Céginformáció cikkek

hirdetés

Nyilvános cégadatok: még mindig sokan nem tudják

Nyilvános cégadatok: még mindig sokan nem tudják 

Az üzleti életben egyre fontosabb az információ. Az információnak megbízhatónak és gyorsan, könnyen elérhetőnek kell lennie. Milyen információk ingyenesek egy cégről, és mire jók ezek? Sokan még mindig nem tudják ezekre a választ - hívta fel a figyelmet Dr. Kocsis Ildikó jogi szakértőnk.
Szövevényes cégbirodalmat hagyott maga után Andy Vajna

Szövevényes cégbirodalmat hagyott maga után Andy Vajna 

Talán nem sok ember van ma Magyarországon, aki ne hallott volna Andy Vajnáról és tragikus haláláról. Talán nem is csoda, hiszen olyan területeken dolgozott, amelyeken keresztül Magyarország és az egész világ megismerhette. Vajna András György, azaz Andy Vajna, Magyarország egyik legeredményesebb vállalkozója volt, és nem mindennapi cégbirodalmat hagyott maga után.
Nem árt résen lenni: sűrűn költöznek a cégek

Nem árt résen lenni: sűrűn költöznek a cégek 

Havonta 2500 székhelyváltozás, 10 ezer tulajdonosváltás, 1 ezer főtevékenység váltás, 700 cégnév változás és több tízezer egyéb cégadat változás alkot egy átlagos hónapot a cégvilágban. A cégbírósági cégadat változások természetes velejárói a cég életciklus változásainak. A változások összesített mennyisége mégis érdekes képet rajzol ki a hazai cégvilágról.
Pontosan fizetnek a német cégek

Pontosan fizetnek a német cégek 

Sok bosszúságot és kellemetlen tapasztalatot megspórolhatunk magunknak, ha céginformációs rendszerekben tudakozódunk a külföldi cégek adatairól, előtörténetéről, sőt fizetési fegyelméről is.
Organikusan vagy akvizícióval növekedjünk?

Organikusan vagy akvizícióval növekedjünk? 

A kkv-k adják Magyarország GDP-jének 70-75 százalékát, és a hazai munkaerő közel felét alkalmazzák. Sokuknak nincsenek világos fogalmaik arról, hogyan szeretnének vagy tudnának növekedni. A Piac & Profit A növekedés csapdái 2017 című konferencián ehhez kínáltak fogódzókat és szempontokat a szakemberek.
hirdetés
Óriási pénz van a hazai amerikai és norvég cégekben

Óriási pénz van a hazai amerikai és norvég cégekben 

Magyarországon 2010 óta csökken a norvég és egyesült államokbeli érdekeltséggel rendelkező hazai cégek száma – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Ezek a cégek összességében még mindig ezermilliárdos árbevétellel és kétezer milliárdos saját tőkével bírnak, így fontos részei a magyar gazdaságnak.
Miért éri meg használni az online pénztárgépet?

Miért éri meg használni az online pénztárgépet? 

Az online pénztárgépek körüli problémákról rengeteg szó esik és nem titok, hogy sok kereskedő számára nem várt plusz nehézséget jelent a bevezetésük. De ha pozitívan igyekszünk szemlélni a dolgot, találhatunk azért előnyöket is.
10 eset, amikor kifolyik a pénz a kezünkből

10 eset, amikor kifolyik a pénz a kezünkből 

A cégek többsége ma olyan helyzetben van, hogy minden egyes forint számít. Azok, amelyeket nem kapunk meg, különösen… A Piac&Profit szakértője összeszedte azokat a pontokat az üzleti folyamatainkban, amikor épp kifolyik a kezünkből a pénz, pedig észre sem vesszük.
Így nem lépnek le az Ön pénzével!

Így nem lépnek le az Ön pénzével! 

Sok cég számára ismerős helyzet lehet, hogy bár papíron szépen alakulnak a bevételek, valahogy még sincs elég pénz. Hogy ez hogy lehet? Például úgy, hogy nem érkezik be az összeg, ami nekünk járna. Szakértőnk segít, hogyan biztosítsuk be magunkat!
Ragaszkodunk a kft.-hez

Ragaszkodunk a kft.-hez 

Az elmúlt évben összesen 31 811 vállalkozás kezdte meg a működését Magyarországon, 6 százalékkal kevesebb, mint az előző évben. Részvénytársaságból és kft.-ből kevesebb alakult, betéti társaságból viszont sokkal több, ami részben a dohány-kiskereskedelmi rendszer átalakulásával lehet összefüggésben.
hirdetés

Jó időben jó üzlet a mezőgazdaság 

Stabilan növekvő árbevétel jellemzi a mezőgazdaságban tevékenykedő társas vállalkozásokat, ami prosperáló szektor is lehetne, ha nem függne olyan külső tényezőktől, mint az időjárás. A bevételi adatok mellett a cégek száma is növekszik a szektorban, bár az elmúlt egy évben már kisebb mértékben nőtt a vállalkozások száma.

Sorra hullanak az építőipari cégek 

Tartósan 50 százalék körüli növekedést mutat Magyarországon a megszűnő építőipari vállalkozások száma, amiben kétségkívül tetten érhető a válság tisztító hatása. A visszaeső cégalapítási kedv viszont azt támasztja alá, hogy a nyereséges működéshez a gazdasági körülmények még mindig nem adottak – még a felkészült vállalkozások számára sem.

Vállalkozók figyelem! Fontos határidő február elsején! 

A gazdasági társaságokról szóló törvény, valamint a cégtörvény módosítása miatt a legtöbb cég esetében kötelező cégmódosítást kell lefolytatni. Aki elhalasztja a határidőt, akár 900 ezres bírságot is kaphat, a legrosszabb esetben a cég is törlésre kerülhet!

Céginformáció a biztonságos működés záloga 

A Merkapt 1991-ben alakult, kizárólagos magyar tulajdonban lévő épületgépészeti vállalkozás, amely 2012. március 1-jétől zrt-ként működik. A hazai vállalati szektor igazi sikertörténete a vállalat fejlődése, amelyben komoly szerepe van a már évek óta használt online céginformációs rendszernek.

Ennyi cég még sohasem szűnt meg 

Várhatóan 23 500, idén indított felszámolási eljárással zárja 2012-t a magyar gazdaság – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Ez új rekord, és nagyjából megfelel az év eleji várakozásoknak, miközben nyáron voltak olyan hónapok, amikor a 25-26 ezer felszámolás sem tűnt irreálisnak. A második félévben jelentősen csökkent a közzétett új fizetésképtelenségi eljárások száma, ám e mögött nem a gazdasági helyzet javulása, hanem a március óta hatályos új cégtörvény áll.

Közel 900 ezer cégtulajdonos Magyarországon 

Több mint 880 ezer személy tulajdonos valamilyen vállalkozásban ma Magyarországon, derül ki a Bisnode csoporthoz tartozó PartnerControl döntéstámogató céginformáció szolgáltató elemzéséből. Ez különösen magas szám, mivel jelenleg 565 ezer cég működik hazánkban.

Amerikai módi magyar módra 

Amerikai lakberendezési márkák kizárólagos forgalmazójaként nyitott meg nemrég a Flairspring, melynek tulajdonosai már a további terjeszkedésen gondolkodnak, aminek során Budapest az új márka regionális központjává válna.

Ne mások miatt menjen csődbe! 

A mai gazdasági környezetben egyértelműen szükség van kockázatkezelésre: az új partnerek előzetes minősítésére, a régiek folyamatos monitorozására és szakszerű követelésmenedzsmentre. Ezek együttesen védhetnek meg egy vállalkozást attól, hogy mások miatt csődhelyzetbe kerüljön.

Magyar cég védi az Isztambuli Egyetemet 

Az Isztambuli Műszaki Egyetem (ITU) új épületének földrengésvédelmi eszközeit a magyar Star Seismic Europe Kft. fogja biztosítani a napokban Törökországban aláírt megállapodás értelmében - közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) hétfőn.

90 országban használják a szegedi terméket 

Rangos nemzetközi szakmai versenyen jutott a legjobbak közé az Antavo. A szegedi vállalkozás online marketing megoldásait már 90 ország marketingesei és kisvállalkozásai használják világszerte. Pályázatukra felfigyelt a Seedcamp befektetői hálózat, ami először eszközölt befektetést magyar projektbe.

Az első magyar a Közel-Keleten 

Megalakult az Insomnia Middle East. Az ügynökség dolgozik már egy ideje a közel-keleti piacra, most pedig irodát is nyitott ott. Egy kommunikációs szakembert dedikáltak Bahreinbe, aki helyi erők segítségével koordinálja a jelenleg három Ügyféllel működő vállalkozás munkáit.

Sikeres évet zárt azt MVM 

Kiemelkedő eredményt ért el 2011-ben az MVM Zrt. - mondta Baji Csaba, a vállalat vezérigazgatója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A cégvezető szerint a tavaly meghatározott célok szempontjából, miszerint sikeres, erős, regionálisan meghatározó cégcsoportá váljon az MVM a tavalyi gazdasági évben sikeres volt.

Összkép mozaikokból 

A képlet egyszerű: minél szélesebb körű és naprakészebb információk birtokában vagyunk egy leendő vagy tradicionális partner tekintetében, annál optimálisabb üzleti döntést hozhatunk. Ha megfelelően mérlegeljük a kockázatokat, elkerülhetjük a nem fizető ügyfeleket. A céginformációs piac egyik meghatározó szereplője, az OPTEN Kft. küldetése, hogy felkeltse a körbetartozás megelőzésének igényét a magyar vállalkozói kultúrában.

A biztonság garanciája 

A kis- és középvállalatok igényeire szabott, számtalan mutatóra kiterjedő céginformációs szolgáltatást kínál a Bisnode Magyarország Kft. A PartnerControl.hu a felelős vállalatvezetés, a biztonságos gazdálkodás nélkülözhetetlen eszköze, amelyet egyre több cég vesz igénybe.

Új köztérnevek: senkinek sincs ingyen 

Kosztolányi Dezső bonmot-ja szerint az utcanévtábláknak van a legnagyobb olvasóközönsége, nem mindegy hát, mi kerül rájuk. A mostanában gyakori változások szimbolikus jelentősége mellett azonban nagyon is praktikus következményei vannak az érintett utcák, közterek lakói és az itt bejegyzett cégek számára.

Nem jó jel: szó sincs konszolidációról  

A februári ugrást követően márciusban ugyan kevesebb új felszámolást indítottak, de az éves trend lényegesen nem változott, azaz továbbra sem enyhültek a cégvilág válságjelei - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató friss adataiból. A cégfluktuáció sem enyhült, továbbra is egyre több új céget jegyeznek be Magyarországon.

Szányal az Apple: csak két olajcég tudta megelőzni 

A világ legértékesebb vállalatai között nőtt az amerikai, csökkent az európai cégek száma a német Handelsblatt által összeállított listán. A tőzsdei árfolyamok alapján készített lista élén az Exxon Mobil olajipari vállalat áll, a második az előző évi listavezető, kínai Petrochina, amely szintén az olajiparban érdekelt.

Minden cégtulajdonosnak nyilvános lesz a lakcíme? 

A cégiratok teljes körű nyilvánosságát biztosítja, így az abban szereplő magánszemélyek - általában a tulajdonosok - lakóhelyét is újra megismerhetővé teszi a cégeljárási törvény módosítása - a törvényjavaslatot Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken terjesztette a parlament elé.

"Ilyenek vagyunk mi!" 

Első alkalommal rendezik meg Százhalombattán a helyi vállalkozóknak ingyenes bemutatkozási lehetőséget kínáló Batta Expo Kiállítást és Vásárt szeptember 4-én - közölte az önkormányzat szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Nem javul a helyzet: sorra mennek csődbe a pesti cégek 

Huszonkét százalékkal több a felszámolás alatt álló cég a Közép-Magyarország régióban az első félévben, mint 2009 azonos időszakában - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Némileg a cégalapítási kedv is visszaesett.

Sorra mennek csődbe a cégek 

Nőtt a felszámolási eljárások száma az idei második negyedévben: 4.524 cég ellen indult ilyen eljárás, szemben az előző év azonos időszakában regisztrált 3.840-nel - közölte a Creditreform Kft. csütörtökön.

Vergődik a hazai idegenforgalom 

A szálláshelyszolgáltatók és vendéglátóipari cégek felszámolásának rekordját hozta az év első fele. Ennek ellenére háromszor annyi vállalkozás alakul, mint amennyit felszámolnak vagy amennyit idén töröltek.

Csak idén tízezer céget számoltak fel 

Pénteken indították el idei tízezredik felszámolásukat a cégbíróságok. Tavaly szeptember 9-én érte el ezt a 2008-ig, vagyis a válság kitöréséig elképzelhetetlen szintet a bedőlések száma.

Építőipar: túl sok az "adósságbűvész" 

Némi statisztikai ingadozástól eltekintve stabilan romlott az ágazat állapota: gyorsuló ütemben dönti be a cégeket a válság és a lánctartozás, miközben tartósan magas a cégfluktuáció. Különösen romboló volt a június, amikor 30 százalék feletti ütemben nőtt a felszámolás alá került cégek száma - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból. Egyre nagyobb mértékben hígul az ágazat, hiszen az első félévben gyorsan nőtt az új cégek száma, miközben egyre kevesebb vállalkozást szüntettek meg maguk a tulajdonosaik.

Szabolcs, Nógrád, Vas: 18 ezer cég tűnt el 

A gazdasági válság kezdete óta eltelt két esztendő alatt a létező 600 ezer cég közül csaknem ötvenezret töröltek, azaz a vállalkozásoknak 8,24 százalékát - derül ki a feketelista.hu portál legújabb közleményéből. A kimutatás egyben azt is jelzi, hogy egyes térségeket az átlagnál is nagyobb mértékben sújtott a krízis. Elsősorban azokat a megyéket, melyeket korábban is a gazdaságilag elmaradottak között tartottak nyilván.

"Mindenhol romlott egy kicsit a helyzet" 

Visszaállt az első negyedéves szintre a cégfelszámolások növekedési üteme májusban, az áprilisi jelentős lassulás csak átmenetinek bizonyult - derül ki az Opten cégadatbázisának számaiból. A regionális megoszlás még mindig jelentős eltéréseket mutat. A cégalapítási kedv meglódult, idén először növekedett az új alapítású vállalkozások száma az egy évvel korábbihoz képest.

Ismét nőtt az építőipari adósságszédelgők száma 

Jelentősen lassult a bedöntött cégek számának növekedése az építőiparban, az ágazat azonban még mindig igencsak zilált képet mutat - derül ki az Opten adataiból. Az építőipar fertőzöttsége nem enyhült, továbbra is sokkal több a felszámolás alá vont cég, mint a nemzetgazdaság egészében. A cégalapítás rég látott lendületet vett, ami az adósságszédelgők növekvő aktivitására is utalhat.

"Ez még nem a fordulat" 

Bár továbbra is nő a cégcsődök száma, az áprilisi adatok már lényegesen kisebb változásokat mutatnak, mint a korábbi hónapok számai - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató jelentéséből. A regionális különbségek azonban továbbra is nagyok, Nyugat-Magyarországon már kevesebb a bedőlés, mint egy évvel korábban, keleten és a központi régióban viszont erős a növekedés.

Nem sok jót mutatnak még a cégstatisztikák 

Továbbra is nehéz helyzetben vannak a vállalkozások, igaz, a felszámolások növekedése lassul - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból. Mind az első negyedév egészében, mind márciusban lassult a felszámolások növekedési üteme az előző évi azonos időszakához képest, de az országos átlagok mögött éles területi egyenlőtlenségek húzódnak meg.

Nem figyelik partnereiket a magyar cégek 

A magyar cégek 57,54 százaléka jelenleg már használ céginformációs szolgáltatást, ám a lekérések főként eseti jellegűek, a vállalatok csak kevesebb mint tíz százaléka használ előfizetéses céginformációs szolgáltatást és cégkivonatot - derül ki a PartnerControll.hu felméréséből.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny!

Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny! 

Október 16-ig jelentkezhetnek a technikumok és szakképző iskolák négyfős csapatai.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Pénzszerzés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.

Jogi kisokos

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők 

Kibertámadás érte a Nemzetközi Büntetőbíróság számítógépes rendszerét.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Társadalom

Ördögi kört lát Szijjártó Péter

Ördögi kört lát Szijjártó Péter 

Szijjártó: a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo