Otthon, vagy a haveroknál is lehet a munkahely

Bár az irodákkal kapcsolatos alapvető igények nem változnak a következő húsz évben, az viszont érezhető trend, hogy a dolgozók egyre nagyobb saját térre vágynak a Colliers International felmérése szerint. Mégsem kell a cégeknek egyre nagyobb irodákat bérelniük, mert a dolgozók másik fele egyszerűen nem jelenik meg.

A munkahely ugyanis nem azonos az eddig megszokottal. A távmunka lehetőségének megteremtése egyre több cég számára evidens. A modern eszközök szinte bármilyen feladat távoli elvégzését is lehetővé teszik, a kutatások pedig azt mutatják, hogy a dolgozók elkötelezettségére, sőt, a munka hatékonyságára is jó hatással van, ha bizonyos feltételek között engedélyezzük, hogy az irodától távol vagy az irodában, de szabadabban dolgozzanak.

Kép:Fotolia

Az új őrület: hoffice

Az új munkaforma lényege, hogy az otthonok, nyaralók alkalmanként közösségi munkatérré alakulnak: a hoffice-ozók egy-egy napra megnyitják saját ingatlanjaikat mások előtt azért, hogy ne magányosan, hanem jó hangulatban, másokkal dolgozzanak együtt. Gyakorlatilag bármilyen ingatlan alkalmas erre, ha van benne jó internetkapcsolat – vagy gyors mobilinternet –, olyan helyiség, ahová félre lehet húzódni telefonálni, és hely, ahová egy laptoppal le lehet ülni.

Erejét a kialakuló kapcsolati háló jelenti: a hoffice-okban a hagyományos munkahelyi közösségeknél sokkal színesebb, vegyesebb összetételű gárda verődhet össze. Az ad hoc kialakult csapat tagjai a legkülönbözőbb szakmai területekről érkeznek, és egyedi ismereteikkel segíthetik egymást. A hoffice-ozásnak kialakított rendje van annak érdekében, hogy a munka valóban hatékony legyen: 45 perces szegmensekben folyik, amikor mindenki a saját feladatára fókuszál.

Az egyszerű távmunkásokkal szemben a hoffice-ozók a szünetek alatt megbeszélik egymással, hogy pontosan milyen feladatokat végeznek majd a soron következő háromnegyed órában. Az ötletelés mellé pedig az egyhangúságot megtörő tevékenységeket – például közös kávézást, teázást vagy könnyen elsajátítható relaxációs gyakorlatokat – is beiktatnak a közösen dolgozók.

A profi közösség: coworking

Egymástól függetlenül dolgozó embereknek teremtenek közös munkateret a közösségi, más néven coworking irodák is. Ez esetben azonban nem a vendéglátó jóindulatán múlnak a profi munkakörülmények. A közösségi irodákban a bérleti díjért cserébe a szolgáltató ad minden szükséges irodai berendezést a fénymásolótól a faxig, emellett tárgyalók, adott esetben rendezvénytermek időszaki használatára is lehetőséget teremtenek.

Itt is pluszt jelent a velünk egy térben dolgozókkal kialakítható kapcsolat. Lehet, hogy épp a régóta keresett grafikus vagy programozó ül a szomszéd asztalnál.

Máshol már törvény a rugalmas munkavégzés
Bár szeretne rugalmasan dolgozni, a magyar alkalmazottak többségének nincs módja az irodán kívüli munkavégzésre. A szabadság bánja azt is, ha ügyeket kell intézni. A briteknél ez is máshogy van.
Neonomádok: a hálózat csapdájában

A neonomád definíció szerint egy munkamódszert, illetve az ezt a munkamódszert követő társadalmi csoport tagját jelenti, sok esetben inkább életformának, mint munkamódszernek tekinthető. A neonomádok jellemzően szellemi szabadfoglalkozású szakmák képviselői, akik munkájukat nem fix helyen végzik, hanem kávézókban, éttermekben vagy más, általában nyilvános helyen. Ők a szellemi foglalkozásúak olyan új generációja, amely egy laptopot, drót nélküli internetkapcsolatot és egy kávézót irodává képes változtatni. Itt olvashat róluk részletesebben.

Megosztott munkahely

Az alternatív iroda azonban nem csak a szabadúszóknak vagy a több önállóságra vágyó munkavállalóknak kedvező megoldás. A cégek számára jelentős spórolást jelent, ha kevesebb asztalt – és így kisebb irodát – kell fenntartaniuk, mint ahány dolgozójuk van. A multinacionális cégeknél bevett gyakorlat, hogy a saját íróasztalok helyett mindenki mindennap máshol ül: amellett, akivel aznap éppen együtt kell dolgoznia valamin, vagy ahol épp helyet talál.

Hasonló rendszert kisebb cégek is kialakíthatnak. A kliensgépek és felhőben futó szoftverek világában az asztali számítógépeken is könnyű osztozni, hiszen a jelszó beírása után az adott felhasználó „saját gépe” jelenik meg a monitoron. De lehet, hogy még erre sincs szükség, a felmérések szerint ugyanis a fiatal dolgozók számára már alapvető elvárás, hogy a saját eszközeikkel is dolgozhassanak. Vagyis az irodai asztal lehet mindig éppen azé, aki leteszi rá a laptopját.

Ezentúl tehát, a munkáltatók feladata, hogy csapatként egyben tartsák, motiválják és ellenőrizzék a munkavállalóikat, akik tulajdonképpen a világ bármely pontjáról hozzájárulhatnak a cég sikeréhez.

Véleményvezér

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.
Jó hír, mégsem pusztul el a világ

Jó hír, mégsem pusztul el a világ 

Sokan úgy gondolják, hogy addig létezik a világ, amíg vannak méhek.
Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen

Hadházy Ákos küzd, mint malac a jégen 

Hivatalos volt-e Orbán Viktor legutóbbi útja Amerikába?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo