzleti szaklapja egy egyetemi kórház példáján keresztül mutatta be, mennyit számíthatnak a menedzsment döntései.

Óriási harc jöhet a külföldi munkaerőért? 

Az elmúlt 5-6 évben megötszöröződött a külföldi munkavállalók száma Magyarországon. A koronavírus átmenetileg megakasztotta a növekedést, de már elindult a munkaerőpiaci visszarendeződés. A munkaerő iránti kereslet összességében még nem érte el a járványhelyzet előtti szintet, és szektoronként is eltérő képet mutat a piac, de már vannak olyan területek, ahol újra munkaerőhiány van.

Karantén-kisokos: mikor jár a táppénz és a fizetés, ha otthon kell maradnunk? 

A koronavírus terjedése miatt számos munkáltató kapott olyan értesítést munkavállalójától, hogy a hatóság a munkavállalóval szemben karantént rendelt el. Voltak olyan esetek is, amikor a munkáltató maga kötelezte arra a dolgozóit, hogy a külföldi nyaralást követően két hétig maradjanak otthon.

Látszik a fény az alagút végén - cégvezetők nyilatkoztak 

A hazai vállalatok a következő fél év gazdasági kilátásait illetően döntően pesszimisták, ugyanakkor az alkalmazottaik megtartását illetően már elkötelezettnek mutatkoznak – derül ki a Profession.hu, friss, saját adatbázisban, a cégvezetők, HR döntéshozók és munkatársak megkérdezésével készített reprezentatív kutatásából. Éppen ezért a HR osztályok többsége immár olyan költségcsökkentési megoldásokat igyekszik találni, amely nem járnak a dolgozói állomány csökkenésével. Ez a magyar gazdaság egészét tekintve is kedvező fejleménynek mondható.

Alapjaiban forgatta fel a toborzási piacot a koronavírus 

A vállalatok fele teljesen beszüntette toborzási tevékenységét, ugyanakkor egyes piaci szegmensekben a korábbi igények növekedésére is találni példát – áll a Trenkwalder munkaerőpiaci áttekintésében. A munkaerő-közvetítő és -kölcsönző társaság várakozásai szerint a most tapasztalható válság mély, de viszonylag rövid (három-hat hónapos) lefutású lesz.

Ettől lehetne versenyképesebb a magyar gazdaság 

A vállalatok és az ország gazdasági szempontból életképes jövője szorosan összefügg a szakképzett és motivált dolgozók megfelelő szűrésével és alkalmazásával. Viszont a legfrissebb kutatások alapján ma Magyarországon több, mint 40 százalék feletti a közepes- és nagyvállalatok fluktuációja, vagyis ötévente a teljes munkaerő bázis lecserélődik. A jelenség hátterére magyarázatot adhat, hogy a jelenleg felvett munkaerő 80 százalékát nem megfelelően választják ki.

Mennyibe kerül a magyar munkaerő? 

Hamarosan a standokon a megújult Piac & Profit következő száma.

Csak jó kávé legyen? Itt van, mire vágynak a magyar munkavállalók 

A munkavállalók számára az elsődleges kényelmi tényezőt az ergonomikus irodai székek és bútorok illetve a jó minőségű kávé biztosítása jelenti.

A munkaerőhiánynál is nagyobb baj a munkaenergia pazarlása 

A betöltetlen állások száma csak a probléma egyik oldala, a másik az alacsony hatékonyság és termelékenység. Ez azonban javítható: vannak még rejtett tartalékok a hazai munkavállalókban, de hogy ezt kihozzuk belőlük, a menedzsereknek korrekt és emberséges módon kell bánniuk az alkalmazottaikkal, s nem szabad elhanyagolniuk a teljesítménymérést és a visszajelzést. Csak ekkor tudnak a beosztottak örömmel dolgozó, jól teljesítő és önállóan kezdeményező munkaerőkként működni.

Ilyen az álommunkahely, amire az Y generáció vágyik 

A fiatalok számára az álommunkahely rugalmas időbeosztású és folyamatos kihívásokkal jár – egy friss szakmai felmérés szerint.

Robotokkal a kkv-k versenyezhetnek a nagyvállalatokkal 

Az elmúlt húsz évben Dánia világvezetővé nőtte ki magát a robotika terén. 2025-re akár 25.000 embert is foglalkoztathat a robotipar és összebevétele elérheti az 52 milliárd dán koronát. 

Így találhat munkaerőt az új generációból 

A vállalatok ma már egyre nagyobb kihívásokkal találják szembe magukat, ha a szakképzett munkaerő megtalálásáról van szó. Több kutatásból is kiderül, hogy a munkaerőpiac legnagyobb része Z és Y generációs fiatalokból áll.

Szakemberhiány miatt aggódnak világszerte a vállalatvezetők 

Hogyan hidalnák át a vezérigazgatók világszerte a munkavállalóik szakképzettségi hiányosságait? Miként segítheti a technológia a munkahelyi produktivitást? Ki a felelős az automatizálás miatt elbocsátott munkavállalókért? Ezekre a kérdésekre is választ ad a PwC friss tanulmánya. 

Erre a 4 készségre lesz szükség a jövőben 

A jelen és a jövő munkavállalóinak is nagy kihívást jelent a digitális technológia rohamos fejlődése. Ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a folyamatos változásokkal 4 készséget kell tudniuk alkalmazni: rugalmasnak és agilisnak kell lenniük, miközben nyitottak az élethosszig tartó tanulásra, akár autodidakta módon is.

A jövő a toborzásba is megérkezett 

A világ legnagyobb cégeinek vezetői gyűltek össze Lisszabonban, hogy megosszák egymással a legújabb módszereket a legkiválóbb munkaerő toborzására, megtartására és a jövő munkahelyére vonatkozóan. Íme, a legfrissebb trendek a munkáltatói márka legnagyobb nemzetközi szakmai rendezvényéről, a World Employer Branding Day-ről.

A rekord után lassulhat a gazdaság 

A Policy Agenda által számított Gazdasági Fejlődés Index (GFI) a tavalyi erőteljes éves GDP növekedés és az idei év első hónapjaiban tapasztalt bővülés után a későbbiekre már lassulást jelez. A mutató szerint nem folytatódik a gazdaság elmúlt negyedévekben jelentős, a tervezettnél is jobb javulása.

Svájcban a munkavállalók harmada külföldi 

Svájc lakosságának negyede, kétmillió ember, munkavállalóinak harmada külföldi – ez Európában Luxemburg után a legmagasabb arány. Túlnyomó többségük elégedett mind munkalehetőségeivel, mind a társadalomba való beilleszkedésével.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
A Raiffeisen Online Broker lett az év részvénykereskedési rendszere

A Raiffeisen Online Broker lett az év részvénykereskedési rendszere 

Megmutatjuk, mire képes a rendszer!
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Ennyivel olcsóbban lehet most új lakásbiztosítást kötni

Ennyivel olcsóbban lehet most új lakásbiztosítást kötni  

A lakásbiztosítási kampány első három napjának adatai szerint viszonylag koncentrált a verseny az új lakásbiztosítási szerződésekért.

Adózás

Plusz egy hónap haladékot adott az autósoknak a NAV

Plusz egy hónap haladékot adott az autósoknak a NAV  

Március elején érkeznek az adóhivataltól a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok a gépjárműadó fizetésére kötelezetteknek vagy képviselőjüknek.

Cégblog

Ismét a legjobb munkáltatók között az R-Water Kft.

Ismét a legjobb munkáltatók között az R-Water Kft. 

A Magyar Brands a 2023-as évre az R-Water üdítőgyártó Absolute Live márkáját találta érdemesnek a Kiváló munkáltatói márka megjelölésre.

Klímablog

Beépült az ingatlan árába az energiahatékonyság

Beépült az ingatlan árába az energiahatékonyság  

Egyelőre nem látni pontosan, az energetikai tanúsítvány mekkora hatással lesz a későbbiekben az ingatlan értékekre.

Infokom

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben 

Napjainkban rendkívül lendületes technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, és ez különösen nagy hatással van a kiberbiztonság területére.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo