Nem programozókat, tehetségeket keresnek

Az informatikai szektorban az egyik legsúlyosabb gond a munkaerőhiány. A versenyképesség megőrzéséhez valószínűleg egészen máshogy kell állni a toborzáshoz és a munkavállalókhoz.

A munkaerőhiány lassan szinte minden hazai iparágban probléma, a legsúlyosabb gondokról azonban a kereskedelem és az építőipar mellett az informatikai szektorban hallani. Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ)  tavaly év végi kutatása szerint 22 ezer informatikus hiányzik Magyarországról, az informatikus szakemberek kiközvetítésével is foglalkozó Qualysoft Informatikai Zrt. szerint mintegy tízezer Java-programozó és több ezer .NET fejlesztő számára lenne jól fizető munka itthon is. (Itt találja a részleteket.) Az IThon.info friss, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ígéretes jövő előtt álló és nagy értékteremtő potenciállal rendelkező ágazatban jelenleg mintegy 30 ezer szakember hiányzik.

Kép: Flickr/Inma Sanchez

A hazai szakmai képviseleti szervezetek és vezető informatikai vállalatok támogatásával létesült IThon.info információs és közvetítő portál célja tájékoztatással és közösségépítéssel felkelteni a fiatalok érdeklődését a szakma iránt. A platform egyúttal lehetőséget biztosít az ágazat munkáltatóinak, valamint a szakképzéssel foglalkozó intézményeknek is ajánlataik bemutatására. A kezdeményezés mellett a legnagyobb magyarországi cégek sorakoztak fel, többek között az Accenture, az Audi, a Deloitte, a Graphisoft, az IT Services Hungary, a KPMG, a Mol és az XAPT – írja az IThon.info közleménye.

Mert hiába rendkívüli a bérezés, a IT-szektorban tevékenykedő cégek csak nehezen találnak megfelelő mennyiségű és tudású informatikai szakembert. Sok esetben a szakmát tanuló diákokra már egyetemi éveik alatt lecsapnak az élelmes munkáltatók. De a fiatalokat nem csak a fizetés motiválja.

Ahhoz, hogy a gond áthidalható legyen, máshogy kell állni a toborzáshoz – osztja meg saját tapasztalatát a fejlesztőközpontját Budapesten felépítő Emarsys Techologies munkaerő-felvételért is felelős „Head of Data”-ja, Otti Levente. Már az sem véletlen, hogy a cégben a két terület összevonódik. Tapasztalataik szerint ugyanis a fejvadászok legfeljebb az első lépcsőig tudnak segíteni nekik a kiválasztásban: addig, hogy a potenciális jelöltek értesüljenek róla, van álláslehetőség. (De a legtöbb jelölt is munkatársak ajánlásával érkezik.)

A főnök üldözi el a legtöbb dolgozót
A pénz miatt hagyják ott a dolgozók a munkájukat, de nem a pénz miatt maradnak. Paradox? Pedig ez az igazság. Egy alapszint felett szinte kizárólag a vezetőn múlik a munkaerő-megtartás.
A többit nagyjából a cég kultúrája „viszi el”. Már az induláskor tisztában voltak vele, hogy ahhoz, hogy a legjobb embereket szerezzék meg, a fizetés kevés. Olyan munkahelyet kell teremteni, ahol szívesen dolgoznak az emberek. A cégkultúrát az első pillanattól tudatosan építik, a jelentkezőknek pedig nem csak szakmai szempontból kell megfelelnie. A kiválasztási folyamat során a jelöltek „házi feladatot” oldanak meg, majd interjúkon vesznek részt, amelyeken jelen lehetnek a munkatársak is. A következő forduló egy háromnapos próbamunka, amikor a jelölt úgy dolgozik majdani csapatában, mintha már fel is vették volna. Ez nemcsak a szakmai kvalitásokat mutatja meg egyértelműen, de azt is, hogy az illető személyisége passzol-e a céghez, illetve a jelölt azt találja-e a valós, ott végzendő munkában, amit keresett. Senki nem árul zsákbamacskát, nagyobb a kölcsönös megelégedettség esélye.

Végül a csapat dönt, hogy az adott jelölt megfelel-e, így van olyan, hogy a munkatársak több esélyest is visszautasítanak egymás után. Ez néha okoz „szorult helyzeteket” a cég vezetésének, de véleményük szerint megéri várni a megfelelő jelöltre. Hogy a folyamatot simábbá tegyék, ritkán toboroznak egy konkrét álláshely miatt. Sokkal inkább folyamatosan keresik a megfelelő kvalitású tehetségeket, akiket fel is vesznek – aztán majd találnak helyet nekik a cégen belül. Személyiségeket keresnek, akiknek lehetőséget is adnak. Az agilis szoftverfejlesztés elveit követő cégnél (mely szerint a megoldások együttműködésen keresztül együtt fejlődnek az önszerveződő és multifunkcionális csapatok között, mert ez elősegíti az alkalmazkodó tervezést, az evolúciós fejlesztést, a korai szállítást, folytonos továbbfejlesztést, és bátorít az változásokra adható gyors és rugalmas válaszokra) fordulhat elő, hogy egy korábban jogászként praktizáló jelölt (hogy hogy lesz hirtelen programozó egy jogászból? Ld. keretes írásunkat) a második próbanapján már olyan kódot írhat, amelyet az ügyfelek is azonnal használatba vesznek.

„Ha valaki tehetséges, meg könnyen fog tanulni egy másik programozási nyelvet is, ha arra van szükség, és szeretne a cégnél dolgozni” – mondja Otti Levente hozzátéve, „a cég értéke nem a kódokban, hanem az emberek fejében van. A termék csak akkor lesz elég jó, ha akik dolgoznak rajta, szeretik a munkájukat és a munkahelyüket”.

Pár hónap alatt tanulhat sikerszakmát bárki
Egyre többen féltik az állásukat, mert például olyan szakterületeken dolgoznak, amelyekben hamarosan leginkább robotoknak kínálnak majd munkalehetőséget. Logikus lépésnek tűnik tehát, hogy gyakorlatilag bárki elkezdjen programozást tanulni. A tech állások ráadásul vonzók, magas fizetéseket kínálnak, sok Y generációs munkavállaló vágyik ebben a szektorban érvényesülni.
Ha pedig igény van, kínálat is van: a Szilícium-völgytől Magyarországig olyan gyorstalpaló szoftverfejlesztő kurzusokat kínálnak, melyek 2–4 hónap alatt a már valamilyen technológiai képesítéssel rendelkező munkavállalók vagy a kódírásban teljesen járatlan emberek tudását is felhozzák egy kurrens, korszerű szintre.

Véleményvezér

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon

Ezért irtó drága a zöldség és a gyümölcs Magyarországon  

Két ábra mutatja, hogy az európai országokban hogyan változott a zöldségek és gyümölcsök ára 2014 és 2023 között.
Szenzáció a magyar költségvetésben

Szenzáció a magyar költségvetésben 

Meglepő számok a nyugdíj költségvetési sorain.
Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba

Hadházy Ákos szerint állami luxusrepülővel mentek kormánytagok szotyizni Németországba 

A kormánytagok luxusutazásai lassan mindennaposak.
Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban

Immár Bulgária is lehagyott minket az egy főre jutó fogyasztásban 

Az életszínvonal egyik legfontosabb mutatójában mindenki alá értünk Európában.
Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét

Hadházy Ákos kiderítette az óbudai alpolgármester letartóztatásának hátterét 

A magyar nyomozó hatóságokról nem fognak expresszt elnevezni.
Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása

Sokba kerül az Orbán-kormány eladósodása 

Ismét kifogtunk egy utolsó helyet az Európai Unióban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo