étel

élelem, élelmiszerpazarlás, erőforrás, étel, eu, európa, hulladék, kilogramm, magyarország, szemét, toplista

Az élelmiszerpazarlás nagy része otthon történik

Kriston László

Valós igényeinkhez képest túl sok élelmiszert veszünk, ami aztán megromlik a konyhánkban. Az éttermek és kifőzdék rendszerint eladják a maradékot erre szakosodott cégeknek, de az állampolgárok ilyen megoldás híján a szemeteskukát kénytelenek igénybe venni. A megtermelt élelem pocsékolása is környezetszennyezés, mert felhasznált energiát, munkaerőt, erőforrást hagyunk elveszni.

Tovább olvasom »
étel, házhozszállítás, kereskedelem, online rendelés, vásárlás

Egyre többször rendelünk ételt is online

piacesprofit.hu

Új termék vásárlásakor a magyar fogyasztók egyötöde lehetőleg az egész család számára használható termékeket vásárol, míg a többfunkciós termékekre egytizedük kíváncsi. Az egyéni, személyre szabott termékek csupán a vásárlók öt százalékához találnak utat – derül ki a Nielsen piackutató és -elemző jelentéséből.

Tovább olvasom »
agrár, agrárium, állattenyésztés, app, élelem, élelmiszer, élelmiszeripar, ellátási lánc, erdőirtás, esőerdő, étel, fajpusztulás, fehérje, hal, halászat, környezetbarát, mezőgazdaság, mobilalkalmazás, mobilapplikáció, növénytermesztés, ökolábnyom, rovar, szója, takarmány, tonhal, transzparencia, veszélyeztetett faj, wwf

Az erdőirtás egyik legfőbb oka a szójatermesztés

Kriston László

Világszerte a szója szolgál takarmányként az állattenyésztés számára. A szójaültetvényeket hatalmas erdőségek kiirtásával telepítik, főleg Brazíliában, ahol a Föld tüdeje, az Amazonas-esőerdő található. Az agrártermelés minden szegletében fenntartható megoldásokat keresnek közös összefogással az üzleti szektor és a civil szféra szereplői.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, élelem, élelmiszer, étel, fehérje, fogyasztás, háziállat, hús, húsipar, kutya, macska, marha, metán, nitrogén, ökolábnyom, prémium kategóriás termék, sertés

Mekkora a háziállatod ökolábnyoma?

Kriston László

Napjainkban jóval elterjedtebb a háziállatok tartása a városi lakásokban, mint az a rendszerváltás idején volt. Egyre több ember él, egyre többen érzik magányosnak magukat, egyre többen találnak lelki vigaszt egy háziállat társaságában. Ideje, hogy elkezdjük négylábú kedvenceink ökolábnyomát is számolni. Hiszen kilószámra vásároljuk nekik az eledelt és az almot.

Tovább olvasom »
angelina jolie, ázsia, bogár, coop, egészséges, élelem, élelmezés, élelmiszer, élelmiszerbiztonság, emberiség, étel, étkezés, étrend, fehérje, globális kihívások, ikea, ízeltlábú, népszaporulat, rovar

Mikor jön a rovarmenü az Ikeában?

Kriston László

Sokkal kisebb gépek használatával, kevesebb takarmányfogyasztással, vízhasználattal és üvegházgázkibocsátással jár az ízeltlábúak tenyésztése, mint a négylábú jószágoké. A bogarak teste fehérjében dús élelemként szolgálhat. Undorunkat legyőzendő, valószínűleg por formában lesz a legnépszerűbb a rovarfehérje. Svájcban már kapható bogárburger, az Ikea is tervezi árusítását.

Tovább olvasom »
egészség, egészségmegőrzés, étel, étkezés

Együk magunkat sikeresre

piacesprofit.hu

Az étkezés a rohanó mindennapokon a legtöbb ember számára inkább szükséges nyűg, mint élvezet, vagy épp olyan aktus, ami segít abban, hogy egészségesebbek és hatékonyabbak legyünk. Pedig a megfelelő módon abszolvált étkezés éppen erre képes.

Tovább olvasom »
étel, pazarlás, tudatos fogyasztás

Pazarlás helyett ételmegosztás

piacesprofit.hu

Ételmegosztó internetes portál indult Ausztriában azoknak, akik nem szeretik kidobni a feleslegessé vált, de még használható élelmiszereket, illetve azoknak, akiknek jól jön egy doboz joghurt, egy fél doboz tojás vagy egy csomag hagyma. Ez igen fontos kezdeményezés, mivel a fejlett gazdaságokban a megtermelt élelmiszer mintegy fele a szemétbe kerül és ennek a hulladéknak a fele is elég lenne ahhoz, hogy megszüntesse az éhezést a világban.

Tovább olvasom »
állat, élelmiszer, étel, felelős vállalat, felelősség, közösségi oldal, társadalmi felelősségvállalás

Éttermi koszt a háziállatoknak?

piacesprofit.hu

Alapjaiban akarja megváltoztatni egy önkéntes csapat azt, amit az ételmaradékok újrahasznosításáról gondolunk. Pet it néven nyílt mozgalmat indítottak, hogy a helyi éttermek konyhai maradékai eljussanak a közelben lakók háziállataihoz, ezáltal csökkentve a környezet és a gazdik pénztárcájának terhelését. A pet it mozgalom a fenntarthatóságra és a könnyű terjesztésre törekszik, így a „kecske” jól lakik, a „káposzta” pedig nem kerül a kukába.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor