Sajtóközlemény cikkei

hirdetés

Sajtóközlemény cikkei

Kiváló minősítés kapott az ESET Mobile Security

Kiváló minősítés kapott az ESET Mobile Security  

Az idén díjnyertes technológiájának 25. születésnapját ünneplő ESET, a proaktív biztonságtechnológia terén vezető vállalat, az ESET Android alapú terméke, az ESET Mobile Security kiváló minősítést kapott a vírusirtókat tesztelő független AV-Comparatives legutóbbi mobil védelmi megoldásokat pellengérre állító tesztjében.

Nyomtasson kompromisszumok nélkül! 

Az Ink Advantage nyomtatási rendszerekkel a HP otthoni felhasználóknak és mikrovállalkozásoknak teszi megfizethetőbbé a minőségi nyomtatást. Nyomtasson kétszer annyit, változatlan költségek mellett!
Kínai-magyar üzletember találkozó

Kínai-magyar üzletember találkozó 

Kína egyik legdinamikusabban fejlődő tartományának fővárosából Xi'anból érkezik üzletember delegáció Budapestre a China Cham Hungary szervezésében. A látogatás programjában egy üzletember találkozó is helyet kapott, augusztus 29-én a Budapest China Mart Kereskedelmi Központban a hazai vállalkozások képviselői tájékozódhatnak a xi'ani és a magyar vállalatok közötti együttműködési lehetőségekről.
Vezetők a versenypályán

Vezetők a versenypályán 

Rövid nyári szünetet követően folytatódik a Manager Open, ahol a hazai vezetők legjobb tenisz párosát keresik.  Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett versenyre a Magyarországon bejegyzett  gazdálkodó (állami, magán és egyéb tulajdonú is), közigazgatási, szakmai, civil, oktatási, tudományos és más szervezetek vezetői, különböző szintű menedzserei és egyéni vállalkozók is nevezhetnek.  A párosok legalább egyik tagjának ebből a körből kell kikerülnie.
Részvételi lehetőség a China III. Linyi Market Trade Fair-en

Részvételi lehetőség a China III. Linyi Market Trade Fair-en 

Szeptember 6-9. között rendezik meg a III. China Linyi Market Trade Fair-et. A kínai rendezvényre magyar kiállítókat és üzletembereket is várnak. Július 20-ig még lehet regisztrálni, a magyar vállalkozásoknak ingyen biztosítanak kiállítói pavilont.
hirdetés
Nyitottabbak lettünk a felhőre

Nyitottabbak lettünk a felhőre 

A magyar gazdaság az informatika területén az üzleti működés hatékonyságát és rugalmasságát növelő, költségeit egyszersmind csökkentő megoldások és szolgáltatások felé fordult.
Iskolák nevezését várják az egymillióért

Iskolák nevezését várják az egymillióért 

A magyarországi iskolák testnevelési célra fordítható forrásait vizsgálja az Edenred Magyarország. A felmérés során arra keresik a választ, hogy a gyerekek hetente hányszor mozognak, az iskoláknak évente mennyi pénzük jut sporteszközökre, és mikor tudták utoljára felújítani a tornatermet? A felmérést jótékonysági akcióval kötik össze: a cég 1 millió forint értékű sporttámogatást juttat a nyertes iskola számára.
Ötmilliárd az élelmiszerfeldolgozóknak

Ötmilliárd az élelmiszerfeldolgozóknak 

A kormany.hu tájékoztatása szerint ötmilliárd forintos kerettel megjelent az élelmiszer feldolgozók fejlesztését szolgáló pályázat végleges kiírása. A konstrukcióval a mezőgazdasági üzemek valamint az élelmiszeripari vállalkozások teljesítményét szeretné a kormányzat fokozni.
Megérkeztek a "fenntartható" szabadidőruhák és sportcipők

Megérkeztek a "fenntartható" szabadidőruhák és sportcipők 

A Puma új sportruházata 81 százalékban a Fair Trade Egyesület által igazolt pamut anyagból készült , újrahasznosított anyagokból a sportcipői, a cég bevásárló szatyrai pedig biológiailag lebomló anyagokból.
Családi napot tart az Opel a Hungaroringen

Családi napot tart az Opel a Hungaroringen 

Ismét nagyszabású családi fesztivált rendez a Hungaroringen az Opel Magyarország. A május 19-én megrendezésre kerülő eseményen bemutatják az új kiterjesztett hatótávú elektromos autót, az Amperát is.
hirdetés

Világhírű fotóművészek a MOME-n 

Különleges pillanatokat élhettek át azok, akik a részt vettek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen megrendezett fotóalbum bemutatón. A Holcim Hungária Zrt. meghívására először járt hazánkban a két világhírű ipari fotóművész páros, Fritz Brunier és David Hiepler. A művész duó azt a nagyszabású fotóalbumot mutatta be, mely a világ egyik vezető cementipari vállalatának 100 éves évfordulója alkalmából készült. Kötetlen beszélgetés keretében pillanthattunk be egy olyan ipari-művészi megrendelés kulisszái mögé, melynél a művészek teljes szabadsággal rendelkeztek.

A legjobb magyar márkákat díjazták 

Április 19-én ünnepélyes keretek között a Nemzeti Színházban vehette át elismerését az a közel félszáz magyar márka, amely a független szakértői bizottság hét konkrét szempont alapján történő értékelése szerint 2011-ben a legjobbnak bizonyult. A nagyszabású program záró eseményén résztvevő magyar brandeknek a Hollóházi Porcelán által készített díjakat nyújtották át.

Újfajta magyar piactér kedvezményekkel 

A Piactér néven induló új portálon elsősorban mikro- és kisvállalkozások kínálhatnak kedvezményesen termékeket. A Bónusz Brigád közösségi vásárló oldala magyar és nemzetközi viszonylatban is teljesen új modellt valósít meg. Az értékesítő kisebb cégek, egyéni vállalkozók széles körének ezzel olyan új kapu nyílik az internetre, amelyen keresztül számos formában és nagyon hatékonyan juthatnak el saját vevőkörükhöz.

75 éves lett a Mapei 

Az 1937-ben Rodolfo Squinzi által alapított milánói székhelyű Mapei mára világvezető cég az építőipari ragasztók és építéskémiai anyagok gyártása terén. Jelenleg a MAPEI Csoport a világ 5 kontinensén 29 országban tevékenykedik, 68 leányvállalatból és 60 gyártóegységből áll, 2011-es árbevétele meghaladta a 2 milliárd eurót.

Újabb magyar cég lépett a külföldi útra 

A brands.hu, az egyik legnagyobb hazai e-kereskedő cég április 10-től már elérhető Romániában és Szlovákiában is. A beszerzés és a logisztikai központ is Budapesten marad, viszont több magyar márka mutatkozhat be külföldön.

Új telefon a Motorolától 

A Motorola Mobility Motorola GLEAM+ telefonja az elegáns formatervű, díjnyertes* tavalyi összecsukható modell stílusrajongóknak készült, még karcsúbb és tetszetősebb változata. Az új készülék áprilistól kapható a T-Mobile Magyarországnál.

Legyen "greenovatív"! 

A gyorsan forgó fogyasztási cikkek piacán húsz éve meghatározó Élelmiszer szaklap ünnepélyes díjátadó keretében ismerte el az FMCG-szektor fenntarthatóságért sokat tevő, vagyis „greennovatív" gyártóit, kereskedőit és szolgáltatóit.

Csók tenisz 

12. alkalommal rendezték meg a tenisz szerelmeseinek „Csók Tenisz!" versenyét március 25-én. A rendezvény fővédnöke Kövér László volt.    

Követendő példa: a forgalom 4 százaléka nemes célra megy 

A BEE Group Hungary Kft. idén először, hagyományteremtő céllal indította el különleges kezdeményezését, amelynek részeként a BEE áprilisi forgalmának 4 százalékát ajánlja fel a Bátor Tábor Alapítványnak és a NOÉ Állatotthon Alapítványnak. A felajánlás lényege, hogy a két alapítvány ebben az értékben rendelhet reklámeszközöket, illetve reklám-kivitelezést.

Ez munkahely, nem szórakozás 

A számítógép minden cég életében egyre inkább kulcstényező, az azon végzett munka ugyanis meghatározza a cég hatékonyságát, növekedési képességét, termelékenységét. Ezzel párhuzamosan a számítógép a privát életben is főszereplővé kezd válni szinte függetlenül az életkortól. Hogyan lehet felügyelni, hogy a munkatársak számítógépes aktivitása melyik területen erősebb munkaidőben?

Új mobillal jelentkezik a Motorola Magyarországon 

Hamarosan a magyar divatrajongók számára is elérhető lesz a Motorola Mobility stílusos, új okostelefonja, ráadásul vonzó áron. Az AndroidTM 2.3 operációs rendszerrel ellátott okostelefon magasra teszi a mércét. Az e-mailek írásához, internetezéshez és filmnézéshez tökéletes 4 colos érintőképernyővel ellátott eszköz gazdája mindig elérhető, tájékozott és nem ismeri az unalmat - akár dolgozik, akár a barátaival tölti az időt vagy éppen szórakozni indul.

Távmunka-ház nyílik a Microsoft támogatásával 

Áprilistól mintegy 30, eddig jobbára segélyből élő állampolgár kezdheti meg a munkát a Nagykőrösi Távmunka-házban, amelynek létrejöttében a Microsoft Magyarország Korlátlan Lehetőségek Programja keretében aktív szerepet vállalt. A Bács-Kiskun Megyei Civil Szolgáltató Központ és a Microsoft közös munkájával létrejövő távmunka-ház megnyitásával olyan munkaképes embereket sikerül visszahozni a munkaerőpiacra, akiknek egyébként alig, vagy nagyon kevés lehetőségük lenne dolgozni. A távmunka azonban nem csak az ott dolgozónak jelent jó lehetőséget, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt az atipikus foglalkoztatási módot választó cégeknél mind költségmegtakarítás, mind hatékonyság szempontjából 20-30 százalékos javulás érhető el.

Új szlogennel hódít a Ricoh 

A dokumentumkezelési szolgáltatások piacán iparágvezető, nyomdai eszközöket, irodai nyomtatókat, fénymásolókat gyártó japán nagyvállalat, a Ricoh új globális márkaüzenetet határozott meg. Az imagine. change. több mint egy márkajel új kiegészítése - ez a Ricoh márkatapasztalatának esszenciája.

Nagyító alatt az adományok felhasználása  

Az Adománygyűjtő Szervezetek Etikai Kódexének ünnepélyes aláírásával megalakult az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testülete. A testületet kilenc nonprofit szervezet hozta létre, de a jövőben bármely civil szervezet csatlakozhat, amely megfelel a kódexben foglaltaknak. A kezdeményezés célja, hogy erősítse a támogatók bizalmát a nonprofit szektorral szemben azáltal, hogy csak az nyerheti el a tagságot és az „Etikus Adománygyűjtő Szervezet" logójának használatának jogát, aki az adományok felhasználásáról egységes keretben, átláthatóan és számonkérhetően nyilatkozik.

Újdonságot mutatott be a HP 

A HP bemutatta az új, többmagos frissítési és megnövelt bővíthetőségi lehetőséggel ellátott nagyteljesítményű HP Z Workstations szériáját.    

Dolgozzunk otthonról egy napig! 

Idén április 21-én lesz az első Dolgozz Otthonról Nap. A Microsoft és a Telenor együttműködésében megvalósuló kezdeményezés célja, hogy minél több cég megismerje az otthoni munkavégzés előnyeit, és hosszú távon egyre több munkavállaló élhessen majd ezzel a lehetőséggel.

Jó reklámokat keresnek 

„Hass, alkoss, gyarapodj!- Engedd, hogy a rich media gazdagítson" címmel április hónapban a CEMP Sales House és az Adverticum kreatív versenyt hirdet rich media megoldásokra, ahol az első hat helyezettet értékes nyereményekkel jutalmazzák. A versenyre benevezett kampányoknak április 9. és június 10. között kell megvalósulniuk, a hirdetésekre 30 százalékos kedvezményt biztosít a CEMP Sales House.

Ingyenes megjelenési lehetőség a tv-ben 

Harminc, televízióban sugárzott kereskedelmi reklámszpotjára hirdet nyílt pályázatot civil szervezetek egyszázalékos kampányainak támogatására a Provident Pénzügyi Zrt.. A rendhagyó pályázaton a pénzügyi vállalat felajánlásának köszönhetően a két győztes szervezet 15-15 alkalomra szóló, 25 másodperces reklám megjelenést nyerhet, az egyszázalékok felajánlásának legfontosabb időszakában.

Mérgező márkák 

Nagy márkák ruháinak mosásakor veszélyes vegyi anyagok jutnak a vizeinkbe a Greenpeace friss tanulmánya szerint. Ezek a toxikus anyagok a folyóinkba, a tavainkba és a tengerekbe jutva még károsabb, a hormonrendszert károsító anyagokká bomlanak.

Egy könyv a kisvállalkozóknak 

A Stratégia a vállalati siker szolgálatában c. könyvben a szerzők a stratégiai menedzsment gazdag nemzetközi irodalmából a leghasznosabb megközelítéseket és módszereket válogatták össze.

Újabb magyar siker az EU-ban 

Az európai szoftverfejlesztők egyik legrangosabb versenyén, első helyen végzett a magyarországi Fornax ZRt. munkafolyamat- és munkaerő kezelő szoftvere, az Eventus. A díjat március 1-én Berlinben, az European ISV Convention 2012-n, a legnagyobb európai szoftverfejlesztők konferenciáján vették át a Fornax képviselői.

Képmutató ökopolitika: fosszilis energiákat támogat Brüsszel 

Az Unió "házi bankja", az Európai Beruházási Bank (EIB) az elmúlt 4 évben megduplázta a fosszilis energiahordozókat támogató hiteleinek összegét, derül a Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat jelentéséből. Ha Brüsszel valóban elkötelezett az EU emissziójának 20 százalékos csökkentése mellett 2020-ra, akkor hogyan fordulhat elő, hogy az EIB ilyen hitelpolitikát követ?

Az innováció motorja 

A Computerworld második alkalommal rendezi meg a hazai open source mozgalomnak szentelt konferenciáját, amely tavaly közel négyszáz szakembert és felhasználót vonzott. Március 7-én a tavaly jól bevált helyszínre, a budapesti Aréna Plaza Cinema Citybe várják a szervezők a nyílt forráskódú megoldások iránt érdeklődő cégek, önkormányzatok és iskolák képviselőit, valamint az open source rendszerek fejlesztőit, a nyílt forráskód elkötelezett híveit.

Új termékkel jelentkezett a HP 

A HP bejelentette az új, nagyteljesítményű HP T610 és a HP T510 vékony klienseket, melyek minden, erre az ágra jellemző teljesítményt felülmúlnak. Mindkettő kétmagos processzorral fog megjelenni, mellyel alkalmasak lesznek akár nagy felbontású képmegjelenítésre is.

20 éves a PC World! 

Jubileumi lapszámmal, abban sok érdekességgel és extra ajándékokkal ünnepli 20 éves évfordulóját a PC World. 1992-ben indult útjára hazánk meghatározó informatikai havilapja, ami azóta is fontos szerepet vállal abban, hogy érthetően és szórakoztató módon mutassa be az új technológiákat, készülékeket.

Váratlan növekedés 

Romló piaci körülmények mellett is több mint 9 százalékkal növelte forgalmát 2011-ben az építőipari segédanyagokat gyártó- és forgalmazó Mapei Kft. Magyarországon.

Online fordítóprogram bárkinek 

Az Európa legjobb gépi fordítóprogramjait összefogó tíztagú konzorcium két év leforgása alatt, EU-támogatással fejlesztette ki az újszerű iTranslate4.eu weboldalt. Az MTA Nyelvtudományi Intézete vezetésével kialakított platform a ritkán használt nyelvpárok esetében is jó minőségű fordítást kínál, a nagyobb nyelvpárokon akár öt variációt is felajánlva a felhasználóknak.

Változtatniuk kell a cégeknek 

2020-ra az új technológiák hatásai a munkahelyekre a vállalatokat a decentralizáció új korszakába fogják kényszeríteni - derül ki egy, a Ricoh által támogatott új tanulmányból.

Környezettudatosan megtakarítani: van jó ötlete? 

A KÖVET Egyesület a környezeti megtakarítások bajnokait keresi 10. jubileumi Ablakon Bedobott Pénz Programja keretében. A KÖVET arra buzdítja a vállalatokat és szervezeteket, hogy csatlakozzanak a programhoz és mutassák be az elmúlt 5 évben megvalósított, pénzügyileg is megtérülő környezetvédelmi fejlesztéseiket. A legjobbak elnyerhetik a 2012-es díjakat. A programra közkívánatra március 5-ig még lehet jelentkezni!

A legjobb magyar open source megoldásokat keresik 

A Computerworld az Open Source 2012 konferenciához kapcsolódóan második alkalommal írja ki az Év Open Source Projektje pályázatot. A pályázat beküldésének határideje 2012 február 27. hétfő, 24 óra.

Hamarosan döntenek az év legjobb magyar újításáról  

A 2012. február 8-i határidőig 31 jelentkezés érkezett a jubileumi, XX. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatra. A zsűri március legelején ül össze, hogy döntsön a beérkező művekről.

Kreatív Magyarország 

Kreatív Magyarország címmel a magyar mérnökség múltbeli és mai eredményeit bemutató audiovizuális kiállítás nyílik 2012. február 14-én a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara szervezésében. A tárlat február 20-ig látogatható a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épületének aulájában.

A Ricoh is a fenntarthatóságot hirdeti 

A Ricoh Europe, az irodai megoldások, menedzselt dokumentum-szolgáltatások, IT szolgáltatások és digitális nyomdagépek szakértője bejelentette, hogy idén nyolcadik alkalommal választották be a "Világ 100 legfenntarthatóbb vállalata" közé. A 2012 Global 100-at a Davos-ban, Svájcban tartott éves World Economic Forum keretein belül hirdették ki.

Új üzleti modell kell a talpra álláshoz 

Nincs reménytelen helyzet. Céltudatos vállalati reformokkal – átszervezéssel, szemléletváltással – számtalan cég életben tud maradni. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap által tőkebefektetéssel támogatott vállalatok jó példával szolgálhatnak erre. Közös jellemzőjük, hogy a vezetés életképes és megalapozott üzleti elképzeléssel rendelkezik.

Adverticum AdServerre váltott a CEMP Sales House 

Idén, február elejétől az Indexet is képviselő CEMP Sales House is az Adverticum AdServerét használja a portfóliójába tartozó online médiumok hirdetéseinek kiszolgálásához. A magyar központú regionális online média vállalatcsoport közel 3 év után váltott a magyar fejlesztésű Adverticum AdServerre.

Magyar siker az Android Marketben 

A magyar fejlesztésű Táblamagazin alkalmazás a hazai androidos táblagépeken az ötödik legnépszerűbb program, mellyel olyan versenyzőket utasít maga mögé az Android Marketben, mint a Facebook, vagy az Angry Birds ingyenes változata.

Magyar siker Németországban 

Két évvel ezelőtt egy magyar hajóépítő, Juhász György kapott egy telefont a Budapesti Műszaki Egyetemről: egy diplomamunkához kellene hajómakettet készítenie. A terv azonban annyira lenyűgözte a második generációs hajóépítőt, hogy azonnal felhívta a végzős tervezőt, Réder Ákost, felejtsék el a makettet és építsék meg inkább magát a hajót! Így indult a COMO Yachts története.

Franchise sikerek Magyarországon 

Január 26-án sor került a Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gálaestjére. A gálavacsora a hazai franchise szektor legrangosabb eseménye. A Szövetség gálavacsoráját minden év elején rendezik meg, ahol számos díjat adnak át a szakma képviselőinek.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
Törődjön többet megtakarításaival!

Törődjön többet megtakarításaival!  

A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára.

Pénzszerzés

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo