hirdetés

Öt ok, hogy fiatalon legyünk online vállalkozók

Kevés fiatal adja manapság a fejét vállalkozásra, pedig az online világ nemcsak lehetőséget, de forrást is kínál ötletük megvalósításához. De ezen kívül is vannak előnyei annak, ha valaki fiatalon már sikeres cégvezetőnek mondhatja magát.
hirdetés

Lehet, hogy épp fontos üzleti döntéseket hoz
Kép:LG

Sosincs túl késő, vagy túl korán, hogy egy jó vállalkozásba belevágjunk: Sam Walton, a Wal-Mart alapítója 44 éves is elmúlt, amikor belefogott a vállalkozásába, míg Moziah Bridges már most, 12 évesen egy 150 ezer dollárra értékelt céget birtokol, a Mo’ Bows-t.

És bár a példák azt mutatják, hogy bárkiből lehet sikeres netes vállalkozó, vannak azért előnyei annak, hogy ha valaki még a húszas éveiben beindítja online vállalkozását.

Kevesebb a kötelezettség

Legyünk őszinték: nem minden ötletből lesz automatikusan siker. Nap, mint nap alapítanak új vállalkozásokat, de fontos azt tudnunk, hogy a legtöbb vállalkozás még az első három évét sem éri meg. Ha az üzletünk bedől, könnyebben viseljük a kudarcot, ha nem a családunk megélhetését sodortuk veszélybe.

Szociális biztonság húsz évesen

Az első sikeres üzletünk elég alapot termel ahhoz, hogy fejleszthessük, esetleg új vállalkozásokba fogjunk, egyszóval kitermeli azt a pénzt, amit hosszú távon befektethetünk. Ez pedig nem lényegtelen, hiszen a magyar fiatalok többsége nem hisz abban – és nem alaptalanul -, hogy a nyugdíja semmire sem lesz elég. Ne negyven-ötven évesen kezdjünk el aggódni a nyugdíjunk miatt, hiszen már huszonévesen is tehetünk azért, hogy békés és boldog öregkorunk legyen.

Nem minden induló vállalkozás startup – de akkor mi az?
A startup pontos jelentésének meghatározása nem könnyű feladat, mivel a számtalan definíció egyenként máshová helyezi a startupok és induló vállalkozások, illetve kkv-k közötti határokat.
Érettség

Egy húsz éves cégvezetőnek ugyanazokkal a gondokkal és felelősségekkel kell szembenéznie, mint egy ötven éves ügyvezetőnek. Azonban aki már a húszas éveiben a nyakába veszi a saját cége gondja-baját, kortársainál hamarabb válik felelős vezetővé.

Nem helyhez kötött

Fiatalon csak a javunkra válik – bár ez az idősebb generációkra is igaz – hogy ha minél többet látunk a világból. Ez, egy helyhez kötött vállalkozással, vagy alkalmazottként szinte lehetetlen. Viszont ha online vállalkozást indítunk, a világ bármely pontjáról irányíthatjuk a cégünket.

Kevesebb tőke, olcsóbb indulás

Az internet térhódítása előtt nehézkes volt egy fiatalnak saját üzletet indítania. Kezdőtőke nélkül csak a szülei pénzére, vagy bankhitelre támaszkodhatott a fiatal, ami kezes és fedezet nélkül szinte lehetetlen küldetésnek számított. Egy online biznisz viszont kevesebb tőkeigényű és akár a neten is összekalapozhatjuk ötletünkre a pénzt, ha szükséges.

HAT DOLOG, AMIT SENKI NEM MOND EL A VÁLLALKOZÓI LÉTRŐL
Szívesen vállalkoznának a magyarok, leginkább a függetlenség vonzza őket. Viszont a többség nincs tisztában a vállalkozói lét hátrányaival.Mutatunk hat dolgot, amit mindenkinek meg kell fontolnia, mielőtt vállalkozásba fog.
hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo