Minősítés cikkek


Háború, embargó, mégis jó hírt kapott a Mol

Háború, embargó, mégis jó hírt kapott a Mol 

Változatlan stabil kilátással megerősítette a Mol Nyrt. hosszú futamidejű adósságának "BBB mínusz" szintű, befektetési ajánlású osztályzatát az S&P Global Ratings.
Mely vállalkozások minősülnek kkv-nak?

Mely vállalkozások minősülnek kkv-nak? 

Mely vállalkozások minősülnek kkv-nak? Milyen adatokat kell figyelembe venni a feltételek teljesüléséhez? Erre válaszol az Írisz Office a Reggeli egyperces összeállításban.
Most már tényleg véget vetne az erdőirtásnak a pálmaolajkereskedő

Most már tényleg véget vetne az erdőirtásnak a pálmaolajkereskedő 

Már 2010-ben vállalták a nagy élelmiszeripari és kozmetikai márkák, hogy kiiktatják az erdőirtó beszállítókat az ellátási láncukból, de műholdak híján ezt képtelenség volt kivitelezni. A Wilmar International 2019-ben végére végre-valahára megvalósítja az erdők műholdas monitorozását és zéró toleranciát ígér az égetéssel erdőket irtó, majd helyükön olajpálmafákat termesztő alvállalkozók ellen.
Óriási erdőket égetnek le, hogy legyen testápolód és csokid

Óriási erdőket égetnek le, hogy legyen testápolód és csokid 

A pálmaolajat egy rakás termékbe tervezték be a kozmetikai és élelmiszeripari mérnökök, ami környezeti katasztrófához vezetett. Egész esőerdők irtanak ki az olajpálma-ültetvények telepítése miatt. És mivel profitról van szó, a legolcsóbb módja az erdőirtásnak az erdőtűz.
Jó választás lehet-e, ha részvénybe fektetek?

Jó választás lehet-e, ha részvénybe fektetek? 

Magyarországon az erősödő inflációs nyomás miatt a jegybanki fordulat is hamarosan beköszönthet. Az elmúlt hetek felminősítései után ismét a kamatpolitika kerülhet fókuszba, érdemes tehát számba venni a hazai eszközosztályok kilátásait – tekint előre a következő hetekre a K&H Alapkezelő.
Jó hír lehet a pórul járt vállalkozásoknak

Jó hír lehet a pórul járt vállalkozásoknak 

A magas színvonalú számviteli munka mellett elkötelezett könyvelők és a rossz könyvelők miatt pórul járt vállalkozások számára jó hírt jelenthet az a törvénymódosítás, amely lehetőséget teremt a könyvviteli szolgáltatást nyújtó személyek és vállalkozások szakmai minősítésére.
Ellenőrzi valaki, hogy mi a kézműves és mi nem?

Ellenőrzi valaki, hogy mi a kézműves és mi nem? 

Kézműves szappan, lekvár, ékszer vagy csoki – vajon mindenki azt ír a termékére, amit akar, vagy ellenőrzi bárki is, hogy mi kézműves és mi nem az? Egyáltalán van a kézműves termék címkének kritériumrendszere Magyarországon? A szakértő elmondta a szabályokat, de a legtöbbet a fogyasztó tud tenni.
A Generali mindent vitt

A Generali mindent vitt 

Idén hat kategóriában ítélte oda szolgáltatásminőségi díjait a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ). A Generali már 12. alkalommal bizonyult a gépjármű-biztosítás legjobbjának, emellett lakossági és vállalati vagyonbiztosítás, valamint a személybiztosítások körében is az első helyen végzett.
A zöld iroda már a tegnap, az emberbarát iroda a menő

A zöld iroda már a tegnap, az emberbarát iroda a menő 

Munkaerőhiány van. Nagy a verseny a cégek között a tehetséges munkatársakért. A pénzen kívül mivel lehet még elcsábítani a legjobb munkerőt? Egyre inkább a munkahely, az iroda színvonalával. 2014 óta már globális minősítési rendszere is van az irodai jólétnek: ez a Well Building. A Well-rendszerhez kapcsolódó innovációk határozzák meg az irodapiacot a következő évtizedben.
Az olasz katasztrófa után egyből fontos lett a hidak biztonsága

Az olasz katasztrófa után egyből fontos lett a hidak biztonsága 

Az olasz tragédia visszhangja: Németországban is hamarább elhasználódnak az autópálya- és egyéb hidak, mert a régebbieket nem a kamionok miatt óriásira nőtt terhelésre tervezték. Szigorú vizsgálatok és sokmilliárdos beruházások szükségesek.

Jó irányt jelez, ha "zöld" egy kkv 

Ausztria és Németország után Magyarországon is megkezdi működését a Green Brands független nemzetközi minősítő szervezet. A kitüntető címre többek között fenntarthatóan működő, termelő és szolgáltató, illetve élelmiszeripari vállalatok, kkv-k jelentkezhetnek.

Ötszintű minősítési rendszer a zöld termékeknek 

Versenyelőnyre tehetnek szert azok a termékek, melyeknél a gyártók bizonyítani tudják és kihangsúlyozzák a marketingben, hogy környezetbarát módon állították elő őket, és alapanyagaik könnyen újrahasznosíthatók. Nő az ökotudatos fogyasztók száma, és nekik ilyen címkékre lesz szükségük, hogy eldöntsék, mely terméket veszik meg.

Most már a marketingeseket is minősítik 

Júniusban hivatalosan is elindult a Magyar Marketing Szövetség Marketing.hu elnevezésű minősítő platformja. Magyarországon eddig nem volt olyan platform, ahol regisztrált és minősített szereplők volnának megtalálhatóak. Az egyszerű regisztráción túl minősítési lehetőséget is kínál a rendszer: a részvétel önkéntes, ám ajánlott, hiszen egyfajta tanúsítványként is szolgál.

Budapest a régió első „karbon-semleges” repülőtere 

Újabb, kiemelkedően fontos, nemzetközi környezetvédelmi elismerést vívott ki a Budapest Airport: a Repülőterek Nemzetközi Tanácsától megkapta az ún. „karbon-semleges” minősítést - írja a jetfly.hu.

Megvan a világ legnagyobb környezetbarát irodaháza 

A torony 441,96 méter magas, 110 emeletes és Chicagóban magasodik az égbe. A legmagasabb irodaházként kapta meg az Energy Star besorolást, amit zöld épületeknek jár.

Nem elég a csillag a szállodákban 

Már évek óta szerezhetnek a magyar szállodák is csillagokat: de még csak alig több mint felük tette meg ezt. A vendéglátóhelyeket képviselő érdekvédelmi szervezet ezért kampányt indított a minősítési rendszer népszerűsítéséért.

Divatos stratégiák - és amiért ne dőljünk be nekik 

Szakértőktől és tanácsadóktól gyakran kapunk olyan intelmeket, hogy fordítsunk nagyobb gondot a kapcsolatépítésre, feküdjünk rá a közösségi médiára, vagy minősíttessük a cégünket. Amire egyik tanács sem hívja fel a figyelmet: mindezek önmagukban nem elegendőek a sikerhez.

A legjobb, ha már vásárlás előtt bízik bennünk az ügyfél 

Az üzletben – csakúgy, mint az élet számos területén – nagyon fontos a bizalom. A termékeink, szolgáltatásaink akkor lesznek sikeresek, ha a cégünk bizalomkeltő. Megmutatjuk, hogyan tudjuk felépíteni a vásárlási, üzletkötési bizalmat előzetesen, akár már az első személyes, vagy vásárlási kontaktus előtt.

“A” minősítést kapott a Mapei Kft.  

Az Opten Kft., “A”- azaz - kiváló minősítésben részesítette a Mapei Kft.-t. A minősítés szerint a Mapei Kft. az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

Mit ér nekünk a minőség? 

A Minőségügyi Világnap legfontosabb célja, hogy előmozdítsa a minőség iránti elkötelezettséget. Felhívja a figyelmet azokra lehetőségekre, amelyekkel megfelelően kezelhetővé válnak a cégek működési problémái, valamint figyelmeztet azokra a kihívásokra, amelyek hozzájárulnak a piaci és iparági fejlődés lassulásához.

Négy magyar cég kapott bizonyítványt a Youtube-tól 

A Dynamo Budapest, a Special Effects Media, a Star Network és a WMMusicDistribution lettek az első magyar cégek, akik megszerezték a Google-től a YouTube Certified státuszt. Ezek a cégek a Google által is elismerten kvalifikálttá váltak a tartalom tulajdonos, vagy brand jelenlét hatékony építésére YouTube-on.

A minősítés biztosítja a kutatás-fejlesztés elszámolhatóságát 

Túlzottan óvatosak voltak a kkv-k a kutatás-fejlesztés területén a Deloitte jelentése szerint. Sok kkv nem ismerte a minősítési rendszer nyújtotta előnyöket, a szükségesnél szűkebben határozta meg a K+F projektjei körét, és tartott az adóhatóság megállapításaitól. A Deloitte jelentésének első eredménye, az utólagos szakértői minősítés ”intézményesítése” valamennyi cég számára segítséget adhat a projektjeik K+F jellegének megítélésében.

Akik jó úton járnak 

Minden eddiginél több pályázat érkezett idén a Magyar Termék Nagydíj elnyerésére, a bírált pályázatok közül, 78-at, az előző évhez képest 32%-kal többet tüntettek ki Magyarország legtekintélyesebb, nem szakma specifikus, minőségtanúsító rendszerében.

A siker kulcsa lehet a minősítés 

A vámhatóság adataiból kiderül, hogy az engedélyezett gazdálkodói (AEO) minősítéssel rendelkező vállalkozások hatékonyan használják ki a minősítéssel járó előnyöket. A hír azért is érdekes, mert azok a vállalkozások, melyek ilyen minősítéssel rendelkező vámjogi képviselőt bíznak meg, szintén részesülhetnek az AEO által felmerülő előnyökből.

Minősítés kell az adókedvezményhez és a támogatáshoz 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala minősíti a társaságok K+F tevékenységét. A minősítést az adóhatóság felhasználja az adókedvezmény, a támogatást nyújtó szervezetek pedig a támogatás elbírálására - mondta a múlt évről tartott beszámolójában Bendzsel Miklós, a hivatal elnöke.

10 éves az EMT! 

Az EMT-t öt magyar mérnök hozta létre a brit National Quality Assurance (NQA) partnereként. A tanúsító cég a világ több mint hetven országában végez auditot, és az így szerzett tapasztalatokat hazahozva segíti az itthoni vállalkozások hatékony működését. Tanúsítás segítségével ugyanis bármekkora és bármely ágazatban működő szervezet növelheti ügyfélkörét, bevételeit, és faraghat a működési költségeiből.

Munkás, de megéri küzdeni a Nagydíjért 

Az összetett és szigorú pályázati rendszerben öt fordulóból álló megmérettetésen kell megfelelniük a pályázóknak. A legfontosabb kritériumok a minőség és a piac. Több mint 100 pályázat került idén a főzsűri elé, és végül 58 termék nyerte el a Magyar Termék Nagydíj minősítést.

Biztonság vevőnek és eladónak  

„Vedd a neten” néven minősítő rendszert hozott létre a SzEk.org és az NFH. Minősítést azok a webboltok kaphatnak, amelyek minden hatályos jogszabálynak, fogyasztóvédelmi elvnek megfelelnek.

Pénzt ér a minősítés 

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által kidolgozott minősítési bizonyítvánnyal rendelkező pályázók az elmúlt 6 évben összesen 7,5 milliárd forint európai uniós támogatást nyertek el, és megközelítőleg 18,9 milliárd forint értékű beruházást valósítottak meg. Az objektív, szakmai minősítési rendszer elemeit a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is beépítette pályázati kritériumrendszerébe. A 2014-től induló új uniós pályázati ciklusra készülve a Szövetség fejleszti osztályozási rendszerének kritériumait, ami tovább javítja a források lehívásának hatékonyságát, és a hazai logisztikai szolgáltató központok versenyképességét.

A magyar cégeket is leminősíthetik 

A vállalatok stabilitását negatívan érinti Európa rendszerjellegű válsága, állapította meg a Coface. Ha Magyarországon rövidtávon nem javulnak a makrogazdasági mutatók, s nem fognak kedvezőbb képet mutani a közép- és hosszú-távú kilátások, a cégek megítélése is jelentősen romlani fog. Ez a szállítói hitelhezjutás feltételeit is rontja, ami a forráshiányos a hazai cégek számára végzetes lehet.

Ezzel nem fognak dicsekedni a magyar bankok! 

A magyar bankrendszer a leggyengébb a közép-európai négyek - Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia - bankrendszerei közül a Moody's Investors Service kedden ismertetett új, éves jelentése szerint, amelyben a nemzetközi hitelminősítő közölte, hogy fenntartja a magyar bankrendszerre 2009 júniusa óta érvényes negatív kilátását.

A Moody’s megtalálta az USA-t is 

A hitelminősítő cég nagyon elemében van, Portugália és Írország bóvliba minősítése után most az USA AAA minősítését vette célba. Csődbe mehet az USA? - teszik fel többen a kérdést. Véleményünk szerint nem.

Az országot leminősítették, a cégek helyzete változatlan 

Három iparosodott ország kapta vissza a válságot megelőző minősítését, de a Coface arra figyelmeztet, hogy az euróövezetben lassabb fellendülés várható. Magyarországot A3-ról A4-re minősítették le, ez a vállalkozások részére az jelenti, hogy hitellimitek meghatározásakor szigorúbb megítélés alá esnek.

Itt az újabb pofon Magyarországnak 

A befektetésre ajánlott sáv alsó szélére csökkentette hétfőn Magyarország hosszú futamú szuverén forint- és devizaadósi besorolását az amerikai Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő, arra a véleményére hivatkozva, hogy romlanak a fő költségvetési és gazdasági mutatók, és az IMF és az EU pénzügyi védőprogramja is "véges".

Nagy dicséretet kapott Magyarország 

Hazánk kapta az idén is a legjobb osztályzatokat londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által az átalakuló térségről kedden kiadott éves jelentésben, amely szerint azonban a kedvezményezett térség egészének kilátásai tíz éve nem voltak olyan bizonytalanok, mint most.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Már kezdjük érteni, miért érdemes az alumni közösséget építeni

Már kezdjük érteni, miért érdemes az alumni közösséget építeni 

A tény, hogy a legtöbb hazai gazdasági szakember a Budapesti Gazdasági Egyetemen vagy annak egyik jogelődintézményben végzett.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Bizonytalanok a lízingpiac kilátásai

Bizonytalanok a lízingpiac kilátásai  

2023-ban növekedett a megkötött lízingszerződések száma az előző évhez képest, és a kihelyezett pénzösszeg is emelkedett.

Adózás

Szűkült az adóparadicsomok listája

Szűkült az adóparadicsomok listája  

Az Európai Unió illetékes tanácsa felülvizsgálta és frissítette az adózási szempontból nem együttműködő országok és területek uniós jegyzékét.

Jogi kisokos

Sok vezetőt nehéz helyzetbe hozhat az új bevándorlási törvény

Sok vezetőt nehéz helyzetbe hozhat az új bevándorlási törvény 

Magas pozícióban lévő külföldi kollégák papíron igazolt végzettség hiányában az új bevándorlási törvény alapján egy megítélés alá esnek a vendégmunkásokkal.

Cégblog

100 milliós bírságot szórt ki az MNB

100 milliós bírságot szórt ki az MNB  

Az MNB 100 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Kulcs-Soft Nyrt. alapítójára.

Klímablog

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek  

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing kedvező hitellel segíti a kkv-k zöld átátállását.

Gazdaság

Bizonytalanok a lízingpiac kilátásai

Bizonytalanok a lízingpiac kilátásai  

2023-ban növekedett a megkötött lízingszerződések száma az előző évhez képest, és a kihelyezett pénzösszeg is emelkedett.

Társadalom

Rengetegen akarnak Európába jönni

Rengetegen akarnak Európába jönni  

Novemberben 108 950 nem uniós állampolgár nyújtott be első alkalommal nemzetközi védelem iránti kérelmet.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo