cégépítés külföldön

anglia, bevándorlás, brexit, cégépítés külföldön, európai unió, külföldi munkavállalás, külföldi munkavállaló, nagy-britannia, szijjártó péter

A magyar GDP is megsínyli a Brexitet, komoly harc lesz az uniós forrásokért

Timár Gigi

Közel fél százalékponttal lassulhat a magyar növekedés is a Brexit miatt – erősítette meg Szijjártó Péter a nemzetgazdasági miniszter korábbi becslését. Komoly harcok lesznek a következő uniós költségvetési ciklus pénzeinek elosztásakor is, hiányozni fog a brit befizetés. A miniszter azt mondta, a kormány figyelni fog a kint dolgozó magyarok érdekeire a tárgyalások során, de egyébként sem valószínű, hogy mindenkit hazaküldenének.

Tovább olvasom »
cégépítés külföldön, külpiaci megjelenés, külpiaci terjeszkedés, magyar nemzeti kereskedőház, román-magyar kapcsolatok, románia

Már nem vakrepülés a keleti terjeszkedés

kfarkas

Románia magyar határhoz közeli területei az ígéret földjét jelenthetik a hazai kis- és középvállalkozásoknak. Nagy lehetőségeket rejt számukra az építőipar, a bútorgyártás, vagy éppen a mezőgazdaság. Ráadásul most már több erdélyi városban is várják a vállalkozó szellemű cégeket a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) regionális irodái, amelyek segítséget tudnak adni a hazai vállalkozásoknak.

Tovább olvasom »
adóoptimalizálás, cégalapítás, cégépítés külföldön, költség, külföldi adózás, külföldi terjeszkedés, svájc

Így alapíthat céget Svájcban

asalgo

Céget alapítani Svájcban elsősorban adózási okból érdemes, de célszerű felkészülni arra, hogy a folyamat drága mulatság. Mennyibe is kerül a svájci cégalapítás és az ezzel járó feladatok, kinek, milyen vállalkozást célszerű alapítania? Egyebek között erről beszélt Georg J. Wohl magyar származású svájci ügyvéd a Piac és Profit Piacbővítés Svájcban konferenciáján.

Tovább olvasom »
cégépítés külföldön, horvátország, külpiaci terjeszkedés

Így készüljön a horvát piacra

piacesprofit.hu

A földrajzi közelség miatt egyre több magyar vállalkozó lát lehetőséget a több mint egy évvel ezelőtt uniós tagállammá vált Horvátországban. Kevésbé érzékelhetőek a piaci kockázatok a szomszédos országban, ezért sok magyar vállalkozó még azelőtt dönt a cégalapításról, mielőtt körültekintően felmérné, hogy vannak-e, és ha igen milyen típusú horvátországi piacra lépést gátló tényezők. Radácsi Milán Viktor Zágrábba akkreditált külgazdasági attasé a potenciális gazdasági ágazatok mellett a piacra lépés, cégalapítás kockázataira is felhívta a figyelmet a Piac&Profit Piacbővítés Horvátországban konferenciáján.

Tovább olvasom »
ausztria, cégalapítás, cégépítés külföldön, külpiaci terjeszkedés

Cégalapítás Ausztriában: ezek a feltételek

asalgo

Cégalapítás Ausztriában több jogi formában is lehetséges, az alapítás költségei elsősorban a választott jogi formától függenek. Minél komplexebb jogi formát választ az ember, annál magasabb költségekre kell számítania az alapításkor. Amíg az egyéni vállalkozás megkezdése alig okoz költségeket, egy GmbH alapítása jelentős kiadásokkal jár, hangzott el a Piac&Profit Piacbővítés Ausztriában konferenciáján.

Tovább olvasom »
ausztria, cégépítés külföldön, horvátország, kkv export, külpiac, külpiaci terjeszkedés, svájc

Üzleti siker a közelben? Segítünk!

PP Konferenciaközpont

A tartós növekedéshez a külpiaci terjeszkedés a legbiztosabb út, mégis csak kevés hazai kkv próbálja ki magát külföldön. Közeli, de biztos célpontot keres? A Piac & Profit ezúttal az osztrák, svájci és horvátországi lehetőségeket mutatja be szakértői segítséggel!

Tovább olvasom »
anglia, bankszámla, cégalapítás, cégépítés külföldön, PP konferencia

Potom pénzért lehet cégünk Angliában

asalgo

Milyen dokumentumok szükségesek a cégalapításhoz Angliában? Mit kell tennünk cégalapítás után? Kötelező-e a bankszámlanyitás és ha igen, akkor hogyan? Szabó Éva, az EVLAteam okleveles könyvelője beszélt erről a Piac és Profit Brit-Magyar Üzleti Fórumán.

Tovább olvasom »
cégépítés külföldön, külpiaci terjeszkedés, üzleti etikett

Külpiacra készül? Készüljön fel!

piacesprofit.hu

A cégek életében a nemzetközi üzleti kapcsolatok ma már teljesen természetesek. Ennek megfelelően az üzleti viselkedéskultúrában finom egymáshoz idomulást figyelhetünk meg, ugyanakkor egységes üzleti viselkedéskultúráról egyáltalán nem beszélhetünk. Sosem szabad figyelmen kívül hagyni ezért a partner kulturális hátterét és szokásait.

Tovább olvasom »
ázsia, cégépítés külföldön, kkv akadémia

Trópusi szigetek, nem csak nyaralásra

kfarkas

Sokan csak a paradicsomi trópusi tengerpartokra gondolnak, ha a csendes-óceáni térség kerül szóba, pedig a térség országai jó lehetőségeket tartogatnak a magyar vállalatoknak, ugyanakkor a kihívások is hatalmasak – hangzott el a Piac & Profit és a BKIK közös rendezvényén.

Tovább olvasom »