Szilícium-völgy cikkek

hirdetés

Ez lehet Amerika történetének második legnagyobb bankcsődje

Ez lehet Amerika történetének második legnagyobb bankcsődje

Joe Biden elnökhöz fordult segítségért Kalifornia kormányzója, miután az egész állam gazdaságára súlyos hatással lehet a Silicon Valley Bank összeomlása.
Szilícium-völgy épül Berlinben

Szilícium-völgy épül Berlinben

Alapítása után 171 évvel berlini „Szilícium-völgyet” épít a Siemens – lehetőleg a mintakép hibái nélkül.
Saját találmányaiktól óvják gyerekeiket a Szilícium-völgy kutatói

Saját találmányaiktól óvják gyerekeiket a Szilícium-völgy kutatói

A Szilícium-völgy sok vezető embere is korlátozza gyermekei mobil- és tv-használatát: szakemberek szerint egyre veszélyesebb a fiatalok képernyő-függése.
Versenyezhetünk-e a Szilícium-völggyel?

Versenyezhetünk-e a Szilícium-völggyel?

Jó ötletek vannak, de a tőkehiány és a túlzott óvatosság miatt nem lesz új Tesla, Apple vagy Google az európai startupokból. Az EU-s kockázati befektetőknek most azt kell kitalálniuk, mi lesz a technológiai fejlődés következő nagy hulláma,
Átvette a GDPR-t egy amerikai állam, a Szilícium-völgy nem örül

Átvette a GDPR-t egy amerikai állam, a Szilícium-völgy nem örül

Kalifornia állam Amerikában elsőként fogadta el a személyes adatok védelméről szóló, 2020-tól életbe lépő szabályozást. A Szilícium-völgy óriásai nincsenek elragadtatva és máris megváltoztatnák a szabályozást – írja a Bitport.
hirdetés
Kirúghatja bunkón viselkedő alkalmazottait a Google

Kirúghatja bunkón viselkedő alkalmazottait a Google

A Google felsővezetése tavaly szívott azzal a botránnyal, amikor egyik programozója azt bizonygatta, a nők biológiai okokból kevésbé jó programozók, mint a férfiak. Aztán az alkalmazottak fellázadtak az ellen, hogy munkaadójuk a hadsereggel dolgozik. Most megváltoznak a belső online üzenőfalak szabályai.
Csalásért ülhet a Szilícium-völgy sztárcégének vezetője

Csalásért ülhet a Szilícium-völgy sztárcégének vezetője

Csalás miatt vádat emeltek pénteken a kaliforniai Szilícium-völgy egyik korábbi sztárcége, a Theranos volt elnök-vezérigazgatója, Elizabeth Holmes és volt operatív igazgatója, Ramesh Balwani ellen. 
Karbonsemleges az autómegosztás az Uber riválisánál

Karbonsemleges az autómegosztás az Uber riválisánál

Már az első évben több millió dollárt költ a Lyft karbonsemlegesítő projektekre, vagyis olyan beruházásokra, amik üvegházgáz-megkötéssel ellentételezik az autóhasználattal járó káros anyag kibocsátást. Az Uber vetélytársa így próbál ügyféllojalitást kiépíteni a környezettudatos polgárok körében.
Mesterséges Intelligencia = több bevétel

Mesterséges Intelligencia = több bevétel

A mesterséges intelligencia is egy üzlet, illetve eszköz a növekedéshez. Mint technológia még fejlődőben van, tehát nagy befektetéseket igényel, ezért igyekeznek a cégek minél hamarabb mérhető anyagi előnyöket learatni az MI-innovációkból.
A képességek fontosabbak, mint a munkatapasztalat

A képességek fontosabbak, mint a munkatapasztalat

Nem a releváns munkatapasztalat az elsődleges szempont az állásinterjúnál, hanem a menedzseri képességek, még akkor is, ha azt másfajta állásban gyakorolta az illető. Különösen igaz ez olyan cégeknél, melyekre óriási növekedés jellemző.
hirdetés

Hova bújjunk a kollégák elől? Az év baromságai a Szilícium-völgyben

Úgy tűnik, a Szilicumvölgy 2017-ben kifogyott az ötletekből. Nem volt igazi, nagy újítás – annál több utánzat, vagy éppen olyan „találmány”, amelynek nem volt semmi értelme. Eltekintve attól, hogy gazdagok sok pénzt adhattak ki olyasmikre, amelyeket korábbi újítások a legtöbb ember számára elérhetővé tettek.

Jeff Bezos is vertikális farmba fektet

Automatizált termesztés, termőföld nélkül, napfény helyett LED-égőkkel. Ez a jövő. Illetve már a jelen. A raktárakban történő városi növénytervesztésben az Amazon alapítója is fantáziát lát. Egy San Francisco-i startup 260 millió dollárt szedett össze befektetőktől.

Adóval fizetnének a robotok az elvett munkákért

Világszerte egyre több munkakörben és szektorban erősödik a veszélye, hogy robotok veszik át az ember szerepét. Ellenállnak-e az üzleti szektor hatékonyságnövelő praktikáinak a kormányok? Vagy az önkormányzatok? San Franciscoé igen. Pontosabban meg akarja adóztatni a robotok munkaadóit.

Gigantikus botanikus kertet épít új székházába az Amazon

Az Amazon híresen fukar az alkalmazotti pluszjuttatások terén. Se ingyenebéd, se ingyenmasszázs. Most menő, modern irodával próbál előnyt szerezni a tehetségekért folyó versenyben. Sci-fibe illő dómforma. Hatalmas, fára erősített tárgyalószoba. Beltéri vízesés és folyó. Több mint 300 növényfaj.

Európa 15 legígéretesebb kezdő vállalkozása mehet a Szilícium-völgybe

Az EIT Digital és az amerikai Mind the Bridge közös szervezésében idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV), amely Európa legígéretesebb kezdő vállalkozásainak biztosít találkozási lehetőséget az amerikai piac kulcsszereplőivel.

Az okostelefon halálra ítélt technológia, ez jön utána

Minden széles körben elterjedt és divatos infokommunikációs eszközről azt gondoltuk a fénykorában, hogy örökké fog tartani. De techguruk már rebesgetik, hogy az okostelefon napjai is meg vannak számolva. Hajmeresztő dolgok jönnek utána.

Sorra szólalnak fel a megavállalatok vezetői Trump ellen

Tízezer menekültet szerződtetne a Starbucks, a Microsoft és az Amazon másokkal együtt bíróságra megy, a Google alapítója az utcán van a tüntetőkkel, sok más cég pedig felajánlásokkal és nyilatkozatokkal tiltakozik Donald Trump bevándorlóellenes rendelete ellen. A cégvezetők a befogadás fontosságát és a kultúrák sokszínűségének erejét védik. És a szép elvek mellett valószínűleg a hasznukat is.

Már randizni is könnyebb mesterséges intelligenciával

Már a hírek valóságtartalmát is lecsekkolja helyettünk a Google új algoritmusa, a Tinderé kiválasztja nekünk a legszexisebb fotónkat, a Macy's virtuális aszsisztense pedig a bolti vásárlást teszi gördülékenyebbé.

Miniatűr gépeket szerelne a testünkbe a Google

Új bioelektronikai vállalkozást hoz létre a GlaxoSmithKline gyógyszeripari óriással a Google. Együtt 662 millió dollárt fektetnek az embert gyógyító miniatűr gépekbe.

Olcsóbb közlekedést és munkanélküliséget hoz az önvezető autó

Az Uber riválisa, a Lyft elemzése szerint 10 éven belül csakis önvezető autókat használnak majd a kocsimegosztó alkalmazások. A sofőrök pedig elvesztik a pénzkereseti lehetőségüket. A nagyvárosokban egyszerűen nem lesz értelme autótulajdonosnak lenni.

Adóelőnyök és nyálminták: adakozás szilícium-völgyi módra

A Szilícium-völgy hatalmasságai az innovációtól remélik a globális éhínség és a szegénység megoldását. Az adakozás hatását és hatékonyságát is mérik. Mintha egy cég üzletvitelét szemlélnék. Új utakon az adakozás művészete. Hogy sikerült-e segíteni a rászorulókon, azt nyálmintákból is mérik!

Itt van az újrahasznosítás Szilícium-völgye

Külföldi delegációk a csodájára járnak San Francisco körkörös gazdaságának, ahol 80 %-os a hulladék-újrahasznosítási arány.

Az Uber-alapító tanácsai a sikeres vállalkozáshoz

Az amszterdami Startup Fest Europe-on tartott beszédéből kihagyott minden utalást az Uber elleni taxistiltakozásokról és a P2P-közlekedés jogi nehézségeiről. Inkább motivációs beszédet adott arról, hogyan legyen az ember jó vállalkozó. Mindezt az Uberrel és önéletrajzi vonatkozásokkal színesítve. Azt is megtudtuk, hogy mi az amerikai kiejtése az Uber szónak: ú-bőr.

Negyvenes kamaszok, okos cégek - ez vár ránk

Azok a cégek, melyek nem okos megoldásokban utaznak, kihalnak Brett King futurológus jóslata szerint. 2025-re a fosszilis erőművek túl drágák lesznek a megújulókkal szemben. És ebben az évszázadban 100 év felé nyújtják tudósok az emberi életöltőt. Márpedig ha 130 évig élünk, 40-50 évesen még kamaszként kísérletezgetünk, ettől pedig jócskán átalakul a társadalom. A brit jövőkutató előadását a CIB Bank szakmai rendezvényén hallgattuk meg.

Még Zuckerberg is agyondolgozza magát

Közhely, hogy a sikerért meg kell dolgozni. Mark Zuckerberg keményen odateszi magát. Hétköznap még a vacsoraidő után is az irodában van, és beugrik a munkahelyére a hétvégeken is. Sok más országnak is megvan a maga Zuckerbergje.

A megosztás maga a demokrácia - mondja, akinek bejött a dolog

Az Uber hazai betiltása kapcsán különösen előtérbe kerültek a megosztás gazdaságának kérdései. A másik zászlóvivő, az Airbnb alapítója szerint a lakáskiadás nemcsak pénzcsinálás, hanem eszköz új kapcsolatok létesítésére. Minden éjszaka egymillió ember száll meg Airbnb-s otthonban világszerte.

Alanyi jogon adnának fizetést mindenkinek Szilícium-völgy moguljai

Az alanyi jogon minden polgárnak járó alapjövedelem ötlete nem új, de van rá esély, hogy hamarosan gyakorlatban is kipróbálható. Már nem csak baloldali gondolkodók, de üzleti cápák is úgy látják, ez a megoldás, ha az emberek munkáját elveszik a robotok.

Az Apple és a Google már az autóiparban is hasít?

A Szilícium-völgyben nyílt titok, hogy az Apple autógyártóvá akar válni. Elon Musk, a Tesla alapítója szerint az Apple negyedmillió dolláros éves fizetéssel próbálja elcsalni tőle az embereit. A Project Titanra állítólag 600 alkalmazottat állítottak rá.

Na ettől kapnak majd gutaütést a taxisok!

Beszállna a Facebook is az autómegosztás-iparba. Az Esemény oldalak bővítésével a közösségi oldal, előéletünket, érdeklődési körünket, kapcsolati hálónkat elemezve ültetne be a megfelelő kocsiba. Furikázás Big Datával.

Kipukkad-e a startup-lufi?

Másfél évtizede, 2000-ben kipukkadt a dotkom-lufi, s az e-kereskedelem túlértékelt, minimális pénzforgalmat generáló cégei egy szempillantás alatt elértéktelenedtek, és csődbe mentek. Lehet, hogy most újabb luftballont fújnak a Szilícium-völgyben, ahol több mint 115 induló vállalkozás értéke máris meghaladta az egymilliárd dollárt.

Hajléktalanok helyén laknak a Szilícium-völgyi guruk

A Szilícium-völgyben sem fenékig tejfel az élet. A jól kereső mérnökök és programozók kénytelenek 14 négyzetméteres konténereket bérelni, annyira nagy a lakáshiány San Franciscóban és környékén.

Rezsicsökkentés egészen másképp

Elon Musk "rezsicsökkentése" 3500 dollárba, vagyis 953 ezer forintba kerül és forradalmasítja a megújuló energiák használatát: a Tesla Energy akkuja háztartások, irodák és a garázsban álló autók ellátására is alkalmas, s segít leválni a központi hálózatról.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Bankkártya és készpénz: hol, mit szeretnek jobban?

Európában és Magyarországon is egyre népszerűbbek az elektronikus fizetési lehetőségek a vásárlók körében.

Pénzszerzés

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

Honnan szerezhetnek pénzt az agrár cégek?

A magyar agrárfinanszírozás az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül.

Jogi kisokos

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Új világ kezdődik a kriptóknál az EU-ban

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása.

Társadalom

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Példátlan pofonváltás németek és oroszok között

Németországban bezáratják egy kivételével valamennyi orosz főkonzulátust.

Infokom

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Pár éven belül tízből hat munkavállalónak átképzésre lesz szüksége

Az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo