Távközlés cikkek


A bankoknak sikerült a legjobban korszerűsíteni működésüket

A bankoknak sikerült a legjobban korszerűsíteni működésüket 

Digitális ügyintézés elégedettségi toplista: bankok, távközlés, közigazgatás a dobogón.
Különadó: komoly díjemelés jöhet ezeknél a szolgáltatóknál is

Különadó: komoly díjemelés jöhet ezeknél a szolgáltatóknál is 

A kormány extraprofit adókról szóló rendelete kiemelten érinti a távközlési szektort; az alacsony árbevételi küszöbhatár miatt az adó nagy terhet ró a kisebb cégekre is és jelentős vágást ejthet a nagyobbak nyereségén. Könnyen előfordulhat, hogy a szolgáltatók – élve az általános szerződési feltételekben meghatározott jogukkal – jelentősebb díjemelésre kényszerülnek – véli a Niveus Consulting Group.
Meseszerű robbanás előtt a 4iG

Meseszerű robbanás előtt a 4iG 

Végleges megállapodást kötött Jászai Gellért befektetési társasága a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a Rheinmetall AG. A német világcég részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,12 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a magyar informatikai és távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lesz. A többlépcsős ügylet zárásának feltétele, hogy a 4iG közgyűlése elfogadja a társaság új alapszabályát és felügyelőbizottságát, valamint a külföldi vállalatok tulajdonszerzésére vonatkozó jogszabály értelmében a Belügyminisztérium is hozzájáruljon a Rheinmetall AG tulajdonszerzéséhez.
Ezeket az iparágakat nem ütötte meg a járvány

Ezeket az iparágakat nem ütötte meg a járvány 

Míg számos iparágat súlyosan érintett a COVID-19 válság, a technológiai, média- és távközlési (TMT) ágazatban a gazdasági hatás nagyrészt semleges volt, sőt egyes iparágakban pozitív – derül ki a PwC közép- és kelet-európai régióra kiterjedő, közelmúltban készült elemzéséből.
Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25 százalékát

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25 százalékát 

A PPF Csoport eladta a magyarországi Telenor cégek, a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate 25 százalékát az Antenna Hungáriának.
Magyarországon a legelégedettebbek a fogyasztók

Magyarországon a legelégedettebbek a fogyasztók 

EU-szerte a fogyasztók alig több mint a fele bízik abban, hogy a szolgáltatási ágazatokban működő vállalkozások betartják a fogyasztóvédelmi szabályokat. A tagállamok többségében a távközlési, a pénzügyi és a közüzemi szolgáltatások továbbra is igen problémás területek.
Sokat hozott a konyhára a UPC, mégis eladják

Sokat hozott a konyhára a UPC, mégis eladják 

Az elmúlt öt év legjobb negyedévét zárta 2018 első három hónapjában a UPC Magyarország: az előfizetések száma 7,6 százalékkal, az árbevétel 4,4 százalékkal emelkedett, és az egész évre a piaci átlagot meghaladó növekedést várnak mindkét mutató esetében - mondta Robert Redeleanu, a UPC Magyarország és a UPC Lengyelország vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Akadozott a UPC, 48 milliárdos bírságot kapott

Akadozott a UPC, 48 milliárdos bírságot kapott 

Az NMHH az alapvető európai uniós és hazai jogszabályok súlyos és tudatos megsértése miatt 48 millió forint bírságot szabott ki a UPC-re. A szolgáltató közel két hónapon át ellehetetlenítette egy másik szolgáltató elérhetőségét.
Hatalmas növekedést produkált a Huawei

Hatalmas növekedést produkált a Huawei 

A kínai vállalat nettó profitja tavaly mintegy harmadával, idén 15 százalékkal növekedett, de volt olyan divíziója, ahol egy év alatt 35 százalékkal nőtt az árbevétel.
Otthon, vagy a haveroknál is lehet a munkahely

Otthon, vagy a haveroknál is lehet a munkahely 

Bár az irodákkal kapcsolatos alapvető igények nem változnak a következő húsz évben, az viszont érezhető trend, hogy a dolgozók egyre nagyobb saját térre vágynak a Colliers International felmérése szerint. Mégsem kell a cégeknek egyre nagyobb irodákat bérelniük, mert a dolgozók másik fele egyszerűen nem jelenik meg.

Nem hárítja át a telefonadót a Telekom, csak emeli a díjakat 

A kedvezőtlen gazdasági és piaci folyamatok miatt a Magyar Telekom fokozatosan, szeptemberi, illetve októberi hatállyal módosítja díjszabását, ez ugyanakkor a cég indoklása szerint nem jelenti a júliustól bevezetett telefonadó áthárítását az ügyfelekre.

A távközlési adó ára: növekvő tarifák, hanyatló gazdaság 

Igazi öszvér a távközlési szolgáltatásokra kivetett új adónem, amelyet az országgyűlés pénteken délelőtt fogadott el. A Széll Kálmán Terv 2.0-ában megfogalmazottak szerint ezen a címen még a végső fogyasztóktól - vállalkozásoktól és magán-előfizetőktől - kívántak beszedni idén 30 milliárd, 2013-tól pedig évente 52 milliárd forintot a büdzsé befoltozására. Azóta - feltehetően „kommunikációs" okokból - változott a terv: az adó alanyai a távközlési cégek lettek. Az eredmény: az újabb terhektől feldühödött szolgáltatók, értelmetlenül túlbonyolított - mert eredetileg egyéni előfizetésekre szabott -, ezért rendkívül drága számlázási rend, s végül az adót és a pluszköltségeket így is, úgy is megfizető fogyasztók. S nem utolsósorban romló gazdasági környezet.

Kiváltható a munkahelyi telefon? 

Régen túlvagyunk már a telefon-fax-számítógép irodai szentháromságán. Ma mindez egybeolvadhat. Érdemes megismerkedni az új technológiai lehetőségekkel, mert ezek segíthetik a hatékonyabb és költségtakarékosabb működést.

Európai bíróság előtt a különadó 

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy az Európai Bírósághoz fordul a távközlési szektor magyarországi különadójának ügyében, mert "a tagállam az uniós szabályokat megszegve továbbra is árbevételen alapuló különadó-fizetésre kötelezi a távközlési szolgáltatókat".

Osztható tarifák kisvállalkozásoknak 

A Vodafone elsőként vezette be az ügyfelek számára költséghatékony osztható tarifacsomagokat és most ugyanezt a helyzet az Üzleti Osztható MobilNet csomagok esetében is.  A vállalkozásban dolgozó kollégák mindannyian egyetlen, közös havidíjért internetezhetnek a telefonjaikon.

Vodafone: Okostelefont minden kollégának! 

A magyarországi mobilpiacon mindeddig sokszor az volt a jellemző, hogy a cégvezető vett egy jobb telefont, a dolgozóinak pedig a legolcsóbbat, legegyszerűbbet választotta. Leginkább csak a cégvezetőknek volt lehetősége mobilinternetezésre, a szolgáltatók kártyánként számolták az adathasználatot: valamelyik kollégának kevés volt és „túlforgalmazott", valakinek pedig túl sok és „benn ragadt" a kifizetett adattartalom. A Vodafone új szolgáltatása a kis- és középvállalati szektor képviselői számára véget vet a rossz kompromisszumoknak.

Mi a helyzet a távközlési piacon? 

A vezetékes hang szegmens visszaesőben, a vezetékes internet stagnál, míg a mobilszegmensben a legdinamikusabb növekedést a mobilinternet-kártyák piaca hozta - derül ki a Bellresearch legutóbbi felméréséből, melyben a távközlési szolgáltatásokra vonatkozó közvetlen előfizetéseket vizsgálta.

Egyre olcsóbb távközlés: akár egymillió magyar is válthat 

Miközben az elmúlt években folyamatosan emelkedett a gáz, az áram és a benzin ára, a telekommunikációs díjak és az internet ára folyamatosan csökkent. Évről-évre egyre többen válnak nyitottá a csomagban árult szolgáltatásokra a halmozott kedvezmények, a rugalmasan összeállítható konstrukció, az egy előfizetés és további kényelmi szempontok miatt. A szolgáltatáscsomagok terjedése pedig további árcsökkentő hatással lehet az egyes szolgáltatási elemekre, amely a szolgáltatási portfóliók teljes átalakulásához vezethet. - írja az Invitel elemzésében.

Ha nem változtat, szombattól nem tud mobilszámokat hívni! 

Január 16-án, szombaton 00.00 órától a mobiltelefon-szolgáltatók hálózatán belüli hívásoknál, illetve a hálózaton belüli SMS, MMS küldésnél, vagy akár videotelefonáláskor is mind a 11 számjegy, azaz a teljes mobiltelefon-szám tárcsázására lesz szükség.

Új menedzsment a GTS-Datanetnél 

A GTS-Datanet, Magyarország vezető alternatív távközlési szolgáltatója átalakította felső vezetését: új műszaki és jogi igazgatót nevezett ki, létrehozta a Stratégiai, Termékfejlesztési és Kommunikációs Osztályt, az értékesítési igazgatói feladatokért pedig mostantól a nagykereskedelmi és nemzetközi-, a belföldi értékesítési - és a lakossági szolgáltatások üzletágak igazgatói együttesen felelnek.

Hat év után először fizetünk kevesebbet... 

Hatéves növekedés után 2007-ben történt meg először, hogy a magyar lakosság reálértékben számítva kevesebbet költött telekommunikációs eszközökre és hírközlési szolgáltatásokra, mint az előző évben - derül ki a GKIeNET, a T-Home és a T-Mobile közös, Jelentés az internetgazdaságról című decemberi gyorsjelentéséből.

Új ügyvezető a GTS-Datanetnél 

A GTS Central Europe, a GTS-Datanet anyavállalata november 1-jei hatállyal Pauer Pált, a GTS-Datanet értékesítési és marketing igazgatóját nevezte ki a cég ügyvezetőjévé. Szathmári Géza több mint 15 év után közös megegyezéssel távozik a vállalattól.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut

Jobban váltja a devizát egy magyar bank, mint a Revolut 

Eddig leginkább csak a fintech-cégeknél - mint a Revolut - látott funkciót vezetett be a Gránit Bank mobilapplikációjában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz!

Az ártalomcsökkentés széles skálán mozog: az egészségedről te döntesz! 

Hajlamosak vagyunk a betegségekre valamiféle kivédhetetlen sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány tényei és a számok egészen mást mutatnak: a személyes döntéseinknek, a tudatos választásainknak meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre.
Hogyan választ autót egy profi? Akinek több száz autó van a “keze” alatt - beszélgetés Fehér Tamással, a Colas magyarországi cégcsoportjának flottavezetőjével

Hogyan választ autót egy profi? Akinek több száz autó van a “keze” alatt - beszélgetés Fehér Tamással, a Colas magyarországi cégcsoportjának flottavezetőjével 

Az autóvásárlás örömteli dolog, ám sokszor nem egyszerű kiválasztani a legmegfelelőbbet, akár magánszemélyről, akár cégről van szó.

Költségkímélés

A víz a legnagyobb veszedelem a lakásbiztosításoknál

A víz a legnagyobb veszedelem a lakásbiztosításoknál 

Az elmúlt napokat jellemző télies, havas időjárás ismét megmutatta, hogy érdemes védekezni a különböző káreseményekkel szemben.

Pénzszerzés

Támogatás céges villanyautókra: újabb részletek derültek ki a programról

Támogatás céges villanyautókra: újabb részletek derültek ki a programról  

Februárban rajtolhat el a vállalkozások elektromosjármű-beszerzéseit támogató program .

Adózás

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól

Régi álma válik valóra a startupoknak januártól  

Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek.

Jogi kisokos

Számháború a Volánbusz sztrájkjánál

Számháború a Volánbusz sztrájkjánál  

Nem okozott sem káoszt, sem jelentősebb fennakadást a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetés első napja.

Cégblog

Megugrott a legeredményesebb Vas vármegyei vállalkozások árbevétele

Megugrott a legeredményesebb Vas vármegyei vállalkozások árbevétele  

A száz legeredményesebb cég nettó árbevétele 2022-ben együttesen meghaladta az 1882,712 milliárd forintot, ez 18,7 százalékkal több, mint az évben.

Klímablog

Veszélyben a nettó zéró kibocsátás elérése 2050-ig

Veszélyben a nettó zéró kibocsátás elérése 2050-ig 

Nem elegendőek a jelenlegi, fokozatos változtatások.

Gazdaság

Az ideinél már csak jobb év jöhet a lakáspiacon

Az ideinél már csak jobb év jöhet a lakáspiacon  

A romló gazdasági környezet, a magas infláció okozta reálbér-csökkenés, a megugró hitelkamatok és az általános bizonytalanság látványos fékezést hozott idén a lakáspiacon.

Társadalom

Izgalmas finálé a pénzügyi versenyben: 1200 csapat közül került ki a győztes

Izgalmas finálé a pénzügyi versenyben: 1200 csapat közül került ki a győztes 

December 7-én, személyes részvétellel tartották meg a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi tudatossági verseny országos döntőjét, amelyen 20 csapat mérte össze tudását a szakmai zsűri előtt.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo