fiatalok munkanélkülisége

fiatalok munkanélkülisége, munkaerőpiac

Miért kallódik annyi fiatal a munkaerőpiacon?

piacesprofit.hu

Miközben a hazai munkanélküliségi ráta a harmadik legkedvezőbb az Európai Unióban, az ifjúsági munkanélküliség még mindig a kétszerese ennek. Ma a vállalatok jelentős része munkaerőhiánnyal küszködik, miközben sok fiatal nem talál munkát. A szakértők az alapképzés erősítésében és újfajta, a kommunikációs kompetenciákra nagyobb hangsúlyt helyező tréningek elindításában látják a lehetőséget a fiatalok foglalkoztatásának javítására. A Coca-Cola HBC Magyarország idén ősszel ingyenes tanfolyamot indít #énjövőm elnevezéssel, ahol többek között önismeretre, állásinterjú helyzetek és a visszajelzések kezelésére tanítják a fiatalokat.

Tovább olvasom »
fiatalok munkanélkülisége, mezőgazdaság, munkaerőhiány, oktatás

Helyben dolgoznának a fiatalok

piacesprofit.hu

A pályaválasztás előtt álló fiatalok 80 százaléka abban a térségben szeretne dolgozni, ahol él, ha lenne megfelelő munkalehetősége – derült ki a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) felméréséből.

Tovább olvasom »
fiatal munkavállalók, fiatalok munkanélkülisége

Nem bíznak a jövőben a fiatalok

piacesprofit.hu

A pénzügyi helyzetükkel és a lakhatási körülményekkel jóval elégedetlenebbek voltak a 19-29 éves fiatalok 2016 első negyedévében mint egy évvel korábban. A jelenlegi helyzetükkel összességében a diákok a legelégedettebbek.

Tovább olvasom »
fiatalok munkanélkülisége, társadalmi egyenlőtlenségek

Elsodorta a válság a középosztályt

PP/MTI

Az egyenlőtlenségek utóbbi években tapasztalt növekedése azt eredményezte, hogy zsugorodott a középosztály Európában – ez derült ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) és az Európai Bizottság közös tanulmányából. Különösen a nőket érinti hátrányosan ez a folyamat.

Tovább olvasom »
fiatalok munkanélkülisége, gyakornoki program, kkv pályázatok, uniós források

16 milliárd gyakornokokra

piacesprofit.hu

Gyakornoki programokat támogató pályázati felhívások jelentek meg 16,2 milliárd forint kerettel a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP), amelyek célja, hogy elősegítsék az egyes képzésekben megszerzett szakképesítés hasznosulását, támogassák a fiatalok munkatapasztalat-szerzését, ösztönözzék foglalkoztatásukat.

Tovább olvasom »
fiatal munkavállalók, fiatalok munkanélkülisége, munkaerőhiány, szakemberhiány

Nem túl lelkesek a pályakezdők

piacesprofit.hu

Egyre inkább nő azok aránya, akik elégedetlenek jelenlegi helyzetükkel, és nem is remélik, hogy a közeljövőben jobbra fordulhat a sorsuk – derült ki a K&H pályakezdők jóléti index harmadik negyedéves adataiból. Sokan már több mint egy éve nem találnak munkát, akinek pedig van állása, az is egyre kevésbé tartja azt biztosnak, miközben nemcsak a szakemberekből, de a szakképesítést nem igénylő álláshelyekből is egyre több betöltetlen már jó ideje.

Tovább olvasom »
esélyegyenlőség, fiatalok munkanélkülisége, társadalmi felelősség

Nem veszíthetünk el egy teljes generációt

piacesprofit.hu

A gazdasági erősödés ellenére növekszik a fiatalok és idősek közötti szakadék, az Észak- és Dél-Európa közötti társadalmi különbség pedig továbbra is óriási. Magyarország a teljes mutató tekintetében a 23. helyet foglalja el – derül ki a Bertelsmann Alapítvány kutatásából.

Tovább olvasom »
fiatalok munkanélkülisége, munkaerőpiac, munkanélküliség

Szegény és munkanélküli a fiatalok fele

piacesprofit.hu

Globálisan a fiatal munkaerő közel 43 százaléka vagy munkanélküli, vagy van ugyan munkája, de szegénységben él – szerepel a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Globális foglalkoztatási trendek a fiatalok körében 2015 című kiadványát összefoglaló tájékoztatásban.

Tovább olvasom »
fiatalok foglalkoztatása, fiatalok munkanélkülisége, magyar adományozói fórum

Társadalmi profit = üzleti profit?

PP

A Magyar Adományozói Fórum október 1-jén a Samsung Electronics Magyar Zrt. székházában tartja meg „Társadalmi profit = Üzleti profit?” című éves szakmai konferenciáját, amely a fiatalok foglalkoztatását segítő vállalati támogatási programok megoldásait és az ezekhez kapcsolódó tapasztalatokat, illetve a vállalati támogatások nem pénzbeli erőforrásainak felhasználási lehetőségeit állítja fókuszba.

Tovább olvasom »
diákmunka, fiatalok munkanélkülisége, karrier

Diákmunka: tényleg mindenkinek jó

piacesprofit.hu

A diákmunka generációk óta a szakmai karrier első lépcsőfoka sokak számára, afféle belépő a munka világába, ami nem csak anyagilag segíti a diákokat, hanem az álláskeresés során hasznos munkatapasztalatokkal, személyes kapcsolatokkal, referenciával is.

Tovább olvasom »
fiatalok munkanélkülisége, munkahelyteremtés, uniós források

Elindult az ifjúsági garancia program

PP/MTI

A kormány elindította a 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztathatóságát segítő ifjúsági garancia programot az ország hat konvergencia-régiójában, és hamarosan jelentkezhetnek majd a részvételre a közép-magyarországi térségben is az állást kereső fiatalok.

Tovább olvasom »
elvándorlás, felmérés, fiatalok, fiatalok munkanélkülisége, munkaerőpiac, társadalmi felelősségvállalás

Nem mindegy hová születünk

piacesprofit.hu

Régiónként alapvetően eltérnek a lehetőségek, de a társadalmi szokások is. A Dunántúlon hamarabb kezdenek el dolgozni és később házasodnak, míg a leginkább Észak-Magyarországon utasítják el a cigit és a drogot a fiatalok.

Tovább olvasom »