90 országban használják a szegedi terméket

Rangos nemzetközi szakmai versenyen jutott a legjobbak közé az Antavo. A szegedi vállalkozás online marketing megoldásait már 90 ország marketingesei és kisvállalkozásai használják világszerte. Pályázatukra felfigyelt a Seedcamp befektetői hálózat, ami először eszközölt befektetést magyar projektbe.

Komoly kitörési lehetőség előtt áll az Antavo csapata. A szegedi vállalkozás online marketing szoftverét már most 18 nyelven használják a világ 90 országában. Az Antavo lényege, hogy segítségével mindössze néhány kattintással bárki készíthet online promóciós kampányokat. A promócióhoz szükséges képek és szövegek feltöltését követően szinte azonnal indulhatnak a webes nyereményjátékok, közösségi ajánlatok vagy kupon akciók.
- Az Antavo használatához nem szükséges informatikai tudás - magyarázza Szabó Zsuzsi, a cég marketingese. - A szoftver segítségével hatékonyabban lehet elérni a vásárlókat, hiszen a promóciók egyszerre jelenhetnek meg ügyfeleink Facebook-oldalán, saját weboldalán, vagy akár egy microsite-on is.


A még 6 fős Antavo csapat. A kép márciusban készült, azóta heten vannak
Kép:Antavo
Hol jártak?
A Seedcampen való részvétel komoly presztízst jelent kezdő vállalkozásoknak. A számukra létrehozott mentorálási és befektetési program, kezdőtőkét ad részesedésért, amennyiben komoly potenciált lát az adott cégben. A befektetés összege mellett nem elhanyagolható a nemzetközi kapcsolatrendszer is, ami nagyban segíti a nemzetközi sikerek elérésében a vállalkozásokat. A Seedcamp eseményeket szervez egész Európában, ahol kapcsolatépítési és bemutatkozási lehetőséget adnak a résztvevő startupok számára. A nemzetközi mezőnyt a rendező ország, illetve a nemzetközi szinten is a legjobb befektetési és startup szakemberei segítik a verseny folyamán. A Seedcamp versenysorozatának történetében eddig mindössze három magyar startup (Joobili, HealthMash, Mixgar) jutott be a rangos nemzetközi versenyre, Seedcamp befektetést ugyanakkor csak az Antavo kapott.

A szegedi csapat nemrég jelentkezett Európa legjobb hírű befektetési és mentorálási programjára, a Seedcampre. Egy rövid üzleti terv elküldése után az Antavo bekerült a program tel-avivi eseményére, ami eddig mindössze három magyar startupnak sikerült. A helyszínen félnapos felkészülést követően 17 hasonló startup vállalkozással együtt mintegy három percben prezentálhatták az általuk fejlesztett szoftver előnyeit.

A Seedcamp startup szakemberei befektetésre érdemesnek találták az Antavot, így fennállásuk során először fektettek be magyar vállalkozásba. Ez anyagi előnyök mellett komoly nemzetközi kapcsolatrendszerrel is felvértezte a céget.
- Éltünk a lehetőséggel, és a csapat egy részével kiköltöztünk Londonba. - meséli Kecsmár Attila, az Antavo ügyvezetője. - London Európa startup fővárosa, nagyon sokat tanulhatunk itt, befektetőkkel és szakemberekkel találkozunk, akik segítik a munkánkat. - Közben folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a Szegedről dolgozó programozókkal, terveik szerint ugyanis a csongrádi megyeszékhelyen szeretnék tartani a fejlesztést Csarnai Gábor vezető fejlesztő vezetésével.

Véleményvezér

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.
A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester

A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester 

Bízzuk nyugodtan kecskére a káposztát, ez a magyar jogállamiság legújabb mérföldköve.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo