Elkezdtek kályhák és a bojlerek után nézni a magyarok

Nőtt a kereslet egyes háztartási berendezések iránt. Különösen a kályhák és a bojlerek iránt ugrott meg az érdeklődés a bejelentést követő héten.

Számos érintett termék kapcsán kiugró kereslettel szembesülhettek az online kereskedelmi cégek a rezsiárak módosításának bejelentését követő hét során. Az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál számos háztartási gép (többek között a bojlerek, a hűtő- és fagyasztószekrények, illetve a mosogatógépek) esetében tapasztalt az átlagos szint többszörösét kitevő érdeklődést, míg a kályhák, kandallók kategóriájában egy hét alatt 14-szeresére nőtt az érdeklődők száma.

Újra jön a fával fűtés? (Fotó: Pixabay)

Az e-kereskedelem is azonnal megérezte az energia-veszélyhelyzet bejelenésének hatását: az átlag feletti fogyasztói díj ugrásszerű növekedésének hírére a háztartások azonnal megkezdték az energiamegtakarítási lehetőségek, illetve az alternatív energiaforrások felkutatását. Ennek keretében tömegesen mérték fel a kisebb fogyasztású, korszerűbb termékek beszerzési lehetőségeit is. Az Olcsóbbat.hu adatai szerint arányaiban a legnagyobb arányban a kályhák, kandallók iránti érdeklődés ugrott meg, itt több mint 14-szer annyian kerestek rá ezeknek a termékeknek a beszerzési lehetőségeire, mint egy héttel korábban.

A háztartásokban jelentős energiát igényelnek a vízmelegítők, bojlerek, valamint a hűtőszekrények és a fagyasztók. Előbbiekre 7-szer, míg utóbbiakra 5-ször akkora érdeklődés mutatkozott a bejelentést követő napokban, mint a megelőző hét nap során.

A köztudatban a lakások világításának korszerűsítése már jó ideje fontos megtakarítási lehetőségként él, nem meglepő tehát, hogy a lámpák és egyéb világítástechnikai eszközök iránt is három és félszeres érdeklődést mértek a vizsgált időszakban. Az alacsony fogyasztású világítótestek közül különösen a LED-es megoldásokat keresték az érdeklődők. Fentieken kívül a mosogatógépek és a tűzhelyek, főzőlapok keresési adataiban mutatkozott jelentős kiugrás az Olcsóbbat.hu portálon.

A hálózati elektromosáram-fogyasztás visszafogásának további eszköze lehet alternatív energiaforrások igénybevétele is. A napelemek iránt hatszoros, míg a szélgenerátorok iránt hétszeres érdeklődést tapasztaltak az összehasonlító oldal munkatársai. Az energiabiztonság is érezhetően fontos szempont a háztartások számára, amit a különféle áramfejlesztők iránt másfélszeresére növekvő kereslet is jól mutat.

 

Véleményvezér

Kísértetszállodát talált Hadházy Ákos

Kísértetszállodát talált Hadházy Ákos 

Különös pénzosztások az idegenforgalmi beruházások körül.
A korrupció rontja a boldogságindexet

A korrupció rontja a boldogságindexet 

Ötvenhatodik helyen a magyarok.
Hadházy Ákos újabb fél méter magas kilátót talált 217 millió forintért

Hadházy Ákos újabb fél méter magas kilátót talált 217 millió forintért 

Lombkoronasétány helyett ezúttal nádkoronasétány épült.
Száguldhatna a forint, ha Orbán Viktor kiegyezne az unióval

Száguldhatna a forint, ha Orbán Viktor kiegyezne az unióval 

A jogállamiság helyreállítása sok pénzt hozna.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo