fűtés

fűtés, ingatlan, ingatlanpiac, lakás

Lakásárak: sokat számít, milyen a fűtés

piacesprofit.hu

Sokat számít az árban, hogy milyen fűtéstípussal rendelkezik az adott ingatlan: országos átlagban a távfűtéses lakások a legolcsóbbak, míg a megújuló energiás fűtésrendszerekkel bíró, jellemzően új építésű ingatlanok a legdrágábbak – derül ki az Otthon Centrum elemzéséből.

Tovább olvasom »
energia, fűtés, HeatVentors, startup

Befektetőt választott a HeatVentors energetikai startup

piacesprofit.hu

Hazai és nemzetközi befektetőkkel is tárgyalt a Start it @K&H inkubátorban működő HeatVentors csapat, akik végül a KIC InnoEnergy ajánlatát elfogadva kezdhetik meg a fázisváltó anyagot alkalmazó hőtárolójuk gyártását. A halmazállapotváltozás lehetőségeit kiaknázó innovatív technológia 20-40%-os energiamegtakarítást jelenthet az ipari felhasználók és családi házak hűtés-fűtése szempontjából.

Tovább olvasom »
földgáz, fűtés, gáz

Vészesen fogynak az ország gáztartalékai

Zubor Zalán

Csaknem kiürültek az ismert hazai kereskedelmi földgáztárolók – írja a szerdai Magyar Nemzet. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) azt állítja, még bőségesek az ország gázkészletei, de rejtély, ez a tartalék milyen tárolókban van.

Tovább olvasom »
fenyőfa, fűtés, hőenergia, tüzelőanyag

Eddig díszítették, most fűtik a lakásokat

piacesprofit.hu

A korábbi évekhez hasonlóan – a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek köszönhetően – Pécsen a kidobott karácsonyfák zöldenergiaként idén is hozzájárulnak a város otthonainak fűtéséhez. A cég ugyanis hagyományszerűen évről évre begyűjti a komposztálásra nem alkalmas, városszerte kidobott fenyőfákat, és a pécsi erőműben elégeti őket, ezzel járulva hozzá mintegy 31 500 pécsi lakás távfűtéséhez.

Tovább olvasom »