bérkompenzáció

bérkompenzáció, szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás

Bérkompenzáció turisztikai cégeknek

piacesprofit.hu

A szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás ágazatokban is megtéríti az állam a minimálbér és a garantált bérminimum 2013. évi emelésének első félévi munkáltatói költségeit. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből azonban kiderült, hogy a béremelést januárban kell végrehajtani, de csak márciusban jelenik meg a kormányrendelet, amely alapján a kompenzáció majd kérhető.

Tovább olvasom »
bérkompenzáció, foglalkoztatás, minimálbér

Munkaerőpiac: ez sem a kitörés éve lesz

piacesprofit.hu

A bérkompenzáció idén a versenyszférában 64 milliárd, a közszférában pedig 87 milliárd forintból valósul meg. A nehéz helyzetben lévő ágazatok egy összegben kaphatnak minimálbér-támogatást. Harmincezerrel nőhet a foglalkoztatottak száma ebben az évben.

Tovább olvasom »
bérkompenzáció, bruttó bérek, bruttó keresetek, foglalkoztatás, keresetek, közfoglalkoztatás, ksh, nettó bérek, nettó jövedelem

Hol vannak az új munkahelyek?

piacprofit.hu

A nemzetgazdaságban – a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 4,4, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,6 százalékkal nőttek egy év alatt. A foglalkoztatottság tovább csökkent, csak a közfoglalkoztatottak száma emelkedett, e kör alacsony bére rontotta az átlagadatokat is a Központi Statisztikai Hivatal ma publikált gyorsjelentése szerint. 

Tovább olvasom »
bérkompenzáció, brüsszel center, kkv pályázat, pályázati feltételek, pályázati tanácsok

Ingyen béremelés

piacesprofit.hu

„Az élet nem habos torta!” – tudjuk Virágh elvtárstól! Ezt alátámasztják az elmúlt időszak népszerűtlen gazdasági intézkedései. Ezeket most hadd ne soroljam fel! Egy biztos, minden herdáló, nem gondos gazdálkodás következménye kizárólag a megszorítás lehet – állítja a Brüsszel Center szakértője.

Tovább olvasom »
béremelés 2012, bérkompenzáció, elvárt béremelés, kkv pályázat, NGM

Indul a kiegészítő bérkompenzációs pályázat

PP/MTI

Indul a 21 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiegészítő bérkompenzációs pályázat, amelyen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozása szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez – jelentette be Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.

Tovább olvasom »
autóipar, bérkompenzáció, jutalom

Ahol nyolcvan százalék feletti bónuszt adnak

Privátbankár

Soha nem zárt olyan jól a Volkswagen, mint 2011-ben, a német munkavállalók ezt a zsebükön is erősen meg fogják érezni. Európa legnagyobb autógyára többet költ 97 ezer német munkavállalójának bónuszára, mint amennyit a magyar állam fordít idén 870 ezer ember bérkompenzációjára.

Tovább olvasom »