banki költségek

bank, banki költségek, költségkímélés

Havi 11 ezer forintot fizetünk a bankoknak, és ez már a jó hír

piacesprofit.hu

Egy év alatt 4,2 százalékkal csökkentek a lakosság banki kiadásai, főként azért, mert a hozamcsökkenés jóvoltából a lakáshitelek havi törlesztőrészletei elmaradtak 2016 első negyedévéhez képest. Jelenleg egy közel 8 millió forintos hitelt már 60 ezer forintos részlet mellett felvehetünk, miközben néhány éve még 100 ezer forint felett kellett volna fizetnünk érte. További kedvező hír, hogy a bankszámlaköltségek átlagosan bő 8 százalékkal estek vissza, ami bizonyíték arra, hogy érdemes nyitott szemmel járni, és összehasonlítani az ajánlatokat.

Tovább olvasom »
banki költségek, céges bankszámla, jogszabálymódosítás, költségcsökkentés

Hipp-hopp válthatunk holnaptól bankszámlát

piacesprofit.hu

Most érdemes áttekinteni banki költségeinket, ugyanis október 29-én lép hatályba az egyszerűsített bankszámlaváltás feltételeit és határidőit rögzítő kormányrendelet. Ennek értelmében az új választott banknál úgy lehet számlát nyitni, hogy a korábbi számlavezető pénzintézetnél személyesen meg sem kell jelenni az előző számla lezárására.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankszámla, bankválasztás

Havi 12 ezerbe kerül a bankolás, – pedig nem kellene

piacesprofit.hu

Havonta átlagosan mintegy 12 ezer forintot költenek a magyarok különböző banki kiadásokra, azaz az átlagos nettó fizetés egy tizenharmad részét – derül ki a Bankmonitor.hu újonnan bemutatott Lakossági Banki Kiadás Mutatójából. A legnagyobb összeget a hitelek visszafizetése teszi ki, a megtakarítási termékekkel kapcsolatos költségek mérsékeltek. Tudatos választással, megalapozott pénzügyi döntésekkel jelentősen csökkenthetők a banki kiadások, akár évi több tízezer forinttal is.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankszámla, céges bankszámla, induló vállalkozás, kezdő vállalkozás, költségkímélés

Mennyibe kerül a bankolás egy kezdő vállalkozásnak?

piacesprofit.hu

Egy kezdő vállalkozásra jellemző forgalmi adatokkal számolva évente akár 9 ezer forintból is ki lehet hozni az átutalásokért és egyéb banki szolgáltatásokért fizetett díjakat. Ám ha nem vagyunk elég körültekintőek, akkor ennek a háromszorosába is kerülhet ugyanez, hiszen egy rosszul kiválasztott számla költsége évente 30 ezer forint is lehet. Megmutatjuk, hogy egy kezdő vállalkozás számára mely számlacsomagok lehetnek a legkedvezőbbek.

Tovább olvasom »
banki költségek, juttatás, költségcsökkentési tippek, motiváció, munkahelyi motiváció

Jófejnek lenni nem kerül semmibe

kfarkas

Egyre nagyobb gond a szakemberhiány, mert sok cég nem tud annyit fizetni, hogy megtartsa a jó munkaerőt. Ám a jó fizetés mellett ügyelnünk kell arra is, hogy a munkavállalóink érezzék a törődésünket. Ha motiválni kell a dolgozókat, nem feltétlenül drága juttatásokban érdemes gondolkodnunk, hanem olyan apró „figyelmességekben”, amiket – ha nem is gyakran – minden cég megengedhet magának.

Tovább olvasom »
banki költségek, céges bankszámla, költségkímélés

Mennyit spórolhatunk a bankszámlán?

piacesprofit.hu

Ha jól választunk bankszámlát, akkor havi 500–800 forint lehet a banki költségünk, ha kevésbé jól, akkor ez az összeg havi szinten akár a 2000 forintot is elérheti, így évente tetemes kiadást jelenthet. A szakértő elmondja, melyek a fontos szempontok.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankkártya-használat, nyaralás

Külföldön is megéri bankkártyát használni

kfarkas

A nyaralás komoly előkészületeket igényel, a legfontosabb azonban, hogy a pénzügyeink is a legnagyobb rendben legyenek. A bankkártya használatával – amellett, hogy kényelmes és biztonságos módon intézhetjük pénzügyeinket – költséget takaríthatunk meg, és esetenként plusz szolgáltatásokat is igénybe vehetünk – figyelmeztet a Cetelem.

Tovább olvasom »
banki elszámolás, banki költségek, devizahitelek, hitelek, hitelkiváltás

Hitelkiváltás: százezreket bukhatunk a költségeken

piacesprofit.hu

A forintosított lakáshitellel rendelkezők legnagyobb kérdése ma, hogy találnak-e kedvezőbb hitellehetőséget a bankjuk által automatikusan megajánlott szerződésnél. A döntéskor azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az újonnan felvett hitelnek lehetnek induló költségei – figyelmeztet a Bankmonitor.hu.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankszámla, céges bankszámla, költségkímélés, vállalati bankszámla, vállalati pénzügyek

Céges bankszámlák: nem a méret a lényeg

piacesprofit.hu

Sokan azt gondolják, hogy a céges bankszámlájuk számlavezetőjét is a 4-5 legnagyobb bank közül kell kiválasztani, mert ott kapják a legbiztosabb védelmet a pénzükre és egyben a legolcsóbb díjakat is. Ez azonban egyáltalán nem igaz: a kicsik sokszor jóval innovatívabbak, a betétbiztosítás pedig éppúgy kiterjed a kicsikre is, mint a nagyokra. Szakértőnk megnézte, mi az, amit csak a kicsik nyújtanak ma Magyarországon.

Tovább olvasom »
banki költségek, bankszámla, céges bankszámla, takarékosság, vállalkozói bankszámla

Mit kapunk ma a banknál hagyott pénzünkért?

piacesprofit.hu

Az elmúlt évtizedben a bankok megtanultak a vállalkozói számlákon is ügyfelet csábítani magukhoz. A Bankráció szakértőinek segítségével megvizsgáltuk, hogy áll ez a piac, vajon milyen beépített, netán különleges szolgáltatásokat kapunk a bankoktól a vállalkozói számlavezetésért náluk hagyott pénzünkért cserébe.

Tovább olvasom »