Fiatal vállalkozók cikkek

hirdetés

Nyolcmillió forintot kaphatnak vállalkozó szellemű fiatalok

Nyolcmillió forintot kaphatnak vállalkozó szellemű fiatalok

Megnyílt a jelentkezés a Start ösztöndíjprogramra, amely a fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja, a program során a pénzügyi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra - közölte a Nemzeti Tehetség Központ.
Ha vállalkozni akarsz, most megdob az állam 4,5 millióval

Ha vállalkozni akarsz, most megdob az állam 4,5 millióval

Hiába szeretne vállalkozást indítani a magyarok túlnyomó többsége, csak töredékük mer belevágni, mert tartanak a kudarctól. Pedig egy friss pályázati programnak köszönhetően minden korábbinál kedvezőbb feltételek mellett lehet belevágni az új életbe.
Kezd beérni az Y generáció

Kezd beérni az Y generáció

Kezd beérni az Y generáció is, már több mint 170 ezer fiatal cégtulajdonos van hazánkban, és szerepvállalásuk évről évre növekszik, ugyanakkor a fiatalok száma a nagyobb cégek vezetői között még elenyésző – derült ki az Opten adataiból.
Nyíltan kell beszélni a pénzről

Nyíltan kell beszélni a pénzről

Kevés blog alakul át valódi vállalattá, de a „Business and Cafe” blog tulajdonosai tavaly mégis megtették ezt a lépést. Cseh Ádám vendégszerzőnk ennek a nem mindennapi átalakulásnak eredt a nyomába.
Saját Erőből: kreatív fiataloknak nyújtanak támogatást

Saját Erőből: kreatív fiataloknak nyújtanak támogatást

A hazánkban élő, harmadik országból származó tehetséges, kreatív fiataloknak nyújt támogatást vállalkozói terveik megvalósításában a Saját Erőből 3.0 edukációs és mentorprogram. Az idén harmadik alkalommal megszervezett program számos innovatív vállalkozói ötlet megvalósulásához járult hozzá.
hirdetés
7 dolog, ami kisiklatja a fiatal vállalkozókat

7 dolog, ami kisiklatja a fiatal vállalkozókat

Túlzott arrogancia, túlságosan nagy figyelem a külsőségekre vagy az, hogy úgy érzik, mindenkinél többet érnek – néhány probléma, ami lehetetlenné teszi a sikert a fiatal vállalkozók számára.
Egy napig kerestem munkát, aztán csináltam magamnak

Egy napig kerestem munkát, aztán csináltam magamnak

Luxus, diy, élmény – három olyan szó, amiről minden trendeket ismerő vállalkozó érzi, jó lenne üzletet építeni rá mostanában. Pláne, ha nem kell választani közülük, ahogy a Mittersisters workshopjai esetében.
2016 sem hozta el a rendszerváltást a cégeknél

2016 sem hozta el a rendszerváltást a cégeknél

Az elmúlt év sem hozott trendfordulót a fiatal generáció cégalapítási kedvében. Noha közel 10 ezer új vállalkozást jegyeztek be a 18-40 év közöttiek, de az idősebb korosztály továbbra is magasan felülreprezentált az üzleti életben. Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke arra figyelmeztet, hogy a generációváltás a hazai kis és közepes vállalatok harmadánál a legégetőbb probléma lesz öt éven belül.
A Kavosz is aggódik a generációváltás miatt

A Kavosz is aggódik a generációváltás miatt

Felmerült egy, a fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program indításának lehetősége - mondta Krisán László, a Széchenyi Kártya programot koordináló Kavosz Zrt. vezérigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán. Az ok, hogy nem látja, „miképp történik meg” a generációváltás.
Még több fiatal lehet vállalkozó

Még több fiatal lehet vállalkozó

Tovább-bővült azok köre, akik támogatást vehetnek igénybe első vállalkozásuk beindításához. A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása projekt keretében 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásban is részesülhetnek a pályázók.
hirdetés

Ki lesz az év fiatal vállalkozója?

A FIVOSZ nyolcadik alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. A fiatal vállalkozók legnagyobb presztízsű magyarországi díjára a 18 és 40 év közötti, saját vállalkozással bíró természetes személyek jelentkezhetnek, illetve jelölhetők 2016. november 13-ig.

A saját vállalkozást akarnak a tanulók

A végzős hallgatók ötöde külföldre menne dolgozni, míg az itthon maradók töredéke vállalna vidéken munkát – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Karrierterv kutatásából. A megkérdezett egyetemisták többsége a saját vállalkozás létrehozását tartja a legvonzóbb jövőképnek.

A cégek harmada bezárhat: több vállalkozó kell

Sokkal több vállalkozó fiatalra lenne szükség Magyarországon a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (Fivosz) elnöke szerint. Kovács Patrik az M1 aktuális csatornán hétfőn elmondta, hogy a kis- és középvállalkozások több mint harmada megszűnhet a következő 6 évben.

Így növelhetnék az egyetemisták a GDP-t

Mérhető GDP-növekedést és társadalmi fejlődést hozna szakemberek szerint, ha a magyar egyetemisták körében emelkedne a most drasztikusan alacsony vállalkozási hajlandóság.

Vállalkozó lenne? Most pénzt ad rá az Unió

Hétfőtől nyújtható be támogatási kérelem a Fiatalok vállalkozóvá válása - vállalkozás indítási költségeinek támogatása pályázati felhívásra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

Így gazdagodtak meg a startup-vállalkozók

A Shark Tank nevű üzleti tévés reality show egyik bírája felfedte annak szabályait, hogyan építik fel vagyonukat a startup-vállalkozók. Egyszerűen hangzanak az alapelvek. De vajon betartani is olyan könnyű őket?

Egymilliárdos útravaló az indulóknak

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” című felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,04 milliárd forint.

Milliókat kaphat, ha most kezd vállalkozni

Fiatalok vállalkozóvá válásához lehet maximum 3 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyerni egy most megjelent, 2,9 milliárd forint keretösszegű pályázatból. A támogatási kérelmeket október elejétől lehet majd benyújtani.

Itthon tartanák a fiatalokat

Február 29-én stratégiai megállapodást írt alá a Keszthelyi Holding Zrt. és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) a pénzügyi-tanácsadói szakma népszerűsítése, és a fiatal munkavállalók itthon tartásának céljából. A kétnapos konferencián részt vett a cégcsoporthoz tartozó 250 tanácsadó, valamint a hazai legnagyobb Társaságok.

Ezekben a fiatalokban van a remény

Két fiatal vállalkozó kiemelkedő teljesítményét ismerték el ünnepélyes keretek között az idei Fiatal Vállalkozók Hete záróeseményén. A 2015-ös Országos Fiatal Vállalkozói Díjat Keszthelyi Erik, a Keszthelyi Holding Zrt. tulajdonosa kapta, míg a 2015-ös év Jövő Reménysége Díjat Békési Brigitta, a Beautyrobic megálmodója vehette át.

Újabb 4 milliárd forint a fiatal vállalkozóknak

Fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program indul 4 milliárd forint uniós forrásból - jelentette be Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, a fiatalok foglalkoztatásának növelése, a munkaerőpiacra történő első belépésük megkönnyítése a kormány egyik legfontosabb foglalkoztatáspolitikai célkitűzése.

A menedzserek megfogják a fiatal vállalkozók kezét

A fiatal magyar vállalkozók munkájának segítése és versenyképességük növelése céljából stratégiai megállapodást kötött a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) és a Menedzserek Országos Szövetsége. Az együttműködési megállapodást a Fiatal Vállalkozók hetének első napján, ünnepélyes keretek közt írta alá a Menedzserszövetség elnöke Szirmák Botond és a FIVOSZ elnöke Kovács Patrik.

Indul a Fiatal Vállalkozók Hete

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) szervezésében, idén 8. alkalommal kerül megrendezésre a Fiatal Vállalkozók Hete november 16. és 22. között, Budapesten és az ország több nagyvárosában. November 16-án, hétfőn 16 órakor kezdődik a Groupama Arénában a Fiatal Vállalkozók Hete első tematikus napja, a Sikeres Pénzügyek és Menedzsment Nap.

Aktívak és bizakodók a fiatal vállalkozók

Az elmúlt egy évben jelentős aktivitást mutattak a fiatal hazai vállalkozók: míg az előző 12 hónapban 14396 vállalkozást alapítottak, főtevékenységi körük az üzletviteli és az egyéb vezetési tanácsadás, második helyen van a számviteli, könyvvizsgálói, adószakértői tevékenység.

Új szinten a fiatal vállalkozók támogatása

Új szintre emeli a fiatal vállalkozók támogatását a 2015. november 3-án alakult Fiatal Vállalkozók Világszövetsége. Az újonnan alakult Fiatal Vállalkozók Világszövetsége 65 fiatal vállalkozói szervezetet képvisel, és működési területe lefedi a világ lakosságának 76 százalékát. Az alapítók között van az Európai Unió Fiatal Vállalkozói Szövetsége (JUNE) is, amelynek elnöke dr. Kovács Patrik.

Ezt akarják a fiatalok

Hét pontból álló ajánláscsomagot fogalmaztak meg a legfejlettebb 20 ország, a G20 vezetői számára nemrégiben az Isztambulban megrendezett G20 YEA csúcson a világ fiatal vállalkozói, hogy a 30 év alatti munkanélküliek olyan lehetőségekhez jussanak, amelyeknek köszönhetően profitábilis karriert építhetnek maguknak.

Két kilométeres fal tisztítaná az óceánt

Amikor 2009 májusában Oprah Winfrey bemutatta beszélgetős műsorában a Csendes-óceánban hömpölygő szeméthegyet, felhördült a fél világ. Most egy fiatalember sajátos találmánnyal akarja megtisztítani az óceánokat a förtelmes hordaléktól.

Keresik az év fiatal vállalkozóját

A FIVOSZ hetedik alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. Már várják azoknak a vállalkozóknak a jelentkezését, akik fiatal koruk ellenére sikeresek a gazdasági életben, és jó példaként szolgálhatnak társaik számára.

Jó kapcsolatok kellenek a sikerhez, nem tudás a fiatalok szerint

A magyar fiatalok 85 százaléka biztos benne, hogy sikeres lesz az életében, de ehhez inkább jó kapcsolatok, mint tudás kell szerintük - derül ki a Bridge Budapest megbízásából a 20 és 35 évesek körében készített reprezentatív kutatásból. A fiatalok fele gondolkodott már saját vállalkozás indításán, azonban a többség a biztonságot választja.

Nem a kor számít, hanem a tapasztalat

A Facebook és a Google, vagy a magyar piacon a Prezi alapítói mint kiugróan sikeres „garázsvállalkozók” egyre inkább a fiatal startupperek imidzsét helyezik követendő példaként a középpontba. A valós helyzet azonban különbözik ettől.

Fiatal vállalkozó – kicsi, de erős

Vállalkozni már egész fiatalon érdemes elkezdeni. Részben azért, mert sok tanulást és sikerélményt tartogathat, részben azért, mert sokkal kisebb téttel és sokkal nagyobb energiával tudunk belevágni. Ha pedig élvezzük, néhány év múlva már igazán nagyban is csinálhatjuk.

Öt ok, hogy fiatalon legyünk online vállalkozók

Kevés fiatal adja manapság a fejét vállalkozásra, pedig az online világ nemcsak lehetőséget, de forrást is kínál ötletük megvalósításához. De ezen kívül is vannak előnyei annak, ha valaki fiatalon már sikeres cégvezetőnek mondhatja magát.

Női siker a fiatal vállalkozó díjon

Kisbaba mellett indított rakétasebességű médiavásárló cég és palacsinta franchise lett az Országos Fiatal Vállalkozói Díj nyertese.

Pénz kellene leginkább a fiatal vállalkozóknak

Elsősorban vissza nem térítendő támogatásra vagy kedvezményes hitelre, az induló vállalkozásokat segítő adó- és járulékfizetési környezetre, valamint adó- és jogi tanácsadásra van szüksége a fiataloknak ahhoz, hogy vállalkozást alapítsanak.

Egyre több magyar lenne a saját maga főnöke

Magyarországon egyre nagyobb szerepet kapnak a rugalmas foglalkoztatási formák, így az önfoglalkoztatás is. Nemcsak világszerte, de hazánkban is erősödik a vállalkozói kedv: bár vannak félelmeink, egyre többen lennénk önmagunk főnökei.

A vállalkozóról mindig valami rossz jut eszünkbe

A vállalkozói szférával kapcsolatos társadalmi intézmények közül a fiatalok a leginkább a hazai kis- és közepes vállalkozásokban bíznak. Ugyanakkor az is látszik, hogy a „vállalkozó” mint fogalom erősen negatív asszociációkat hív elő, a fiatalok 73 százalékának van nagyon vagy inkább negatív képe.

Sokba kerülnek a munkanélküli fiatalok

Több mint kétmilliárd euró azaz mintegy 600 milliárd forint veszteség keletkezik évente Magyarországon abból, hogy mintegy 400 ezer 15 és 29 év közötti fiatal nem végez társadalmilag és gazdaságilag hasznos tevékenységet.

Vállalkoznának a fiatalok – de nem mernek

A 18 és 40 év közötti magyar fiatalok 35 százaléka érzi magát alkalmasnak arra, hogy vállalkozzon, és a terveik megvalósításától elsősorban a csődtől való félelem tartja vissza őket. A fiatal vállalkozók helyzete Nyugat-Európában is hasonló: a fiatalok fele gondolja úgy, hogy ha akarnának, lehetőségük volna vállalkozni.

Így spóroljunk pénzt, ha vállalkozást indítunk!

Egy induló vállalkozásnál nincs fontosabb, mint megfelelően kordában tartani a költségeket, hiszen az induló tőkénk nem végtelen – és sok esetben nem is miénk, hiszen sokan kölcsönből, vagy baráti-családi segítséggel vágnak neki a vállalkozók útjának. Adunk négy tippet, amelyek segítségével pénzt spórolhatunk!

Már leshetjük az új uniós pályázatok kiírását

Mára készülnek el a szaktárcák a múlt héten beharangozott uniós pályázatok kíirásaival és háttéranyagaival, így a mai naptól kezdve bármikor megjelenhetnek az új uniós ciklus első pályázatai. Fontos tudnivaló, hogy új pályázat rendszerben indul a pénzosztás, így nem árt figyelnie a forrásokra vágyó vállalkozásoknak.

Rajtvonalhoz kkv-k! Ezek az uniós pályázatok indulnak októberben!

Október hatodikán eldördül a startpisztoly, várhatóan hétfőtől megkezdődik az új uniós ciklus első pályázatainak kiírása. A kis és középvállalkozások részére a jövő héttől összesen 58 milliárd forint értékben nyílik pályázható forrás.

A hét leggyakoribb kifogás, miért nem indítunk céget

Van még teendő Magyarországon a vállalkozási kedv növelése és az önfoglalkoztatás iránti hajlandóság erősítése terén. A magyarok döntő többségének a csődtől és a gazdasági válság hatásaitól való félelem jelenti a fő visszatartó erőt, de sokszor csak kifogásokat keresünk.

10 jel, hogy vállalkozónak született

Egy jó vállalkozó nem feltétlenül azokról a tulajdonságairól ismerszik meg fiatalkorában, amit a nagy többség a legjobb vállalatvezéreknek tulajdonít. Sőt. Mutatunk tízet, ami számít.

Ezért bukhatnak el a fiatal vállalkozók

Meglepő eredménnyel zárult, egy a fiatal vállalkozók nehézségeit vizsgáló felmérés. A most vállalkozásba fogóknál hiányzik a tudatos felkészülés, a célkitűzés, illetve a tevékenység kivitelezésének és a piacra lépésnek az átgondolása, de a fennmaradást biztosító termékfejlesztésnek sem szentelnek kellő figyelmet.

Vasárnapig lehet példaképnek jelentkezni!

Még ezen a héten jelentkezhetnek a fiatal vállalkozók a 3 millió forintos fődíjjal és 1 millió forintos közönségdíjjal záruló Példakép Pályázatra. A zsűri szeptember 19-én dönt az idei nyertesekről.

Hiába várnak a pénzre a fiatal vállalkozók?

Megtorpant idén tavasszal a fiatalok vállalkozóvá válását támogató program. A vállalkozók a kormányzati döntésre várnak, hogy megkapják az ígért „ingyen pénzt”. Sokan viszont már előre befektettek a cégekbe, bízva a támogatásban.

Fiatal vállalkozók: jó példa vagyunk

A Sydneyben megrendezett G20 Young Entrepreneurs’ Alliance csúcstalálkozón 400 negyven év alatti vezető vállalkozó volt kíváncsi a fiatal magyar vállalkozókat támogató rendszerre, amit már FIVOSZ „best practice”-ként emlegetnek világszerte.

Fiatal vállalkozókból is lehet Példakép

A Példakép Alapítvány idén is keresi az Év Példakép vállalkozóját. A 3 millió forintos fődíjjal és 1 millió forintos közönségdíjjal záruló pályázatra augusztus 31-éig a gazdaság minden szektorából jelentkezhetnek a 40 év alatti fiatal vállalkozók.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Tízezrekkel többet fizetnek a budapesti autósok a kötelezőért, mint a vidékiek

Az idei I. negyedévben 9 százalékkal emelkedett az autók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási éves díja.

Pénzszerzés

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Kaszálnak a kkv-k a közbeszerzéseken

Tavaly 4590 milliárd forint értékben folytattak le eredményesen közbeszerzéseket a magyarországi ajánlatkérők.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Cégblog

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Gigantikus fejlesztés jön az ország legnagyobb üdítőgyártójánál

Hozzávetőleg 8,7 milliárd forint értékben fejleszti gyártási, illetve logisztikai kapacitásait a Coca-Cola Dunaharasztiban. 

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo