Franchise sikerek Magyarországon

Január 26-án sor került a Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gálaestjére. A gálavacsora a hazai franchise szektor legrangosabb eseménye. A Szövetség gálavacsoráját minden év elején rendezik meg, ahol számos díjat adnak át a szakma képviselőinek.

"Évről évre díjazzuk a legjobb átvevőket és hálózatokat. Ez a rangos díj nagy presztízzsel bír a hazai franchise szakmában. Az elmúlt évek nyertesei felhasználták kommunikációjukban az általunk odaítélt díjakat." - hangzott el a Díjkiosztó Gála ünnepi köszöntőjében.

A díjak a következő kategóriákban kerültek kiosztásra: az év franchise hálózata, az év dinamikusan fejlődő franchise hálózata, valamint az év franchise átvevője, és az év fiatal sikeres franchise átvevője. A díjazottak kizárólag a Magyar Franchise Szövetség rendszergazda tagjai, valamint a hozzájuk tartozó franchise átvevők pályázatainak elbírálása alapján részesültek az elismerésekben.

A 2011. év franchise hálózata a Diego Kereskedelmi hálózat. Az idén 20. születésnapját ünneplő franchise hálózat 121 szakáruházból áll, meghatározó szerepet tölt be a Kárpát-medence padlóburkoló és lakásdekorációs termékek kereskedelmének piacán.
3 saját és 118 franchise áruházat lát el termékekkel. Magyarországon (88), Romániában (18) és Szlovákiában (15), áruházban értékesít. Magyarország egyik legismertebb márkája, ismertsége hazánkban meghaladja a 90%-ot.

Az év dinamikusan fejlődő franchise hálózata díjat a BioHair Hajvágószalon érdemelte ki. Az első hajvágószalont 2010 februárjában nyitották meg, melyet hamarosan továbbiak követtek, először csak a fővárosban, majd nagyobb vidéki városokban is. Ma már több mint 30 szalont üzemeltetnek országszerte, 200 fodrásznak és 60 recepciósnak biztosítanak megélhetést. Megjelenésükkel megújították a fodrászati világot Magyarországon. Havi 40.000 vendég fordul meg egységeikben.

Az év franchise átvevője díjat Komondi István, a McDonald’s franchise partnere kapta. Tizenöt éve csatlakozott hálózatához. Azon kiemelt partnerek közé tartozik, akik a maximális három éttermet üzemeltethetnek. Keszthelyen, Zalaegerszegen, valamint Sopronban egységeiben közel 200 dolgozót foglalkoztat. Kimagasló munkájának köszönhetően éttermei forgalmát évről évre tudta növelni.
A hálózat két alkalommal választotta meg az Év Franchise Partnerének, keszthelyi étterme pedig 2010-ben az „Év Franchise Étterme” kitüntetésben részesült.

Az év fiatal sikeres franchise átvevője elismerést Dákai Zsófia, a J.PRESS franchise hálózat partnere vehette át.
Dákai Zsófia 2008-ban csatlakozott a hálózathoz. Tatabányán, Székesfehérváron és Veszprémben nyitott üzletet. 2011 nyarán átvette a Duna Plázában már működő egység üzemeltetését. A tavalyi évben a négy franchise üzletének árbevétele meghaladta a 100 millió Forintot, amely 25 százalékát teszi ki a hálózat franchise üzletei árbevételének.

Véleményvezér

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában

Schmitt Pál szelleme kísért Norvégiában 

A makulátlanság egy elengedhetetlen szempont Norvégiában.
Lengyelországnak jót tett a kormányváltás

Lengyelországnak jót tett a kormányváltás 

A lengyel gazdasági csoda nem három napig tart.
Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában

Magyarország Európában az utolsó helyen az egészségügyi kiadások rangsorában 

Mindenképpen javítani kellene a finanszírozáson.
Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek

Magyarország a technikai államcsőd felé tart, megszorítások jöhetnek 

A világgazdaság számai egyre javulnak, miközben a magyar államháztartás senyved.
Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben

Magyar Péter szerint levitézlett, idegen nyelven nem beszélő magyar politikusok vannak Brüsszelben 

Tényleg ciki Brüsszelben az idegen nyelvet alig tudó magyar képviselők jelenléte.
Jó hír, mégsem pusztul el a világ

Jó hír, mégsem pusztul el a világ 

Sokan úgy gondolják, hogy addig létezik a világ, amíg vannak méhek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo