Vállalati bankszámla cikkek


A vállalatok is neten intéznék a bankolást

A vállalatok is neten intéznék a bankolást 

Az okostelefon és a digitális szolgáltatások egyre fontosabbá válnak a bankok üzleti ügyfeleinél is – derült ki az IFUA Horváth & Partners német nyelvterületen végzett felméréséből. A nyereségesség megőrzése érdekében a bankoknak a vállalati üzletágban is kombinálniuk kell a személyes kiszolgálást a minél teljesebb körű online megoldásokkal.
Rugalmasabb és csábítóbb irányba mennek a bankok

Rugalmasabb és csábítóbb irányba mennek a bankok 

Nem csak a szabályozási változások miatt kell alakítani a stratégiájukon a bankoknak. Az új versenytársak, a fintech cégek megjelenésével már most látszik, hogy a céges pénzügyi szolgáltatások színesebbé, vonzóbbá, rugalmasabbá válnak – véli a Bankráció.hu szakértője.
Telepakolták a malacperselyt a magyar cégek

Telepakolták a malacperselyt a magyar cégek 

Sokkal több pénze van a magyar cégeknek: a vállalati betétállomány csaknem 400 milliárd forinttal emelkedett egy hónap alatt. Ezzel szemben a hitelállomány alig nőtt. A betétek növekedése részben az uniós pénzek megérkezésével is magyarázható.
Így intézzük a céges pénzügyeket okostelefonon

Így intézzük a céges pénzügyeket okostelefonon 

Eljárt az idő a laptopos vagy számítógépes bankolás felett, hiszen a céges pénzügyeket is intézhetjük már az okostelefonunkon is. A banki felületek meglepően ügyesen igazodnak a mobiltelefonunk kijelzőméretéhez és az érintéses műveletekhez. A BankRáció.hu elemzése következik.
Íme a legfrissebb változások a céges pénzügyekben

Íme a legfrissebb változások a céges pénzügyekben 

A BankRáció.hu csapata körbenézett a céges bankszámlákat érintő piaci változásokban. Két bank is limitplafont vezetett be az ATM készpénzfelvételek tekintetében. Limitek eddig is voltak, de most a bankok meghatározták, hogy ebben legfeljebb meddig mehet el az ügyfél naponta. Jó hír viszont, hogy mostantól az UniCreditnél is elérhető az EFER, azaz a NAV felé fizetett járulékok egyben történő átutalása. A Raiffeisen pedig új ügyfelektől egy évig mindössze a pénzügyi tranzakciós illetéket szedi be az internetes átutalások után.
Hol bankolnak a magyar cégek?

Hol bankolnak a magyar cégek? 

A magyar vállalkozások több mint 200 pénzintézetnél vezetik számláikat, azonban 1000 feletti céges ügyfélszámmal mindössze 37 rendelkezik. A 15 legnagyobb pénzintézetnél összpontosul a vállalati partnerek csaknem 84 százaléka, - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzéséből. Ezek közül a legkisebb arányban a Pátria Takarékszövetkezet ügyfelei körében történt csőd és felszámolási eljárás 2015-ben.
Hol éri meg bankszámlát nyitni kezdő vállalkozóként?

Hol éri meg bankszámlát nyitni kezdő vállalkozóként? 

A frissen céget alapító vállalkozónak bárhogy ragyog is a szeme a tettrekészségtől, céges bankszámlára mindenképpen szüksége lesz. A BankRáció.hu kigyűjtötte azokat az ajánlatokat, melyekkel egy startupnak érdemes kezdenie.
Megéri külföldre vinni a bankszámlát?

Megéri külföldre vinni a bankszámlát? 

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, mit gondoljunk át, ha a kínálkozó külföldi üzleti lehetőségek vagy éppen a szűk belföldi kereslet, esetleg spórolás céljából külföldi bankszámla-nyitásban gondolkodunk? Összegyűjtöttünk – a teljesség igénye nélkül –pár hasznos gyakorlati tudnivalót néhány, a nemzetközi piacokon, ezen belül is a környező országokban aktív pénzintézet megkérdezésével.
Ide viszik a pénzüket a cégek

Ide viszik a pénzüket a cégek 

Az OTP viszi a prímet a vállalati bankszámla nyitások terén a GKI friss elemzése szerint. Az újonnan nyitott céges számlák 20 százaléka ehhez a bankoz került- ugyanakkor első helyen van a megszűnő számlák listáján is. Lássuk a sorban következőket!
A biztonság az első - de hol találjuk?

A biztonság az első - de hol találjuk? 

A brókerbotrányok kapcsán remélhetőleg a magyar cégek életében egyre hangsúlyosabb szerepet kap, hogy jól meggondolják, hol nyitnak számlát, és a jövőben nagyobb mértékben fogják áthelyezni befektetéseiket a megbízhatóbbnak hitt pénzintézetekhez - közölte a Bisnode céginformációs szolgáltató.

Céges bankszámlák: nem a méret a lényeg 

Sokan azt gondolják, hogy a céges bankszámlájuk számlavezetőjét is a 4-5 legnagyobb bank közül kell kiválasztani, mert ott kapják a legbiztosabb védelmet a pénzükre és egyben a legolcsóbb díjakat is. Ez azonban egyáltalán nem igaz: a kicsik sokszor jóval innovatívabbak, a betétbiztosítás pedig éppúgy kiterjed a kicsikre is, mint a nagyokra. Szakértőnk megnézte, mi az, amit csak a kicsik nyújtanak ma Magyarországon.

Brókerbotrány: hova teszik most a pénzüket a cégek? 

A DRB bankcsoport vállalati ügyfélportfóliójának 77 százaléka rendelkezik jelenleg másik hitelintézetnél is számlával, 57 százalékuk az elmúlt másfél hónapban kényszerült új számlavezetőt választani magának.

Megszűnt a bankom! Hol nyissak céges bankszámlát? 

Az elmúlt hónapokban váratlanul öt banknál is befagytak a betétek, melyek közül négy bank neve a Buda-Cash Brókerházzal összefüggésben merült fel, az ötödik pedig a Széchenyi Bank. A BankRáció.hu céges bankszámla kalkulátora segítségével megnéztük, hogy a vállalkozók hol kapják most a legkedvezőbb ajánlatokat.

Kevésbé kell a zsebünkbe nyúlni 

Ilyenre is régen volt példa: csökkenni kezdtek az átutalások és a bankkártyás vásárlások díjai az előző év végén. A változások néhol jelentősebbek, néhol pedig jelképesek, de mindenképpen kevésbé kell a zsebükbe nyúlniuk a vállalkozásoknak. A díjcsökkentések mögött jogszabályváltozás, illetve a hazai átutalási rendszer állami tulajdonosának idén januártól érvényes díjcsökkentése állhat. A BankRáció.hu szakértői utánanéztek, hogy reagált a céges bankszámla piac a megváltozott díjakra.

Több ezer cégnél hiába várják a fizetést 

A vállalati bankszámla tulajdonosok nagy része nyilatkozott december 31-ig tényleges tulajdonosáról, több ezer számlát azonban - azokét, akik nem tették meg a nyilatkozatot határidőre - a törvénynek megfelelően zárolták a bankok.

3 tennivaló, ami nélkül ne zárja le az évet 

Hiába nyakunkon az ünnepek, van pár határidő, amiről nem szabad megfeledkeznie egy cégvezetőnek. Különben nehezen indul majd a január...

Durván ráfaraghat, aki feledékeny 

Év végéig meg kell újítani a céges bankszámlákhoz tartozó úgynevezett tényleges tulajdonosi nyilatkozatokat, különben január 1-től nem férünk hozzá a pénzünkhöz! Mondjuk a részleteket.

Ne fizessük feleslegesen a banki költségeket! 

A vállalkozói számlacsomagok lényegesen költséghatékonyabbak és leegyszerűsítik a kkv-k banki ügyeinek intézését, mint ha külön-külön igényelnék az egyes szolgáltatásokat. Érdemes azonban ezeket évente felülvizsgálni.

Szinte csak a járulékok miatt tart fenn vállalkozói bankszámlát? Ez a teendő! 

Az utóbbi években jelentősen lecsökkentek a vállalkozói bankszámlák havidíjai, már-már barátságos díjazásúak is akadnak. A pénzügyi tranzakciós illeték persze a vállalkozói számlaszektort is átrendezte, de ha havonta súlyos ezrekre rúg a bankköltségünk, miközben szinte csak a kötelező járulékokat fizetjük az adóhivatalnak, akkor lehet, hogy bankszámlát kellene váltani. A Bankráció szakértője összehasonlította nekünk a most elérhető legjobb ajánlatokat.

Vállalati számlacsomagok: melyik, kinek éri meg? 

A friss cégeknek nem könnyű. Ugyan több akcióval próbálják a bankok magukhoz kötni már alakulásuk után a vállalkozásokat, de a díjakat jobban ismerve rögtön kitűnhet, hogy csak szélsőséges esetekben számít olcsónak az adott csomag.

Olcsóbb a jó bankszámla a készpénznél 

Egy jó bankváltással kétszer annyit takaríthatunk meg, mint amennyit az ingyenes készpénzfelvétellel spórolunk. Akár havi több ezer forint is a zsebünkben maradhat, ha a bankhasználati szokásainknak megfelelő bankszámlát választjuk!

Számoljon velünk, spóroljon velünk!  

Mostantól a Piac&Profit abban is segítséget nyújt, hogy Ön könnyedén megtalálja a cége számára legmegfelelőbb bankszámlát vagy legjobb hitel ajánlatot.

Tippek és trükkök a tranzakciós adó mérséklésére 

A vállalkozások jelentős része számára érezhető teher a tranzakciós adó, egyesek számára akár évi félmilliós kiadást is jelenthet. A terhek csökkenthetők némi odafigyeléssel. A Piac&Profit szakértője segít!

Százezreket lehet bukni a bankszámlákon 

A legtöbb vállalati bankszámlánál áthárították a tranzakciós adót, emiatt minden számla arányosan drágult. Éppen ezért az egyéb, közel száz díjtétel felhalmozása miatt akár százezreket is lehet spórolni egy megfelelően kiválasztott, szokásainkhoz optimalizált bankszámlával.

Benyeli a pótadót az UniCredit 

Az államháztartás által tervezett tranzakciós illetékekből származó bevétel elmaradását pótló, törvényben előírt egyszeri befizetési kötelezettséggel, a köznyelven 208 százalékosnak nevezett illetékkel újabb súlyos terhet kapott a hazai bankrendszer, ennek ellenére az UniCredit Bank nem hárítja át a terheket a vállalati ügyfeleire - írja a bank közleménye.

Százezreket spórolhatnak a kkv-k a banki költségeiken 

A cég méretétől, forgalmától függően teljesen más bankszámlák jelenthetik a legjobb választást -elindult az első magyar vállalati bankszámla-kalkulátor.

Segítünk céges bankszámlát választani!  

Egy pénzügyi termék lényegesen egyszerűbb, mint egy okostelefon. Ha a vállalkozások csak annyi időt fordítanának a megfelelő bankszámla kiválasztására, mint amennyit sokan eltöltenek, amikor a mobileszközök között válogatnak, a megspórolt évi összeg akár a legújabb technológiai innováció megvásárlására is elegendő lehetne, bár ez a cég méretétől s bankszámlaforgalmától is erősen függ.

Bankszámlák: vállalati ügyfelek nagyító alatt 

Magyarországon a vállalkozások 227 pénzintézetnél vezetik számláikat, de 1000 feletti vállalati ügyfélszámmal csupán 50 pénzintézet rendelkezik. A vállalati bankszámlák 80 százaléka 13 pénzintézetnél összpontosul. A Bisnode csoporthoz tartozó, nemzetközi cégminősítő, Dun & Bradstreet Hungária Kft. elemzése a cégbíróságon bankszámlát bejelentett vállalkozások adatait tartalmazza. A bankszámla adatok hivatalos forrásból bárki számára elérhetőek, a Bisnode csoport, mely Európa egyik vezető digitális üzleti információ szolgáltatója, a nyilvános adatok összesítését végezte.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Aki importált autót vesz Magyarországon, nagyobb valószínűséggel kap hamis futásteljesítményű járművet

Aki importált autót vesz Magyarországon, nagyobb valószínűséggel kap hamis futásteljesítményű járművet 

Magyarországon a használt autók jelentős részének manipulálták a kilométeróra-állását, vagyis a jármű kevesebbet ér, mint amennyit kérnek érte.

Adózás

Újítások az adóbevallásban

Újítások az adóbevallásban  

Elérhetővé vált az önellenőrzés az eÁfa kapcsán.

Jogi kisokos

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek

A háborúra hivatkozva magasabb bírságot fizethetnek a cégek  

Augusztus 1-től 13 százalékról 15 százalékra emelkedik a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kiszabható bírság összegének felső határa.

Cégblog

Az Aldinál vizsgálódik a GVH

Az Aldinál vizsgálódik a GVH  

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indult eljárás.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo