Kkv beszerzés cikkek

hirdetés

Együtt könnyebb, és persze olcsóbb vásárolni

Együtt könnyebb, és persze olcsóbb vásárolni 

Beszerzői közösséget alakítottak február elején a tokaji borászok. Az összefogás által helyzeti előnybe kerülhetnek a helyi borászati vállalkozások, a közös beszerzéssel jelentős megtakarítást érhetnek el. A kezdeményezés borvidéki szinten itthon még új, ám más területeken már láttunk jó példákat. Mutatunk néhány külföldi gyakorlatot is.
Gyorsabban, rendszerben – ez a nyerő idén

Gyorsabban, rendszerben – ez a nyerő idén 

A jövőben egyre fontosabb szerepe lesz a beszállítói minősítésnek mind a szolgáltató, mind a vásárló szempontjából.
Hogy tárgyaljon egy kis cég a beszállítókkal?

Hogy tárgyaljon egy kis cég a beszállítókkal? 

Ha egyéni vagy mikrovállalkozóként túl kicsinek érezzük magunkat ahhoz, hogy nagyobb beszállítókkal érdemi tárgyalásokat folytassunk, érdemes megfogadni szakértőnk 3 javaslatát. Ennek két hatása lesz. Egyrészt nagyobb az esélye, hogy eredményes tárgyalást bonyolítsunk le, másrészt magabiztosabban megyünk a megbeszélésre.
3 jó tipp, hogy ne bukjunk a beszerzésen

3 jó tipp, hogy ne bukjunk a beszerzésen 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik, azzal, hogy leadták a megrendelést valamire, nincs több dolga a beszerzőnek. Szakértőnk szerint viszont van még tennivaló, ha azt akarjuk, hogy minden rendben menjen.
Mire figyeljünk beszerzéskor az egységáron kívül?

Mire figyeljünk beszerzéskor az egységáron kívül? 

A magyar vásárlók - akár magánszemélyekről, akár cégekről van szó, híresen árérzékenyek, ez nem is meglepő. Azonban ha a céges beszerzéskor csak az árra figyelünk, rosszabbul járhatunk a végén. A Piac&Profit szakértője segít, mire figyeljünk még.
hirdetés
Egy jó rendszer kiváltja a szupersztárokat

Egy jó rendszer kiváltja a szupersztárokat 

Vannak vállalkozók, akik szerint a munkaerő biorobotokból áll, akik bármikor cserélhetőek. Mások szerint csak a kiváló munkaerő teszi lehetővé a növekedést és a fejlődést. Az életben azonban nincsenek fekete vagy fehér megoldások. A beszerzésben sem.
A kkv-k húzzák a lízing piacot

A kkv-k húzzák a lízing piacot 

Növekedéssel zárta a múlt évet a magyarországi lízingpiac. A jegybanki növekedési hitelprogram 103 milliárd forinttal járult hozzá a 453 milliárd forintos finanszírozott összeghez, ez utóbbi 24 százalékos növekedést jelent ez előző évhez képest – derül ki a Magyar Lízingszövetség összesítéséből. A bővülés motorját a vállalkozások, azon belül is a kkv-k jármű- és eszközbeszerzései jelentették, a Lízingszövetség arra számít, hogy a jövőben is a kkv-k húzzák majd a piacot.
Mire figyeljünk szolgáltatások beszerzésekor?

Mire figyeljünk szolgáltatások beszerzésekor? 

Beszerzés szempontjából a szolgáltatások beszerzése speciális területnek számít. Hiszen míg az anyagok, eszközök, különböző termékek, jól megfogható terméktulajdonságokkal rendelkeznek, és ezek a katalógusokban, árajánlatokban egészen pontosan ellenőrizhetőek, szolgáltatások esetén lényegesen több erőfeszítést igényel, ha két szolgáltató termékét össze szeretnénk hasonlítani. Szakértőnk segít, hogy mire figyeljünk!
A beszerzők leghatékonyabb fegyvere

A beszerzők leghatékonyabb fegyvere 

Tudja mi az az egyetlen eszköz, ami akár 100%-kal is növelheti a hatékonyságot a beszerzés területén? A kérdezés tudománya.Az első és legfontosabb dolog, amit beszerzőként meg kell tanulni, vagy cégvezetőként meg kell tanítani az embereinknek, hogy merjenek és tudjanak kérdezni.
A lízingesek is örülnek, ha jól megy a kkv-knak

A lízingesek is örülnek, ha jól megy a kkv-knak 

Az év első háromnegyedben naponta átlagosan több mint 1,1 milliárd forint értékben köttettek lízingszerződéseket – ismertette a szektor friss adatait a Magyar Lízingszövetség. A jövőben folytatódik a növekedés, a járműpiac látványos bővülése mellett a vállalkozások eszközbeszerzései húzzák majd a piacot, a fejlődésben pedig fontos szerepe lesz a jegybank hitelprogramjának is.
hirdetés

Akciók? Csak óvatosan! 

A kisvállalkozások számára különösen fontos, hogy jó áron tudják beszerezni a szükséges it eszközöket. Nem csak magánemberként érdemes hát böngészni az akciós újságokat - de azért nem árt figyelni!

Van még tennivaló a tisztább gazdaságért 

Nem változott a korrupció mértéke az üzleti életben az elmúlt két évben egy friss felmérés szerint, de a saját ágazatát optimistábban látja a többség.

Miből fejlesszünk? Uniós pénzekből! 

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásai most a legtöbb magyarországi kis- és középvállalkozás számára pályázati lehetőségeket egész sorát nyújtják. Az uniós pénzek segítségével még a forráshiányos környezetben is lehetőség nyílik a vállalkozás fejlesztésére, bővítésére.

Ingatlanpiac - Kivárnak a kkv-k 

A gazdasági válság hatásait az ingatlanszektor igencsak megérezte. Csökkentek az ingatlanárak, a bérleti díjak, új beruházások híján az építőipar is hanyatlik.

Sok kicsi többre megy 

A mostani tőkeszegény környezetben a szövetkezés és hálózatosodás sokaknak lehetne mentőöv. De ma még csekély az együttműködés a hazai üzleti élet szereplői között, a kisvállalatokra pedig különösen jellemző, hogy féltik a sajátjukat. Nem fognak össze, egymásban jobbára csak versenytársat látnak, különösen az azonos ágazatban tevékenykedők. Pedig együtt többet elérhetnének.

Így szállhatnak be a kicsik a nagy üzletekbe 

A klasztertagoknak szánt pályázati források támogatási intenzitásának növelését sürgetik az ArchEnerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter szakemberei. Álláspontjuk szerint ugyanis ahhoz, hogy a ma érvényesülő tendenciákkal szemben növekedjen a nagyobb értékű projektek száma, megfelelő finanszírozási környezet, átláthatóbb-kiszámíthatóbb adminisztráció, projektmenedzselési támogatás és a forrásokat nem elaprózó pályázati konstrukciók kellenek.

Olcsóbban autót, telefont, üzemanyagot 

Mától a hazai kis- és középvállalkozások beszerzéseik során olyan árkedvezményhez juthatnak, amely eddig csak a nagyvállalatok számára volt elérhető. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által alapított VOSZ-BESZ Zrt. öt nagyvállalattal írt alá együttműködési szerződést. A cégek azt vállalták, hogy az egyszemélyes vállalkozás is komoly kedvezményekre jogosult, akár egy nagyvállalat.

Csaknem fél éve a legmagasabb érték 

Négy hónap után bővülést jelez a Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított februári értéke. Az  50,5-es érték a korábbi februárokkal összevetve alacsony, az elmúlt hónapok tükrében viszont relatíve magas.

Az áremelkedések ellenére is lehet megtakarítást elérni 

A decemberben lezárult, 2011-2012-es villamos energia beszerzési időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az árak évközi emelkedése miatt érdemes a beszerzések lebonyolítását már az első negyedévben megkezdeni.

Akár 45 százalék kedvezmény! 

December 31-én jár le a pályázati határideje két GOP pályázatnak, amelyek mikro illetve középvállalkozások technológiai fejlesztésére adnak lehetőséget. Az egyenként minimum nettó 200.000 forint értékű eszköz beszerzésre vonatkozó pályázatokkal akár 45 százalékkal olcsóbban valósítató meg a fejlesztés.

Jó-e a liberalizált árampiac? 

Felemás képet mutat magáról a liberalizált árampiac: évek óta lehet élni a kereskedőválasztás lehetőségével, mégis kevés vállalkozás szeretne így árelőnyhöz jutni. A kis- és középvállalkozások pedig alig ismerik a szabad áramkereskedelem előnyeit.

Olcsó vásár kkv-knak 

Online árverésen értékesíti használt, de jó állapotú eszközeit a legnagyobb hipermarketlánc. A Nyugat-Magyarországon 35 üzletet érintő, több mint 500 tételt tartalmazó aukciót október 4-5-én tartják, a kínált eszközök már megtekinthetők az interneten.  A vevők tiszta versenykörülmények között juthatnak a speciális, nehezen hozzáférhető javakhoz, a kínálatban szinte minden van a sütőipari gépektől informatikai eszközökön és irodabútorokon át a bevásárlókocsiig.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny!

Elrajtolt a Te is legyél Pénzügyi Junior Klasszis verseny! 

Október 16-ig jelentkezhetnek a technikumok és szakképző iskolák négyfős csapatai.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.

Pénzszerzés

Óriási innovációs támogatási program indul

Óriási innovációs támogatási program indul 

Lezárult a 35 milliárd forint keretösszegű új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, megjelent a három fő területre koncentráló pályázat.

Jogi kisokos

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők

Egyre gátlástalanabbak a kiberbűnözők 

Kibertámadás érte a Nemzetközi Büntetőbíróság számítógépes rendszerét.

Cégblog

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé

Erős KKV címmel új műsort indít a Trend FM és a radiocafé 

Szeptember 25-én este 8 órakor startol el a radiocafén az Erős KKV, Tomán Szabina és Mihálovits András műsora.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Társadalom

Ördögi kört lát Szijjártó Péter

Ördögi kört lát Szijjártó Péter 

Szijjártó: a terrorizmus és az illegális bevándorlás egyfajta ördögi kört alkot egymással.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo