Uniós támogatás cikkek

hirdetés

Ilyen piacot még nem láthatott a világ 49 millió forintért

Ilyen piacot még nem láthatott a világ 49 millió forintért 

Magyarországon különös módon mindig ugyanazok cégek nyernek meg uniós pályázatokat.
Brüsszel döntött a magyar uniós forrásokról

Brüsszel döntött a magyar uniós forrásokról  

Rábólintottak a magyar helyreállítási tervre.
Uniós milliárdokból javulhat a budapesti közlekedés

Uniós milliárdokból javulhat a budapesti közlekedés 

Az EU beruházási csomagot fogadott el 10 tagállam, köztük Magyarország infrastrukturális projektjei számára.  Magyarország esetében a támogatás jobb forgalmi összeköttetéseket tesz lehetővé Budapest körül a torlódások csökkentése és a jobb közlekedésbiztonság elérése érdekében – közölte az uniós bizottság.
Kitekintés a jövőre: így lehet javítani az innováció finanszírozásán

Kitekintés a jövőre: így lehet javítani az innováció finanszírozásán 

Bécsben került megrendezésre az „Innovative Enterprise Vienna 2018” két napos konferencia, melynek fő célkitűzése az innovatív vállalkozások EU-s támogatási lehetőségeinek áttekintése volt. Az eseményen a dr Pintér Attila Ügyvédi Iroda szakemberei vettek részt, akikkel a konferencián szerzett tapasztalataikról beszélgettünk.
Önti a pénzt a környezetvédelembe Brüsszel

Önti a pénzt a környezetvédelembe Brüsszel 

Az Európai Bizottság 243 millió euró (mintegy 78 milliárd forint) összegű beruházási csomagot hagyott jóvá az uniós költségvetésből olyan projektekre, amelyek az unió LIFE programja keretében a természet és a környezet védelmét, valamint az életminőség javítását hivatottak előmozdítani Európa fenntarthatóbb és alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású gazdasági termelésre átállása során.
hirdetés
Parragh szerint nem igazán versenyképesek a kkv-k

Parragh szerint nem igazán versenyképesek a kkv-k 

A magyar mikro- és kisvállalkozások, de még a közepesek sem igazán versenyképesek, nem tudnak a nemzetközi piacon egységnyi idő alatt akkora értéket előállítani, mint a versenytársak - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke csütörtökön Debrecenben.
Két hét, és megnyílnak a milliárdos képzéstámogató pályázatok

Két hét, és megnyílnak a milliárdos képzéstámogató pályázatok 

Június elsejétől jelentkezhetnek a budapesti és Pest megyei kkv-k a várva várt, munkahelyi képzéseket támogató EU-pályázatra, de a vidéki cégek és a nagyvállalatok sem maradnak uniós források nélkül: a vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a hónapban összesen közel 24 milliárd forint keretösszeggel nyílnak meg munkahelyi képzéseket támogató pályázatok.
Az agrárium rovására fizethetjük a védelmet

Az agrárium rovására fizethetjük a védelmet 

Az agrártámogatások csökkentésével teremtenének fedezetet a menekültválság és a közös védelempolitika költségeire – mondta a brüsszeli Európai Bizottság (EB) költségvetési ügyekért és emberi erőforrásokért felelős biztosa egy német lapinterjúban.
Újabb 50 milliárdot ad az EU magyar agrárvállalkozóknak

Újabb 50 milliárdot ad az EU magyar agrárvállalkozóknak 

50 milliárd forintot biztosít mintegy 2000 magyar mezőgazdasági vállalkozás részére az Európai Beruházási Alap (EBA) és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) egy COSME-programról szóló megállapodás.
Ha bukjuk is a nagy pályázati előleget, nem kell kétségbe esni

Ha bukjuk is a nagy pályázati előleget, nem kell kétségbe esni 

Jó esély van rá, hogy elkaszálja az Unió a magyar kormány által megemelt pályázati előlegek rendszerét - ami a Piac & Profit által megkérdezett pályázati tanácsadó szerint, bár kényelmes, valóban visszaélésre adhat módot. Enélkül sem kell azonban kétségbe esni.
hirdetés

Két nap múlva felfüggesztenek három sikeres pályázatot 

Felfüggesztik a márciusban megjelent 70 milliárdos keretösszegű öt uniós pályázatból a baromfitartó, a sertéstartó és a szarvasmarhatartó telepek korszerűsítésére kiírt felhívásokat.

Újabb 500 millió eurót szán az Unió a tejtermelőkre 

Újabb fél milliárd euró összegű támogatási csomagot jelentett be hétfőn Phil Hogan mezőgazdaságért felelős uniós biztos az európai tejtermelők megsegítésére.

Feloldja a Bizottság a TÁMOP felfüggesztést 

Az Európai Bizottság Foglalkoztatási Főigazgatójának július 6-án kelt levelében foglaltak szerint a Bizottság a magyar hatóság által végrehajtott intézkedéseket megfelelőnek és elégségnek tartja ahhoz, hogy a Bizottság által a tagállam számára folyósított kifizetések folyamata újraindulhasson. Ezáltal a korábban benyújtott elszámolások eredményeként mintegy 152 milliárd forint támogatást kap Magyarország.

Így segít az Unió az exportőröknek 

Exportálni szeretne az Európai Unión kívül is? Bizony ez nem könnyű feladat, de most már az Unió is segít benne, az Európai Bizottság ugyanis egy helyre gyűjtött minden olyan információt, és dokumentumot, amire egy exportőrnek szüksége lehet.

Hitelt kapunk az uniós támogatások önrészének finanszírozásához 

500 millió eurós hitelszerződést írt alá Baranyay László, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A szerződés megkötésének legfontosabb oka az volt, hogy az igen kedvező feltételekkel igénybe vehető hitelek révén könnyebbé válik az uniós támogatások hazai önrészének finanszírozása. Az Európai Beruházási Bank által nyújtott kedvező kondíciójú források hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyarország rendelkezésére álló uniós forrásokat mind szélesebb körben tudjuk felhasználni, a gazdaság fejlődése és az emberek életkörülményeinek javítására érdekében.

Jogosulatlan EU-támogatások: elindultak itthon a letartóztatások 

Újabb három gyanúsítottja van egy több száz milliós költségvetési csalás miatt folyó nyomozásnak, a rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők valótlan tartalmú kérelmekkel jogosulatlanul igényeltek uniós területalapú támogatásokat – közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

Szóljon bele az uniós jogba! 

Vegyen Ön is részt az Uniós jogalkotás előkészítésében, hogy a kkv-k, és a szektor számára előnyös szabályozás szülessen!

Automatikusan megkapják a támogatásokat a kkv-k 

A korábbinál egyszerűbben és gyorsabban juthatnak hozzá az uniós fejlesztési forrásokhoz a vállalkozások. Ha megfelelnek a feltételeknek, akkor a kis összegű támogatásokat automatikusan megkaphatják.

Végre lép az Unió - támogatás a legkisebbeknek 

Annak ellenére, hogy az Európai Unió évekig adós maradt a legkisebb vállalkozásoknak szóló célzott segítséggel, most hirtelen két változás is megkönnyíti majd a mintegy húszmillió európai kisvállalkozás fejlődését.

Vége lesz a "balatoni" hekknek 

A Magyarországon haltermelésből származó évi 20 ezer tonnányi hal mennyiségének fokozatosan 30 ezer tonnára növelése a feladat, amihez várhatóan az EU támogatásával is számolni lehet.

A 10 százalékos büntetésnek is örülnénk 

Ma találkozik Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Johannes Hahnnal, az Európai Unió (EU) regionális politikáért felelős biztosával, hogy a Magyarországnak juttatandó európai uniós támogatásokról tárgyaljanak.

Jön a sikerpályázat, készüljünk fel rá!  

Szeptember 1-től várhatóan három régióban újra pályázható lesz a „Telephelyfejlesztés és Ipartelepítés” című pályázati kiírás. Érdemes sietni. Az akár 70%-os támogatást ígérő konstrukciót elvileg egy hónapra nyitják meg, de előfordulhat, hogy a megjelenést követő néhány nappal felfüggesztik, ha kimerül a forrás. Szakértőnk összegyűjtötte, amit már tudni lehet a pályázatról.

Tényleg bent ragadhat az 500 milliárd? 

A következő időszak legfontosabb munkája, hogy a Magyarország és a brüsszeli döntéshozók közötti jogvita a lehető legkisebb sérelemmel lezáruljon - hangsúlyozta Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A vállalkozások külpiaci megjelenéshez konkrét állami támogatás kell 

Ahhoz, hogy a hazai kis- és középvállalati szektor exportból való részesedése a jelenlegi 11 százalékról a célként kitűzött 20 százalékra nőjön nélkülözhetetlen, hogy a 2014-2020-ra vonatkozó stratégiába kerüljenek bele konkrét támogatások a kkv-k nemzetközi terjeszkedéséhez szükséges költségek finanszírozására – hívta fel a figyelmet az Export Kooperáció.

Az uniós források ötöde még kiosztásra vár a régióban 

A 2007–2013-as ciklusban a strukturális alapokon keresztül elérhető uniós források ma már a közép-kelet-európai országok éves GDP-jének közel 3 százalékát teszik ki. A tíz uniós tagállam forrásfelhasználását vizsgáló KPMG-tanulmány szerint Magyarország tavaly év végén a középmezőnyben állt a szerződéskötések és a kifizetések terén is, az azóta felgyorsult folyamat révén viszont idén várhatóan javul a pozíciónk mindkét területen.

Már most érdemes készülni a 2014-es pályázatokra 

A magyar GDP 13 százalékának megfelelő összegű uniós forrás áll majd rendelkezésre gazdaságfejlesztésre a következő költségvetési ciklusban. Pályázni ugyan csak 2014-től lehet, szakértőnk, dr. Szabó Bence, az EURO Pályázat Kft. ügyvezető igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy a siker érdekében már most érdemes néhány kérdést szem előtt tartani.

500 millió eurót kapunk az ifjúság foglalkoztatására 

Magyarország 50 millió eurót használhat fel 2014 és 2020 között az unió 6 milliárdos ifjúsági foglalkoztatási, illetve képzési garanciaalapjából.

Bővít a műszaki textilgyártó Tolnában 

A műszaki textíliákat gyártó Tolnatext Bt. új szövő- és szárítóberendezéseket állított üzembe egy csaknem 60 millió forintos beruházás eredményeként, amelyhez az Európai Unió 35 százalékos, 20 millió forintos támogatást nyújtott.

Miből fejlesszünk? Uniós pénzekből! 

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásai most a legtöbb magyarországi kis- és középvállalkozás számára pályázati lehetőségeket egész sorát nyújtják. Az uniós pénzek segítségével még a forráshiányos környezetben is lehetőség nyílik a vállalkozás fejlesztésére, bővítésére.

Hárommilliárdos fejlesztés Nyiregyházán 

Új üzemcsarnokot épített, egyet pedig kibővített nyíregyházi gyárában csaknem 800 millió forint munkahelyteremtő támogatással, 11 millió eurós, jelenlegi árfolyamon több mint hárommilliárd forintos költségből a német Hübner cégcsoport. A termelőlétesítményeket szombaton avatták fel a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Ennyi pénz még nem jutott a magyar mezőgazdaságra 

Minden eddiginél nagyobb támogatást kapnak jövőre a gazdák a szaktárca jövő évi tervezett költségvetéséből. Az uniós támogatásokkal együtt mintegy 835 milliárd forintos keretből 776 milliárd forintra számíthatnak a termelők - közölte Fazekas Sándor. A vidékfejlesztési miniszter közölte, hogy az aszály okozta veszteségek miatt a kormány októberben mindenképpen megkezdi a SAPS támogatások kifizetését.

Tejpiac: Brüsszel nem szól bele 

Nem találta megalapozottnak az európai uniós tejpiaci beavatkozásra vonatkozó kérést az Európai Bizottság hétfőn. A tagállamok mezőgazdasági minisztereinek brüsszeli találkozóján Lengyelország kérésére vitatták meg, hogy be kell-e avatkoznia az uniós szerveknek a tejpiacon kialakult helyzet javításáért, mindenekelőtt az árcsökkenés kompenzálására.

Beindul a pezsgés Felsőpakonyban 

Korszerű gyártósorral bővítette kapacitását a pest megyei Felsőpakonyon működő JuvaPharma Kft. Az elsősorban teáiról, vitaminkészítményeiről ismert cég a beruházásnak köszönhetően megkezdheti a pezsgőtabletták gyártását is. A projektet az Unió a KMOP-2011.1.1.4/B kódszámú felhívás alapján mintegy 18 millió forinttal támogatta.

Bővít Lövőn a Roto Elzett 

Bővíti gyártó- és raktározási kapacitását a Roto Elzett Certa Kft. a Győr-Moson-Sopron megyei Lövőn; a közel 3 milliárd forintos beruházás első üteme lezárult, s az év végéig befejezik a második fázis kivitelezését is - mondta Kocsis Ernő ügyvezető igazgató.

Így teremt munkahelyet az unió 

Az Európai Bizottság bejelentette a hetedik keretprogramon belüli utolsó, minden eddiginél nagyobb, kutatási projektekre irányuló pályázati felhívását. Összességében 8,1 milliárd euróval fogják támogatni az olyan projekteket és elképzeléseket, amelyek Európa versenyképességének növelését szolgálják, s amelyek olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint az emberi egészség vagy a környezetvédelem, valamint új megoldásokat kínálnak az urbanizációval és a hulladékkezeléssel kapcsolatos, egyre nagyobb problémákra. A pályázati (ajánlattételi) felhívások többségét július 10-én teszik közzé. Néhány további, konkrét pályázati felhívás közzétételére az ősz folyamán kerül majd sor.

KAP - Így jönnek az agrárpénzek 2014-től 

Magyarország helyzete az unió Közös Agrárpolitikájának (KAP) reformfolyamatában az új költségvetés időszakban, 2014 és 2020 között lényegében nem változik a közvetlen támogatásokat tekintve. 

Fiatal gazdák - Július közepén indul a pályázat 

Július közepén hirdetik meg a fiatal gazdák induló támogatását, amelynek finanszírozására összesen négymilliárd forint áll rendelkezésre - jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy szakmai háttérbeszélgetésen.

Uniós agrárpénzek: haszonélvezők vagyunk 

Magyarország az EU mezőgazdaságának mindössze 2 százalékát adja, de ennél jóval nagyobb arányú támogatást kap, így haszonélvezője a támogatásoknak - vélekedett Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten egy konferencián.

Optimisták az agrárcégek 

A hazai kis- és középvállalkozások (kkv) körében végzett felmérés alapján az agrárcégek mind a gazdaság egészét, mind saját cégük helyzetét tekintve optimistábbak az átlagoshoz képest.

Indokolatlan a támogatási keret csökkentése 

A Magyarországnak járó kohéziós támogatás értékének megőrzését szorgalmazta Brüsszelben Áder János köztársasági elnök. A magyar államfő az Európai Uniónál tett munkalátogatása során José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság, valamint Herman Van Rompuyjel, az Európai Tanács elnökével találkozott. A magyar államfő felvetette a nagy ipari katasztrófák okozta anyagi károk enyhítésére szolgáló európai eszközrendszer kidolgozásának szükségességét is.

Megkapjuk a 290 milliárd forintunkat 

Az Európai Unió Gazdasági és Pénzügyminisztereinek Tanácsa (Ecofin) döntött a Kohéziós Alapból származó kötelezettségvállalások - március 13-i tanácsi döntés alapján történt, 2013. január elsejétől hatályba lépő - részleges felfüggesztésének megszüntetéséről - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Uniós támogatással fejleszetenek GPS-alapú fuvarbörzét 

A Lambda-Com Kft. 47 millió forint uniós támogatást nyert el GPS alapú fuvarbörze rendszer (G-FBR) kifejlesztésére az Új Szécsényi Terv keretében. Az Európai Unióban kiemelt területnek számít az intelligens közlekedési rendszerek fejlesztése.

Bíróságra citál minket Brüsszel, de adnak félmilliárd eurót 

Megindította az Európai Bizottság a Magyarország elleni két kötelezettségszegési eljárást az EU Bíróságánál a bírák kötelező nyugdíjazásának, valamint az adatvédelmi felügyelő hatóság függetlensége állítólagos megsértésének ügyében, ugyanakkor egyre biztosabb, hogy pénteken feloldják a koháziós pénzek zárolását.

Nem járunk rosszul a keretek csökkentésével 

Magyarország az Európai Szociális Alapból, a Kohéziós Alapból és a strukturális alapokból a 2007 és 2013 között rendelkezésére álló 25 milliárd euró 37 százalékát fizette ki eddig támogatásként; ez a teljesítmény az uniós átlagnak felel meg - mondta Johannes Hahn, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős tagja kedden Budapesten.

Hogyan költsünk el 8200 milliárdot? 

Az ország hét fejlesztési régiójának egy-egy nagyvárosában szervezett szakmai rendezvénysorozatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség annak érdekében, hogy 2015 végéig Magyarország a rendelkezésre álló 8.200 milliárd forintos támogatást minél eredményesebben tudja lehívni.

Kilencmilliárdan leszünk - Jók a mezőgazdaság kilátásai 

2011-ben a gazdaság növekedéséhez jelentős mértékben járult hozzá az agrárium. Nőtt az "agrárolló" is, azaz a mezőgazdasági termékek ára jobban növekedett, mint a gazdálkodás költségei.

Kétmillió hektár termőföld volt a tét 

Háromszázötvenezren kérték a június 1-jei határidőig a közös földtulajdon megszüntetését, a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös földtulajdon megszüntetésének költségeit az állam viseli, erre 3 milliárd forint jut. Az adatok feldolgozása és a kérelmek ellenőrzése után kezdődhet meg a földrészletek felosztása a tulajdonosok között.

Osztatlan földtulajdonok - Még egyszerűsített eljárásban megoszthatók! 

Június 1-jén jár le annak a lehetőségnek a határideje, amely alkalmat biztosít az úgynevezett részarány-földkiadás során keletkezett osztatlan közös földtulajdonok külön szabályok  szerint történő kimérésére. Ráadásul az eljárás egyszerűsített is, mely komoly adminisztratív terheket vehet le az érintettek válláról - emlékeztet közleményében a Magyar Agrárkamara.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny!

Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny! 

Október 16-ig jelentkezhetnek a technikumok és szakképző iskolák négyfős csapatai.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Pénzszerzés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.

Jogi kisokos

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők 

Kibertámadás érte a Nemzetközi Büntetőbíróság számítógépes rendszerét.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Gazdaság

Korlátozták az üzemanyagkivitelt, amitől árcsökkenését várnak az oroszok

Korlátozták az üzemanyagkivitelt, amitől árcsökkenését várnak az oroszok  

Az orosz kormány csütörtökön ideiglenes korlátozást vezetett be a benzin és a gázolaj exportjára a belföldi üzemanyagpiac stabilizálása érdekében.

Társadalom

Ördögi kört lát Szijjártó Péter

Ördögi kört lát Szijjártó Péter 

Szijjártó: a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo