Miből fejlesszünk? Uniós pénzekből!

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásai most a legtöbb magyarországi kis- és középvállalkozás számára pályázati lehetőségeket egész sorát nyújtják. Az uniós pénzek segítségével még a forráshiányos környezetben is lehetőség nyílik a vállalkozás fejlesztésére, bővítésére.

Az eddigi kiírások mellett társadalmi egyeztetésre kerültek az épületenergetikai pályázatok; lehetőség van megújuló energiaforrással kombinált fejlesztések megvalósítására is. A beruházás teljes értékének 65-85%-a igényelhető! A kiírások várhatóan 2012 decemberében nyílnak meg. Pályázható az épületek hőszigetelése, nyílászáró csere, használati melegvíz- és fűtési rendszerek korszerűsítése. Napelemek, napkollektorok, geotermikus energia felhasználás és biomassza felhasználás is kapcsolható az energetikai fejlesztésekhez. Vállalkozások, non-profit szervezetek és közoktatási intézmények is pályázhatnak - áll a Diamond Top Consult Kft. közleményében.

Ha azonnal szeretné megvalósítani fejlesztéseit, a következő, jelenleg is nyitva álló lehetőségek állnak rendelkezésére:

Ingatlan vásárláshoz, eszközbeszerzéshez - A GOP 2.1.1.M kiírásban kedvezményes hitel és támogatás igénybe vételével lehetőség van ingatlan vásárlásra, eszközbeszerzésre és szoftverek megvásárlására is, 45%-os támogatásintenzitás és mindössze 10% önerő mellett. Lakás és ház is megvásárolható! Induló vállalkozás is pályázhat, az 1 lezárt év és az 1 fő statisztikai létszám nem követelmény.

Meglévő ingatlan fejlesztéséhez – a Telephelyfejlesztés című kiírásban legalább 50%-os támogatás igényelhető saját, vagy bérelt ingatlan fejlesztésére, infrastrukturális beruházásokra, vagy akár új épület építésére; valamint lehetőség van eszközbeszerzésre is.

Új gépek beszerzéséhez - A GOP 2.1.1.B pályázat elsődlegesen eszközbeszerzést, szoftvervásárlást és ingatlan felújítást támogat; kiegészítő jelleggel lehetőség van tanácsadás (HR, vállalatvezetés) igénybe vételére is. A pályázatban 35%-os támogatás igényelhető.

Teljes informatikai rendszerek, szoftverek vásárlásához - Vállalatirányítási szoftverek beszerzéséhez és teljes körű bevezetéséhez a GOP 2.2.1 pályázat keretében 50%-os támogatást igényelhet.

Létszámbővítéshez és bérköltség csökkentéshez - A GOP 2.2.4 konstrukcióban új munkavállaló első 12 havi bér és járulék költségére kérhető akár 70%-os támogatás. Nők, GYES/GYED-ről visszatérők, és megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása esetén szintén akár 70% támogatás igényelhető munkabérre. A munkaügyi központoknál szintén igényelhető támogatás GYES/GYED-ről visszatérők, pályakezdők, 50 év felettiek, tartós munkanélküliek alkalmazása esetén. A támogatás mértéke 50-70%, de akár 100% is lehet. A támogatás havonta elszámolható és lehívható. Szintén a munkaügyi központokon keresztül igényelhető támogatás a meglévő munkatársak bérköltségéhez (munkahely megtartó támogatás).

Véleményvezér

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában 

Van alapja bőven a pedagógusok elégedetlenségének.
Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.
Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat

Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat 

A fényképeken jóságos képviselő kemény üzletember.
Magyar Péter kibukott, a köztelevízió szabályozni akarja miről beszélhetnek az EP listavezetők

Magyar Péter kibukott, a köztelevízió szabályozni akarja miről beszélhetnek az EP listavezetők 

Korlátozná a köztelevízió a véleménynyilvánítás szabadságát.
Vizsgálni kezdte az Integritás Hatóság a kazári 677 millióba kerülő luxusbölcsőde ügyét

Vizsgálni kezdte az Integritás Hatóság a kazári 677 millióba kerülő luxusbölcsőde ügyét 

Aranyat rejtettek a betonba, vagy mi került ennyibe?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo