pálinka

biztosítás, pálinka, pálinkafőzés

Amikor robban az összegányolt pálinkafőző

piacesprofit.hu

Sok helyütt ősszel veszi kezdetét a párlatfőzés időszaka, amely veszélyt is jelenthet, ha nem szakszerűen járunk el, nem megfelelően tároljuk és fogyasztjuk ezt a nemes italt. Ezt alátámasztja több, az elmúlt években történt tragédia és baleset is. A Pálinka Nemzeti Tanács és annak elnöke, Mihályi László ezért úgy döntött, hogy listába szedi a leggyakoribb okokat, valamint tanácsokat, megoldásokat is kínál az otthoni párlat-balesetek elkerülésére.

Tovább olvasom »
címke, elnevezés, erdély, lovagrend, pálinka

Egymás között hívhatjuk pálinkának

piacesprofit.hu

A Magyar Pálinka Lovagrend megállapodott az erdélyivel arról, hogy a köznapi szóhasználatban használható legyen a pálinka megnevezés Erdélyben is, és mindkét lovagrend tagjai betartják a pálinkával kapcsolatos, mindenkor érvényes törvényi előírásokat.

Tovább olvasom »
élelmiszer-minőség, élelmiszerbiztonság, húsvét, legjobb pálinka, nébih, pálinka, pálinkateszt

Egy pálinka bukott a teszten

piacesprofit.hu

30 szilvapálinkát ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az érzékszervi és kedveltségi vizsgálat mellett a hatóság laboratóriumaiban ezúttal is megmérték a biztonsági szempontból fontos paramétereket. Végül egy esetben kellett intézkednie a hatóságnak.

Tovább olvasom »
pálinka, uniós oltalom, védjegy

A székelyek is szeretnék a pálinkát

PP/MTI

A székelyföldi Kovászna, Hargita és Maros megye a pálinkatörvény módosítását kéri a magyar kormánytól, hogy a székelyföldi termelők is használhassák a pálinka terméknevet. Hargita megye tanácsa hétfő esti rendkívüli ülésén fogadta el azt az elvi határozatot, amellyel csatlakozott a Kovászna megyei kezdeményezéshez.

Tovább olvasom »
pálinka, uniós oltalom, védjegy

Erdélyben is főznének pálinkát

PP/MTI

Az Erdélyi Pálinka Lovagrend képviselői a Földművelésügyi Minisztérium illetékeseivel folytatott megbeszélés után bíznak benne, hogy hamarosan Erdélyben is használhatják a pálinka terméknevet- írta hétfőn a Krónika erdélyi magyar napilap.

Tovább olvasom »
adózás 2016, jövedéki adó, jövedéki szabályozás, pálinka, pálinkafőzés

Lehet jövőre is pálinkát főzni, csak fizetni kell

PP/MTI

Továbbra is megmarad a magán pálinkafőzés jogintézménye; a magánfőzést minimális költség és adminisztráció terheli – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) főosztályvezetője az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szőlő-, bor-, pálinka albizottságának ülésén.

Tovább olvasom »
pálinka, sikeres vállalkozás, sikersztori

Kerítésszaggatóból Hungarikum

kfarkas

Több mint negyedszázada főz pálinkát a Szicsek család, akik már többször is elhódították termékeikkel „Az Év Pálinkája” címet. Több boltot is nyitottak az országban, ahol több mint hetven termelő pálinkáit mutatják és árusítják, most pedig a külföldi terjeszkedésen dolgoznak.

Tovább olvasom »
adó 2015, adózás 2015, pálinka, pálinkafőzés

Ennyi volt az adómentes pálinkának

piacesprofit.hu

Az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-tervezet szerint a jelenlegi 200-ról 50 literre csökkenne a magánfőzés keretében előállítható párlat mennyisége, ezenkívül a magánfőzéshez kapcsolódó kedvezmények csak a gyümölcstermesztő magánszemélyekre vonatkoznának.

Tovább olvasom »