hirdetés

Ezért bukhatnak el a fiatal vállalkozók

Meglepő eredménnyel zárult, egy a fiatal vállalkozók nehézségeit vizsgáló felmérés. A most vállalkozásba fogóknál hiányzik a tudatos felkészülés, a célkitűzés, illetve a tevékenység kivitelezésének és a piacra lépésnek az átgondolása, de a fennmaradást biztosító termékfejlesztésnek sem szentelnek kellő figyelmet.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

Fiatal vállalkozók: szabadesésben - Kép: SXC

A Munkaland Fejlesztő Központ az InnovaLab Intézettel karöltve 2014. tavaszán online felmérést futtatott annak felmérésére, hogy a fiatal önerős vállalkozók milyen nehézségekkel szembesülnek mindennapi működésük során, működési jellemzőik miként hatnak sikerességükre.  A kutatás meglepő eredménnyel zárult: A ma működő fiatal vállalkozások alig váltak tudatosabbá a vállalkozás működtetésének mikéntjét illetően, mint az arra még csak mostanában készülő társaik. Többségüknél, 80 százalékuknál hiányzik a tudatos felkészülés, a célkitűzés, illetve a tevékenység kivitelezésének és a piacra lépésnek az átgondolása, de a fennmaradást biztosító termékfejlesztésnek sem szentelnek kellő figyelmet.

(Az állami támogatások is megtorpanni látszanak.)

A legfájóbb pont azonban, hogy nem termelnek elegendő profitot; a felmérésben részt vevők 48,4%-a erre 1-es értéket adott a maximálisan adható 5-ből. Az alacsony profit és a további, szintén gyakran említett gyenge működési jellemzőknek az eredményességgel való összefüggését vizsgálva az látszik, hogy a jó teljesítmény elmaradására leginkább olyan jellemzők adhatnak okot, mint hogy mennyire fontos a vállalkozás megújulása, az innováció: a ’Kevesebb új terméket/szolgáltatást vezetettünk be, mint a versenytársak”  88%-os korrelációt mutat a negatív eredménnyel. Második legmeghatározóbb jellemzőnek a szervezeti belső működés bizonyult: „Nincsenek szabályozott működési folyamataink.”, ami 78 százalékos korrelációt mutat a negatív eredménnyel.

Szerencsére, ez utóbbi két jellemző kevesebb vállalkozásban számít gyenge pontnak, mint például az elmaradó profit vagy a feladatokhoz nem illeszkedő létszám, vagy a tudatos célkitűzés és a tervezés hiánya. Utóbbi három ugyan sok vállalkozásban jelent nehézséget, de úgy látszik, kevésbé közvetlen módon hat ki az eredményekre, mint a termékfejlesztés vagy a szabályozott működés hiánya.

A Teljes kutatás letölthető itt.

Kezdő vállalkozás: az 5 leggyakoribb tévhit
A startup cég induló tőkéjének összegyűjtéséről minden kezdő vállalkozónak más elképzelései vannak. Van, aki a kezdő vállalkozóknak kiírt pályázattól várja a cég beindulását, mások kockázati tőkében hisznek, de gyakran megesik, hogy az ötletből nem lesz vállalkozás sem, mert a tulajdonosok úgy tartják, a saját tőkéjük gyakorlatilag semmire se lenne elég. Íme az 5 leggyakoribb tévhit, ami egy induló cég kudarcát jelentheti.
 
hirdetés

Véleményvezér

Van ingyen ebéd

Van ingyen ebéd 

Szerencsések azok, akik a román határ mellett laknak. Kedvelt élelmiszereiket ugyanannál a multinál jóval olcsóbban kapják meg a szomszédoknál.
Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo