Olcsó vásár kkv-knak

Online árverésen értékesíti használt, de jó állapotú eszközeit a legnagyobb hipermarketlánc. A Nyugat-Magyarországon 35 üzletet érintő, több mint 500 tételt tartalmazó aukciót október 4-5-én tartják, a kínált eszközök már megtekinthetők az interneten.  A vevők tiszta versenykörülmények között juthatnak a speciális, nehezen hozzáférhető javakhoz, a kínálatban szinte minden van a sütőipari gépektől informatikai eszközökön és irodabútorokon át a bevásárlókocsiig.

Az áruházak folyamatosan fejlesztenek, az elvárások e tekintetben is magasak - nyilatkozta a nagy volumenű értékesítésről a projekt vezetője. Mozga László elmondta, a legtöbb berendezési tárgynak és gépnek kötött csereciklusa van, melyet a lánchoz tartozó üzleteknél szigorúan be kell tartani. Emellett az ÁNTSZ és más jogszabályi előírások változása több helyen lehetővé tették az üzleti berendezések mennyiségének racionalizálását is. Az így összegyűlt eszközök értéke kikiáltási áron háromszázezer euró.


Hasznos termékekhez juthatnak olcsóbban a kkv-k
Kép: PP archív

A közép-kelet-európai országokban kihirdetett árverés virtuális kalapácsa alá 35 nyugat-magyarországi hipermarket lecserélt berendezési tárgyai, eszközei és gépei kerülnek. A félezernél is több tételből álló aukciós lista igen különböző tárgyakat tartalmaz: sütőipari gépek és eszközök, kínálók, targoncák, irodabútorok és informatikai eszközök, rozsdamentes mosogatók, szeletelők, padlómérlegek. Ezeken kívül hűtött munkaasztal, ezernél is több bevásárlókocsi, habtálcás csomagoló, öltözőszekrény, késfertőtlenítő, de még őrbódé is árverésre kerül az október 4-5-ére időzített, kizárólag online formában elérhető kiárusításon. Bár licitálni csak az interneten lehet, az eladásra kerülő tárgyak szeptember utolsó hetében személyesen is megtekinthetők. Emellett a tételekről már most fényképes leírás érhető el az árverést lebonyolító Intergavel Aukciószervező Kft. honlapján, mi több, már licitálni is lehet rájuk.

A Magyarországon még kevésbé elterjedt, de Nyugat-Európában előszeretettel használt értékesítési forma mind a vevő, mind az eladó számára kedvező, az online megoldás pedig az árveréseket gyakran körüllengő korrupciók, háttéralkuk esélyét már technológiailag is kizárja - mutatott rá az árverésszervező cég ügyvezetője. Kocsis Csaba hangoztatta, a statisztikák azt mutatják, hogy egy online aukción átlagosan 20 százalékkal magasabb ár érhető el a hagyományos értékesítési formákhoz képest, de a vevők is jól járnak, mert tiszta versenykörülmények között juthatnak a speciális, nehezen hozzáférhető javakhoz.

Véleményvezér

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra

Ilyet még nem láttunk, amikor mindenki előre néz, csak a magyarok hátra 

A világjárvány idején az emberek visszafogták autóvásárlásaikat Európában. Az elmaradást mindenütt pótolják, kivétel nálunk.
Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen

Pert nyert Hadházy Ákos az állam ellen 

A független képviselő különös módon, de úgy tűnik egyedül több borsot tör Orbán Viktor orra alá, mint az egész ellenzék együttvéve.
Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát

Nincs pénze a gazdáknak, csak féláron veszik tőlük a búzát és a kukoricát 

Úgy tűnik az idén egyedül a repcetermelők számíthatnak nyereségre.
A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek

A magyarok spórolása miatt nem teljesülnek a tervezett áfa bevételek 

A megszorítások, extraadók ellenére továbbra is sok helyen lyukas a költségvetés. A tervezett áfa bevételek és a valóság között szakadék tátong.
Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben

Már a románok után kullogunk, ha megnézzük mennyit költünk az üzletekben 

Már nominálisan is kevesebbet tud költeni egy magyar polgár a boltokban, mint egy román. Ráadásul a magyar a pénzéért még kevesebbet is kap a hipermagas itthoni áfa miatt.
A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester

A bíróság szerint ellopta ugyan a közmunkások bérének a felét, de azért maradhat polgármester 

Bízzuk nyugodtan kecskére a káposztát, ez a magyar jogállamiság legújabb mérföldköve.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo