Csabai Károly cikkei


Csabai Károly cikkei

Minden egyes ügyfélnek személyre szabott befektetési szolgáltatást nyújt az Equilor Alapkezelő Wealth Office szolgáltatása

Minden egyes ügyfélnek személyre szabott befektetési szolgáltatást nyújt az Equilor Alapkezelő Wealth Office szolgáltatása 

Wealth Office néven idehaza egyedülálló szolgáltatást indított el tavaly ősszel az Equilor Alapkezelő Zrt. a legalább 400 millió forintos megtakarítással rendelkezőknek.
Az ESG-papírokat is tartalmazó portfolió biztonságosabb, mint a sima

Az ESG-papírokat is tartalmazó portfolió biztonságosabb, mint a sima 

Két díjjal is gazdagodott a KBC Asset Management a befektetési alapkezelők Privátbankár.hu Klasszis 2023-as szavazásán.
Ha nem következik be nagyobb gazdasági visszaesés, akkor a fémek kedvező befektetések lehetnek

Ha nem következik be nagyobb gazdasági visszaesés, akkor a fémek kedvező befektetések lehetnek 

Immár nyolcadik alkalommal győzött a Legjobb Árupiaci Alap kategóriában az OTP Föld Kincsei Alap. Ez adta az apropót ahhoz, hogy beszélgessünk az alap kezelőjével, Hosszú Ferenccel, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatójával a már a háború kirobbanása előtt is, de azután csak még inkább fókuszba került nyersanyagpiacokról.
“Amikor kedvezők a monetáris kondíciók és növekszik a gazdaság, akkor részvényeket érdemes tartani”

“Amikor kedvezők a monetáris kondíciók és növekszik a gazdaság, akkor részvényeket érdemes tartani” 

Túlzás nélkül állítható, hogy Czachesz Gábor, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója tarolt a Klasszis 2022 díjátadó gálán. Az Év Portfoliómenedzsere lett, az általa kezelt alapok közül pedig az OTP Klímaváltozás a Legjobb Globális Részvényalap, míg az OTP Trend Alap A sorozat az Elmúlt 10 Év Legjobb Abszolút Hozamú Alapja lett – előbbi e címet sorrendben hatodszorra gyűjtötte be.
Ne húzódjunk fedezékbe! - javasolja a KBC a befektetőknek

Ne húzódjunk fedezékbe! - javasolja a KBC a befektetőknek 

Ezt a receptet írják fel a mostani, a tavalyinál jóval változékonyabb, magas inflációval terhelt piaci környezetre a K&H alapok kezelőjének szakértői. Cégük a befektetési alapkezelők Privátbankár.hu Klasszis 2022-es szavazásán két első és egy második helyet szerzett. Ennek apropóján beszélgettünk Oraveczné Németh Ildikóval, a KBC Asset Management NV Magyarországi Fióktelepe vezetőjével és Bánhalmi Gábor vezető stratégával.
Van élet a kamatstop után - honnan szerezhetnek forrást a cégek?

Van élet a kamatstop után - honnan szerezhetnek forrást a cégek? 

A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
A magyar gazdaságot, az OTP-t és a Richtert is sújtaná a háború

A magyar gazdaságot, az OTP-t és a Richtert is sújtaná a háború 

Míg Oroszország és Ukrajna nem tartozik Magyarország fő kereskedelmi partnerei közé – a részesedésük együttesen sem több 4,5 százaléknál –, addig a Richter kitettsége közel 20, míg az OTP Banké 15–16 százalékos. Ám annak hatása nem számszerűsíthető, hogy a háború kitörése miatt veszélybe kerülnének az Oroszország felől érkező energiaszállítások, az esetleges ukrán exodus pedig a hazai munkaerőpiacot érinthetné érzékenyen.
Ez nem lesz maradéktalanul tisztességes választás

Ez nem lesz maradéktalanul tisztességes választás 

A 2022-es választások apropóján mindenképpen egy közvélemény-kutatóval szerettünk volna beszélgetni. Nem volt kérdés, hogy melyikre eshet a választás, arra, amelynek előrejelzése a rendszerváltás óta minden egyes alkalommal a legközelebb volt a végeredményhez. Interjú a közvélemény- és piackutató szakma első hazai magánvállalkozásaként, 1989-ben alakult Medián Kft. ügyvezető igazgatójával, Hann Endre szociálpszichológussal.
A bankok is elővigyázatosak karácsonykor

A bankok is elővigyázatosak karácsonykor 

Bár a mostani járványadatok semmivel sem jobbak, mint a tavalyiak, sokan a megkapott oltások miatt mégis bátrabban merészkednek a plázákba. Emiatt is alakult úgy az általános vélemény, hogy az idei karácsonyi bevásárlószezon forgalmasabb lehet az egy évvel ezelőttinél. Hogy mégis mennyivel, arról a bankokat kérdeztük, kiindulva abból, hogy ők a hiteligénylésekből következtethetnek a vevői aktivitásra.
Az egészségügyből forráskivonás zajlott évtizedes távlatban - mondja Jaksity György

Az egészségügyből forráskivonás zajlott évtizedes távlatban - mondja Jaksity György 

A Concorde Értékpapír Zrt. társalapítója, Jaksity György a Piac & Profitnak adott interjúban a magyar gazdaság helyzetét járvány nélkül is vegyes érzelmekkel minősítette, mondván, a kormány azt a szűk mozgásteret próbálta bejárni a válságkezelésben gazdasági és egészségügyi szempontból is, amit hagyott magának tíz év alatt. Az inflációs kilátásokat borúsabbnak látja a közmegítélésnél, de szerinte a jegybank csak teszi a dolgát, amikor kamatemelésekkel reagál a növekvő inflációra. A Matolcsy György kontra Varga Mihály/kormány közötti csörtét önmagában nem feltétlenül tartja gondnak, csak akkor, ha az visszahat a gazdaságpolitika hatékonyságára. Problémát inkább abban lát, hogy a velünk nagyjából egy időben az EU-ba lépő országok közül mi zárkóztunk fel a legkevésbé az uniós átlaghoz a korábbi szintünkhöz képest, miközben a gazdaság méretéhez viszonyítva a legmagasabb uniós támogatási szintet élveztük. A 2022-es választások utáni lehetséges kormányzati szerepvállalásáról pedig azt mondta: a politika is egy szakma, amit soha életében nem művelt, és nem is értékelné le azzal, hogy azt gondolja, olyan, mint egy autó: kiszáll az egyikből, átül a másikba, és ugyanúgy megy tovább.

Hitelmoratórium: mi vonatkozik a vállalkozásokra? 

A moratórium után átmenetileg megnőhet a bedőlések aránya. Ez annál nagyobb lehet, minél hosszabb ideig tart a moratórium - figyelmeztetett Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke egy mai sajótájékoztatón. A bankok továbbra is azt kérik, hogy akik képesek rá, ne éljenek a moratórium meghosszabbításával, és folytassák a törlesztést.

Remek félév van az Erste mögött 

A lakáshitelek folyósítása kiugró volt az Erste Banknál az idei év első felében, abból 34 százalékkal helyeztek ki többet, mint az előző év azonos időszakában. Ennél csaknem kétszer jobban bővültek a kisvállalkozói hitelfelvételek. A fogyasztási kedv visszatérését tükrözi, hogy az Erste a személyi kölcsönökből 2021 első felében többet folyósított, mint az előző év azonos időszakában. Ami azért nagy szó, mert közben a megtakarítási kedv sem lankadt, a kezelt lakossági ügyfélvagyon – befektetés és betét – egy év alatt 19 százalékkal izmosodott.

De mi lesz a moratórium után? 

Ezt járja körbe a nyomtatott Piac és Profit legfrissebb számának cikke. Annak ellenére, hogy jelenleg még nem tudni, hogy a 2020. március 19-e előtt keletkezett hiteltartozások törlesztésére adott moratóriumnak mikor lesz vége. Kétszeri hosszabbítás után egyelőre szeptember 30-a a határidő, ám a kormány ennek sorsáról is megkérdezi a magyar embereket a nemzeti konzultáció keretében, s a válaszok figyelembevételével dönt arról, hogy továbbnyújtja-e a fizetési könnyítést és ha igen, kiknek.

Ha Európában lesz egy jó konjunktúra, az magával húzhatja a mi régiónkat is 

Öt kategóriában is bekerültek az első háromba az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. által menedzselt alapok a Privátbankár.hu Klasszis-díjkiosztón. A legjobban az MKB Észak-Amerikai Részvény Alap szerepelt, amely az első lett a Legjobb Fejlett Piaci Részvény Alapok között, míg a három eurós és az abszolút hozamú nem származtatott konstrukciójuk a képzeletbeli dobogók alsóbb fokaira fért fel. Wéber Tamással, az MKB-Pannónia Alapkezelő befektetési igazgatójával beszélgettünk.

Az idei év is pozitív lehet a részvénypiacokon 

A Generali Alapkezelő két alapja is dobogós lett a Privátbankár.hu Klasszis-díjkiosztón: a Generali Triumph B sorozat a második a Legjobb Abszolút hozamú Származtatott Alap kategóriában, míg az Innováció Részvény Alap a harmadik a Legjobb Globális Részvény Alapok között. Az utóbbi alapot kezelő Munkácsi Dávid pedig az egyik feltörekvő portfoliómenedzseri díjban részesült. Varga Róberttel, a Generali Alapkezelő április 1-jén kinevezett vezérigazgatójával beszélgettünk.

Német cég szállhat be Csányi Sándor egyik agrárvállalkozásába 

Amennyiben a Gazdasági Versenyhivatal nem emel kifogást, akkor a 175 éves múltra visszatekintő C. Thywissen GmbH szakmai befektetőként kisebbségi üzletrészt szerez az Ökoil Kft.-ben. E társaságban jelenleg még az a KITE Zrt. az egyedüli tulajdonos, amely részvényeit csaknem teljes egészében az OTP-vezér birtokolja.

Jó ötletnek tűnik most a nyersanyagok vétele, illetve tartása 

Hetedszer nyerte el az OTP Föld Kincsei Alap az Év Legjobb Árupiaci Alapja címet a Privátbankár.hu Klasszis-díjkiosztón, ami megsüvegelendő teljesítmény annak ismeretében, hogy lapunk nyolc évvel ezelőtt indította útjára e díjat. Az újabb elismerés apropóján beszélgettünk az alap kezelőjével, Hosszú Ferenccel, az OTP Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatójával.

Profitálnak a kereskedelmi bankok az állami forrásdömpingből? 

A válság paradoxona, hogy látszólag aligha van gondja annak, aki – legyen vállalat vagy magánszemély – most akar bankhitelhez jutni. Hiszen az állam és a jegybank a koronavírus-járvány miatti válság negatív hatásait kezelendő bőven biztosít forrást, ráadásul a piacinál alacsonyabb kamattal, sőt, ingyen is. De hogyan hat az állami hitel- és egyéb finanszírozási dömping a banki kölcsönök árazására? Ennek járt utána a Piac&Profit a leginkább illetékeseknél, a bankoknál.

"Emberekben, értékajánlatokban vagy megoldásokban hiszünk" - interjú a PortfoLion partnerével 

Az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners a világ egyik legmeghatározóbb, korai fázisú befektetésekre szakosodott cégével, a Creandummal közösen tízmillió eurót fektetett be az online csalások megelőzésére specializálódott SEON Technologies Kft.-be. Ennek kapcsán beszélgetett a Piac&Profit Pozsonyi Gáborral, a PortfoLion Capital Partners partnerével.

Kaphattak befolyásos magyarok soron kívül oltást? 

Miután több helyről is azt hallottuk, hogy olyan hazai vállalatvezetők részesültek már koronavírus elleni oltásban, akik az oltási rend alapján nem feltétlenül voltak jogosultak, szúrópróbaszerűen megkérdeztünk néhány magyarországi nagyvállalatot, bankot, valamint az MNB-t, voltak-e náluk ilyen esetek. Van, aki még a feltételezést is visszautasította, mások azt mondták, nem figyelik dolgozóik oltottságát, többen a személyes adatra hivatkozva nem mondtak semmit, s volt olyan, aki nemes egyszerűséggel még válaszra sem méltatott minket.

Mi lett a Jeremie-pénzekkel? 

2010 májusában – hosszas előkészítés, jogi, adminisztrációs huzavona után – kezdte el befektetni a nyolc, pályázaton kiválasztott hazai alapkezelő az EU által rájuk bízott, összesen 45 milliárd forintnak megfelelő kockázati tőkét mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (mkkv). Az e célra létrehozott pénzalapok tízéves lejáratra jöttek létre, azt követően menedzselőik másfél évet kaptak arra, hogy értékesítsék a portfóliójukban maradt befektetéseket, és lezárják az alapokat. A folyamat a végéhez közeledik, így – részben az érintett alapkezelők bevonásával – utánajártunk, hol tartunk ma.

Akár 6,8 százalékos GDP-növekedést is várnak Magyarországon? 

Csaknem kétszer magasabb, 6,8 százalékos GDP-növekedést prognosztizál a hitelintézet 2021-re, mint a Pénzügyminisztérium, ez még a Magyar Nemzeti Bank 3,5-6 százalékos előrejelzési sávjának felső értékét is meghaladja. Derűlátásukat a Takarékbank elemzői arra alapozzák, hogy az ipar és az építőipar dübörögni fog. Szerintük a többi szektor teljesítménye függ a járvány lefutásától, a vakcinák elérhetőségétől és a beoltottságtól.

Bankárélet Covid idején: van, aki Rúzsa Magdival csinált közös receptkönyvet 

A koronavírus-járvány miatt számos hobbinknak, kedvenc szórakozásunknak sem hódolhatunk. Nem járhatunk például úszni, terembe kosarazni, vagy squasholni, most télen pedig síelni, de moziba vagy színházba sem. A hazai bankok, hitelintézetek vezetőinél érdeklődtünk, ők hogyan vészelik át e nehéz napokat, van-e olyan tevékenységük, amelyeket nem űzhetnek, s a kényszer szülte helyzetben belevágtak-e esetleg másba.

Olcsóbb pénzügyek: vajon mire készül a kormány? 

Akár ez is kiolvasható Varga Mihály hétfő reggeli facebookos videójából, miszerint a kedden ülésező gazdasági operatív törzs a rekordokat döntögető készpénzhasználat visszaszorítását és a pénzügyek olcsóbbá tételét eredményező intézkedéseket hozhat. Kétséges azonban, vajon pont most, amikor a gazdaság visszaesése miatt az államháztartás hiánya rég nem látott méreteket ölt, mondana le a kormány egy legalább több tízmilliárdos bevételi forrásról.

A válság megmutatta, hogy szükség van minőségi munkahelyekre 

Az államot mintegy háromszor kisebb veszteség érte, miközben Budapest nem hagyhatja elszaladni a hiányt, szemben a központi költségvetéssel, amelynek deficitje a tervezetthez képest jóval nagyobb lesz – mondta az Mfor.hu-nak és a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Kiss Ambrus, Budapest általános főpolgármester-helyettese. Annak kapcsán, hogy a kormány szeret arra hivatkozni, az államot ütötte meg a legjobban a válság.

Visszatért a járvány - hová dugjuk a forintjainkat? 

A lakosság spórolási szokásai pontosan leképezték a koronavírus-járvány változását. Míg márciusban és áprilisban sokan tették pénzzé az értékpapírjaikat, addig májusban már ismét vásárolni kezdtek.

Kamatdöntés előtt – mit lépnek ma Matolcsyék? 

A már-már rekordszintre gyengülő forintnak jól jönne, ha a jegybank egy kamatemeléssel növelné a vonzerejét, azaz a befektetők vennének belőle, aminek hatására emelkedhet az árfolyama. A szeptemberben váratlanul nagyot esett infláció viszont azt tenné lehetővé a bankok bankjának, hogy csökkentse a kamatokat, ami a források (még) olcsóbbá válásán keresztül hozzájárulhatna a koronavírus-járvány miatti gazdasági zuhanás tompításához. Logikusnak tűnik, hogy e két ellentétes hatás eredőjeként az MNB semmit nem lép, azaz minden marad a régiben. Arra azonban, hogy ez valóban így lesz-e, mégsem érdemes mérget venni.

Finanszírozási forma, amit csak felértékelt a koronavírus 

A vevőkövetelések fedezetére nyújtott finanszírozás 2020 első felében közel 3 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában, miután ez likviditáshoz segítette a cégeket, ami a mostani válsághelyzetben kulcsfontosságúvá vált.

Mindenki ráugrott az alacsony kamatra 

Augusztus végéig már több mint 340 milliárd forint értékű szerződés született az április második felében debütált új hiteltermékre. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020 végére az 1000 milliárdos lélektani határ elérését tűzte ki.

Vírusölő állami pénzek 

Az elmúlt hetekben a kormány sorra jelentette be a vállalkozások megsegítését célzó kedvezményes forrásokat.

Utazás helyett lakásfelújításra költöttek a magyarok 

Vajon mely termékekből és szolgáltatásokból vettünk többet, és melyekből kevesebbet a koronavírus-járvány alatt? Az Erste Bank bankkártyás vásárlásokat összegző felmérése alapján négy csoportot és két időszakot lehet megkülönböztetni.  

A válság nemcsak ellenség, barát is lehet 

Magyarország komoly stratégiai szerepet tölt be a Bosch csoport működésében, és ezt a válság sem írja felül. Daniel Korioth, a Bosch csoport Magyarországért és az Adria régióért felelős vezetője, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója a koronavírus-járvány ellenére is optimista. Úgy véli, most van igazán komoly előnye annak, mennyire diverzifikált a Bosch. Az új gépjárművek iránti kereslet ugyan visszaesett, de a barkács- és kertészeti eszközök gyártása minden idők egyik legjobb eredményét produkálja. A magyarországi Bosch csoport kutatás-fejlesztési tevékenységének súlyát jól jelzi, hogy a több mint 15 ezer hazai munkavállalójuk egyötöde ebben a szegmensben tevékenykedik, és különböző innovációkkal érnek el komoly sikereket világszinten.

Módosulnak az NHP Hajrá feltételei - örülhetnek a magyar cégek 

Az MNB ezt a lépést annak érdekében hozta meg, hogy még többet tudjanak a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) felvenni az áprilistól elérhető kedvezményes hitelből. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) abban bízik, hogy e forrásból egyre több beruházás valósul meg, ami hozzájárul ahhoz, hogy a második negyedévi 7 százalékos GDP-csökkenés ellenére a magyar gazdaság 2020-ban, ha minimális mértékben is, de növekedni tudjon. 

Most jöttek rá a cégek, mennyire fontos a digitalizáció 

A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.

Járvány után: mit hozhat a jövő a megújulóenergia-szektorban? 

A megújuló energia hasznosítása nemcsak a Föld megmentésének egyik eszköze, az iparág kitűnő befektetési célpont is. Az OTP Klímaváltozás 130/30 Alap immár tizenkét éve nemcsak felveszi a versenyt a hagyományos részvényalapokkal, hanem az elmúlt öt évben négyszer elnyerte a Privátbankár.hu „Legjobb Globális Részvény Alap” díját. Az alap megálmodójával, Czachesz Gáborral beszélgettünk.

Patai Mihály: azért dolgozunk, hogy a fogyasztónak olcsóbb legyen a bankolás 

Tulajdonképpen hazatért. 44 éve a Magyar Nemzeti Bankban (MNB) kezdte a pályafutását, pontosan egy éve pedig a jegybank alelnöke. Az elmúlt évtizedekben megfordult a pénz- és tőkepiac valamennyi szegmensében, mindenütt elismert vezetőként. Patai Mihály első nagyobb jegybanki projektje, az azonnali fizetési rendszer bevezetése sikeres. Következő célja, hogy a hazai bankrendszer Európában az elsők között alkalmazza a fintech és digitalizációs megoldásokat.

A fenntartható működés óriási versenyelőnyt hozhat 

Egyebek mellett e fontos szempontra is felhívta a figyelmet az Alteo Nyrt. vezére, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) elnöke. Úgy véli, a koronavírus, számos negatív hatása mellett, a fenntarthatóság szempontjából lehet pozitív is.

Mentőprogramok a bajba jutott cégeknek - így segíti a Hiventures 

221 milliárd forintra pályázhatnak azok, akik működését a koronavírus-járvány megakasztotta.

Nemzetközi Beruházási Bank: a titokzatos bank 

A bank eredeti székhelye Moszkvában volt.

Mikor kockázatos a devizahitel? 

A vállalatok hónapról hónapra nagyobb mértékben adósodnak el külföldi pénzben, mint forintban. Bár ez a jelenség inkább a nagyvállalatokra és a projektberuházásokra felvett hitelekre jellemző, a múlt keserű – igaz, lakossági fronton szerzett – tapasztalatai miatt érdemes újra átfutni, mikor lehet kockázatos a devizahitel.

Mikor lehet kockázatos a devizahitel? 

A vállalatok hónapról hónapra nagyobb mértékben adósodnak el külföldi pénzben, mint forintban. Bár ez a jelenség inkább a nagyvállalatokra és a projektberuházásokra felvett hitelekre jellemző, a múlt keserű – igaz, lakossági fronton szerzett – tapasztalatai miatt érdemes újra átfutni, mikor lehet kockázatos a devizahitel.

A türelem tisztes állampapírhozamokat terem 

Az állampapírokkal gyakorlatilag rizikómentesen, az inflációt több százalékponttal meghaladó állampapírhozamot lehet elérni, s nem csak az öt évre optimalizált futamidő végén.

Tőke kisebbségi részesedésért 

Az MFB kizárólagos tulajdonában lévő MFB Invest Zrt. a Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságok fejlesztéseihez nyújt tőkét. A társaság vezérigazgatóját, Bugár Csabát kértük meg, hogy avasson be a részletekbe, milyen forrásokra is számíthatnak tőlük a kis- és középvállalkozások.

Pénzt, de honnan? Milyen forrást vehet igénybe egy vállalkozás? 

Ha már megfogant a sikeresnek vélt ötlet, akkor jön a következő kérdés: annak megvalósításához milyen forrást és honnan vegyen igénybe a vállalkozás. Ehhez kívánunk fogódzót nyújtani a Bankmonitor.hu szakértőjének segítségével.

Az ötletre is van pénz – források startupoknak 

Egy új vállalkozás számára kétségtelenül a legrázósabb kérdés, honnan szerezzenek forrást ötleteik, elképzeléseik megvalósításához. Jó iránymutatást adhat ebben a hazai technológiai szektor egyik legaktívabb befektetője, az OXO Csoport, hiszen portfóliócégeik csak idén már közel négymilliárd forintnyi külső forrást tudtak bevonni.

Kísérlet a vállalati kötvénypiac feltámasztására 

A cégek számára létfontosságú, hogy hozzáférjenek a mindennapi üzleti tevékenységük és hosszú távú beruházásaik finanszírozásához szükséges forrásokhoz. Egyebek mellett ezzel indokolta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idén tavasszal közzétett, 330 napos versenyképességi programjában, hogy életet kell lehelni a hosszú évek óta tetszhalott állapotban lévő hazai vállalati kötvénypiacba.

A nyugdíjbiztosítás terjed, de a kormány még többet szeretne 

A nyugdíjbiztosítások terjedését további kedvezményekkel serkentenék - helyezte kilátásba Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) mai konferenciáján.

Még mindig szárnyalnak a lakásárak Magyarországon 

Ez derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma ismertetett lakáspiaci jelentéséből. Nem rózsás a helyzet a bérleti fronton sem, a jövedelemre vetített bérleti díj tekintetében Budapest a hatodik legdrágább főváros az EU-ban.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport 

Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő cégcsoport.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában 

Amikor a világ változik, akár kis mértékben is, valaki éppen dokumentálja azt fényképezőgéppel, mozgó- vagy állóképen.
Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten  

Márciusban felbolydult a lakásbiztosítási piac, először válthattunk lakásbiztosítást évfordulótól függetlenül.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo