Legjobb munkahely cikkek


Meglepetés melyik vállalat lett az év munkaadója

Meglepetés melyik vállalat lett az év munkaadója 

Előretörtek a szolgáltató cégek.
A munkaerőpiacon felértékelődött a túlóra-kifizetés kérdése

A munkaerőpiacon felértékelődött a túlóra-kifizetés kérdése 

Anyagi biztonságra és stabilitásra vágynak a munkavállalók.
Hol jó dolgozni? Ezeken a munkahelyeken

Hol jó dolgozni? Ezeken a munkahelyeken 

Sokat számít a dolgozók elkötelezettsége.
Pénz, home office – így választanak munkahelyet a fiatalok

Pénz, home office – így választanak munkahelyet a fiatalok 

A vállalati kultúra és a vezetők szerepe erősödött a Covid második évében, az otthoni munkavégzés lehetősége pedig először került a TOP10-be a munkahelyválasztási preferenciák rangsorában. A csökkenő bizonytalanság sem változtatott a munkavállalók tavaly átalakult prioritásain: továbbra is az alapbér a legfontosabb, ezt a rugalmas és kiszámítható időbeosztás követi. A PwC Magyarország idén már ötödik alkalommal mérte fel a hazai munkahelyválasztási preferenciákat a fiatalok és a tapasztalt szakemberek körében
Hol a legjobb dolgozni? Ezek a cégek a legvonzóbb hazai munkaadók

Hol a legjobb dolgozni? Ezek a cégek a legvonzóbb hazai munkaadók 

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei eredmények szerint is az IT-szektor a legvonzóbb a hazai munkavállalóknak. Továbbra is a fizetés, a munkahelyi légkör és az állás tartós biztonsága a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok, de tovább növekedett a rugalmas munkakörülmények és a munkakör érdekességének jelentősége is.
Egyre nagyobb a szakadék a legjobb és az átlagos munkahelyek között

Egyre nagyobb a szakadék a legjobb és az átlagos munkahelyek között 

Tovább csökkent a dolgozói elkötelezettség Magyarországon, miközben a Legjobb Munkahelyek egyre jobban kiemelkednek az átlagból – derül ki a Kincentric Legjobb Munkahelyek Program felmérésének adataiból. A kutatás rávilágít, hogy az erős munkavállalói elkötelezettséghez három dolog elengedhetetlen: a szervezeti agilitás, a tehetségfókuszú gondolkodás és az elkötelező vezetők. 
Jobban meg kell érteni a dolgozókat

Jobban meg kell érteni a dolgozókat 

Rohamosan csökken a dolgozói elkötelezettség, a munkavállalók egyre magabiztosabbak és kritikusabbak, hiszen úgy érzik, könnyebben találnának állást – derül ki az Aon Hewitt felméréséből.
Kreatív irodakialakítással növelhetjük a munkakedvet

Kreatív irodakialakítással növelhetjük a munkakedvet 

Az elmúlt egy–másfél évben az irodát bérlők szempontrendszere megváltozott: a munkaerő megszerzése és megtartása soha nem látott kihívást jelent számukra. A szektoronként eltérő mértékben, de emelkedő béreken túl a cégvezetők a munkahelyi körülmények javításával tudnak versenyképesek maradni. A cégek jelentős részénél elsődleges szemponttá vált a ,,well-being” érzet megteremtése, felváltva a költségközpontú gondolkodást.
Megvan, hol dolgoznának szívesen a magyarok

Megvan, hol dolgoznának szívesen a magyarok 

Tegnap este adták át a világ legnagyobb független munkáltatói márkakutatásán alapuló Randstad Employer Brand díjakat. A legvonzóbb munkáltatók esetében nem volt nagy meglepetés: az előző évekhez hasonlóan az Audi és a Mercedes végzett az élen, a harmadik helyre pedig a tavaly még negyedik LEGO lépett elő. A szektorok esetében ugyanakkor jelentős átrendeződés volt: a tavaly első szolgáltatás még a dobogóra sem fért fel, a munkavállalók legszívesebben a gyógyszer- és vegyiparban helyezkednének el.
Itt dolgoznának leginkább a pályakezdők

Itt dolgoznának leginkább a pályakezdők 

2000 gyakornoki pozícióval, 6 szektor 47 munkáltatója szállt ringbe a Colibri Internship Awards 2016 versenyén, ahol kiderült, melyek a legvonzóbb munkahelyek a jövő munkavállalói számára.

Magabiztosabbak lettek a magyar dolgozók 

A dolgozói elkötelezettség 2005 óta először csökkent az idén, a munkavállalók magabiztosabbak lettek és könnyebben váltanak, mint korábban - derült ki az Aon Hewitt Legjobb Munkahely Program kutatásából.

Mitől lesz "jó" egy munkahely? 

A Mapei Kft. az 50-250 fő közötti vállalati kategóriában elnyerte a Legjobb Munkahely címet. De mitől legjobb egy munkahely? Hogyan motiválják a munkatársakat? Mit csinálnak másként?

Küzdenek a munkaerőért a legjobb cégek 

2015-öt öt egyértelműen a munkaerőért folytatott küzdelem jellemzi a versenyszférában - derül ki az Aon Hewitt legjobb munkahelyeket vizsgáló idei kutatásából. A tehetséges munkavállalók pedig jellemzően csak a legjobb munkahelyeken szeretnek dolgozni. A legjobbak a munkáltatói márkaépítésre is figyelnek, az elkötelezett dolgozók pedig a cég sikerét is növelik.

A fiatalok többet akarnak - a munkahelyen is 

A magyar munkavállalók körében érezhetően csökken az állásuk elvesztésétől való félelem, de 10-ből 7 ember még mindig úgy érzi, hogy komoly nehézségekbe ütközne, ha új munkalehetőséget kellene keresnie. Ez az arány jóval alacsonyabb az Y generáció tagjai között, szinte kivétel nélkül biztosak abban, hogy könnyedén találnának új munkát szükség esetén.

Szeretjük a munkaadónkat 

A cégvezetők véleménye alapján a munkavállalói elkötelezettség és motiváció meghatározó kérdés lesz a 2014-2016 közötti időszakban, a térségben a magyar munkavállalók a legelkötelezettebbek a munkahelyük iránt.

Ahol az alkalmazott a legfontosabb 

A Legjobb Munkahelyek vallják, hogy az emberi erőforrás a szervezet legnagyobb értéke – válságos időkben még inkább, és tudatosan tesznek annak érdekében, hogy ezt az értéket meg is tartsák.

Nem a pénz, a biztonság a lényeg 

Nem a magas fizetés, hanem a hosszú távú, biztos megélhetés a legvonzóbb dolog a potenciális munkavállalók számára – derült ki a Randstad globális felméréséből. A nőknek a barátságos munkahelyi légkör és a magánélettel való egyensúly megteremtése fontos még álláskereséskor, a férfiak inkább a karrierlehetőségekre koncentrálnak.

A munkavállalók szemében még mindig az IT a legvonzóbb 

2013-ban a legtöbben az informatika és telekommunikáció, az államigazgatás és a pénzügyi területen várják a legjobban fizető állásokat, de egyre többen helyezkednének el a non-profit szférában is.

Az ország 10 legjobb munkahelye 

A vonzó munkahely 2013-ban szakmától függetlenül biztos megélhetést, folyamatos fejlődési lehetőséget, erkölcsi elismerést és változatos, érdekes feladatokat nyújt – derült ki a Munkáltató Márka Kutatás eredményeiből.

Hat magyar vállalat a régió legjobb munkahelyei között 

Erős összefüggés van az üzleti eredmények és az erősen elkötelezett dolgozók között az Aon Hewitt Legjobb Munkahely felmérése szerint. A Közép-és Kelet Európai győztesek között hat magyar cég is szerepel.

Mitől vonzó egy munkahely? 

Idén is útjára indul Magyarországon a Munkáltatói Márka Kutatás. A szervezők azt vizsgálják, milyen az egyes vállalatok munkaerőpiaci megítélése, különösen a számukra fontos célcsoportok körében.

Elvis szülinapja, drága benzin - Egyre több abszurd kifogás a hiányzásra 

Hiába örülnének sokan, ha lenne munkájuk, egy friss kutatás szerint azok sem boldogok, akiknek van. Sok a panasz a kollégákra és a főnökökre, és a megbetegedésen túl egyre több az abszurd kifogás a hiányzás indoklására.

Nem a fizetés számít, hanem a jó munkahely? 

Ellentmondásosak a magyar munkaerő-piaci adatok: igaz, hogy nagyon sokan keresnek állást, mégis bizonyos területeken munkaerőhiányra panaszkodnak a cégek.

Keresik a legjobb magyar munkahelyet 

Az Aon Hewitt immár tizenkettedik alkalommal indítja útjára a "Legjobb Munkahely Felmérést" Magyarországon, amellyel konkrét megoldásokat kínál a dolgozók elkötelezettségének és az üzleti eredményesség növelésére - közölte a humán tanácsadó cég.

Nem mindegy, hogy hol kezded a karriered? 

Ünnepélyes keretek között kihirdették azon 30 cég listáját, melyek a legjobb választást jelenthetik a pályakezdőknek. A Figyelő-Hewitt KarrierStart TOP 30 elkészítésének alapját képezte az a 36.000 pályakezdő körében készített kutatás, melyből kiderül, hogy a megkérdezettek miként vélekednek az egyes iparágakról, munkaadókról, illetve azok vonzóságáról.

Hol a legjobb dolgozni Magyarországon? 

A Világgazdaság-Hewitt Legjobb Munkahely Felmérés idei győztesei a Kulcs-Soft Nyrt., az FGSZ Földgázszállító Zrt. és az Ericsson Magyarország Kft. Az újonnan létrehozott 1000 fő feletti vállalatok kategóriában az Ericsson mellett a Mátrai Erőmű ZRt. és a Magyar Telekom Csoport érdemelte ki a Legjobb Munkahely címet. A Hewitt immár kilencedik alkalommal végezte el a Legjobb Munkahely Felmérést Magyarországon, 2007 óta a Világgazdaság partnerségével.

A Microsoftnál hazamegy a cégérték 

A Microsoft a Legjobb IT Munkahely Magyarországon, a nagyvállalati összesítésében pedig a harmadik helyezést érte el a Hewitt idei felmérésében.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában?

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában? 

Budapesten a február közepén kiadó lakások átlagos bérleti díja a múlt évi fővárosi bruttó átlagfizetés 37 százalékából jönne ki. 

Klímablog

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek  

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing kedvező hitellel segíti a kkv-k zöld átátállását.

Gazdaság

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak 

A fogyasztói élmény és a színvonalas szoftveres támogatás is fontos szempont lett a vásárlók körében a KPMG kutatása szerint.

Infokom

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben 

Napjainkban rendkívül lendületes technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, és ez különösen nagy hatással van a kiberbiztonság területére.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo