járműgyártás

digitalizációs, elektromobilitás, innováció, járműgyártás, varga mihály

A magyarok sem akarnak kimaradni

piacesprofit.hu

Magyarország célja, hogy az európai digitalizáció élenjáró és alakító szereplője legyen, aktívan bekapcsolódva az intelligens járműgyártás, az elektromobilitás vagy épp az elektronikus fizetési megoldások fejlesztését célzó uniós programokba – jelentette ki Varga Mihály Andrus Ansip digitalizált egységes piacért felelős uniós biztossal folytatott tanácskozását követően.

Tovább olvasom »
gazdasági növekedés, gdp, ipari termelés, járműgyártás, ksh

Egész évben kitarthat a lendület

PP/MTI

Az év hátralévő részében is folytatódhat az ipari termelés bővülése, állapították meg az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők a KSH ipari termelésről pénteken kiadott, felfelé korrigált második becslését kommentálva.

Tovább olvasom »
ipar, járműgyártás, közösségi közlekedés, nemzeti buszstratégia

Új autóbuszt gyártanak majd Debrecenben

kfarkas

Új autóbuszok gyártását kezdheti meg Debrecenben az ITK Holding Zrt. annak a megállapodásnak köszönhetően, amelyet az EvoBus Hungária Kft. közreműködésével kötöttek. Az 50 millió eurós beruházással 350 új munkahely jön létre a cívisvárosban.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, ipari termelés, járműgyártás

Végéhez közeledik a magyar népmese?

PP/MTI

A tavalyi 7,5 százalékról 3-5 százalék körülire lassulhat az ipari termelés növekedési üteme az idén elemzők szerint, amely most meglepően rossz adatokat produkált – bár lehet, hogy csak átmeneti a megtorpanás.

Tovább olvasom »
állami támogatás, gazdasági kilátások, iapr, járműgyártás, uniós források

Így leszünk újra a vas és az acél országa

piacesprofit.hu

Bemutatta a kormányzat az országot újraiparosító Irinyi-tervet, amelynek célja, Magyarország 2020-ra az unió legiparosodottabb államai közé tartozik majd. Az iparstratégia a fejlesztés fő irányait jelöli ki, többek között több pénzt kapnak a magyar tulajdonú nagyvállalatok.

Tovább olvasom »
autópiac, járműgyártás, lízing

Szintet lépett a magyar autópiac

piacesprofit.hu

A múlt évben összesen 103 ezer új jármű talált gazdára a magyar járműpiacon, ami 13,8 százalékos növekedést jelent éves összevetésben, 2013-hoz viszonyítva pedig közel 40 százalékos bővülésnek felel meg – közölte a Magyar Lízingszövetség a Datahouse adatai alapján. A szervezet arra számít, hogy a járműpiacon növekedhetnek az eladások az idén is.

Tovább olvasom »
gazdasági növekedés, ipari termelés, járműgyártás, ksh

A járműgyártással lassul a teljes ipar

piacesprofit.hu

Az ipari termelés 0,5 százalékkal nőtt augusztusban a múlt év azonos hónapjához képest és 5,7 százalékkal elmaradt az előző havitól, míg júliusban még 12,3 százalékos éves és 1,4 százalékos havi növekedésről számolt be a statisztika. A munkanaphatással kiigazított adat 2,9 százalékos éves növekedést jelzett – erősítette meg az egy héttel ezelőtt közölt előzetes adatokat részletes jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tovább olvasom »
feldolgozóipar, gazdasági kilátások, gdp-növekedés, ipar, ipari termelés, járműgyártás

Ez a magyar GDP-n is látszani fog

piacesprofit.hu

Behúzta a féket a magyarországi ipar, de ez az elemzőket különösebben nem lepte meg, mivel minden jel a lassulás irányába mutatott. Búcsút mondhatunk a kétszámjegyű növekedésnek – és ez a gazdasági növekedésen is meg fog látszani.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, ipari termelés, járműgyártás

Lendületben az ipar, felpörgőben a cégek

piacesprofit.hu

A magyar gazdaság áprilisban sem veszített az év eleji lendületéből, legalábbis erről tanúskodnak a most közzétett ipari termelési adatok. Ugyan a növekedés bázisát még mindig a járműgyártás adja, de a feldolgozóipar csaknem minden szegmensében nőtt a termelés havi és éves összehasonlításban is.

Tovább olvasom »