hirdetés

Miből fejlesszünk? Uniós pénzekből!

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásai most a legtöbb magyarországi kis- és középvállalkozás számára pályázati lehetőségeket egész sorát nyújtják. Az uniós pénzek segítségével még a forráshiányos környezetben is lehetőség nyílik a vállalkozás fejlesztésére, bővítésére.
hirdetés

Az eddigi kiírások mellett társadalmi egyeztetésre kerültek az épületenergetikai pályázatok; lehetőség van megújuló energiaforrással kombinált fejlesztések megvalósítására is. A beruházás teljes értékének 65-85%-a igényelhető! A kiírások várhatóan 2012 decemberében nyílnak meg. Pályázható az épületek hőszigetelése, nyílászáró csere, használati melegvíz- és fűtési rendszerek korszerűsítése. Napelemek, napkollektorok, geotermikus energia felhasználás és biomassza felhasználás is kapcsolható az energetikai fejlesztésekhez. Vállalkozások, non-profit szervezetek és közoktatási intézmények is pályázhatnak - áll a Diamond Top Consult Kft. közleményében.

Ha azonnal szeretné megvalósítani fejlesztéseit, a következő, jelenleg is nyitva álló lehetőségek állnak rendelkezésére:

Ingatlan vásárláshoz, eszközbeszerzéshez - A GOP 2.1.1.M kiírásban kedvezményes hitel és támogatás igénybe vételével lehetőség van ingatlan vásárlásra, eszközbeszerzésre és szoftverek megvásárlására is, 45%-os támogatásintenzitás és mindössze 10% önerő mellett. Lakás és ház is megvásárolható! Induló vállalkozás is pályázhat, az 1 lezárt év és az 1 fő statisztikai létszám nem követelmény.

Meglévő ingatlan fejlesztéséhez – a Telephelyfejlesztés című kiírásban legalább 50%-os támogatás igényelhető saját, vagy bérelt ingatlan fejlesztésére, infrastrukturális beruházásokra, vagy akár új épület építésére; valamint lehetőség van eszközbeszerzésre is.

Új gépek beszerzéséhez - A GOP 2.1.1.B pályázat elsődlegesen eszközbeszerzést, szoftvervásárlást és ingatlan felújítást támogat; kiegészítő jelleggel lehetőség van tanácsadás (HR, vállalatvezetés) igénybe vételére is. A pályázatban 35%-os támogatás igényelhető.

Teljes informatikai rendszerek, szoftverek vásárlásához - Vállalatirányítási szoftverek beszerzéséhez és teljes körű bevezetéséhez a GOP 2.2.1 pályázat keretében 50%-os támogatást igényelhet.

Létszámbővítéshez és bérköltség csökkentéshez - A GOP 2.2.4 konstrukcióban új munkavállaló első 12 havi bér és járulék költségére kérhető akár 70%-os támogatás. Nők, GYES/GYED-ről visszatérők, és megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása esetén szintén akár 70% támogatás igényelhető munkabérre. A munkaügyi központoknál szintén igényelhető támogatás GYES/GYED-ről visszatérők, pályakezdők, 50 év felettiek, tartós munkanélküliek alkalmazása esetén. A támogatás mértéke 50-70%, de akár 100% is lehet. A támogatás havonta elszámolható és lehívható. Szintén a munkaügyi központokon keresztül igényelhető támogatás a meglévő munkatársak bérköltségéhez (munkahely megtartó támogatás).

hirdetés

Véleményvezér

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Demarkációs vonal lesz az ukrán háború vége

Az orosz és az ukrán hadsereg láthatóan nem bír egymással.
Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

Az adócsökkentés kormánya élen az adóemelések európai listáján

A választások előtt fedezet nélkül kiszórt költségvetési milliárdok árát most fizetjük meg. A Pénzügyminisztérium gyakorlatilag átalakult adóemelési üzemmé.
Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Az értelmetlen dúlás háborújává fajul az orosz-ukrán konfliktus

Egy víztároló gátja pusztult el Ukrajnában, aminek következményeként 10 Balatonnyi víznek kell pár óra alatt lefolynia a Dnyiprón.
Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Ciki, ekkorát még nem bukott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Közel 300 millió forintos pert vesztett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a Ryanairrel szemben. Az ítélet jogerős.
Elszabadultak a lángosárak

Elszabadultak a lángosárak

A nyaralás kedvenc népi eledelének ára elképesztő magasságokba emelkedett.
Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Elrettentő példaként került Magyarország óriásplakátra Lengyelországban

Rettenetes nagyot fordult a magyar külpolitika az elmúlt években. Az Orbán-kormány egykori csúcsteljesítménye a Visegrádi Négyek együttműködésben ma már kakukktojásnak számítunk.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo