hirdetés

Visszatért a cselédsors Magyarországra, ingyen gyűjthetünk rőzsét

A kormány szeptember 19-i tűzifaprogramról szóló döntése ismertetésekor mind Nagy István agrárminiszter, mind Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy az erdőgazdaságok továbbra is ingyen biztosítják a rőzsegyűjtés lehetőségét, ami a rászoruló családoknak jelenthet segítséget. Először azt hittem csak viccelnek, hiszen ki lehet akkora bajban a XXI. századi Magyarországon, hogy rőzsét kell gyűjtenie, aztán kiderült tévedtem.

hirdetés

Gyerekkoromban a mesékben sokat olvastam rőzsegyűjtő asszonyokról, gyerekekről, de a mindennapi életben soha nem találkoztam ilyen helyzettel. Sem személyesen, sem mások elbeszélésében. Pedig nem mentem el a nehéz sorsú emberek mellett, több olyan Nógrád megyei családdal hozott össze a sors, akik télen rongyokkal fűtenek, ami környezetszennyező és ezért törvénytelen. A rőzsegyűjtés gondjai mindazonáltal mindeddig nem jöttek szembe semmilyen formában, ezért a két miniszter szavait csak olyan politikusi handabandának tartottam, ami Önnön jóságukról szól.

A jövő fűtőanyaga? (Foró: Depositphotos)A jövő fűtőanyaga? (Foró: Depositphotos)

Aztán a minap, amikor egy erdő mellett sétáltam egy idős hölgy szólított meg, hogy tudnék-e neki segíteni, mert a fűrésze beszorult egy fába. Mi sem természetesebb mondtam és vele mentem. Egy kidőlt fácska mellett álltunk meg, amelynek törzsébe beszorult egy elektromos gallyvágó láncfűrész. Mondtam a hölgynek, hogy nagy szerencséje van, személyemben egy Toldi Miklóssal találkozott és megemeltem neki a törzset, így a kis fűrész kiszabadult. Nem vagyok rőzse szakértő, de súlya alapján szerintem ez már inkább fa volt, mint gally, de sebaj. Aztán még beszélgettünk. Kiderült, hogy valaha egy jómódú ember volt, a Rózsadombon lakott és idegenvezetőként dolgozott. Imádta a munkáját és amikor megszűnt az állása, ebbe lelkileg beleroppant. Most a helyi katolikus közösségnek segít és a fa azért kell neki, hogy ne fagyjon meg télen. A nyugdíja ételre kell, tüzelőre már nincs pénze. Most 75 éves, sajnos egyre rosszabbul lát. Csak nagyon távoli rokonai élnek még.

hirdetés

Véleményvezér

Kielégül-e Kövér László?

Kielégül-e Kövér László?

Kövér László házelnök elvette Hadházy Ákos fizetésének nagy részét, mert a képviselő többször nem jelent meg az üléseken.
Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Nálunk akkor emelkedik a benzinár, amikor az olajár éves mélypontra esik

Az unortodox magyar gazdaságpolitika csodákat produkál. Mindig fordítva ülünk a lovon.
A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

A vétójogok korlátozására készülnek az Európai Unióban

Földrengéserejű változásokat hoz az Európai Unióban az orosz-ukrán háború. A legbefolyásosabb vezetők egyszerűsíteni és gyorsítani akaják a döntéshozatalt.
A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

A forintárfolyam gyengesége a magyar benzinmizéria mögött

Lenne benzin, ha nem lenne ársapka. Viszont még ársapka sem kellene, ha nem zuhant volna hatalmasat a forint árfolyama.
Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László magánháborút folytat Hadházy Ákos ellen?

Kövér László házelnökről az a benyomása a külső szemlélőnek, hogy legszívesebben be se engedné a parlamentbe az egyik ellenzéki képviselőt, hiába is választották meg teljesen törvényesen a szavazók.
Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo