cégkultúra

cégkultúra, gazdasági versenyhivatal, heineken, kisüzemi sör, magyar cégek, mcdonalds, McKIWAN’S, nagyüzemi sör

Kicsik kontra nagyok

piacesprofit.hu

Csatát lehet nyerni, de háborút nem, azaz a helyben aratott győzelem még nem vezet automatikusan világsikerhez – tömören így foglalható össze az elmúlt hónapok nagy sörvédő háborújának lényege. A Piac & Profit a csíki sörök összecsapása és váratlan kibékülése kapcsán feleleveníti a legemlékezetesebb eseteket a magyar cégek multikkal vívott harcaiból.

Tovább olvasom »
cégkultúra, időgazdálkodás, munka-magánélet, munka-magánélet egyensúly, munkahelyi hangulat, túlóra

A túlóra a leghatékonyabb munkaidő

piacesprofit.hu

A munkavállalók jelentős része elfogadja az akár fizetetlen túlórát is egy friss felmérés szerint, sőt, sokan ilyenkor nyújtják a legjobb teljesítményt. Cserébe napközben van idő a munkahelyi kapcsolatokra is. A szakértő szerint ez nem gond, a pozitív munkakultúra fontos előny az üzleti életben.

Tovább olvasom »
alkalmazott, állásinterjú, álláskeresés, cégkultúra, értékrend váltás, főnök, hr, karrier, munkahely

A vállalati kultúra is fontos az álláskeresőknek

Kriston László

Egyre több elemző véli úgy, hogy a munkavállalók karrierje dinamikusabb lesz a jövőben, mint eddig. Az iparági és technológiai változások miatt nem leszünk képesek megtelepedni egy munkakörben, folyton fejleszteni kell majd képességeinket. Mégis van egy mérce, ami a legjobban megjósolja, hosszú távon meg tudunk-e maradni egy cégnél. Ez a munkahelyi kultúra.

Tovább olvasom »
cégkultúra, cégvezetés, érzelmi intelligencia, hatékony kommunikáció, munkavállalói lojalitás, vállalati kultúra

Pszichiátria vagy munkahely? Mi van, ha túl sok az érzelem az irodában

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Előfordul, hogy a privát szféra túlságosan előtérbe kerül egy munkahelyen és olyasmiket tudunk a másokról, ami egy családterapeutának is elég lenne. Bár a családias hangulatnak köszönhetően remek kollektíva alakulhat ki, van, hogy kicsit már sok az információ. A nyitottság fontos, a teljes transzparencia a szakértők szerint túlzás.

Tovább olvasom »
cégkultúra, hatékonyság, hatékonyságnövelés

Hatékonyabb szeretne lenni? Álljon le a munkával!

kkummer

Rengeteg ember kerül akarata ellenére a mókuskerékbe, amiből nem tud szabadulni. Rengeteg feladata van és mindnek készen kellene lennie tegnapra? Mást sem tesz, csak rohan, oltja a tüzet, pipálja ki a feladatokat a soha véget nem érő listán? Ha így érzi, lassítson és szervezze át az életét.

Tovább olvasom »